Ina ua papatiso le tamaitiiti pe fanau mai: uputuu Orthodox

Anonim

O le papatisoga o le pepe o se mea taua i lona matua olaga. e le o malamalama i le tamaitiiti le mea o le faamanatuga o ia e faia, ma e tatau ona o mai matua i lenei aganuu ma tumu tiutetauave. Ina ua e papatiso le tamaitiiti - ina ua tuanai le fanau mai po o le 40 aso? Atonu e sili ai le faatali seia oo i le tausaga? E toatele matua ua mafatia i lenei fesili. I le mataupu, ou te iloa e uiga i uputuu ekalesia e aveese ai masalosaloga uma e uiga i le papatisoga.

Ina ua papatisoina le tamaitiiti

Aisea papatiso pepe?

I le ekalesia Porotesano, ua faasaina e papatiso ai se tagata e aunoa ma lona maliega le faitalia, o lea e le o conceding fanau. Ae e tusa ai ma tu ma aga Orthodox, e faaleaganuu e papatiso pepe fou uma i se taimi vave e pei ona o le 40 aso mai le aiga. Ina ua mavae le papatisoga, ua maua e le pepe a agelu leoleo le tagata lava ia ma avea saogatā e oti a Satani. E le o se mafuaaga e vali le momoimeaʻai i le taimi mulimuli?

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

O le aoaoina i tamā o le Ekalesia e na o le tuanai ai o le papatisoga o le papatisoga, e maua e le pepe se igoa faaleagaga ma ua avea ma se tagata atoatoa o le Ekalesia. Afio mai o ia e le Agaga o le Agaga, e avea o se laasaga faaleagaga ma faasili le puipuiga ma le lagolago a le Ekalesia Aoao. ua fufuluina ese le papatisoga mai le tamaitiiti, o le uluai agasala, cleans mai le leaga.

faatonuina tamā Ekalesia i matua e tatau ona filifili se tagata lotu. O le mea lea, e tatau i tamaiti uma ina ia papatisoina i le taimi lava, ma sii i luga i le faatuatua Orthodox. O lenei pau tiute i luga o le tauau e le gata o matua moni, ae faapea foi le tanē pāpatisoa. E oo lava i luma o le fanau mai o le pepe, e tatau ona tausia o le papatisoga sauniga ma filifili matua le tanē pāpatisoa muamua. Ina ua mavae le fanau mai o le tamaitiiti, o le a le tina na foi malosiaga po o le taimi e faatulaga ai le papatisoga i tulafono uma.

O a isi tulaga lelei tuuina papatisoga anamua? Mo se tagata ua papatisoina (o so o se matua), e mafai ona tuu moligao splendous, tatalo okaina. Afai faafuasei le a mamaʻi le tamaitiiti, e mafai ona poloaia e le aunoa se tatalo mo le soifua maloloina o le pepe pe afai e talia aloaia i le Lono o le Ekalesia.

Le taimi muamua, na sailia uliuli aitu vavalo mo pepe e leʻi oti o ia, ona avea mataʻutia latou agaga. e leʻi i ai se leoleo agelu nei agaga. Mo i latou sa mafai ona tatalo, sa tanumia i le faaletonu.

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

Auala e papatisoina le tamaitiiti

tausaga tamaitiiti

O le tu masani a le lagi, o le 3 aso talu ona fanau mai e fegalegaleai ma mafuaaga o le physiologicals: I le taimi lea, o le fafine taofi o le toto toto. I le taimi o le maʻua, e le mafai ai ona e asiasi i le Ekalesia ma auai i faʻamanatuga o faʻamanatuga, o lea ua tolopoina le papatisoga mo le 40 aso. E mafai ona e papatisoina le tamaititi i le taimi lava na fanau ai, ae le o sauni le tina talavou e auai i lenei faasologa mo le soifua maloloina.

I le taimi muamua, na faʻalaumāina le masani e papatisoina ai pepe fou i le valu o aso pe a fanau mai, pe a faʻamalosia i laua manuʻa. O lenei tulaitu o nisi matua ma aso nei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tina matua e tatau ona tutusa i le papatisoga o le tamaititi, O loʻo i ai lona atua alofa.

E tatau ona talanoaina e le aso o le papatisoga ma lona toʻalua ma ua le faʻamaoni. E toʻatele filifili o le tama a le au paia o loʻo lagolagoina ma e i le aso o lona tauluga o le tamaititi. O le masani foʻi e faʻatino ai le Atua, pei o se paʻia paʻia.

