Kerisimasi: Liligi ma Faʻalapotopotoga, Tatalo ma Faigofie

Anonim

O le Kerisimasi i le lalolagi orthodox ma Kato-Kapelico e faia i se aotelega, ua latou sauniuni mo ia i luma. Amata mai le Kerisimasi ma luma o le papatisoga, ua afio ai le Alii i ni faailoga - o se taimi faʻapitoa pe a mafai ona e aʻoaʻoina e uiga i lou lumanaʻi ma le taui. I Lusia, na taʻua ai lenei aso malolo tala pisa ma le fiafia, na talia e aoina ma usu pese.

O loʻo togafitia ni mea suamalie ma keke, i taʻavale, e ave taʻavale mai le lotoa mai le lotoā o le taliaina leaga. O le aso o le a ou taʻuina atu ai i upu aganoa o le Kerisimasi, e uiga i faʻailoga mo le Kerisimasi ma nisi faasologa, tatou te faʻaaluina ai uma i le taimi nei.

Kerisimasi

Mataupu Faavae a le Ekalesia

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

O le Kerisimasi o se aso malaga a le Ekalesia, e le gata i lona laititi pe le mautonu. O le taimi lea na iai Keriso na iai ai ma avea ma tama tane: o le aso fanau o Iesu Keriso. I le fesoʻotaʻiga ma le fanau mai o le Faaola, o loo i ai se faʻailoga faʻapitoa i le Kerisimasi:

  • Verpets (faafoliga o Chlev mo lafumanu);
  • Peteleema E valu-um star;
  • Kerisimasi laau;
  • Kerisimasi Wattuth and Kerisimasi Touyes;
  • Kerisimasi meaalofa.

I atunuu Katoliko, ua talia mo le Kerisimasi e teuteu ai le faʻailoga o le puimanava: O manu e pepe ia Maria, Tamatele o Marie, Tama. Maguis (Star, tagata atamamai, taulaitu) na fuafua i faʻafanua o faʻaaliga i fetu, lea o le a faʻaalia ai le nofoaga o le fanau mai o le Faʻaola o le lalolagi. I le matamata i lenei fetu i le lagi, na maua ai e le magä le ana, lea na faalo ai le aiga Paia. Sa latou aumaia ia i latou meaalofa a le mauga mauga: ladan, o olo, auro ma siliva.

I totonu o malumalu uma, i luma o le Kerisimasi, na ia aveina foi se tusitusiga ma faaleaga ai ma ni samani, na e aai ma fugalaau. O lenei taʻitaʻi o loʻo tu i le ogatotonu, e talitonu tagata e iai ia te ia ma faia le faʻafetai i le Faaola mo Lona alofa mutimutivale.

Mai le Kerisimasi ipu i luga o atunuu orthodox o lo o tuu i luga o le laulau:

  • Paketi;
  • savili;
  • O loo ufitia.

Manuia le Kirisimasi o lo o uuina se pou a le Ekalesia, ma i le aso gataaga aʻo leʻi fiafia le Kirisimasi i le aso 25 o Ianuari ae o le a le umi o le afiafi afiafi. O foliga mai o lenei fetu i le lagi ua faʻatusatusa i le afio mai o Peteleema fetu, na faasino i le auala i le Wax. O le 'aiga atoa o loʻo nonofo i lalo mo se laulau faʻamafanafana, faitau ai e faifeau tatalo ma taʻu i tala o le Kerisimasi.

I le Po Kerisimasi, o le a le taliaina e faanatinati meaʻai fua, ua faʻatagaina ona e 'ai sokechi ma inu i latou ma le inu. Ua ufitia le moe mai fua mago, a latou te matou i lalo ifo o fualaʻau mago. I le aso o le Kerisimasi, o le laulau e ausā i le mauoa, e tusa ma mauoa, e tatau ona tautua mai le 12 ipu. O le amo o le a ufitia, o le manuia sili ona fiafia ma manuia o le isi tausaga.

O le Orthodox xmas

O le a se mea ma le mea e le mafai ona faia i le Kerisimasi

O tagata na fausia ni aganuu ma aganuʻu e fesoʻotaʻi ma lenei aso malolo manaia.

O le a se mea e mafai ma manaʻomia e fai:

  • Fai sau asiasiga;
  • Avatu meaalofa;
  • Faamalo uma uo ma e pele;
  • amanaia tatalo i le Atua;
  • Asiasi i auaunaga o le Kerisimasi i le Ekalesia;
  • Tufa tufatufaina atu sea ia i latou e le tagosia;
  • Faatau i faleoloa.

