Rød: Verdi i psykologi og medisinsk praksis

Anonim

Alle vet om en fille for en tyr: Den røde fargen provoserer aggresjon. Men også denne skyggen er forbundet med varme, ikke rart infrarøde oppvarmingsstråler er også rødt. Studier av virkningen av disse vibrasjonene per person ble utført gjennom det 20. århundre og fortsetter til denne dagen.

Våre forfedre visste om de helbredende egenskapene til rødt, så de behandlet rubella og meslinger ved hjelp av vev av den tilsvarende nyansen. Som barn, husket jeg det øyeblikket da den yngre søsteren var syk med en ikke-mamma hengt i rommet sitt skarletsgardiner. Det antas at det bidrar til å komme seg snart. I artikkelen vil jeg fortelle deg om de særegenhetene i denne skyggen og hvordan det påvirker en persons oppførsel og karakter.

Fargeoppfattelse

Hva er farge? Dette er en viss frekvensenergi som har en bølge natur og en forutbestemt bølgelengde. Stråling rød er den lengste bølgen (780 nm), denne skyggen er bokstavelig talt overmettet med energi. Derfor har den brennende og scarlet-tonen en veldig sterk innvirkning på psyken og menneskekroppen.

Finn ut hva som venter på deg i dag - et horoskop for i dag for alle stjernetegn

Ved en rekke abonnentersforespørsler har vi utarbeidet et nøyaktig horoskopprogram for en mobiltelefon. Prognosene kommer til ditt stjernetegn hver morgen - det er umulig å savne!

Last ned gratis: Horoskop for hver dag 2020 (tilgjengelig på Android)

Rød: Verdi i psykologi og medisinsk praksis 3387_1

Rød vibrasjon tiltrekker seg oppmerksomhet, og brannskyggen av brannen hypnotiserer og fascinerer. Forhistoriske mennesker var kjent med denne fargen: den finnes i rockmaleri. I dag dekker noen afrikanske stammer fortsatt sine kropper med brannrød pulver: Noen bruker det til skjønnhet, andre for rituelle formål.

Rød oppfatning: voldelig, oppvarming, varm, brennende, spennende seksuell lyst.

I gamle tider ble denne fargen ansett som et symbol på mot og fryktløshet, ikke rart at Warriors Mars var forbundet med ham. I Vest-Europa ble den brennende nyansen ansett som et symbol på kraft og vilje. I Egypt ble denne fargen ansett som hellig, klær og sko av den brennende skyggen hadde rett til å ha på seg bare representanter for høyeste eiendom og medlemmer av den keiserlige dynastiet.

I de gamle slavene hadde den røde fargen også en spesiell ritual betydning. For eksempel bør brudens kjole ha vært rød. I kristendommen symboliserer denne fargen Kristi offer og forsonende blod.

Moderne forskere av fargestråling på menneskekroppen viste at denne fargen har en sterk effekt på det perifere nervesystemet, og gjennom det og kroppens indre organer. Denne strålingen har en spesiell effekt på blodet og hjertelig vaskulært system. Legene anerkjente de gunstige effektene av rød nyanse på syke søte, scarletin, neuralgi, anemi og noen hudarter.

Eksperimenter med en persons rom i et rom i rødebrune toner viste følgende resultater:

  • heve blodtrykk;
  • Puls omsorg;
  • Øk kroppstemperaturen.

Denne fargen påvirker også produksjonen av spyttvæske, noe som innebærer en økning i appetitten. Imidlertid kan en person ikke nyte smaken av mat, men begynner å absorbere de foreslåtte rettene med grådighet. Etter det søker han å fullføre så snart som mulig med måltidet og skynd deg med å forlate rommet: han trenger aktiv aktivitet. Er ikke den restauranten eiere liker å interiør alle slags nyanser av rødt?

Rødt symboliserer

assosiasjon

Hva symboliserer den røde fargen, hva er foreningen? Hvert folk og hver generasjon har en spesiell symbolikk og oppfatning av fargeskjemaet. Rød har imidlertid en utrydd symbolikk, som er forbundet med aggresjon, blod og krig.

Også siden antikken var denne fargen forbundet med seksuell energi, ingen brudekjoler av slaver var en rød nyanse. Sexy energi er direkte relatert til en følelse av kjærlighet og videreføring av livet på jorden, så de røde tonene ble oppfattet som livsbekreftelse.

På et notat! Bryllupstradisjoner av mange nasjoner på jorden er forbundet med brennende farge.

Merkelig nok, men denne fargen forårsaker de mest kontroversielle foreningene. Det er samtidig et symbol på kjærlighet og raseri, vitalitet og ofre. Denne tonen forårsaker motstridende følelser: skjønnhet og avsky, fullstendighet av å være og døden.

