Aisea tatou te miti ai miti - pe o tagata uma e vaai miti

Anonim

Moe - o se gaioiga o se mea taua o le faiga o le phycifiptus faia i le tino. Na fautua mai saienitisi o miti na vaʻai i tagata uma, e le o tagata uma e oʻo i le toe faʻatuina mai o le po i le faʻamanatuga Aisea o miti miti, o le a le mea o le a tupu ia te oe pe a e moe le le lava o le numera o itula i aso uma ma e aoga i miti lelei? Tatou talanoa i ai i le mea i lalo.

O le a le moe?

Miti - O se tulaga faʻalenatura o le tino e faʻafeagai i le mataala. Mo le moe o loʻo faʻaalia i le faʻaititia o le tali atu i le lalolagi. I le natura, o le moe agaʻi o loʻo maitauina i tagata, isi mātua, iʻa, manulele ma nisi meaola malosi (aemaise lava, iniseti faʻapitoa).

Ata Tio

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

A miti - O se malamalamaaga saʻo o ata, leo, tapa, tofo ma ata o meaʻai, e aliaʻe mai ai tagata fiafia. E i ai le manatu o ni isi ituaiga o mātua o loʻo mafai foʻi ona vaʻaia.

Manaia! O le suʻesuʻeina o le miti faʻagasologa o loʻo auai i le saienisi o le le mautonu, ma miti - o fesoʻotaʻiga.

Faʻamatala mai le saienisi latou te vaʻaia ni miti i le taimi o le vave moe o le moe (poʻo le vaega o le vave gaoioi o mata). E aliali mai uma 1.5-2 itula faʻatasi ma le faʻaleleia atili o lona umi. I lenei vaega, sa faʻataʻitaʻiina vave gaioiga a le mata i luga, ua faʻamalosia ai le auala laupapa o le Barolic o loʻo ulagia, e siomia ai se manava o le tagata, aʻo le maso o le auivi.

O le vave moe e le o suʻesuʻeina lelei. O lea ia e tusa ai ma faʻamaumauga lata mai, na maua o miti e mafai ona tupu i le vaega o le vave moe, ae o loʻo faʻaalia i le itiiti o le umi ma lagona.

Mo tagata uma, e aunoa ma se Tuusaunoaga, e le o aofia ai se miti, ae aua e le taofi tagata uma ia manatua o latou ma ala. E manaia foi ia nisi tagata e vaai i solofanua le aoga, le pona po o isi e mafai ona fiafia i ata manaia ma tamaoaiga.

E moni, saienitisi fai mai e leai ni miti uliuli ma paʻepaʻe, ma tagata na talitonu na latou vaʻai i ai, e foliga mai e le mafai ona iloa ni pupula i se miti. Na o latou na o ata o mea.

Manaia! Mo le tele o itu, lanu lauulu o miti mo tamaiti po o tagata e aofia ai le mafaufau loloto o le alofa e fiafia ai.

E i ai le isi mataupu o se "miti moni." Ile taimi o Ia, o le tagata e malamalama ai o loʻo moe o ia ma o nisi o taimi o loʻo taumafai e faʻaosofia le faigata o mea o loʻo tutupu i se miti.

Aisea e taua tele ai le miti mo lo tatou ola maloloina?

O nisi tagata taʻitoʻatasi mo nisi mafuaʻaga mafaufau e moe ai le mea le lelei o le faʻaaluina o taimi. Saienitisi i tausaga taʻitasi faia sili atu ma sili ona fou fou e fesoʻotaʻi ma lenei gaioiga faʻagaioiga, lea e faʻailoa ai lona tele taua mo o tatou tino. O le moe e matua manino ma le lelei fausaga, ma e leai se tasi o le taimi ua toe maua.

