Finn ut hva som er forskjellen mellom jøder og kristne?

Anonim

I utgangspunktet var jødedommen og kristendommen den samme undervisningen, men over tid ble delt inn i to retninger: Det er to religioner som i stor grad er i strid med hverandre. Selv om de har felles kilder, er det nå flere forskjeller mellom dem enn likheter. Jøder og kristne: Hva er forskjellen? La oss finne ut svaret på dette spørsmålet i denne artikkelen.

Judaism og kristendom: Definisjoner

Jødedommen Han utfører jødens religion, fjerne etterkommere som ga løfte til Abraham. Den viktigste kjennetegn ved jødedommen - i den er beskrevet av sjefen til jødene i forhold til andre folk.

Kristendommen - representerer religion som ikke er avhengig av nasjonalitet. Du kan bli en kristen hver person som tilhører tilhengere av Jesus Kristus.

Finn ut hva som venter på deg i dag - et horoskop for i dag for alle stjernetegn

Ved en rekke abonnentersforespørsler har vi utarbeidet et nøyaktig horoskopprogram for en mobiltelefon. Prognosene kommer til ditt stjernetegn hver morgen - det er umulig å savne!

Last ned gratis: Horoskop for hver dag 2020 (tilgjengelig på Android)

Judaisme og kristendom: Gjennomgang av forskjellene mellom dem

Forskjellen på jødedommen fra kristendommen

Hva er disse to religioner forskjellig fra hverandre? Har de noe til felles? Vi vil snakke mer om dette mer detaljert.

Funksjoner av de tidlige relasjonene til jøder og kristne

Det skal bemerkes at jødene tilhørte kristne, ikke er veldig bra siden den uavhengige dannelsen av kirken. Jødene var ofte engasjert i å bevise de romerske myndighetene til å starte forfølgelse av kristne.

Og i det senere tider i det nye testamente finner vi nevnt at det var jødene som var ansvarlige for Frelserens lidelse, samt for den påfølgende forfølgelsen av sine studenter.

Dette førte i sin tur til den negative holdningen til tilhenger av en ny religion til jødene. Som et resultat var mange antisemitiske handlinger i en rekke verdensstater berettiget.

Fra det andre århundre er vår tid en økning i negative stemninger med hensyn til jødene av kristne.

Moderne relasjoner mellom jøder og kristne

Noen etableringer av relasjoner mellom to religioner begynner med sekstitallet av det tjuende århundre. På den tiden er det en offisiell forandring i oppfatningen av den katolske kirken i jødene, og de fleste bønnene er unntatt fra de antisemitiske elementene.

I 1965 ble en erklæring vedtatt i Vatikanet "om kirkens holdning til ikke-kristne religiøse leger." Ifølge henne slutter jødene å klandre Kristi død, pluss noen antisemitiske aktiviteter blir dømt.

Pope Paulus seks måtte offisielt be om tilgivelse fra ikke-kristne nasjoner (spesielt jøder) for langsiktig forfølgelse. Når det gjelder jødene selv, er de preget av en ganske lojal holdning til kristne. Selv om de finner en del av kristne religiøse toll uforståelig for seg selv, men til tross for dette, viser de en gunstig holdning til det faktum at de grunnleggende elementene i jødedommen brukes i andre religioner (særlig i kristendommen).

Er Jødens Guds Gud?

Det er ingen hemmelighet at den kristne bibelen utgjør to deler: de gamle og nye paktene. Det gamle testamente er grunnlaget for jødedommen, og det nye testamente er Kristi læresetninger og hans studenter.

Det viser seg at både kristne og jøder har en grunn av religion og ære samme guddom, forskjellen ligger bare i ritualene til å tjene ham.

Selv navnet på den guddommelige er det samme som navnet på den guddommelige - Yakhva, som i oversettelsen til russisk betegner den "rettslige".

Forskjeller i postulatene

Separat er det nødvendig å dvele på de viktigste forskjellene i verdenssynet.

Kristne tror på tilstedeværelsen av tre hoveddogmer, nemlig:

  • den opprinnelige synden til hele menneskeheten;
  • Kristi andre komme;
  • Forsoning av alle synder på grunn av Frelserens død.

Etterladninger av kristendommen tror at de viktigste menneskelige problemene kan løses ved hjelp av disse dogmer. Når det gjelder jødene, gjenkjenner de ikke disse prinsippene.

Visoristisk oppfatning av synder

En annen viktig forskjell mellom jødene fra kristne er inngått i ulike henseender til synd. For eksempel mener kristne at alle mennesker allerede har dukket opp på synden (som følge av primær synd) og kan kvitte seg med ham, bare leve et anstendig liv.

Når det gjelder jødene, tror de tvert imot at alle mennesker er født i uskyldige, og i deres liv velger seg selv - å gjøre synder eller ikke.

Rensing metoder fra synd

Fra den forrige forskjellen i forhold til synder følger forskjellen og i deres innløsning.

Kristne mener at alle menneskelige pregrer allerede er innløst av Kristus på bekostning av deres offer. Men for alle gjerninger begått av en person i løpet av hans levetid, vil han svare etter døden før Skaperen. Samtidig kan overholdningen av synder oppnås fra en prest som er utstyrt i kristendommen slik kraft.

I jødedommen antas det at en person er i stand til å motta tilgivelse utelukkende på bekostning av hans gode gjerninger og handlinger.