O le papatisoga faʻamanatu e mafai ona faia se tina matua poʻo se tama tama e oʻo i lona lua ma lona tolu o le aso pe a uma ona fanau mai, pe a fai e matua vaivai le pepe. O le faia o lenei mea, e tatau ona e faitauina le tatalo ma faʻapau mai le papaʻu o vai paʻia. Ina ua uma ona toe maua le tamaititi, o le Ekalesia o le Ekalesia ua papatisoina.

Afai na fananau mai le tamaititi ia maʻi pe o le ola aʻe i se manuaga, o le papatisoga e faʻatautau vave i le auala e mafai ai: ae e fesoʻotaʻi ma le ono aafia ai lona soifua maloloina. O le tamaititi Papa papatiso e mafai ona momomo e mafai ona taaʻi i totonu o le Ekalesia, e saunia ai fesoasoani faaleagaga. Ma le le talitonu e le mafai, e tusa lava pe goto ona matua.

Mata e mafai ona papatisoina le pepe pe a fai 40 aso talu ona fanau mai i luga o le pou po o aso malolo a le Ekalesia? O le ua faia le faamanatuga o le papatisoga i soo se aso, o se pou po o aso malolo e le o se faafitauli i le aganuu. Peitai, afai o lo o auai tagata o lo o uufaʻaʻiina ai le lagi faʻafiafiafanua, aua e mafai ona tolopoina i aso faʻaitulagi i aso avanoa. O lenei ua mafua ona o le galuega tele o le tama paia, ae le o le teena ona o le aso malolo o le ekalesia.

a e sili atu le papatisoina o le tamaititi

Tautua Aso

O le a le aso o le vaiaso e sili ona papatisoina ai le tamaititi? E le mafai e le Ekalesia ona faʻasoa mai aso o le Kerisinesa i le mea saʻo ma le sese. O le faamanatuga o le papatisoga e faatinoina i soo se taimi, ae e manaʻomia le faʻaaogaina muamua ma le Tama. E le gata i lea a ofisa tausi ma tuanai o le Ekalesia, e leai ni sumers (leiloa tausaga, mo se faʻataʻitaʻiga) e leʻo se faʻalavelave i le papatisoga.

O le faamanatuga o le Papatisoga e mafai ei ai se malumalu tumaʻoti ma soʻoga. E masani lava, o loo tusia fanau i le papatisoga i le afa muamua o le vaiaso e faatautaia ai se faamanatuga i le faaiuga o le vaiaso. E faʻalagolago i tagata auauna i le Ekalesia e i ai se isi mea o loʻo tusia ai e uiga i le tala lelei i le talalelei.

Auai i le Faamanatuga

Auala e saunia ai mo se mea taua e pei christening? Muamua, e tatau ona e filifili godparents. E manaomia ai o se tina ma le tama. Ae e tusa lava pe o loo i ai se tasi tanē pāpatisoa, e le o faatagaina foi. E le tatau ona totogiina i totonu o le mafaufau o le godparents le a tumau ma i latou i le iuga o le olaga o le tamaitiiti, lea e le mafai ona faatagaina i le filifiliga o tagata soo. Mea e manaomia - le faatuatua Orthodox. Ina ia aso, e faatagaina le Ekalesia Orthodox o le matua godded o ni tagata o le Ekalesia o le Faatuatua Tuai.

Le auala e papatiso ai se tamaitiiti? O le a tausia o le ositaulaga. tatau ona e faitauina i matua o le tamaitiiti le faailoga faatuatua leotele ia faamaonia lo latou auai i le Ekalesia Orthodox. Lenei tatalo faitau foi i le godparents, ina ia aʻoaʻoga sese ua tuia faafuasei i le faamanatuga i le lotu.

Le faasaina ai le lotu i le afioaga o le tagata o isi lotu i le faamanatuga o le papatisoga, o lea e tatau ona e maua mai i le vave tatou uo - e tusa lava pe auai i so o se faalapotopotoga faalelotu.

lauulu ufitia i le taimi o le papatisoga e tausia e le tanē pāpatisoa.

E taliaina e le o mai i le sauniga o le papatisoga ma le tetee i le loto, ina ua uma ona faatoilalo aiga. E tatau ona muamua faalelei uma, na mavae lena eo atu i nofoaga paia.

Ina ua mavae le christening, o le matua o le pepe o loo ufitia i le laulau ma uo meaai. I lenei aso, e faaleaganuu e tuuina atu le pepe meaalofa manatua pea ina ia e manatua le aso malolo mo le olaga.