Moe taua i le soifua maloloina

E fia itula e te tatau ai ona moe e lagona lelei? O lenei fesili e leai se tali mautinoa, ona ua suia uma meaola. I le avea ai o se tulafono, ua fautuaina tagata matutua e malolo i le po mai le 7 i le 8 itula. Ae o tagata taʻitoʻatasi o loʻo faʻatumuina malosiaga ma le 6 itula, aʻo isi e manaʻomia tele le moe - 9 pe sili atu itula.

A moe se tagata i taimi moe, ua taofia lona tino mai lenei faaaliga:

  • Gaioiga o faiga ma totoga ua solia;
  • O le lamatiaga o le atinaʻeina o le toto (maualuga faʻamalosi), faamaʻi maliu ma ipu e maua ai vaʻa;
  • E masani lava ona aliali mai i tua atu o faʻafitauli ona o le moe e aliali mai le faʻanoanoa;
  • Atonu e atiaeina le foliga vaaia, o le leai o se aoga;
  • O loo iai le faatosinaina o taimi, o le faʻaeteete ai, e le o faʻasolosolo ona mataala le tagata, lea ua faʻauʻuina ma avea ma se faʻalavelave ma le le lelei leaga).

Aisea e fai ai e tagata miti o miti?

O lenei fesili e fesiligia e le toatele. Ae, i le matua le lelei, o le saienisi e le lava faʻamatalaga e tali ai ia mautinoa. E na o ni nai tala, i lo matou faitauga na faia e mafaufau manino. Seʻi tatou faʻamasani ma i latou i lalo.

I luga o le hypothesis o le lauiloa saienitisi Rusia Ivan pavlova , Miti - galue o se puipuiga puipuia o le faiʻai mo le lelava mafua mai i le ata kopi o faʻamatalaga o faʻamatalaga e maua e le faiʻai i le aso.

Ua talitonu PaVlov o le Memome Forchanism sa faʻatonutonuina e le paʻu a le faiʻai, ma o sela masalosalo ma faʻailoga e faʻasalalauina mo le tino tino. Ona o a latou galuega tele, e i ai le gutu pe a uma le aofaʻi o faʻamatalaga o loʻo aveʻesea ai le aso, o nisi ata e tulaʻi mai i le malamalama o le moe.

O le filifiliga lelei e faamatala ai le faiga o miti. Ma sili atu - o le tele o miti ua fetaui lelei i lalo o lenei talitonuga. Ae o loʻo tumau i le isi vaega o ni miti faʻavaloaga poʻo ni miti. E moni na e vaai ia i latou ia le itiiti ifo i le tasi i le taimi nei i le olaga. E foliga mai e le talafeagai ina ia na o na miti e mafua mai i le galuega a le sili ona popole popole.

Lenei o le lomiga e oʻo mai i le manatua e le Tamamatua Psychoayalysiss psychologist Sigmund freud. . Freud ua fuafuaina e faaaoga lelei ai le auala o fesootai saoloto. Na ia talanoa e uiga i le mea moni e uiga i le miti, o tagata i foliga ese o ata e iloa ai o latou manaʻoga loloto. Ma o le galuega autu o le miti a Simind na mauaina le manaʻo (tele feusuaʻiga uiga) atuaturforcression.

Ma le isi, e tusa ma Freud, o nei manaʻoga o nei faʻanoanoa e mafai ona le iloa, e mafai e se tagata ona taumafai e nanaina ia lava. Ae na matua faaitiitia e ia le tele o manaʻoga mo Erotiga.

I le lalolagi o onapo nei, o le suʻesuʻeina o le moe faʻagaega e le gata. Vaega o saienitisi e faʻaalia ai le manatu o le moe o se seti o ata o ata, lea na faia e le tele o gaioiga eletise, stimulus ua filifilia e le faiʻai.

Ma e tusa ai ma le isi lomiga, miti - ma i le mea uma e tautala ai lapisi o lapisi, lafo i le faiʻai. O ana lagolago ua talitonuina o le faʻauiga o le miti o le a leai se mea. Faapea foi ma le taumafai e manatua a latou faigata po.

