Salamo 90 - tatalo "ola i fesoasoani fesoasoani": Tusitusiga i le Rusia ma Staroslavanky

Anonim

O i latou uma na faʻalogo i le tasi e uiga i le tatalo "Salamo 90" ("O loʻo tuʻuina atu i lalo), latou mautinoa manatunatu: aisea na faitauina ai? O se tatalo na maua ai se malosiaga tele: o le a mafai ai ona puipuia le leaga ma le leaga mai tagata faaalia, mai le malosi le mama.

Salamo 90.

O le Nilietieth O le Salamo o le malosi sili lea. O lenei puipuiga malu o le tatalo e faʻaalia ai e le gata i le tuʻusaʻo tautalaga. O le matafaioi a le aotelega o le "Salamo 90" Faasaoina lelei, ia tusia mai le lima i luga o se fasi pepa, se ie paʻu poʻo se ie. Afai o le a avea oe ma "mataitusi" e ofuina latalata i lou tino, o le a e puipuia oe mai i se mea leaga ma leaga, faʻalavelave, maʻi-matioga ma isi ituaiga o malosi afaina i le vaega.

Taʻu mai i le Salamo 90 "Fetaui lelei i le tala lelei (Mataio - 4: 6; mai Luka - 4:11). Ina ua talitonu le Faaola i le pou o le 40 aso i le toafa, sa mafaufau o Satani ia te ia. Ina ia aua neʻi gauaʻi i le fale mataʻutia, o le faitau lea a Keriso 11 ma pome o lenei tatalo.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le faaKerisiano, o le Nineetieth Woll faitau pe usu i le taimi o le tapuaiga afiafi, i le ogatotonu tausaga, na ia avea ma vaega malosi o le faitauina i le Aso Faraile Lelei.

Ma le itu i sasaʻe i le lotu elē e aoga i le Amataga ma Faʻatuatuaga, ma le Salamo 19 "o se vaega taua o le tautuaina o le 6 itula.

Tatalo Tatalo "Salamo 90"

Sii mai le tusitusiga o le tatalo (lolomitusi lomiga)

I luga o le Ekalesia Smovonic

"Salamo 90" Faitau le gagana a le Ekalesia o Varaitai, e ui ina e i ai foi faaliliu o tatalo mo le 00 po o faa- fou. O le mafuaʻaga o loʻo taoto i le mea moni pe a faʻaliliu e le mafai ona lafo atu se loloto o le upu ma le anotusi o le tatalo tatalo, o ona manatu lelei ma le saʻo lelei.

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

I le gagana a le Ekalesia, o le gagana o Karalitika "Salamo 90" e pei o mulimuli mai:

Tusi le Salamo 90.

Faaliliuga i le gagana Rusia

I le faaliliuga o le gagana faaonapo nei, o le tusitusiga o le tatalo "Salamo 90" o na o mulimuli mai:

O le faaliliuga o le PSAL i le 90

O leo i le itu o aso nei o loʻo faitauina e ala i tulafono masani o le gagana Rusia.

Faalogo i le Salamo ma le toe fai 40 taimi

O Le Talafaasolopito o le Amataga o le Tatalo

"Salamo 90" e afua mai le tusi o le Tusi Paia "o le Feagaiga Tuai: Psaltry" - ai e alu i le numera 90 (mafuaaga o le igoa). Peitai, i le fuainumera Masoretian ia na tofia numera 91. I le lotu Kerisiano, ua lauiloa foi lenei tatalo i le upu muamua: i Latina - "Qui nofoaga", e Staroslavansky (Church Slavonic) - "Ola i le Fesoasoani".

Faatatau i le amataga o le "Salamo 90", tausisi i le suesue i le manatu e faapea ei le tusitala i le perofeta o Tavita. Na ia tusia ia te ia i le mamalu o le laveaiga mai le ulcers seaside e tolu aso. ua taʻua foi o lenei tatalo i le "pese laudatory o Tavita" - i lalo o lenei igoa ua alu atu i Greek psalti.

manatu mataupu ma autu o le tatalo

90 Salamo o se tasi o le tatalo malosi. O upu o le Salamo ua faatumulia i le manatu o le Alii o se puipui ma se sulufaiga faatuatuaina oi latou uma oe talitonu i ai. Ia faatalitonuina i tatou ina ia lē fefe o se tagata o le faamaoni e talitonu ma le faamaoni i le Atua i so o se tulaga matautia. "Salamo 90" auina atu le manatu o loo i ai le faatuatua i le Silisili Ese i se malosi sili atu le faigata. I le tatalo, e mafai ona maua vaega o le valoaga - e faailoa mai le afio mai o le Faaola, o le faamauina e le sili ona puipuia taua i so o se tagata talitonu.

"Saunia Pese a David" ua faailogaese ai i se gagana faafatusolo faailoa ai. O loo i ai lona fausaga manino. E mafai ona vaevaeina aiaiga i ni vaega se tolu:

  1. O le vaega muamua o le solo muamua ma le lua.
  2. O le vaega lona lua o le solo mai i le lona tolu i le sefulu ma le tolu.
  3. O le vaega lona tolu o le solo mai le sefulu ma le fa e sefulu ono.

