Bønn for å akseptere Prosphora og Holy Water

Anonim

Bønn for vedtakelsen av Prosphora og Holy Water bør være kjent for enhver troende kristen. Det er kortfattet og enkelt, så å lære det av hjertet vil ikke være mye arbeid.

Profora og Holy Water

Ritten av å vedta hellig vann og prosphora

Fortryllende profirt og vedtaket av det hellige vann er en prosess som må ledsages av prosesjon og uttale av bønn. Rite krever et ærbødig forhold.

Finn ut hva som venter på deg i dag - et horoskop for i dag for alle stjernetegn

ProFora og Holy Water aksepteres bare på en tom mage etter å ha gjort morgenbønnen: En liten slurk er frakoblet fra vannet, det er også et lite stykke fra profirt. Gjør alt dette du trenger for å prøve slik at selv en eneste krumme av hellig brød har falt forbi.

Bruken av Prospphoras med hellig vann, ifølge avvisningen, Meorge Zadonsky, beskytter en person fra geiten av en urent ånd, helliggjør sin kropp og sjel, lyser hans tanker og bringer ham til Herren Gud.

ProFora kan ikke tas om morgenen på den hellige nattverds eve. På denne dagen refererer denne begrensningen til enhver form for mat.

Bønn for å akseptere Prosphora og Holy Water: Tekst

Teksten til bønnen som følger med biporene og innviet vann, følgende:

Ved mange forespørsler om lesere har vi utarbeidet en applikasjon "ortodokse kalender" for en smarttelefon. Hver morgen vil du motta informasjon om dagens dag: helligdager, innlegg, herdingsdager, bønner, lignelser.

Last ned gratis: ortodoks kalender 2020 (tilgjengelig på Android)

Tekstbønn

ProFora og dens opprinnelse

Opprinnelsen til opprinnelsen til Prospphora er forbundet med de første århundrene av kristendommen. Ordet "prosfora" fra gresk er oversatt som "tilbud". Tidligere som tidligere kalles en donasjon som tror med dem for å utføre tilbedelse - brød, vin, voks for stearinlys, olivenolje (gran). Denne donasjonen ble tatt av Daucons, og lister over de som kom med et tilbud ble nevnt med bønn under innvielsen av mat. Videre kan denne listen inkludere døde mennesker da de brakte slektninger fra deres vegne.

ProsFora.

En del av Prosphora - brød og vin - diakoner adskilt med intelligenslegemet i Kristus og blod, voksen gikk til lysene, og alt som var igjen, distribuerte de troende. Allerede senere ble poengsummen kalt bare brød brukt under liturgia. Over tid, i kirken, i stedet for vanlig brød begynte å bake en kort i sin moderne form.

ProFora er brød samlet fra 2 separate deler:

  1. Den øvre delen bytter med en spesiell tetning i form av et fire-spin-likestilt kryss. Symbolene på IC og XC (Jesus Kristus) er satt på den horisontale tverrstangen (Jesus Kristus), på IT - HI og KA (oversatt fra gresk - "seier").
  2. Den nedre delen ligner på det vanlige brødet.

Profora blir bakt fra mel, for å skape mange korn fra utallige mengder, så det symboliserer som naturen til en egen person skapt fra en rekke naturlige elementer, og hele menneskeheten som helhet, bestående av mange mennesker. Den nedre delen av det fungerer som personifisering av den kjødelige, den jordiske starten på mennesket og menneskeheten, toppen, med forseglingen, begynnelsen av det åndelige. Ifølge kirken blir den menneskelige natur gjennomsyret av Guds nærvær, så det hellige vann og gjær blir tilsatt til deigen for Prosphora: Helliggjort vann - som et symbol på Guds nåde, og gjær - den Hellige Ånds livsgivende kraft.

Fordelingen av Prosphora på 2 deler er ikke tilfeldig fenomen. Deler symboliserer separasjonen av en person på kjøtt (vann og mel) og på sjelen (hellig vann og gjær), som er uløselig knyttet til hverandre. For å få en kort for at troendes hender kan etter tilbedelse - for dette før begynnelsen er det nødvendig å sende et notat om helse "eller" om hvile ". For hvert navn som er angitt i notatet, fjernes et stykke Prosform.

Antidore. (Oversatt fra den greske "Wamstodarie") - små deler av Prosphora, hvorfra det hellige lammet i forfedre ble tatt ut. Antidor blir hørt troende etter slutten av liturgien. Det er nødvendig å spise det i templets vegger, på tom mage, med ærefrykt i dusjen, fordi det er hellig brød, fra Herrens alter.

Atos. - Profora er alt. Sammen med måten Kristi oppstandelse tar hovedstedet i templet i løpet av den lyse uken. Etter påskefester høres de troende. Partikler av artos folk lagres som en åndelig medisin fra hans duer og svakhet. Det er bare falt i spesielle tilfeller og alltid med ordene "Kristus risen!"

ProFora og Arthos må også holdes i et rødt hjørne, ved siden av ikonene. Hvis de ødelegger, må de være syke eller tilskrives kirken, eller for å starte strømmen av en ren elv.

Om opprinnelsen til det hellige vann

Hellig vann ligger ved siden av en troende kristen hele sitt liv. Dette er en av de største helligdommene av kristendommen. Det er dette ordet - "helligdom" - det greske navnet er oversatt til russisk - "Agiasma".

Hellig vann symboliserer Guds nåde: Det renser troende fra åndelig negativ, styrker kroppen og sjelen. Hellig vann er nesten hovedattributtet til dåpens sakrament. Et trippel dykk i det vaskes av en person fra syndige urenheter, oppdaterer det, gjør nærmere Jesus Kristus. Også, helliggjort vann brukes i alle kristne innvielsesritualer, med bønner, kryss.

hellig vann

Hver Believer-ortodokse kristen får innviet vann på Epiphany, bærer hjem og holder kjære helligdommen, hele året. Agiasma er commuert med alle sykdommer, som bruker den med bønn.

Det har lenge vist at det hellige vann har uvanlige egenskaper. Det er fortsatt friskt hele året etter epiphany. Og helbredende evner skrev en annen St. Dimitri Khersonsky. Epiphany vann ble mye brukt av Rev. Seraphim Sarovsky, noe som gir det pilgrimer. Rev. Amvrosy Optina med henne løftet selv dødelig syke mennesker til føttene. Seraphim Veritsky kalte det hellige vannet med den sterkeste medisinen, rådet det til å sprinkle noe mat, gi det hver time på en spiseskje en syk person.

Sanctification of Water oppstår 2 ganger - i epiphany julaften og på dagen for dåpen selv. Kirken mener at Agiasma er en åndelig og fysisk besis som binder himmelen og jorden. Hun burde være i hvert hus hvor de tror på Gud. Oppbevar Hellig vann er nødvendig i det røde hjørnet, ved siden av ikonene.

Les mer