Kerisimasi St. Nicholas Matulaga: Landns, Bas

Anonim

Saint Nicholas (ua lauiloa foi o le ofoofogia) o se mea taua tele i le faaKerisiano. O lea, le Kerisimasi o St. Nichula MONI, o lona manatu foʻi - ma se mamalu sili ona paia na faʻaaloalo ai ia Job na viia. Ou te fautua ia aoao e uiga i le soifuaga o le Au Paia, o ana gaioiga ofoofogia, atoa foi ma uiga o le aso malolo.

Kerisimasi St. Nicholas Moa

A e faamanatuina le Kerisimasi e Nicholas ma le fiafia

O Lana Faamanatuga o le fanau mai o le Au Paia Kerisiano i tausaga uma o loo faamanatuina e le Ekalesia Orthodox 11 Aukuso.

Talafaasolopito faamatalaga

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

Na fanauina e Nikolai le ofo tele e tusa ma le 270 tausaga le Ekalesia, na foaʻiina mai ai le ekalesia le gafa o tagata o le au paia, i lona olaga atoa. E tatalo Kerisiano i Nikolai, faamoemoe ma lana fesoasoani e faataunuu a latou miti sili ona pele. O Le Manoʻina o le faiga faanatura ua faaleaogaina tagata faimalaga, falepuipui, o le matua, ae maise laiti laiti. O ata o le tagata paia ma se mita i luga o le ulu (ulu o le susu o le epikopo ma le Yemenv, lea ei ai ni taua i luma o le Ekalesia).

Manaia! O le ata o le au paia, o Katoliko Katoliko na ia tusia mai ia latou Santa Clas, ona valaauina Santa Claus. O le tala lea i le auala na faʻaalia ai e le faifeau Nat e 3 afafine o le tasi tagata i le Kerisimasi mea e faʻaola ai mai le maasiasi (Faitau atili i luga o le tusitusiga).

E tatau ona maitauina na masani ona le mautonu Nikolai Millaine ma Nikolai Pitarky, e le lava le tutusa o le au Paia i Liki, o le Au o Arbissas, ositaulaga ma vavega. Ona o faʻailoga uma lava, na oʻo mai ai se maumaututu ia na o ia i le avea ma se tagata Kerisiano i le tala faʻasolopito Kerisiano, e ui lava i mea moni e leai.

Manaia! Ina ua siitia matua Nicholas i le lalolagi, sa ia maua sona ia lava mea totino, Tuufaatasia o loo manaomia.

Ae o le a tatou talanoa i le aso e uiga i le mea na vavalo mo foliga o le Au Paia i le Ekalesia Kerisiano. E tusa ai ma le mea na ola ai faʻamatalaga, st. Nicholas na fanau i le 3 seneturi o le tatou vaitaimi i le Eleni Colone o Patars (Roma itumalo o Lycia). O ona matua na maualuga le tulaga masani o le tulaga ma le au talitonu, o lea na latou aumaia ai le lulu, talu mai le laititi, o loo auai le tama i le suʻesuʻeina o Tusitusiga Paia.

O aso na ia faʻaaluina i le malumalu o le Atua, ma o le po e faitauina ai tatalo ma tusi paia. O le tuagane o Jeud Joocholas o se Epikopo Patar, sa matua fiafia o ia i le alofa o le Atua. Na Ia avatua o ia e muamua i le ave muamua i le falesa i le ekalesia, ma na ia avea o ia ma ositaulaga, e tatau ia te ia ona faitauina ana tagata lava ia.

Ina ua mavae sina taimi, na tusi ai e Nikola le tuagane matua e faamanuia o ia e asiasi i le Nuu Paia ma maua se faatagaga. Sau i Ierusalema i le sami, o se toeaina talavou o se faʻaaliga, e pei lava o loʻo alu atu Satani i le fola o le vaa. Nikolai e faia le taumatemateina o le a pa'ū le vaʻa i le vaʻalele.

Na amata ona fesili i le au ofoofogia na faaliliuina i le fefe, ma na mafai ai ona ia faʻafetaiaʻia le fulafula. Ma mulimuli ane, i Kalevario, o nofoaga na na fasiotia ai Iesu Keriso, na aumaia ai le faafetai Benkoi i le faafetai i le Atua mo le faaolataga. I le taimi o le malaga, Nikolai, o le ofoofogia na te faasoaina nofoaga paia, toe foi i le mauga o Siona.

