Hvad er et juletræ og hvorfor såkaldt

Anonim

Bare tænk juleaften, en af ​​de mest hellige helligdage af det traditionelle russiske liv, i dag er helt glemt! Ja, vi genoprettede fejringen af ​​jul og påske, baptismen af ​​børn i kirken og der er gift. Ikke alt, selvfølgelig, men mange.

Men et rigtigt juletræ, en fantastisk børns ferie, næsten de mest spændende i året i dag er ikke. Han var alt - spænding og premonition, spændende ånd. Og hvad ved vi i dag?

Hvad er et juletræ og hvorfor såkaldt 4089_1

For eksempel ved du, at vi har to juleaften og epiphany? Ved godt. Jeg fortæller dig stadig mere om det. Vi selv alle spurgte og fandt ud af, da de forberedte sig til jul med hele familien, sammen med børn. Og det var det, vi fik ...

Hvad er juletræ

Waughhole kalder dagen før jul, hans eve. Dette er 6. januar i en ny stil. Nå, den epiphany juleaften er tærsklen til Jesu Kristi dåb, også den 18. januar til en ny stil. Begge i disse dage over alle foranstaltninger er fyldt med tegn og forbud, ritualer og overbevisninger.

Og det vigtigste er en dybt familieferie, for børn og kun da for forældre. Og bordet er en speciel, festlig, men han er magert.

Hvor kom du fra, jule?

En ritual skål kaldet "SOCHIVO" gav navnet på hele ferien. Kogt croup, oftest hvede, klodset eller kogt i vand. Det tilføjer tørret frugt, noget sødt som honning eller sukker. Nogen tilføjer valmue, nødder.

Denne skål er det vigtigste, men ikke den eneste i førferiebordet. Der er stadig "Colivos", og også Casca er noget med ris og rosiner. Generelt ved jeg godt, hvad det er, men jeg vil fortælle om det i det næste indlæg.

Hvad er et juletræ og hvorfor såkaldt 4089_2

Der er ingen morgenmad på juleaften, heller ikke frokost er den mest toppunkt af posten. Hele familien venter på den første stjerne i himlen, og derefter middag - spiser hans svikkende. Selvfølgelig er vi langt fra alle udholdte posten, så de spiser på juleaften, men mere kompromitteret og kun magert.

Hvor er sådan strenghed, og hvorfor passerer vi på troens mave? Nu vil alt forklare ...

Historisk Parti

Så, juleaften er dagen før babyens fødsel Jesus. Profeten, hvis udseende blev vinket så meget. Det var så ventede, at de ikke kom ned øjnene fra himlen, fordi tryllekunstnere var astrologer og vidste, at fremkomsten af ​​det vidunderlige spædbarn ville rapportere til dem. Faktisk, så snart Jesus blev født, blinkede stjernen i Bethlehemskaya i himlen og pegede ud af stien. Og de gider ikke til gaver!

Regler og forbud af den hellige dag

Jeg har allerede fortalt dig om den første regel - spis ikke! Nå, prøv at spilde mindst en dag, mens asterisken i himlen blinker. Eller begrænse den beskedne lindrede mad, små portioner.

Den anden regel - være som SUVOROV i den kommercielle, skal du ikke røre gaffelen til den første stjerne. Og hvordan det vil blive vist, sidde hele familien ved bordet og spiser din lækre klumpet. Forresten ved du, at stearinlyset, som udføres efter liturgien på denne dag, symboliserer Betlehem-stjernen?

Sørg for at gå til kirke og børn tager med dig. Det er i slutningen af ​​denne liturgi og bringe et stearinlys, som jeg fortalte om ovenfor. De går til midten af ​​templet, tropperne synger.

Skålene på juletabellen skal være tolv - i alle tegn. Men hvis du ikke ønsker at lave mad meget, især da bordet er magert, begrænse bollerne og tilsæt rå grøntsager og frugter, nødder. Selv løg og hvidløg pasform - de er magert!

Nogle flere traditioner.

Selvfølgelig, især strenge traditioner af monastik. Men fra os, laity, kræver ingen overdreven iver. Og så vil nogle begynde at hurtigt på det monastiske charter, og så i den sultne besvimelse at falde. Eller gastritis plaget - også fra iver. Ingen brug for ekstremer. Ja, det er nok at gå til kirken, koge svejst, sidde hele familien ved bordet og venter på den første stjerne.

