Svarog - Supreme Gud i Slavic Pantheon

Anonim

I de senere år har folk i økende grad oppvåkning av interesse for sin opprinnelige slaviske kultur, fordrevet i sin tid den kristne troen. Derfor blir gudene til Slavic Pantheon populære - de innfødte gudene i Slavyan. Svarog Gud er en av dem, han er en nøkkelfigur i slavisk mytologi. Jeg foreslår å snakke om det i detalj i dagens materiale.

Hva sier den slaviske Gud?

Svarog - utfører Guds mannlige hypostasia, er Gud-Skaperen, himmelens Guds og stjernesteder, grunnlaget for visdom og hellighet. Svarog er ildguden, rettferdighet, slektens lys, han patroniserer ekteskapsfagene, smed ferdighet og andre mannlige håndverk, ferdigheter.

Gud Svaloga.

Finn ut hva som venter på deg i dag - et horoskop for i dag for alle stjernetegn

Ved en rekke abonnentersforespørsler har vi utarbeidet et nøyaktig horoskopprogram for en mobiltelefon. Prognosene kommer til ditt stjernetegn hver morgen - det er umulig å savne!

Last ned gratis: Horoskop for hver dag 2020 (tilgjengelig på Android)

Svarog utfører skaperen av skaperen av alle ting på jorden - den hyggelige Rhozhanich, han åpnet Treenity of Genesis til menneskeheten, etablert lovene i regelen. Han har også en far til mange andre slaviske guder og hans ektefelle Goddess Lada Mor. I begynnelsen av all tid ble den himmelske glansen stemplet for 12 kosmiske dager, solen, månen, morgenen og kvelden daggry, som tjener som innfødte guddommer.

Svarogsønn av Guds Guds Gud lærte Slavs kunst for å kontrollere brannen, så vel som å behandle jern og kobber (som det er kjent fra historien, faller de angitte hendelsene på jernalderen). Men faren til alle gudene lærte folk ikke bare å bruke paharenplogen og ungdommen, men han lærte dem også å holde et sverd, kampsekresjon og en panne. Og dermed tilrettelagt et militært tilfelle for slavene, som beskytter landene fra fiender.

En annen Gud som en gave ble presentert for Slavs Bowl for fremstilling av en hellig gran (drikking honning). Det var takket være den brennende guddommelige at alle rettferdige rushes begynte å bli kalt "Floating". Tradisjonelt, på helligdager, tenner de troende at arbeidslysene i gårdsplassene sine - i minnet om hennes store bestefar.

Den første plogen på bakken og den første vielsesringen var velkommen. Han snakket med folk at de kunne finne sine stjernehalvdeler - folk hadde tenkt på over.

Den kone til Gud-Kuzneza Lada i Slaver er æret som en guds mor, den eldste fyren. Lado mor er assosiert med verdensfrihet (rekkefølge), harmoni, familieliv, barn, tradisjonelle kvinnelige aktiviteter, kjærlighet og høst. Det regnes som gudinnen til representanter for svakt kjønn, står for den kvinnelige hypostsya gud av familien. Og alle andre gudinner betraktes som manifestasjoner på ulike planer om å være.

Lada vet også hvordan livets gudinne, vårporene, bursdag, fruktbarhet, utsmykking. Det er hun som gjenoppretter om vinteren om vinteren, sikrer fertilitets jord. Hun er en patroness av hele levende, spiring, fyller i vital energi og skyver inn i en lysbane.

Lada-Virgin Mary er verdens kjærlighet, grunnlaget for skapelse og liv. Det er en annen funksjon i denne slaviske gudinnen - å samle de dårlige menneskers sjeler (de blir til gnister i navigasjonsnavigasjonen) og sender dem tilbake til verden av menneskelige kvinner som drømmer om fødselen av barna.

Som regel ble Svararya og Lada portrettert sammen, de var svært respektert som en far og mor til alle ting. Deres par symboliserer en sterk familie basert på den oppriktige kjærligheten til ektefellene. De viser et eksempel på alle slavene, som skal være et harmonisk forhold i ekteskapet. Gud Svarog Photo Du kan vurdere nedenfor.

Kumir Svaraga Photo.

Svarog er en skaper som foretrekker å jobbe med hendene, og ikke utføre magiske handlinger. Han personifiserer sitt arbeid og demonstrerer på hans eksempel som, bare plager godt, virkelig å gjøre noe som er verdt.

I mytologien til denne Guds mytologi ble han også æret som en himmelsk patron (kalte ham den himmelske verdens Herre - Slav, Iiriondguds hage). Ikke forgjeves i overgivelsen fra sanskrit i det guddommelige navn, er det et ord "SVA" - som betyr "himmelen". I den indoary talen oversetter ordet "sveise" - som "Sun" (derfor "Svarga" vises - "Sunny Road").

