O le Po Kerisimasi i le 2021: Faʻavae, taua tala, o le a le mea e mafai ona faia ma e le mafai

Anonim

I totonu o le kalena Kerisiano o aso malolo faalelotu e tele aso eseese. O se tasi o le mea sili ona taua o le Kerisimasi a Keriso, faʻapea foi o le Kerisimasi Eva na muamua atu ai aʻo leʻi faia le Kerisimasi.

I lenei mea, Ou te manatu e saili ia aganuʻu ma faʻailoga o Kerisimasi ata, e mafai, ma pe o le a le mea e le mafai ona fai, amata foʻi le aʻoaʻo o le Kerisimasi.

O le Kerisimasi Eva aʻo leʻi Kerisimasi

O le a le Kerisimasi Eva ma o le a le aso lea

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

O le asō o le Orthodox kerisiano faʻamanatu Kerisimasi i tausaga taʻitasi ia Ianuari 7 (e tusa ai ma le julian kalena). Ma le Po Kerisimasi - o le a le uiga o lenei uiga i le Orthodoxy? O le Kerisimasi e tutu i aso malolo i le afiafi o le Kerisimasi, O Ianuari 6 . A leai, e taʻua foi le po aʻo leʻi oʻo i le Kerisimasi.

O pologa anamua talu mai aso anamua sa iai aganuu ma tu ma aga masani i lenei aso. Na i ai foi nisi faʻailoga ma faʻasa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Vaiaso o le Va Potu, o se isi taimi talafeagai mo 'au, lea e mulimuli ane mulimuli ane na faʻaauau le talita uma aʻo leʻi papatisoina. Ma e ui lava ina taumafai le ekalesia Kerisiano e tau ma ia "amioleaga" gaioiga, ae o le Kerisimasi ma e mafai foi ona fevaevaeaiga ma fevaevaeai ma aso nei.

O le Kerisimasi o le Kerisimasi na ese ai Eva i Lusia. Amata mai le po o le fanau mai o Iesu Keriso, o le alualu i luma uma o feisa na faatulagaina. Tamaiti ma le au talavou na folasia i luga o auala, faasaosiaina Kerisiano o Kerisiano, ma na tuuina atu ia i latou na faalogologo ia te i latou ni meaai manaia, toso ma tupe siliva.

Na mulimuli ane le laau i tua o le Kerisimasi i le vaitaimi o le talita - mai ia 7 i le 17 Ianuari. O le taimi na e fesootai ma le olioli ma le fiafia, sa taofi i pou uma, ma talitonu sa faatagaina e faaaogaina oloa aano o manu, e ala lava masani "faalagolago" aso - o lona uiga, i le Aso Faraile ma le Aso Lulu.

Ole a le tala Kerisimasi o loo faia muamua ae le fiafia le Kirisimasi: tulagaga anamua

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

Le taua tele i le laulau fiafia i le po o le Kerisimasi na fai ai le 'aiga o le afiafi. Na la litaea i lo la fale, ma luga o le laulau na ufitia i se ie mama auro. Sa tuu i luga o lana vaomago po o se vao mamao, na fuafuaina e foliga tutusa o le vasega pepe o le tamaititi lea na taoto ai I se pepe lona pepe.

I le afiafi, na faatulagaina ai se auaunaga faamaoni i le Ekalesia, lea e toe foi i le moliina o le moli o tatalo i le aitu, ma faatu i luma o ata ma le Atua i luma o le Alii.

E leʻi faʻatagaina ni tulaga tuai e 'ai meaʻai seia oʻo le fetu muamua na aliali mai i le lagi. Ma na mafai lava ona nofo i lalo mo le laulau anipa ma amata tautala.

Na faia i le po ao luma o le Kerisimasi eseese mataʻupu tau faamaneta fuafuaina e saunia ai ni fua lelei ma fualaʻau, saito, tosina mai o lafumanu, manulele.

O lea, e tatau ona fafaga pea povi, ma e le sili le masini, o loo pau le mea oona i le togalaau.

Upu Lilo i le Vaeluaga o le Kerisimasi

I le faitau aofaʻi o eria, o le afi tele na tuʻu ai i le Po Kerisimasi. Na talitonu tagata o agaga o ē ua oti ona o mai i le afi ma feosola i Ona luga o ia. Ma o le isi lava le faʻaaliga na fesoʻotaʻi ma le Waret - e toʻatasi, o le a le isi tausaga o le ai ai le sili ona lelei o le falaoa.