Meget god og ikke overhovedet klostret tradition for juletræ - at gå til sine slægtninge, til bedsteforældre, mødre og dads. Det er endnu bedre at samle al den store familie på et bord, hvis det er muligt.

En anden vidunderlig brugerdefineret - iført en gudfader og critic middag. De bør også behandle dig for det og slik. Og i den gamle dag rangerer juleaften også. Du ved hvad det er, hvis du så den gamle sovjetiske film "nat før jul", ved Gogol. Er du kendt for rituelle folkemusik chants og booms lagt på denne dag? Men er det nok af din ånd at male physiognomien og sætte på en shivo-over en sko-eyed? Hvis ikke, så er det bedre ikke at genere.

Hvad er et juletræ og hvorfor såkaldt 4089_3

Og forresten kender du de bønner, der skal læses, før du tager et måltid på denne dag? Lad familiens hoved læse noget fra evangeliet, også bønnen. Hele familien vil være med i bønnen.

Jeg har stadig næsten glemt at fortælle om et specielt frisk brød til denne tabel - skyen. Du giver det til kirken. Men vi selv forbereder en sky til juleaften. Hun er temmelig stor, vi bøjer for et stykke og går videre til alle husstande, der ønsker noget godt.

Et sted ved bordet, du skal forlade gratis - for en mulig gæst. Det syntes altid for mig, at stedet var som Kristus selv. Men det er min personlige frihed. Kristus var endnu ikke født i alle tegn.

Og da, når middagen er forbi, skal du ikke rense opvasken med mad. Dette er til dine afdøde slægtninge, hvis sjæle helt sikkert vil besøge dig på denne nat.

Ikke-kristen jul ritualer

Ja, du skal erkende, at nogle hedenske rites overlevede, Kirken er ikke godkendt af Kirken. For eksempel gætter piger på juleaften. Men jeg forstår det i Bachenchensky, og ikke i julen. Og ikke kun piger. Jeg giver dig ikke en liste over formue, der fortæller her, fordi kirken af ​​alt dette ikke kan lide, som jeg allerede har bemærket, og du bør ikke forurene den hellige ferie. Nå, hvis jeg kun vil gifte mig med.

Forresten er det i julen juleaften, der er et tegn, og meget vigtigt: lille sne i skoven - ingen høst af bær og svampe om sommeren. Og da vi begyndte at tale om Epiphany Christmas Eve ...

Epiphany juletræ

Ja, det er noget andet end jul. Du tror, ​​at posten allerede er afsluttet, der er ikke sådan rigor i mad. Hvor forkert! Det er det i Epiphany Christmas Eva genoprettet. Vi forbereder igen landingsmenuen. Og efter dåben, glem alt om hvert indlæg.

Det er nysgerrig, at der på bordet i aften ikke bør være tolv retter, ifølge antallet af apostle og syv eller ni. Men det ulige antal er sikkert.

Templet på denne dag skal også helt sikkert gå. I Epiphany juleaften i huset skal du blive meget flittigt, især i hjørnerne af huset, hvor den urene magt kan skjule. Derfor var der en tro på Rusland, at pigen, som hjørner ikke rent og flokke under rengøring, ikke bliver en god elskerinde.

Men allerede i dåb Ingen rengøring - kun ledighed, ferie og ledighed!

Hvad er et juletræ og hvorfor såkaldt 4089_4

Et par flere skikke:

  • Vi går til kirken for at indvie vandet for første gang, som du så hellige alle hjørnerne i et rent lukket hus.
  • Vanddåben drikker flittigt alt for at være sunde hele året. Selv dyret giver det.
  • Epiphany Christmas Eva er den sidste dag for collage. Så er det allerede umuligt.
  • I intet tilfælde er ikke beskadiget og ikke sværger på denne dag! Ønsker at blive vred - beder bedre, spørg mig mildhed og ydmyghed.
  • På denne dag kan hverken fisk eller kød ikke drikke alkohol.
  • Og ikke spise!

Konklusion.

  • Julaften er en dejlig ortodokse ferie, en ferie af barndomsglæde på tærsklen til jul og dåb.
  • Denne ferie er glemt af mange i dag, men det bør genoprettes i sin helhed.
  • Julaften kræver overholdelse af mange toldvæsener, og denne dag er dækket af et specielt bord, hvoraf hovedretten er klokkeslæt og gav navnet på denne ferie.

Læs mere