Og alle synder er delt inn i to varianter:

  • begått mot Guds vilje;
  • Perfekt mot andre mennesker.

Jøden mottar tilgivelsen til den første kategorien under betingelsen av oppriktig omvendelse og angret om gjerningen. Samtidig trenger han ikke å gå til bekjennelsen til kirken - nok fra hjertet til å be til det meste.

I jødedommen er den viktigste oppriktige bønnen

Den andre kategorien synder er forbrytelser begått mot andre mennesker. Her kan den mest høye ikke tilgi mennesket. Og for å bli tilgitt, må du be om tilgivelse fra den som ble fornærmet.

Oppfattelse av andre verdensreligiøse strømmer

I nesten alle religiøse leger i verden er det en enkelt doktrin - i himmelen (eller i paradiset) kan være utelukkende folk troende i denne Gud. For alle forsømmer denne regelen, blir evig liv i himmelen utilgjengelig.

I kristendommen overholdes også den angitte doktrinen til en viss grad. Men for jødedommen er en mer tolerant oppfatning av andre religioner karakterisert.

Spesielt tror jødene at noen rettferdige kan være i paradiset, som for sitt liv fulgte de syv store budene gitt til folk Moses og mottatt fra de mest høyeste.

Disse budene er universelle, så det er ikke nødvendig at personen tror på Torah.

La oss bli kjent med disse 7 viktigste budene:

  • Det er nødvendig å tro at universet ble skapt av en enkelt skaperen;
  • Det er umulig å blasfemi;
  • bør følge lover;
  • forbud mot tilbedelse toastuchs;
  • forbud mot tyveri;
  • forbud mot utroskap;
  • Forbud mot forbruk fra å leve.

Det antas at selv om en person ikke er en jøde på blod, men vil holde alle disse budene, vil han kunne være i stand til å være i Edens hage.

Også, å snakke generelt, bør det nevnes om den tilstrekkelig lojale oppfatningen av jødene av monoteistiske religioner (for eksempel islam i kristendommen), men det er kategorisk ikke akseptabelt for hedenskap (på grunn av byråene og tilbedelse av avguder).

Diverse oppfatning av godt og ondt

En annen veldig stor forskjell er til godt og ondt i jøder og kristne. Hva er denne forskjellen?

Kristne har et stort fokus på konseptet Satan (Devil). Det er det at de er forbundet med en stor, kraftig kraft, som er grunnårsaken til ondskap og alle katastrofer på jorden. Kristne gjorde Satan med antipode til Skaperen.

Det var her at forskjellen var skjult, fordi den store overbevisningen av jødene er tro på den eneste (!) Og den Allmektige Skaperen. Jødene er Hellige overbeviste om at det ikke kan være andre enn den høyeste styrken, i tillegg til Skaperen. Og på grunnlag av dette deler jøden aldri godt for Guds vilje, og ondskapen refererer ikke til miscarius av urene krefter. I jødedommen fungerer Gud som en rettferdig dommer som betaler for god mislighold og i stand til å straffe dårlig.

og jødene har ingen separasjon for gode og onde krefter

Oppfattelse av original synd

Du vet allerede om begrepet original synd i kristne. Eva og Adam holdt ikke Guds vilje, som de ble utvist fra Paradise Garden. Det er av denne grunn at alle nyfødte allerede vurderer syndige.

Jødene nektet en lignende tilnærming og antyder at alle barna er opprinnelig uskyldige og kan oppnå noen verdslige varer. Og bare på personens ansvar er det som livet - rettferdig eller syndig - han vil leve.

Oppfattelsen av verdslige liv og verdslige konsolasjoner

Og den sistnevnte forskjellen ligger i oppfatningen av verdslige liv og konsolasjoner i jøder og kristne. Hva er det manifestert? Kristne Hovedmålet med livet for alle mennesker vurderer det påfølgende livet etter døden. Jødene er definitivt også på å tro på eksistensen av etterlime verden, men de har en stor livsoppgave - for å forbedre deres virkelige liv.

Disse konseptene kan bli godt observert i oppfatningen av begge religioner av verdslige ønsker og ønsker i kroppen:

  • Kristne tror at alle menneskelige ønsker er ugudelige og designet for å friste de rettferdige til å begå synder. De er overbevist om at bare rene sjeler får æren av å leve etter døden, som i livet ikke var utsatt for fristelser. Og på grunnlag av dette bør hver ortodokse være mer oppmerksom på deres åndelige utvikling enn verdslige ønsker. Som et resultat bør paven og prester holde seg til celibatens løfte, og begrense verdslige glede for å få større hellighet.
  • I jødedommen antas det også at sjelen er viktigere enn kroppen, men det anses ikke at det er nødvendig å fullstendig begrense alle sine kjødelige ønsker. Jødene gjør prosessen med deres oppfyllelse av god gjerning. Derfor behandler de det kristne løfte om celibat med misforståelse, for dem er familien og fortsettelsen av den typen en rent hellige handling.

På samme måte oppfatter to av disse religionene rikdom og materielle fordeler på forskjellige måter. Kristne tar fattigdoms løfte, siden for dem er han ideen om hellighet. Og jødene fra deres posisjon finner opphopningen av økonomiske fordeler med positiv kvalitet. Vi håper at vi hjalp deg med å forstå forskjellene mellom kristne og jøders religion.

Til slutt anbefaler vi deg å legge til å lese en artikkel for å se på den tematiske videoen:

Les mer