Po miti

Aisea tatou te vaʻaia ai miti tagata taʻitasi?

A tatou momoe, o tatou tino e mafai atoatoa ona malolo, o le faaputuga o malosi fou. Peitaʻi, o le faitiga tagata na puleaina gaioiga a siʻosiusiuga uma ma tino, pe a le mafai ona toe faʻatafunaina ma malolo.

O le faiaika e faʻaauau pea ona galue i se miti. Ma i le po, o loʻo faia ai foʻie foʻi se auiliiliga o faʻamatalaga na mauaina i le taimi o le ao, na o avatua ia i se isi foliga. Faʻafetai i le mea tatou te vaʻai ai i se miti tagata uma.

E mafai ona faʻaiʻuina o le tagata soifua maloloina e vaʻaia miti i aso uma. Ae ia manatua le miti, e tatau ona ala mai i le taimi o le vaveega o le moe. Afai e foliga mai ia te oe e te le vaʻai i miti - e foliga mai e te ala aʻe pe a i ai se taimi umi moe.

Manaia! O miti e moli malamalama ai tagata, ae o latou faʻaaliga e le o ni ata vaʻaia, ae eseʻese manogi ma lagona.

E mafai ona avea ma miti mea?

Tagata e le tuʻuina atu i taimi uma i latou lava le lipoti i le mea moni o lo latou le iloa o loʻo i ai uma faʻamatalaga talafeagai, o loʻo aofia ai tali i le tele o faʻalavelavea fesili. O le faiʻai, e pei ona tatou iloaina, aua neʻi taofia a tatou galuega mo se sekone ma faʻatagaina ai ona tatou mauaina lenei faʻamatalaga. E FAAPEFEA ONA FESILI?

I le faagasologa o le moe, e faia ai le "toe tusi" faʻamatalaga mai le taimi puʻupuʻu manatua i le taimi umi. I lenei tulaga, o le tuueseeseina o faamatalaga i mea taua ma le lua.

Ma saienitisi na faamatala mai o ni miti faavaloaga e faia ai lo tatou iloa, taumafai e momoli atu o nisi faamatalaga taua. Peitai, o se tasi itu o se auala po o se isi, vagana le mea moni e faia i miti, e mafai ona latou vaʻai i nisi fasiʻaiuga i le lumanaʻi, e tumau lava le mea moni.

Faamatalaga e masani ona e le faʻaopopoina - i le ituaiga o faʻailoga. O lea la, e matua taua le aʻoaʻo pe faʻafefea ona aʻoaʻoina au po o le solofanua, e le masani ona taulaʻi i nei miti. Ae a uma, o le vaʻai lava lea e tasi e mafai ona i ai se uiga faʻapitoa lava o lona uiga mo ni tagata se toʻalua.

I le faaiuga

Sei o tatou otootoina le Autu:

  • Malolo - O gaioiga masani, faiga faa gataaga, lea e talafeagai mo le vaega o totoe o le tino atoa, toe suiina o malosiaga.
  • I le leai o se manogi, o le ono mafai o le toto o le toto, cardiolascular geoldotises, o le maʻi suka, o le maʻimau ma isi faʻamaʻi. O loʻo faʻaitiitia foʻi le malamalamaaga o le faʻaititia foi o mafuaʻaga faʻaletonu, e mafai ona oʻo atu i faʻalavelave i luga o le auala poʻo le gaosiga.
  • Aisea e miti ai tagata miti i le po? E leai lava se tali mautinoa i lenei fesili. E tele manatu o tagata eseese o saienitisi (pavlov, freud ma isi). O le sili ona lauiloa: aveeseina o faʻamatalaga le aoga mai le faiʻai, faʻapea foi ma le faʻatinoina o manaʻoga e faʻatautaia ai le iloa.
  • Masani ai, e vaai tagata miti i po uma.

Ma le mea mulimuli, suʻesuʻe le vitio i luga o le autu:

Faitau atili