Sa latou taumafai e tuu i latou i fesae, ma tuua ai le tele o mea manaia mo ia. O lenei mea na faia e le suia ai le Agaga fualaau aina, fugalaau ma fugalaʻau i luga o laʻau i le tautotogo i le tautotogo i le tautotogo.

O ipu e sili ona lelei i luga o le fola

O le autu o Kushan, na tuʻuina atu i le St. Afiafi, o Casca (i se isi auala e valaʻau i le spray poʻo le kolosi). Mo le tapenaina o poloka na faʻaaogaina le saito o le saito, karite ma sina meli. O nisi mea na faaopoopo ai i le auala.

O le taua tele o le faasologa na fafagaina ai mala:

  1. O le muamua sa masani ona kasa.
  2. Ona tautua lea o meainu.
  3. O latou, o se tulafono, mulimuli i le vai inu vai - taliga, borch, supa ma maso. I le muamua, e pei ona masani ai, pai, keke (Jups) na faaopoopo.
  4. Ma o le mea suamalie sa tautua suamalie: o le faʻataʻamilomilo faʻataʻamilomilo ma fatu poppy, suamalie pai, pele, kisi, kisi, gongerbread, kalaita ma isi talavou.

I le laulau faʻatumu, o le Uzvar sa manaʻomia mai le puipui o fualaʻau mago (apu, Pear, Cous, Chester, ma isi mea, ma isi mea. Sa mafai ona inu meaai na o se pe leai foi, leai isi meainu.

Manaia le taimi. I luga o le laulau i le po a o le i oo i le Kerisimasi, e tatau ona i ai 12 leale ipu - o se faatusa o le au Aposetolo e toafitu ai.

E oʻo lava i faʻafitauli uma e foia ai faʻafitauli faalelotu, e faapea:

  • Pule - Esolitulafono le Tagata Namea i IESU, Oti Esevali
  • pi - faatusalia o le toefaafouina o tagata soifua pe a uma ona pa'ū;
  • Cadons - kapeta o loʻo taʻua ai le faigofie, le faʻatuatua;
  • Borch - ia te ia e pei o le masani ai o mea faigofie. E tatau lea ona faia ma faʻailoga o loʻo masani ai ona fuafua e faʻatatau tiute i aso uma e faʻaalia ai le mana o le a. Ma o se folafolaga lenei e uiga i le soona togafitia o le Tusi Paia Terew e faatamaia uma pepe;
  • Kapisi - O se faailoga o le mea moni e sili ona alofagia e le alofa tele i tagata;
  • Fagota - talu mai taimi anamua, e faatusa ai le faatuatua faa-Kerisiano ma le taulaga sili a Iesu;
  • Dumplinglings - Faʻatosinaina Aututaʻi, lea e saunia e Orete Orthodox i le lalolagi paia;
  • Pancakes - faailoga o le la. MONI, vanupama e sili ona faʻasino i le faʻamaoni le faʻatuatua nai lo o oaoddoxy, na tuʻuina atu ai e le Faaola se uiga fou: Ua moliʻe le Faaola i le lalolagi;
  • kartika - e fesoʻotaʻi ma le faʻaauauina o le ituaiga;
  • Patties - o le a le ola maloloina, fiafia olaga;
  • Utbbar - O se faʻailoga o le olaga na foaʻi e Iesu Keriso, e faʻatusa mai foʻi le faʻamamaina o soʻo se mea leaga, le lelei;
  • Palamasuki - ua mamanuina e faʻamanatu ai le ola e faavavau, o loʻo faʻatali mo tatou uma pe a uma le oti.

E le tatau ona saunia le talalelei i Eva i le Po Kerisimasi ina ia saunia ai o Eva - e mafai ona e auauna atu i isi, o le mea autu o loo latou faatulagaina.