Faamatalaina o le tatalo ma le mea o loo faitau i ai

Ae paga lea, e manino le o tagata uma "Salamo 90" e aunoa faaliliuga atoatoa. Afai e te sailiili uma fuaiupu o le tatalo, e maua le nei:

  1. I lalo o le puipuiga a le Atua o le a avea o se tasi o loo ola i lalo o le fesoasoani a le Alii. Talitonu Agaga Athanasius, i le fesoasoani a le Atua, na le uiga o le poloaiga Paia, o le na tuuina atu e le Alii lava ia i tagata. Tausisia o nei poloaiga e mafai ona ia puipuia i temoni ma so o se faafitauli. O lea, na o le tasi e nofo i nei poloaiga o le a avea i lalo Paia Puipuiga.
  2. O se tagata ua i ai se faatuatua e le maluelue i le Atua e mafai ona taʻua e le Alii lona "sulufaiga" ma le "fautua."
  3. O le a faasaoina e le Alii se tagata mai le "Network Lovech". "Network Catcher" - se ata faafaatusa o le auala se osofaiga i luga o le tino - faaletino ma demonic (i.e., tuinanau, lagona agasala). Foi laveai le Atua ma mai le "Upu o le Merya", o lona uiga o le taufaaleaga, na mafua ai a fouvale ma le a solo i le agaga o se tagata taufaaleaga.
  4. alofa le Atua i le upu moni, o lea i le atoatoa le saogalemu, i lalo o se faatuatuaina "apaau" o le a na o le tagata e le faamaoni i le Alii.
  5. O le tagata e nofo i le fesoasoani a le o le fefe i le Atua o se miti taufaafefe, e faapogai mai temoni po o tagata leaga (faomea, gaoi, ma isi), e le aū matautia - faaletino, e aafia ai le tino, ma le mafaufau, e faapogai mai temoni ma lagona .
  6. Ola i le fesoasoani a le mafai ona e te fefe le Alii o "mea, i le pogisa o le tumau" (demonic tuinanau, le faitaaga), "Demo o Tagata" (paie, le faatamala).
  7. O le tagata e nofo i le a le faaleagaina ai le fesoasoani a le Atua i le afe, ma le sefulu o afe aū. I lalo o aū faatatau i le faaosoosoga mo le faia o le agasala, o le taavale toso faaletiapolo, tetee i le avanoa o le olaga amiotonu.
  8. le fesoasoani a le Atua o le a fesoasoani ia te oe e vaai o tatou mata i dishwasy tagata.
  9. Malosi puipuiga i luga o le vaega o le o le a afio mai le Alii ona o le mafuaaga e faapea o le talitonu faalagolago i le Atua ma lona loto atoa ma le mafaufau, vaai lana sulufaiga ia te ia.
  10. a oo mai se mea leaga latalata atu i le tagata o le faalagolago i le Atua, o le tino atoa, o loo i le atigi mea, o le a puipuia mai le faafitauli ma faamai.
  11. puipuia e le Atua se tagata e ala i le agelu e le tagata e faalagolago ia te ia.
  12. le a tauaveina agelu o le tagata talitonu i luga o latou lima, ma o le a liliu atu le tagata i se maa. Lima o le agelu - o se faailoga o le a puipuia malosi o le a puipuia ai le tagata i le taimi o faaosoosoga ma tulaga mamafa olaga. Le maa faatusa i le agasala, o mea uma e faapea o le faafitauli o le amio mama.
  13. O le tagata e faalagolago i le Atua e le gata matautia ma le faasaunoa tetele. e Aspid ma Vasilisk gata uogo. Aspid - o se faatusa o le taufaaleaga, Vasilisk - o se faailoga o le matauʻa (uma lona lava ma mai i isi tagata). Le leona ma le rigidity ma sāuā faatusa tarako. e mafai ona ia manumalo i le tagata amiotonu uma nei faaaliga lelei.
  14. O se tagata faalagolago i le Atua, ina ia puipuia ai o ia e le Alii ma le aveesea o so o se tulaga matautia. iloa e moni lava le suafa o le Atua e na o le tasi o loo taitaia le olaga amiotonu, o tausisia ai le poloaiga ia i latou.
  15. a faafofoga mai le Atua o se tagata e faalagolago ia te ia pe afai o le a ia valaau atu ia te ia. a le Alii i le faanoanoa faatasi ma ia, o le a aveesea ma vivii atu ia te ia i le ola o le lalolagi ma le faavavau.
  16. tuuina mai e le Alii le Alii i le Atua i le atua tuuina mai le ola e faavavau, ma e mafai foi ona tuuina atu le ola o lona lalolagi.

Tatalo Le Alii.

O tagata uma faafofogaina e le Alii o pronounces le tatalo "Salamo 90", ma e le musu e fesoasoani. E alofa mutimutivale le Atua, ina ia fesoasoani ia te ia e masani ma se tagata o le agasala i lona olaga pe afai o ia, pe a faitauina le tatalo, talosaga tetee i le Alii i se faatuatua loloto ma le faamaoni i lona loto, i le faamoemoe mo ia.

Faitau atili