Brannen kan tennes interesse og fremme full følelsesmessig utbrenthet. Raspberry Tone forårsaker overflodforening og livets fullstendighet, men samtidig symboliserer det impulsiviteten og uforutsigbarheten av reaksjonene.

Mening i psykologi

Hva betyr den røde fargen i psykologi? Denne skyggen er vellykket brukt til fargeterapi, men i offisiell medisin har denne praksisen ikke mottatt anerkjennelse. Skyggen har så mye effekt på den psyko-emosjonelle tilstanden til en person som det burde være ekstremt forsiktig med å bruke det i økter av psykoterapi. Denne tonen har den sterkeste innflytelsen på menneskets følelsesmessige sfære, nemlig på prosessene for eksitering og bremsing. "Hot" nyanser leder psyken til aktiv tilstand.

Effekten av brennende tone på psyken er ledsaget av:

  • aggresjon, rask temperert, irritabilitet;
  • en økning i aktiviteten og tonen i kroppen;
  • forbedre ytelsen og produktiviteten til arbeidsaktiviteten.

Imidlertid er den positive effekten av den røde nyansen på psyken kortsiktig, og en følelse av tretthet og mental utmattelse vises for å øke den vitale tonen. Også, brennende farge symboliserer faren, siden den er ubevisst sammenlignet med en flammende flamme.

På et notat! Høyere dyr demonstrerer lignende med menneskelige psyko-følelsesmessige reaksjoner på røde fargeskygger.

Hvem velger denne fargen til hvem liker han bedre? Det antas at dette er fargen på ledere, aktive og energiske mennesker. De er iboende i slike kvaliteter som grusomhet, selvtillit og ekstrem grad av egoisme. Også denne fargen er valgt for å understreke seksualiteten og tiltrekke oppmerksomheten til en potensiell partner (rød leppestift på leppene).

rød i psykologi

Dette er en nyanse av ulike typer eventyrere som stadig ser etter opplevelser. Å sitte på ett sted er kjedelig, så tanken på nye inntrykk gir ikke hvile. Også, den brennende tonen er forbundet med optimistiske mennesker som tror på mirakler (filmen "Scarlet Sails").

Karakter av folk som liker rødt:

  • leder;
  • dominerende;
  • varmt temperert;
  • ekstrem egoistisk;
  • eventyrer;
  • optimist;
  • kommunikativ;
  • varmt temperert;
  • energisk;
  • seksuell.

Folk som ikke liker denne skyggen, er preget av:

  • usikkerhet;
  • en tendens til ensomhet, lukkethet;
  • Fredelig kjærlig og innovativ karakter.

Det skjer at en brennende nyanse brøt ut en mann. Dette kan tyde på en negativ opplevelse, for eksempel vold.

applikasjon

I hvilke tilfeller kan denne fargen komme til redning? For eksempel vil meditasjon på røde eller garderobe elementer i burgunder eller crimson toner bidra til å øke selvtillit (husk bringebærjakker?) Og bli mer selvsikker i deres evner.

Rød hjelper:

  • Fjern tretthet, øke tonen;
  • avsløre talenter og muligheter;
  • utvikling av erytrocytter med anemi;
  • når disgraced - øker graden av optimisme;
  • i fravær av appetitt;
  • med lav libido;
  • Med trening - beskytter leddene og musklene mot skader.

Det bør huskes at overskudd av røde dekk, provoserer angrepene i migrene og forårsaker en umotivert aggresjon.

rød

Rød i klær og interiør

Noen mennesker elsker klær i røde farger og nyanser - fra skarlaget til den mørke tonen i burgunder og kirsebær. Hva betyr denne preferansen? Psykologer hevder at en slik person søker å tiltrekke seg oppmerksomhet og alltid være i sikte. Det er preget av mot, selvtillit og besluttsomhet. Lovers av vin nyanser er aldri trist, i enhver situasjon er det lederegenskaper og forsøker å håndtere hendelser.

På et notat! Unngå scarlet og brennende nyanser i klær og tilbehør når du arbeider på en jobb. Disse tonene kan forårsake umotivert aggresjon mot deg.

De muffled nyanser av den røde i interiøret skaper en atmosfære av varme og komfort. Alle siden barndommen er kjent for Burgund og Cherry Velvet gardin på teatrets stadium, er det forbundet med en rik koselig atmosfære. I tillegg er tett stoff i interiøret muffler lydene enn og skaper en følelse av en myk, koselig atmosfære. Denne tonen er godt egnet for kjøkkenet, gangen eller arbeidskontoret.

Les mer