Laulau i le Kerisimasi

Faailoga e fesoʻotaʻi ma le po aʻo leʻi Kerisimasi

E lauiloa o le aofaʻi o aofaʻi ma le faʻatuatua e faʻatatau i le Kerisimasi o le Kerisimasi. Tagata talu mai taimi pagaloga na ou mafaufau pea i le tele o po i totonu, o le a le kiona, e fia ni faʻaiuga i le lagi na o faʻaiuga i luga o le faavae o lenei faʻamatalaga.
  1. Afai ua paʻu se kiona tele, o le tele o le mugalu, sa ata foi le lalolagi - maʻotiina se susuga tele o saito.
  2. Pe a oʻo ia Ianuari 6, o le kiona o sina mea, na te le ufiufi ai le palapala, o lea e mafai ona vaʻaia i le eleele - e mafai ona e sauni mo se fua lelei o faʻatoʻaga.
  3. Afai e susulu le susulu o le la i le Kerisimasi aso - Tele lanumeamata tuputupu ae i le tausaga fou.
  4. Mo nisi aso ae leʻi aliali mai le Kerisimasi, mo le aofaʻi lava o aso ae e te leʻi 21 (Ivannov Day), o le tau o le a manuia e fai ai le tau;
  5. I totonu na aliali mai i luma o le Kerisimasi - o lona uiga o le saito, e tatau ona sauia mulimuli ane Iulai 12 (Petrov Day). Ma afai o le taimi - soli vave.
  6. O le i ai o le tele o fetu i le lagi i le po ae le i fiafia i le po o le a manuia le Kerisimasi - Folafolaina se lelei tele o le pi.
  7. Pe a o fetu i le po o le Kerisimasi matagofie susulu susulu, faatali mo le seleselega agalelei o Beres ma mashom.
  8. Ma pe a o fetu i le lagi laititi - o le a tupu ai foʻi le ani.
  9. Afai o le Milky Way foliga DEG - O timuga timuga ua muai vaaia. Ma afai e uiga i le eseʻesega, e malamalama, lelei feoaʻiga - o le a iai le la.

O le ā le mea e tatau ona fai i luga o le Kerisimasi Eva aʻo leʻi Kerisimasi, ma o le a se mea e le mafai ai

Sei o tatou talanoa nei e uiga i le faʻatagaina ma faʻasaina o gaioiga i lenei po malolo o le tausaga.

O le a le mea e mafai ona fai i le Po Kerisimasi:

  • Ala i luga i le vaveao, ia mautinoa e faitau le tatalo;
  • Manaia lava, e tatau ona e asia le malumalu, ma tuu se monaka ma le tatalo mo le soifua maloloina o ou aiga ma ou te fiafia iai tagata. Ua maeʻa faʻatinoina i lenei aso o fai mai poʻo le faʻatalanoaga;
  • O e ma se tasi i se tulaga o le leaga? E manaʻomia le taumafai e toe faʻalelei seʻia oʻo i le aso malolo;
  • O ipu mafanafana o loo saunia, o lo o tatau i se faatulagaina lelei o le agaga;
  • O se ie manaia o le pō o loo i luga o le laulau, se faapou fua o le taulaiga mo le fila;
  • I tua o le 'aiga o le afiafi e aoga le tapeina o le moli moli, moli moligao ina ia tumu ai le dawell i le malosi o le afi. I mea uma lava, o le afi e iloga mai i leaga, puipui nofo nofo i le fale.

O a gaioiga e faʻasaina:

  • Tagata talitonu taumafai e aua le taumafaina meaai e oo atu i le 18:00 i le po o le Po o le Po o le Po Kerisimasi;
  • Le le aoga i le Print Hosy Quarrel, feteʻenaʻiga, faʻamanino ai mafutaga. E tatau ona toʻamalie ma le fealofani le siosiomaga.
  • E le mafai ona faia le faʻamamaina (fai le faʻatonuga i le taimi muamua) A leai o le ae faʻauʻuina pea i le nofoaga tonu i le tausaga atoa;
  • Tusa o le 3 itula i le aoauli, e taua le maeʻa tapenaina mo le aso malolo, e tatau ona e alu i le malumalu mo tapuaiga mo le ekalesia paia;
  • I tua o le 'aiga o le afiafi e le mafai ona talanoa tele pe alu i luga ona o le laulau seia maeʻa le taumafataga;
  • E le tatau i tama talavou ma teine ​​ona nonofo i tulimanu o le laulau, e ese mai latou te le fetaui i lo latou agaga;
  • Afai ei ai le tasi se taimi na alu ai se sipuni ai, ona e le mafai lea ona tuu i luga o le laulau;
  • E le mafai ona inu meaʻai i le vai poʻo ni meainu e ese mai le uzvar;
  • E le taliaina i le taimi o le 'aiga o le afiafi e alu ai le fale - ina ia mafai ona tuʻu le lelea o le pauna i totonu o le fale;
  • E faasa ona galue i lenei aso, aemaise lava o le faia o "Black" galuega;
  • E tusa ai ma le muaʻi talitonuga, ua le mafai ona faamanatuina le fanau mai o Keriso, i ai se aitalafu: e oʻo lava i le 12 masina o le a outou nofo aitalafu ai. O lea, e taua le tufatufaina o mea uma na te faitauina;
  • E le mafai ona iloa matapeʻape;
  • lē manaʻomia e tuua le fale mo se taimi umi ina ia aua le faʻaaluina i le tausaga atoa i le au solo;
  • E faasaina ona laei i ofu uliuli mo se aso malolo;
  • E le taliaina e tineia le afi i le magalafu (muamua - i le ogaumu).