Na faaalia ai e le Alii lona alofa mutimutivale i le alii talavou, auina mai se faailoga - sa aumaia e le taeao le tapunia lautele i le po o le faitotoa o le malumalu. O Nikoko i lofituina faʻafetai i le Silisiliese, ua ia te ia te ia se manaʻoga mo le vao leaga i le vao. Peitai, o le matapeʻa o le paʻia mai le lagi o loʻo lapataia ai se ositaulaga mai se taunuuga faapena, faasa faasalaina o ia i lona nuu.

I Likia, o se tagata e alu atu i le vaega o St. sion, o ia lava e manaʻo tasi - filemu ma le faʻamaoni ia te ia. Aʻo Ninolata o le Atua lava ia ma le taupou Maria, e avatu ia te ia le tala lelei ma le ocphore. E le gata i lea, a o fai mai le tala a le aoaoga, na maua e Epikopo Logotaga se faailoga o le mea lea, na faaosofia i latou e avatu i le avea ma aai o lalolagi (o le tasi aai i Liolia). E tusa ai ma faamatalaga a tu-tusi talafaasolopito ma tagata telolonia, e oʻo i le 4 senituri, o lenei mea na moni lava.

Ata o St. Nicholas

Na tatau ona ou i le epikopo Nikoii e galue i se matua ogaoga taimi pe a maopoopo sauaga tele mo Kerisiano. O a latou na faia o le matua o le tumã Maxivan ma Dioletitian. A o le pule o le au- pule e mafai ona tupu i le mana ia Me 305, ma i Sisifo o le SAMIVRAREE SPANE. I itupa o Sasaʻe o sauaga na tumau seʻia oʻo i le 311, na latou galulue e le Emperoa Roma. A le Lalolagi o Luga o Lē o S. Nicholas O se mea faʻaletinoina ai ma le faamaoni o le faatuatua na amata ona atiaʻe ma se lalolagi tele. Ua iloa ai o Nikoila na tuu ina ia faatonuina le ulu o faapaupau ma le malumalu o Artemis, oe sa i le lalolagi.

E le mafai lava ona taʻu maia se mea moni na tupu i le soifuaga o Sit. Nicholas, o le faamasinoga nofosa, lea na ia faia ai le ua molia. Tuuaia le epikopo mo le mea moni na ia tuuaia ai foliga o le tusitala, o le au filo, o le aumea ma le faila o le aria i le manaia falelotu. E moni, na mautinoa le tagata suʻesuʻe ua uma ona lavea, ae o le tala lea a ia o le faamasinoga leaga. Ile fesootaiga ma le tala mulimuli, Nikolai, Ua avea foʻi lea ma le maofa le galuega, o loʻo faʻapea foʻi ona tuʻuina atu i latou uma, o lona uiga, na latou mou atu. Tatalo e paia fesoasoani fesoasoani e faʻafoʻiina le faʻamasinoga.

Mea ofoofogia o St. Nicholas

Muamua o tagata uma, savut Nicholas o faimalaga ma tagata folau. O LE APATU LELEI MO FESOASOANI, IA Alu i totonu o le Afa o le sami. E tele tala e uiga i le ofoofogia e uiga i le tulaga faʻafiafia i le olaga pe faʻapefea ona fesoasoani faʻafuaseʻi ona taʻitaʻiina. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua ou toe tu mai nai le folau oti, o le na pauu mai ma sili i luga o le ato i le taulaga o Alesania. Na toe faafoi mai e Nikolay le tagata ua maliu i le ola.

E manaia foi le iloa pe aisea e i ai le foliga o le au paia i le po nei a Santa Canta. E i ai le muai taimi, o loʻo faʻamatalaina mai i le olaga o le ofo.

Ikona o St. Nicholas

O loo faamatala ai le uiga o le aiga o ni tuafafine se toatolu ma lona tama, o loo mauoa, ae malepe. Sa leai se leaga tele o le tupe, o lea na filifili ai le Tamā e fai ai ni afafine o le ao. Sa latou faʻatalitali i se faʻasoaga uma, pe a fai e leʻo nicholas e leʻi faʻalavelaveina, ona na iloa ai le aiga, ma filifili loa e fesoasoani ia latou. I le po, na amata ona togi taga i totonu o auro auro o le afafine o afafine uma e fai ma lapisi.