E le tatau ona totogiina i le mafaufau e faapea e manaomia ai le sauniga o le papatisoga o se taimi umi: o mafai ona tumau mai le 40 minute i se itula ma le sili. O le mea lea, e tatau ona e saunia muamua mo se faagasologa umi.

Le auala e sogi se tamaitiiti i le lotu

Tiutetauave o le Koluse

E tusa ma le uputuu Orthodox, e le tatau ona teena le godfall e auai i le faamanatuga o le papatisoga o le tamaitiiti pe afai latou te fautuaina i latou. Le teena ua manatu o se agasala tele.

e mafai ona faatinoina le matafaioi o le tanē pāpatisoa mo le teine ​​e le ositaulaga o ia lava. E taua e avea o se tanē pāpatisoa.

O le godparents tatau ona fesoasoani le tina o lo latou tina e feagai ai ma tiute tina. eo le tausiga o le susu ma le tele o faigata e mafai ona vaeluaina matua i latou lava. o lenei gaoioiga faafiafiaina i le Atua.

I le faaopoopo atu i le fesoasoani i le tina o le pepe, e tatau ona tatalo i le godfalls mo se goddly i aso taitasi mo le gosson, aemaise lava i luma o le taimi e moe. Latou te tatalo foi mo o latou tama faaleagaga i aso malolo ma i le Aso Sa i Liturgy.

ua noatia Cross e ave se vaega toaaga i le faavaeina faaleagaga o se tamai 'oti. Latou te tuuina atu ia te ia aikona, satauro, tusitusiga faaleagaga. Ina ua iloa e le pepe e faitau, ia tuuina atu le talalelei ma aoao i le faatuatua. Foi o ia i le misiona a le tanē pāpatisoa e aofia ai le mafutaga o se tamaitiiti: e tatau ona latou taʻu atu ia te ia e uiga i le faamanatuga o le mafutaga ma ia faia i le ekalesia mo le vaetamaina o meaalofa paia.

A o leʻi faia le papatisoga a le tamaititi, o tagata faaaloalomama e tatau ona tumau i le tatalo tulaga, faʻatapulaʻaina i latou i fesoʻotaʻiga, puipuia faʻaiulaiga, puipuia ni misa ma a latou tane. E mafai ona lafoaia lenei aso mai le vave: e 'ai na o meaʻai meaʻai i ni nai mea laiti. I le afiafi o le papatisoga, e talafeagai le taʻutaʻu atili ma mai ai taimi i nisi taimi paia.

E tatau ona saunia e le Atua mo se tamaititi:

  • O le talatala o le papatisoga (HRYONO);
  • otaota;
  • Chapecchik (teine ​​na).

Ua taa e le Atua apalai se koluse ario ma totogi mo se sauniga a le Ekalesia. O le satauro e sili ona faʻatau i totonu o le faleʻoloa i le Lotu ina ia faʻapaʻiaina. Afai na e faʻatau i se isi mea, e tatau ona e faʻapaʻiaina muamua. O lea e tatau ona i ai se Faasatauroina ma tusitusiga i luga o le satauro: sefe ma sefe.

I se tusi! O le Papatisoga Papatisoga (Kryzhm) ma le ofutino pe a uma le keriso e le soloia. Ua ufitia e le pepe pe a oti. O lavalava o le papatisoga e teu, ona faʻatau atu lea o le tina o le tina e teuina se tagata matua e tuʻuina atu le atalii (poʻo le afafine).

O a ou laei i le conteenning? O lavalava e tatau ona tauagafau ma le le fuafuaina. O fafine e ofuina ni pamu ma ufiufi ulu (e le o se solosolo, ma le limatusi,). E faasa ona o mai i le Ekalesia ma lima matala ma le loloto o le uati, tele tipi i luga o le sulu ma maualuga mulivae.

O se tama talavou ua faasa faasaʻoina na o le sau i le ekalesia i le laumei, laʻau, o palasi filifili ma malamalama ai.

O le suti i le atuatuvale e le tatau ona malamalama ma mafua ai. I le taumafanafana, e le mafai ona sau i ofu e aunoa ma le lima (t-mimita, T-Shirt) ma ofuvae, tusa lava pe vevela i luga o le auala. E lē taliaina le a sau i le Ekalesia i le tattoos i luga o le tino. Afai ua uma ona avanoa, e sili le ufiufi o lenei nofoaga i lavalava.

Faitau atili