O le a le numera o le faʻauiga i le 2021 - tu ma aga, pili

Anonim

O le faʻaalia i le faʻamaoni ma le ola-o le ola satauro o le Aliʻi - gaoioi i le lua-tasi (o se tasi o le 12 sili ona taua mo le Eseta) aso malolo. I le avea ai ma faʻafiafiaga o loʻo tupu, o a tu ma aganuʻu ma e fesoʻotaʻi, faʻatagaina ma gaioiga faʻasaina - tatou talanoa e uiga i mea o loʻo i lalo.

E faʻavasegaina e le Taʻuina le Sʻepolo o le Alii i le 2021 ua faamanatuina ai ia Setema 27.

Tala Faasolopito

O le aso malolo e lauiloa mo se isi igoa - sopoia. I lea aso, latou te manatua le tala faasolopito, lea e faia i le 326 o le ma isi vaitaimi. Ona tutusa lea o masiofo a le elemene, o le tina o Emeperoa Konstartin na mauaina se satauro, lea na taai loa Iesu Keriso. O le nofoaga o le mauaina o le aai lea o Ierusalema. Aisea na amata uma ai?

Aso malolo faaeaina

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

E tusa ai ma le tala tuai, i le 326, alu Elena i Ierusalema, manao e saili ma le loto Kerisiano iina. O lona lototele uma e mafai ona taʻua o le muamua KBICAL Annikologist. Ma o le fuafuaga a le Masiofo na faapalesia i le manuia - o le komiti na laʻo faatasi ma le puipuiga a le Alii (o le ana lea na afio ese ai ma le Faaola i le aso lona tolu pe a oti.

O le faʻagaioiga eli e ave i luga o Kaleva, o le faʻasatauroina o Keriso. E tolu sopo, e tolu puavi ma faomea ma le laulau, na taua ai le suafa o Iesu. O le faigata na fesoasoani ai na faʻatino ese mai le laupapa ma o satauro, e manaʻomia le mataala lea o se tasi o le tolu.

Na taʻua e le Meteend o ē na saʻili e valaau mo se tagata maʻi maʻi ma amata ona tuu atu ia te ia. Ma ina ua ootia le maʻi i le sopoia ia lava - sa avea lona eseʻe fiafia. Na tupu i le vaitaimi na totoe, sa tanu le tagata oti i vaipuna, sa latou faapipii ai foi sapuea uma ia te ia ma le toe soifua mai.

O le peteriaka o Ierusalema maka o loo sopoia (pe "fausia") ina ia mafai ai ona vaʻai i manaʻoga uma e vaʻai i o latou lava mata. Ae mai le taimi lena o le faamanatuga lea na amata ona faamanatu e le Alii le aso faamanatu o le Alii.

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

Ma le ataliʻi o le masiofo a le aliʻi o le ulu o le igoa o lona tina, o lona uiga na ia fai mai ai le fausiaina o le lotu o le soifua maloloina (na taʻua o le ekalesia o le fili o le soifua maloloina Na fausia le malumalu i le 335 o le matou vaitaimi o le vaitau ma e aoga foi e nei aso.

Ia Setema 13, 335, O Le Malumalu o le Avea ma Maota na Tapaia, ma i le 14th o le masina e tasi (pe 27 pe a fai o le a faia se fou masani o le satauro o le Alii . O epikopo mai itu eseese o le Malo o Roma na auai i lenei sauniga, na tufatufaina atu ia le tulagaga ia faamanatuina ia i atunuu faapisinisi o le lalolagi.

Le Malumalu o le Faaolataga a le Alii

Faoa ma toe foi mai le koluse

Lea e le mafai ona e mafaufau i ai i le faʻalogoina o se tasi e tasi le faʻalavelave i le Aliʻi - o lana toeseina ma le toe foi mai foi toe foi. I mea uma, mo le 14 tausaga, ae i lima o le teine, o loo i lima o tagata o Kens na faoa Ierusalema.