Masalo o le faʻatau i le Kerisimasi aso o loʻo tosina atu i taulele tau tupe. O loʻo 'Alu ese ma le loto fiafia, ma alu e faʻatau meaalofa ma meaʻai mo meaʻai o le Kerisimasi.

E mafai ona fufulu lavalava ma galuega i le Kerisimasi? E mafai ona faia lea i mataupu faanatinati. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ose suiga faigaluega ua faʻatinoina i le Kerisimasi, e tatau ona e alu e faigaluega. A faʻapea e tatau ona e fufuluina lavalava, e leʻo manatu foi o se agasala. Agasala - e faʻatulaga le fufuluina ma lautele faʻamamaina i se aso malolo fiafia.

O le a le mea e te le faia:

  • Faatututu, la le latanu, ua latou mou atu;
  • Fufulu ma palapala galuega i totonu o le fale;
  • tauto ma saili mafutaga;
  • O ofu pogisa e fai lavalava.

Mo le laulau Kerisimasi, sa manatu le nofo i ofu fou. E le fufuluina, ae le mama, o se mea fou - le ofuina. E tosina mai le manuia. Lanu lanu e tatau ona malamalama: uliuli tosina le toilalo.

Meafaigaluega o manaoga i le Kerisimasi

Le po o le faʻataunuʻuina o manaʻoga

E iloa e tagata uma i le pogisa po o le a taunuu ai miti a le Kerisimasi. E talitonu tagata e moni lava o le a mataʻitu e tagata le agelu o le Kerisimasi i totonu o le faamalama ma faitau faamatalaga ma manaʻoga. E faʻailoa mai le agelu le auala, i luga o le faamalama ua tumu i moli uila ma tautau i luga o pupuni o le Betherem Star.

I le 3 itula na tatala mai ai le lagi, ma na mafai lava ona fai se faanaunauga, e tilotilo i fetu. O manaoga e tatau ona faamaoni ma na oi latou lava. E le mafai ona fai atu e faʻasalaina fili poʻo le faʻaleagaina o se tasi o se tasi: o talosaga o ia e le faia. E le tatau foi ona le mautonu manaoga o mea e sili (ou te manaʻo e mauoa), e tatau ona i ai sima i latou (ou te manaʻo i se taʻavale mumu fou). O le tele o faʻamaoni ma faʻafetai i mea maualuluga maualuluga o le ai ai i au upu, o le a faʻataunuʻuina manaʻoga o le a faʻataunuʻuina. I le taeao o le taeao i le lotu i le lotu o le Kerisimasi ma fai atu i le Atua e faataunuu lou manao.

O le taimi lava e aliali mai ai le taeao i le lagi, e tatau ona e fai atu le mea lea

Kerisimasi: Liligi ma Faʻalapotopotoga, Tatalo ma Faigofie 1981_4

Na talitonu tagata ua i ai i le Kerisimasi, o le a mafai ai ona faatuʻi le tamaoaiga, fiafia, manuia, manuia ma le alofa. O le mea lea, o le tele o faasalaga ma taupulega na faia mo le tosina mai o le alofa, tupe, manuia. O le pili ma uʻamea tupe o loʻo tautau i luga o le Kerisimasi laʻau e leai se vaega i le tausaga atoa. Pau lava le mea ua fiafia i luga o le Kerisimasi laau i le Kerisimasi, o le a mautinoa ai le alualu ma faateleina ma faateleina. O lea, i aso tuai o le masani ai lea o gaioiga e faʻatino ai le Kerisimasi laʻau ma le suamalie ma suamalie - ina ia suamalie le olaga.

I le po Kerisimasi, e mafai ona e faia se fiafia e tosina ai tupe. Mo lenei, o faʻamalama o loʻo avea ma moligaʻoga a le Ekalesia, ma o le tagata faʻatau atu o loʻo tusia i luga o se laupepa. Ina ua uma ona faitauina le poloka, na tiʻetiuina ai e laulu i le moligao moli, tupe siliva e tuʻu ai le asini (10 poʻo le 5 rubles) ma tuʻu i le taeao. I le taeao e te manaʻomia e ata ai lefulefu i tupe siliva ma tuu i totonu o se vaega o loʻo potu i totonu o se tinoitupe cache. O lenei tali o le a aoga seia oo i le isi Kerisimasi.