E pei ona faamatalaina i totonu o se suthliko tu masani, na pa'ū ato i faleoloa na tafe i tafatafa o le magalafu. O le mea lea, o le tulaga masani o meaalofa o meaalofa mai se Wizard Wizard (lea na faamatalaina e Santa Claus) i le lanu o le Kerisimasi totini totini.

E ese mai, Tatalo i le Upu Faatosina Faatosina ai i mataupu nei:

  • pe a latou mananaʻo e toe faʻalelei tagata i se tulaga o feteʻenaʻiga;
  • Ia puipuia oe lava mai le le fuafuaina maliu;
  • E malolo mai le ogaoga o le faamai;
  • Nofofua teine ​​- e faʻafetaiaʻi o latou agaga paaga, ia faʻaipoipo ma le manuia faʻaipoipo;
  • Faʻafuaseʻi - e uiga i le aveeseina o faigata o aso uma, faʻaleleia o latou tulaga.

E tusa ai ma le toe iloiloina o tagata talitonu, talosaga faamaoni i Nikolai o le tala faasolopito e mafai ona fesoasoani. Ina ia faia lenei, sau i le lotu e, tuu se moligao ma le aikona o le Au Paia ma tatalo i luma o ia.

Ou te fia manatua se isi vavega na faia e Nikolai. E faʻasino i le faʻaolataga o le perenise Voliky Novgorod Mssislav Vladimikvich. Sa tigaina lava le faipule ma vaʻai ai o le miti faaperofeta, lea na filifilia ai o ia e le faʻaolataga mai le faʻailoga o le faʻaipoipoga o Somoon.

Ona auina mai lea e le perenise ana avefeau ia Kiev mo se auala faavavega. Le lava paʻu i se matagi malosi i luga o le MSTE River. I le maea ai o le iʻuga o le afa e le mamao ese mai le vaa, e mata e vaʻai i se lapotopoto i ai lapotopoto i le ata o St. Nicholas. O ia ma aumai i tagata mamaʻi i l faitaiga, sa ia paʻi atu lava ma faʻamalosiʻau mai le mafaufau.

Manaia! O le tatalo sili ona malosi na o le ofoofogia o le ofoofogia o le tutusa apathist. E tusa ai ma le talitonu, e manaʻomia le faitauina mo le 40 ao, ona suia lea o le ola faaletagata mo le lelei.

Peitai, o le au faʻatuatua mai lea fai mai o ARIES PINES FONA O LE FOLAFOLAGA O LE A FAʻAFIA AI O LONA FESILI AI I LATOU.

O le a Faalogo Faamaoni i le Tatalo Faamaoni

Tulaga o le Aso Malolo, faasa

  1. O le mea masani a, e tatau ona e asiasi i le Ekalesia lea o le sauniga taua. Faitau tatalo mai le aikona o le ofoofogia o le mea ofoofogia i mea e te manaʻomia tele.
  2. Talu ai o loo fesoasoani le au paia nicholas e tagata mativa ma le le lelei, i lona malolo O le a manaia le faia o se foai. Afai e leai ni agavaʻa o tupe, ae le sili atu faʻaputuputu lelei, ae e sili atu mea e te tele ai ma tuʻuina atu i gaioiga faʻafiafia.
  3. Vaai atu i ou aiga ma tagata taugata i tagata - Tausia ia i latou nei, faamanatu le faamanatu i le Aiga.
  4. E faʻatagaina ona faigofie galuega i aso uma - kuka, fufulu ipu.

O le a fai le taliaina?

  1. Lalo o le faasaina o galuega mamafa i totonu o le fale pe i le togalaau i le togalaau.
  2. O fafine ua faasa o loʻo aʻafia i le suisui, lalaga.
  3. O le taulaiga e faasa e misa, faaleagaina ai isi tagata, faamatala se pepelo.

Ia ua liua le tatalo e Nikiola fiafia mo le faʻatinoga o le manaʻomia faapelepele:

"O le ofoofogia o le nikolai, fesoasoani mai ia te aʻu i le faanaunauga o loʻu apamemea. Aua neʻi ita i le talosaga o se faʻafuaseʻi, ae aua le tuua aʻu i le au o suti. O le a le aoga oi latou na manaʻo i ai, ave lo latou alofa tunoa lava. Afai e leaga le manaʻo, mou atu. Tuu manaoga uma o tagata amiotonu e moni, ma o le ola e loʻu fiafia o le a tumu. Ioe, o le a i ai le finagalo oa outou, Amene. "

Faitau atili