Toe foʻi le satauro faʻatasi ma latou fale puipui, e mafai i ia, e manumalo ia Perenian ma alu i le taimi nei o mautotogi, laveaʻi i Ierusalema. A o taʻu e le talafaʻatauva le tamaʻi tala, Ua tuu e Merko le ulu o le patele o tupu ma le polesira, ma manaʻo e suʻe le satauro i le malumalu o le toe tu.

Ae, alu solo i faitotoʻa, mai le taimi a alu ai Iesu i Kalevario, ua avatu e le taʻitaʻi le 'au i luma atu. Sa ouma ma le peteriaka o Sakaria, na vaʻai i le faʻailoga lea o le Atua ma faamatalaina o le i luga o le folo, ma e tatau ona vaetamaina e se foliga tupu. Sa ave e le tupu le pale ma leau, mai lona ulu, sa oo mai se ofu talaloa ma na ona mafai lea ona fai se satauro i le malumalu.

O le a le aso o le a faaeaina i le 2021?

Lusia Orthodox Chorth, ma e matua sili atu pe o nisi o Orthodox Genest Groud Chorter i le taeao 14 i le tuai o Setema 27 i se fou sitaili. Katoliko e faamanatuina foi o le o Setema 14. O le aso o le aso malolo ua mautu ma i le 2021 foi pa'ū i le 27 (pe 14) o Setema mo isi tagata eseese.

O le a se mea e mafai ona ou, ma o le a le mea e le mafai ona faia?

Ua talitonu tagata o le aso ia te aso 27 o le aso 27 o Tavita, asō ma le leaga, aʻo isi itu e lua o 'outou i le isi. 'Ae na maua le' aufai paia mai loto o le lalolagi e fesoasoani e faʻatoilaloina le lelei. I le manatu moni o le satauro faʻailoga le mafatiaga o Keriso, ona tatau lea ona tausisia lenei aso malolo i nisi tulafono. Seʻi tatou iloiloina ia i latou e sili atu auiliili atili.

O le a E Mafai e le Ekalesia Ona E Faia I le aso faʻaeaina?

  1. Masani ai, talitonu talitonu e tatau ona o i le malumalu o fea le tautua manaia, valaauina le "taimi". Ile taimi muamua, sa fai ma suilaneina auauna ma ogaumu, ae o lea ua suia lava poloaiga. O le faaeaga o se aso malolo lea e faapaia atu i le Faaola e na o le au savali, o lea e le fesoʻotaʻi ai le auaunaga ma isi.
  2. Taua i lenei aso e faʻaauau pea ona faʻamalosia i le puʻupuʻu pou, faʻamagalo mai aano o manu ma manu feʻai (Tusa lava pe ua sau le aso malolo i le Aso Sa.). Lea e mafai ona e manatuaina le taua tele o mea taua taua "O le a avea ma taiala - o agasala e fitu o le a fai mea lelei." O lea, i luga o le siata tauai, e tatau ona i ai mea faʻafilemu o loʻo iai ni taumafataga: mo se faʻataʻitaʻiga, ua fai si 'ai mo namea ma salati mai ia. Leiloa le igoa o le igoa o le aso malolo o se kitau.
  3. O le nofoia o le fale ma le fesoasoani a le vai paia na aumai mai le Ekalesia - ina ia mafai ai e soʻo se leaga poʻo ni tagata leaga e tui i totonu o le fale.
  4. I luga o le talitonuga lauiloa, afai o le aso sa latou vaʻaia se lafu manu felelei i luga o manu faʻamafanafana i luga, ona Manaʻomia le faia o itu i tafatafa o le sili ona lelei manaʻoga - O le a ia maua avanoa uma o le faʻataunuʻuina.