Slavisk Gud Svarog - er grunnlaget for saken. Han ble alltid avbildet i dekke av en mektig helt på omtrent førti år (det vil si i selve Heyday). Som myter og legender forteller, i fred ganger, falt Gud inn i den vanlige skjorten av lin, kjørte ermene og ble akseptert for arbeidet med sin gigantiske hammer (han sa også vår verden av Javi).

Hvis krigstid skjedde, endret Gud-smeden seg til den militære uniformet av den krystalliske eller mørke azurblå farger og gikk for å kjempe med fiender. Du kan møte bildene av sveisen der den holder de uvirkelige dimensjonene til det tohånds sverd.

Svarog, Lada og deres barn

Det er allerede nevnt ovenfor at Lada og Svarog er æret som en god far og mor. De følgende slaviske gudene dukket opp på deres union:

  • Den første og hoved sonen - DAZBOG (ellers sier de Dazhibogogo eller DAZBOG), Solens Gud, som gir lys, varme og liv til den menneskelige verden;
  • Den andre sønnen ble kalt Semargl, dette er en annen gud av ild i slavisk pantheon;
  • Tredje - Perun, Gud Herre av Thunder og Lightning;
  • Så fulgte han stribogen - vindens gud;
  • Da datter Lyla, som er gudinnen av vårsesongen;
  • Gudinnen er i live - ansvarlig for livet, vital energi, patronal av sommeren pore;
  • Moranens gudinne, som er forbundet med døden og vinteren;
  • Lel er en lidenskapelig gud av en lys og stor ungdommelig følelse;
  • Film - Gud av moden kjærlighet som er ansvarlig for sterke giftforhold.

Alle walisiske barn er forskjellige kalt "sveisere" og de har en felles funksjon - alle er enten ellers forbundet med de brennende elementene. Dette trenger imidlertid ikke å lure på om han vet hvem som er deres far.

Hver Gud og gudinne har sine egne bestemte oppgaver, de har sin egen skjebne, gå sin vei. Og de har alle en stor innvirkning på universet og folkene. Derfor er det umulig å ignorere enda en mørk gudinne som en mindreårig, for uten hennes natur ville ikke hvile om vinteren, og vi ville ikke bli så sterkt glede av ankomsten av våren, varmen.

Slavisk Gud Svarog Bilde er sammen med sin ektefelle tilbys nedenfor.

Stemninger av Svarary og Lada

Legends om velkommen når de blir behandlet for hjelp?

I hvilke tilfeller vil Gud være i stand til å hjelpe?
  1. Folk siden antikken be til den solfylte Gud, og be ham om å gi en god høst, send overflod av frukt, sørg for gode frøplanter av avlinger.
  2. I tillegg blir han bedt om å støtte, planlegger å gjøre noe viktigt foretak.
  3. Menn appellerer til Gud for å hjelpe, og be for en tilstrekkelig visdom, sinn, målrettet.
  4. Også, en stor far kan be for velvære av deg selv og en slags.

Svarog fungerer som en stor skaper. Legends hevder at det var han som i den uendelige tiden lærte slaver til kunsten å lage hytteost og ost fra melk. Da ble slik mat ansett som hellig, guddommelig.

Inntil i dag er ordet "jonglering" bevart, noe som innebærer produksjon, skapelsen av noe ukjent tidligere. Det er også lignende ord "Vargan" og "Cook", de er også nært knyttet til vann og brann, fordi matlagingsprosessen innebærer energien til disse to elementene. Og begge er til rådighet for den himmelske smeden i sin stygg smed.

Symboler på Svarog og dets attributter

Slike slaviske symboler er forbundet med denne slaviske guddommelige:

  • Svarogs torg (på en annen måte kalles "Kuznye SVOY", "Cross of SVay" eller Star of Svarog ");
  • Cheregon;
  • Svarga;
  • Welmer;
  • Svarogs hammer.

Symbol Speah Vis på bildet nedenfor

Mascot Hammer Svararya.

Når det gjelder navigasjonsattributtene, allokerer de:

Fugl: Alkonosta. Som legenden sier, er Alkonost en guds sendebud, han vil fordele svarrens ordre, beregnet for mennesker eller andre guder.

Animal: Brann VePry. Det er i dette skjemaet at du noen ganger kan møte Wavis sveise i verden.

Symbol: De er hammer. Slavic Legends sier at brann gnister dukket opp fra hammerens slag på stein Alatyru, og gudene ble født. Når en slik gnist kommer til representanten for menneskeheten, begynner kreative talenter å manifestere seg i det (herfra og uttrykket "Gnist of God").

Treba. (Det vil si å tilby): brann.

Hvordan Svarog manifesteres av slavene som patroniserer

Forfedre og skaperen av det hele, skaper en sveise, tenkte ham som et bindemiddel av fordeler for mennesker. Hva gir denne brennende Gud slaver?

  1. Han gir varm, ansvarlig for bevegelse og liv på jorden.
  2. Å lære folk arbeid, fører dem til kunnskap, sørger for utvikling.
  3. Menn åpner hemmelighetene til militærvirksomhet, slik at de kan bekjempe fiender, beskytte deres hjemland.