Na faamatala e le Heatune ile po a o luma o le Kerisimasi

Tagata e masani ona sailia se tasi mata, ae vaai i le lumanai. Ma le taimi i le fanau mai lea a le Atua ma le Aso e sosoʻo ai, na sau foʻi le sāʻili e fai lea, ma e le mafai. O le mea moni o se manatu i le taimi lea ua manatu ai le tuufaatasiga i le va o lalolagi, ina ia mafai ai ona mauaina faamatalaga e uiga i mea o loo i mea na tutupu.

E moni, o nei faʻamatalaga e ala mai e leai sona auala mai i le Atua, ae mai le malosi ma le le faʻamaoni i luga o le eleele. O lea, sa tau le taua le taua o le Ekalesia ma e masani ai i na gaioiga.

Ae ui lava i ana taumafaiga uma, na ono mafai ona faʻasaina Kerisimasi ma le tala faʻafomaʻi: o loʻo ola pea e tagata ma faʻamalosi e tagata ma e fesoʻotaʻi ma tagata. A o le tulafono, e leʻi faʻaipoipo teine ​​o loʻo taumateina, o le miti o le sailia o le sailia poʻo le taimi e faʻaipoipo ai.

Se mea manaia. E talitonu o le sili ona manuia aso o le Kerisimasi o se Kerisimasi Eva (po mai ia Ianuari 6 i le 7), o le aso malolo o le tausaga tuai o le tausaga (mai le 18 ia Ianuari 19).

Na faamatala e le manuia i le po ae leʻi fiafia le Kirisimasi: Auala

Le isi, ou te fautua mai oe e aʻoaʻo sili ona lauiloa filifiliga e sili ua taofia ua taofia i le Kerisimasi.

Na taua e Righty ma se faʻata

Pei ona iloa o Ia, masalo o tagata uma. E faʻatino ia pei ona taua i lalo: E lua faʻata e taofi le tasi i le isi, ua fuga ai le teine ​​lona laulu, moli i lalo i le siʻosiʻomaga. E tatau ona tasi le tasi i totonu.

Na taua e Righty ma se faʻata

Ona amata lea ona ia taʻalo i le faʻataʻoto i le faʻata, talanoa i upu:

"Mavaega, tietie, o mai, faʻaali mai ia te aʻu i le faʻata."

Ae i le taimi lava e oso mai ai se tasi o le tagata o lumanai le nofoa, e tatau ona i ai i le faaaluina o le faʻaaina o mataupu ma se fasi mataupu, faʻapea:

"Auā."

Ina ua uma, o le mea moni, e foliga mai i le toalua uma, ae malaia.

Maliu i le mataupu

O lenei fesoasoani e mafai ona faatinoina e mafai ona faia i le teine ​​fiafia fiafia. Mo ia o loʻo manaʻomia ona e faʻasoaina mea eseese: mama, kuka, nila, polo ma filo, pi i lau filifiliga. O le mea autu o mea uma e taua i mea pei o, mo se faʻataʻitaʻiga:
  • Mama - o le faaipoipoga i le falemai.
  • tupe siliva - manuia tautupe;
  • nila - loimata, faanoanoa;
  • Filo ma se polo - oona;
  • Peas - o le sili.

Fuafua i le mea na e aʻoaʻo ai - e faʻamoemoeina o oe i le tausaga fou.

Fai mai le auupega i le wax

Mo lona faʻatinoina, e tatau ona e saunia se tioata manino (E mafai ona suia le ipu loloto) ma le faʻamamaina o le pese), faʻapea foi ma le moligaʻo.

O le Wax tatau ona liʻo i totonu o se sipuni mai le moligao moligao, fai mai le tala lea:

"Gori-Gori Modern, Top-Top-Top-Top Wax, Valaʻau mai ia te aʻu le igoa o laʻu laʻeʻe."

I le maeʻa ai, o le vai lipone o loʻo tulaʻi mai i le ogatotonu o le mama, ona e tatau lea ona faʻaaoga ma le totoʻa le ala.

Ma le mea mulimuli, suʻesuʻe le vitio i luga o le autu:

Faitau atili