Lunar eclipses - polokalame, ituaiga, e pei ona afaina ai

Anonim

Ole tele o taimi i le tausaga tatou te maua ai le avanoa e vaʻai ai i le astronomical phenomena o le la ma le luna o le la. I lo latou aafiaga i le olaga o se tagata i aso nei, ma mautinoa na lagona le tele. Ae o le tonu e faʻafofoga ia te ia lava, o a ni Eclipses ma pe faʻapefea ona e le mafai ona fai i totonu o fesili o loʻo setiina i mea nei.

Tulaga lautele o le eclipses o le la ma le masina

Moon Eclipse - Galulue o le Lunas o le Lunar disk pe a oʻo i le po na susulu mai ai le Cone o le ata lafoia e le lalolagi. E mafai ona tupu i le vaega atoa o le masina.

O le ata o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia ai le ata o le Lunar Eclipse

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

Polokalame o le Lunar Eclipse

O le maualuga o le umi o le Lunar Eclipse, na faʻatagaina ai le faʻasilasilaga e seotonu, o le 108 minute. O le tausaga e togafitia ai i latou na tupu 07.27.1953 ma le 16.07.2000.

Lalaga lulu - taoto i le tapunia (poʻo le lesupse) o le la mo le tagata saili mai le lalolagi. O lenei fesuiaʻiga o se astronomical theanomen e mafai ona tupu na o le masina fou o le masina, pe a o le itu o le masina tisiki, e foliga i le eleele, ma o le po e le mafai ona iloa.

O le mea sili e mafai i le umi o le atoa o le vaega o le la e le mafai ona sili atu nai lo le 7 minute 31 sekone. Ae, o se tulafono, o lenei faʻailoga e tutusa ma nai minute.

Ituaiga o le la ma le lunar eclipse

Astronomical diving o le disk o le la ma le masina e mafai ona tupu i isi lomiga, igoa:

  1. Atoa le lelei - Na tupu ma faatofuina atoa le satelite i le itulagi o le ata o le lalolagi. O le mea e fiafia i lenei mataupu e matua leai se ulu o le malamalama i le la susulu, ma o lea, e mafai ona matauina mau o soo se tulimanu o le lalolagi.
  2. Polevooye - O le a le o le Lunar disk e le ufiufi i se paolo, ae o le afa. Mataituina lenei ituaiga o Lunar Direndings e aunoa ma meafaigaluega faʻapitoa e toetoe lava a le mafai.
  3. Vaega (pe tumaoti) . I le tulaga o vaega o le vaega o le satelite o le lalolagi i le itulagi o le atoa paolo o le lalolagi, e mafai ona tatou vaʻai i lenei filifiliga o se faʻailoga o le astronomical.

Ma o le vaega o le masina tisiki o loʻo lafoaʻi mai ai le ata mai le matou paneta o loʻo i totonu o le pogisa. Ae o se itu taua o le masina, e nofo ai pea i le nofoaga nofo ai, o loʻo faʻaauau pea ona ufitia i le la o le la, e oʻo lava i le faʻavae maualuga o le gatete.

Ia tatou liliu i le tulaga o le la ma ona fesuisuiai:

  1. Tumu • Faʻafefea e le lalolagi faʻatalanoaga faʻaalia, o le laʻau mafanafana o le a fesoʻotaʻi ma lenei vaega pe a na mafai ona maitauina pe a naʻo nisi o manatu o le lalolagi atoa. E avanoa e toe iloilo le tagata maitauina o loʻo i ai i le ata o le ata o le po o le po.
  2. Tumaoti - O nei tulaga o loʻo faʻavasegaina o i latou e matauina faʻapitoa e pei o tagata tumaʻoti o le sola disk. O loʻo avanoa mo le vaʻaia uma na browsers o loʻo i totonu o le vaega o le masina i le lalolagi.
  3. Mama-foliga - E faia i le tulaga o le masina i le taimi o le pogisa o le masina o loʻo i luga o le mamao mai le lalolagi, tele taimi e sili atu e talafeagai ma le gaʻoa o le tasi. Ona pasi atu lea o le ata lafoia i luga o le tulaga o le eleele e aunoa ma le afaina ai.

Soular Eclipse polokalame

O le a le foliga a le anir arlar? E foliga mai i lo matou paneta, peiseai o loʻo pasi le masina i le la o le la, ae e matua laititi lava, e le faʻatagaina na natia i le atoaga.