Guds far er den høyeste kreative styrken, som strømmer inn i Javi-verdenen fra den guddommelige verden, handler av lysets kriger. Folk som har uærlige tanker, vil bli straffet av ham - de vil holde dem med sin brann rettferdighet. Han lærer slavene for å beskytte sannheten, vil og lys av kunnskap. De ble skapt av kommandoen til Naval, som de bor i dag av slavene. Vi vil se på dem videre i artikkelen.

Slaving i slavene er assosiert med flid, ytelse, kjærlighet til arbeid, full av selvtillit og mottak av gode resultater på grunn av deres innsats. Samtidig er Gud selv preget av en liten motstand, men rettferdighet. Det vil hjelpe folk hvis karakter viser lignende funksjoner: de ansvarlige, arbeidstaker, flittige, pålitelige, praktiske, som ikke liker å snakke mye, foretrekker å handle nøyaktig og spesifikt.

Gud Svaloga.

Bud av Svararya.

La oss bli kjent med dem videre. Totalt antall bud 33.

  1. Den første - lærer respekt for hverandre: foreldre, barn, ektefeller.
  2. Ifølge det andre burde mannen bare ha en kone.
  3. De tredje tilstander som det er nødvendig å leve i sannheten, nekter å kryvda.
  4. For det fjerde - snakker om behovet for å lese den tredje, syvende og niende dagene i uken, så vel som datoene for de flotte ferien.
  5. Det er nødvendig å holde seg til det store innlegget: fra dagen når de brenner fugleskremselene og før gudinnenes bryllup i live.
  6. Det er nødvendig å lese eggene, og huske egget av Koschey, ødelagt av å gi bøy.
  7. Den forsvarsomme uken skal være en lidenskapelig uke - fra Guds skucfixion Gunstig før dagen han reddet Swan-Jiva.
  8. Inntektene må være Kupalas dager.
  9. Du bør lese ferien til Perun, og husker hans bryllup.
  10. Spesiell respekt fortjener mor Lada og Guds slekt.
  11. Når høsten er fullført, er det nødvendig å huske Zlatogorku og ære ferien med magnip (var Sønnen til Indra).
  12. Det er viktig å feire moren Mother Makoshi.
  13. Ikke glem Tarkhe Dazhibogogo og hans ekteskap.
  14. Den store inngraderingen og alle innfødte gudene, de store barna, bør bli æret.
  15. Det er nødvendig å respektere den gamle og unge, kjennskap til visdom som overføres av gudene i Slavyansky.
  16. Slavs bør leve i fred med representanter for andre fødsel, om nødvendig, hjelpe dem.
  17. Det burde være trofast å beskytte sitt hjemland, hans morsmål og det hellige land slavisk.
  18. Det er umulig å pålegge en innfødt tro med andre mennesker med makt, fordi valget av religion er den personlige vilje til hver person.
  19. Kontroller festet til påske, og husk den 15 år gamle overgangen fra Daaria i parring og frelse fra den store flommen.
  20. Kjærlighet i naturen, ta vare på henne.
  21. Det er umulig å bringe de slaviske gudene til blodige ofre, det er uakseptabelt å kaste uskyldig blod.
  22. Det er nødvendig å beskytte den slaviske hovedstaden, helligdommen, bidrar til å holde kunnskap om den opprinnelige troen.
  23. Det er umulig å spise mat med blod, slik at det ikke blir til dyrets dyr og ikke gjør vondt med forskjellige sykdommer. Det er nødvendig å spise naturlig mat, som vokser på banen, i skogen eller hagen.
  24. Det er umulig å være enig i håret hans, for med dem vil Guds visdom og helse gå.
  25. Fedre bør øke sine barn, vokse av hardt arbeidende, produsere respekt for andre mennesker i dem.
  26. Det er umulig å skryte av deres styrke før de som svakere skal bli herliggjort av seire av fiender.
  27. Du kan ikke fortelle en løgn om dine naboer.
  28. Det er viktig å gjøre så mye gode gjerninger som mulig, for å prise den hyggelige Rozhanich og deres store guddommelige bokstaver.
  29. Skriv inn med andre mennesker, så vel som de kommer med deg, fordi hver handling har sitt eget mål.
  30. Gi den tiende delen fra din inntekt til Gud, og en hundre del - for lederen og hans tropp, slik at de sto på vakt av sitt hjemland.
  31. Det er ikke nødvendig å avvise den ukjente, det som er uforklarlig, du må prøve å forstå dette og forklare hva slags guder vil hjelpe.
  32. Du kan ikke frata livet til din nabo, fordi hun ikke ble gitt av deg og gudene. Men du bør ikke spare dine fiender som angriper deg og ditt land, fordi de går mot den guddommelige vilje.
  33. Du kan ikke ta tilbud og belønninger for hva du gjorde med Guds hjelp, for ellers vil dine evner forsvinne.

Les mer