Amata mai le Kerisimasi ma le isi 40 aso - o le taimi sili ona lelei e tiʻetiʻeina manaʻoga. Afai o loʻo ia te oe le miti pele tele, e tatau ona vaʻaia i afiafi uma mo afiafi taʻitasi mo le fasefulu aso mai le Kerisimasi. Afai e le mafai ona e vaʻaia, e mafai ona e mafaufau i ai ma miti. I le tausaga, o le fiafia lava lea o le a mautinoa lava taunuu pe a le mafai ona alu i tua atu o le faʻatagaina ma e leai se tasi na te aumaia le afaina i soʻo se tasi.

Tosina le alofa

E talitonu o le faamaneta i le ala o le Ekalesia o aso malolo a le Ekalesia e sili atu ona aoga nai lo isi aso. O lea la, e manaʻomia le le misia o le Kerisimasi aso o le Kerisimasi ma faʻaliliuina o le tele o magafagafa. Ou te fautua atu ia te oe e faitau se tatalo malosi mo le tosina atu lona lua i lou olaga. O lenei faasologa e na ona fetaui ma i latou o loʻo fia maua le alofa moni.

E tatau ona e malamalama i le tagata ai le tulafono a le Ekalesia, tatalo mo ni ata, faitau lo ma i lo tatou Tama ma fai mai:

Kerisimasi: Liligi ma Faʻalapotopotoga, Tatalo ma Faigofie 1981_5

O le faʻamaoni o le a avea ma au upu ma lou manaʻo, o le vave foʻi lea ona faʻatino le miti. E le o le manaʻomia le saeia e faʻapipiʻi, tuu le fomai. Afai o loo tumau pea le utupoto, ave i le lotu ma tuu i totonu o se pakete mo fafie. Tatalo i le Ekalesia, faafetai i le Atua mo le alofa mutimutivale ma le alofa ia te oe. Ia manatua o le malosi o le loto faafetai e faʻatauvaʻa lava ia le malosi o le alofa, e masani lava Faʻafetai ile Atua male maualuga o malosiaga mo mea uma.

Faailoga Kerisimasi

Tosina le fiafia ma le manuia

I le taimi o le Kerisimasi, e mafai ona e tosina lelei le laki ma le fiafia i lou olaga, pei o nei malosi e sili ona taua le avanoa. I le po o Ianuari 8, e tatau ona e alu i fafo (mai le tolu i le fa po), sii lou lima i le lagi ma fai upu nei:

Kerisimasi: Liligi ma Faʻalapotopotoga, Tatalo ma Faigofie 1981_7

E fia taimi e talanoa ai? O le a taʻu atu ia te oe le fatu. E mafai ona faatapulaaina i se mea e tasi.

Aveese le faalavelave

I le Kerisimasi (ma le Tausaga Fou o le Tausaga Fou), po e mafai ona aveese mea uma e taofia ai le ola. O lenei mafai ona avea ma faʻamaʻi poʻo le le lava o tupe, o se tagata ita poʻo se tulaga faigata. E tatau ona e aveese le tagata mai lau seevae (e tatau ona ofuina ona ofuina) ma mumu i le afi i luga o le auala. O le faia o lenei mea, e te le tau maua ai se afi mai lala, ua lava le sasaa i tagata invules ma le suavai mo le afi.

A e mauaina le Insoles, faamatala upu nei 6 taimi:

Kerisimasi: Liligi ma Faʻalapotopotoga, Tatalo ma Faigofie 1981_8

A mafai ona e maua se afi i fafo atu o le taulaga, e mafai ona e faʻatulagaina se tuʻufaʻatasiga o le mumu. Vaelua le afi, togi uma ni mea le aoga iina, tusitusiga ma le lisi o toʻilalo ma le le lelei, o se faʻatusa o le toʻilalo o le mea. Masini siva faataamilo i le afi e tafiesea uma mea e le aoga ma talanoa. Ioe, e mafai ona e faia se tasi intules, ae o le aotelega o le bootfire e le nanaina.

Afai e le mafai ona vaeluaina le afi i fafo atu o le fale, e mafai ona e faʻavasega faʻafitauli susunuina mumu i totonu o le fale. Ina ia faia lenei, suʻe 'aiʻai ipu, tuʻu i luga o le nofoa i le ogatotonu o le potu ma susunu faʻasologa ma le faʻaliliuina o faʻafitauli ma faʻamaʻi. • i tafatafa foi o le afi malosi, e mafai foi ona e faʻatulaga ni siva. E susunuina lelei, faʻaaoga le le-omin vai, naʻo faʻaeteete - aua le faʻatulagaina se afi.

Faitau atili