I le tapulaʻa maualuga, o le po o le po e tapunia pea le la, ae o le masina o loʻo tumau e siosiomia e se moli moli o se auala matala. Ma le lanu o le lagi i le taimi e tasi o totoe mama, leai ni fetu i luga, o le palealii o le la e le o vaaia.

Manaia le taimi. O le tele o ituaiga o le SIL VILMom mai itu eseese o le lalolagi atonu e atoatoa pe o le aso. Na tuuina atu e Astronomers le igoa i se mea faapena Atoa mama-foliga pe onrid.

Pei o le la ma le masina e aafia ai le ola o se tagata

O le a aafia uma lava le mea e aafia ai le lalolagi i luga o le paneta lalolagi, ae o le ola foi o ona tagata uma, o mea eseese e tutupu i ia. Ae o le malosi o le la ma le masina e iloga e ala i le eseese uiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e pei ona fai mai Saina metaphysis, Le la - e fesoʻotaʻi ma le malosi o le yang . E aliali mai ia te ia lava le malamalama, afi, gaioiga, gaioiga uma, malamalama ma talafeagai ma iloa ai. Ma le isi, o le malosi o le yang e faʻalautele mea uma, faʻatonutonuina i fafo, o lona uiga, faʻaalia le maualuga o gaioiga.

O le a E faʻatatau i le malosi o le tama, e taʻua o ni o loʻo iai pe o le malosiʻaga o le pogisa. Yin - E ao ona iai ma mea lilo, le mafai ona malamalama i ai, nanaina ma mea lilo. O faaali mai o ia i loto finafinau, galue i totonu.

E le o le manogi o le la ma le pener Eclip o loʻo eseʻese le malosi malosi vaega ma afaina ai le tagata i auala eseese.

Taimi taua. O lenei mea e faʻailoa mai naʻo le masani ai o aʻafiaga ma uiga o tagata e teclips, e tutusa mo tagata uma o le paneta. Ma afai e te manaʻo e iloa pe faʻafefea lenei poʻo isi mea o loʻo aʻafia ai le faʻailoga o le a afaina ai oe, ona e tatau lea ona e okaina se faʻatalanoaga totino o le astrologer.

La ma le masina - Yang ma Yin

Lautele faatosinaga o le la le la ma le lunar eclipse

Faavae - Lata muamua, ma o le mea lona lua o loʻo i ai le sili ona taʻua o le "counridor o le eclipses". Ile tele sili lava, o lona amataga e na te leʻi lafoina i le vaiaso muamua ma o le a faʻaauau leisi 7 aso talu ona maeʻa.

I nei vaiaso e lua, o matou e feagai ma le malosiʻaga o le malosi ole gaoa i mea eseese e tutupu ia i tatou. E i ai ni eseesega i le va o le a aafia ai le taimi o le nifo i luma o le taimi ma pe a uma. Sei o tatou vaʻai ia i latou auiliiliga atili.

Vaitaimi a o lei amata

E iloga i le atuatuvale mea uma na fuafuaina. O le taimi lea, matou te feagai ai ma le leai o se pule i lou olaga, e i ai le faʻavaveloaʻia o soʻo se tulaga i le atulaulau, ma o le saoasaoa e manaia. E manaʻomia le amio ma le lotogatasi pe mafai ona mafai ma faʻamalosia, taumafai e aveese ma toe vaʻai le mea o tupu i ai.

I le taimi o le tausaga

O mea uma e tupu e tupu i le aso o le eclipse lava ia o loʻo faʻaalia e se kimimi. Nei o ni mea leaga na afaina, ae e matua le mafai ona tatou puleaina. E fesoʻotaʻi ma le mautinoa atoatoa i le aso o le tele o le malosi o le malosi (prana, gi, qi ma mafai ona tupu i luga o isi igoa).

Ona o le le lelei o le siʻosiʻomaga, e le fautuaina e tagata atamamai i le eclipses o le la ma le masina e auai ai i gaioiga nei:

  • taliaina filifiliga taua;
  • o le amataga o poloketi fou;
  • teufaafaigaluegaina i taugata o totogi;
  • Faʻatau / faʻatau atu le totino tau;
  • saini ni maliega taua;
  • faatinoina o gaioiga fefaatauaiga;
  • amataga o togafitiga;
  • Malaga.

O le laupapa autu mo lenei vaitaimi o le faʻaalia lea o le mea e mafai ai.