Ata mai le Ekalesia

A Faʻasaina i le aso malolo faʻaeaina e fesoʻotaʻi ma mea nei:

  1. O le sili ona taua le tau Faatinoga o faigata ma palapala galuega : Faʻamama, fufulu, faʻamamaina, suʻi ma isi mea faigaluega. Faatasi ai ma i latou, e tatau ona tu i luga e tasi i se isi aso.
  2. Faʻapea foʻi E le mafai ona amata se mea fou i lenei aso . Ua talitonuina ua faʻaumatiaina uma fuafuaga fuafua ma ua amata o le a le aumaia ni manuia.
  3. Aua le alu i le vaomatua . O le mataʻutia o loo i ai i le mea moni, e pei ona taʻua e se tasi lomiga, na manatu ai Elipinitor i mea uma ma se tagata e lamatia i ai i ona mata. Ma i le lona lua, o le lalolagi na tapunia i lenei aso - o manu uma ma faugaga uma e nana. O le tagata malaga o loʻo i le taimi e tasi i se tulaga mataʻutia.
  4. O le isi faasaina e fesoʻotaʻi ma le faitotoʻa faitotoʻa - E le mafai ona gagau le lapisi. E moni, e iai ana fautuaga saʻo lelei - i tua atu o nuu i tuaa i tua atu o le gata i se taimi o le gata na filifilia se nofoaga mo le taumalulu ma mafai ona ulufale i le fale.
  5. I lalo o le tulaga atoatoa, e talitutusa ma seisi aso malolo a le Ekalesia, E i ai misa, patipati fegalegaleaiga ma tausuaga . Muamua lava, auā o latou o se agasala sili lea, faʻapea foʻi mo le mea moni o le leaga o le 'auʻaunaga e mautinoa e toe foʻi mai i le lalolagi.

Faiga faavae

Na amata le faʻaeaina i le 14 aso pe a fai o teine ​​talavou na potopoto faʻatasi ma faʻatulaga o loʻo taʻua o le "Cabusto Toorsy".

Sauniuni mo le afiafi a le au afiafi, na amata ona alualu i luma teine. Ona o lea, o le amio aganuʻu, na mulimulitaʻi ai le fusi ia te aʻu lava ma lona tama faʻaipoipo. Ina ua maeʻa le fusi ma se tamaloa, ma sa ia taliaina, o lona uiga o le tiute. Amata ona amata mai foi ile aso malolo o le faʻaeaina ma le aso o le faʻamalosi, o teineiti e mafai ona susunu ma fai faʻaʻotalanoaga mo se vave faʻaipoipo.

Na lauiloa le sauniga lea - sa mulimuli atu le teine ​​i pai laiti ma le kapisi faʻatumu, lisu susu i totonu o le ipu, faʻaaoga i luga o le laulau,

"O le uo a laʻu uo, avea ma fulufulu ma ou te lafoaʻi aʻu (igoa) ia te aʻu (igoa). Amene ".

E tusa ai ma uputuu, na talitonuina le i ofu mama, masu ai ia te ia meaai sili, ma ia mautinoa foi e vili tama. O mata fou na tapunia i teine, o le filifilia o le fafine faaipoipo.

A manaʻo le teine ​​ia mautinoa e mafai ona ia mauaina le tagi i luga o sea tausamiga, sa ia faʻaaluina se tasi o le au faʻasili ma le taupulepulega. Mo se faʻataʻitaʻiga, alu e tuua le fale i le pito, sa afaina ai le mutia i le vai mama ma talanoa i upu nei:

"Faapei o le vai o mama ma manino ma alofa (igoa) o le a malosi ma faifai pea ia te au. Ioe, o le a matua maualuga lava laʻu upu. "

Faailoga o le Faaeaina

Nonoa i le aso fiafia ma le tele o tagata o le a ave:

  • I le aso o le faʻaeaina i le vaomatua alu i le fale, e le mafai ona e toe foʻi.
  • O gata e amata ona lalafi mai lenei aso i luga o le Norra.
  • I le aveeseina o le fata, savali i totonu o le vaomatua, o ai o le a alu iina - o le ala e le o toe maua le auala.
  • O se teine ​​lelei e saunia se keke ma kapeti mo le aso malolo.
  • O ai o le aso o le faʻaeaina o le a feʻiaina, ona 7 agasala o le iʻuga.
  • Mai lea aso, o le taimi amata e amata ai le tautoulu i le taumalulu.
  • O matagi o le itu i Manumalo na liligiina atu i lenei aso - o le isi vaitau o le a pa'ū i se vevela vevela.
  • O ai e le tu mo se aso malolo - o le 7 agasala a tagata o le a faatuina.

Faitau atili