Ae e fautuaina foi gaioiga, ma le igoa:

  • Faʻatupuina uma auiliiliga o le aso ("Faʻalapotopotoga" sauniga e fusia ai oe manatu, mauaina o faʻamatalaga, saini uma ma isi). O mea uma e tupu i lenei aso ua faamatalaina e se mimic uiga ma e masani lava ona suia ai lou masani ai moni;
  • E sili le nofo i totonu o le siosiomaga siosiomaga, e fai ma mafaufau loloto i ai, tuʻu se lagona leoa ma lagona faʻapaʻaga, mafaufau e uiga i mea silisili.

Taulimaina le la ma le Lunar eclipse o se ituaiga o faʻamau, fetaomi le fou o le soifua maloloina polokalame.

O le la ma le masina e afaina ai le tamaloa

Ina ua mavae le fuafuaina

O le taimi e mafaufau ai, e auiliiliina le mea atoa na tupu ia te oe i luma o lenei vaitaimi. Mamafa lelei lou lumanaʻi, ia faʻatuina sini ma atili ai ona aoga faʻatinoga.

Taimi taua. Amata malosi gaioiga ina ua tapunia le keyipse carriptor.

Manatua o le eclipses o le la ma le masina i le malosi malosi malosi. O lea, atonu o oe o le lagona ia latou aafiaga ia te oe lava. Peitaʻi e le manaʻomia le fefe ma le leaga i le leaga, aua o le mea moni o le mea moni o se manatu o le annonomical o loʻo iai se malosi ma le ita tele i le faʻailoaina o se leaga.

Ae tusa lava pe o le taimi muamua e foliga mai ia te oe lea olaga na loloʻuina i lalo lona ulu, aua le faafitia e pa'ū i le atuatuvale. I mea uma, o nisi taimi tatou te faʻaitiitia tele mai o tatou ala moni, ia mafai ona vave toe faafoi mai i tatou e aunoa ma ni suiga taua. Ae i lalo o le faʻamalosiga o sea, e mafai e lou olaga ona suia lelei mo le lelei. O puapuaga o le a faasolosolo ona pasi ma maoaʻe, "susulu" fasi pepa.

Ma aua neʻi galo foʻi iina o loʻo i ai foi le televaveviʻi mai iinei, ma pe faʻafefea ona tatou malamalama ia i tatou uma le mea o loʻo tutupu, i le mamao o le tatou olaga ma sini. Ma e moni lava, pe a tatou amio ai i Eclipses.

Uiga ese o le eclipses

O se mea na muamua lava i le tala na faʻamatala e uiga i le tele o malosiaga malosi o le ao ma le po o le po o le po. O loʻo i lenei fesoʻotaʻiga o le tele o aʻafiaga o faʻamatalaga o le Astronomical Thenonomical i le olaga o le tagata ese.

Eclipse o le La.

Larlow snurkens - Faʻalelei aafiaga i fafo o le soifua o le olaga soifua, o le auala lea na amio ai i faiga lalolagi, i lana galuega, e mafai ona suia le galuega tuputupu aʻe, Atinaʻe i le atinaʻeina ma gaioiga. O lo latou aafiaga o loʻo tuʻuina atu atili i isi vaega i fafo nai lo totonu.

I lalo o le aʻafiaga o le lalaur sursupses, e masani lava ona tatou faʻaletonu ni faʻafitauli mo soʻotaga tuputupu aʻe. O loʻo iai le malosi faʻamalosi mo le fou. E tusa o le atiaʻeina o afea tatou te sesē mautinoa ai, aua o le tele o mea e patino mai ia te ia. Pau a le mea e le mafai ona galo o le le atoatoa o le taua malosi i le taimi o le eclipses. Ma o le mea lea, aua le te faatelu ma fai filifiliga - o le faia ma le televave faavavega!

Tusa lava pe e te mauaina ni fautuaga na faia ia te oe e matua faʻatauvaʻa ma aoga, aua le faia ni fofo malamalama! O le mea moni o le taimi o vaitau o faʻamatalaga lata mai o faʻamatalaga o totoe, o lea e taua le amio lelei ma mulimuli ma le faʻaeteete i feʻau o le 'autū o malosiaga.

EClipse o le la ma le masina

EClipse o le masina

Tuuina atu o le malosi o le yin agai i le itu o le valea, o le aafiaga o le Lunar Eclipses e aofia ai le i totonu o le olaga - le itulagi ma lagona ma lagona ma lagona ma lagona ma lagona ma lagona.

Faatasi ai ma Lunar eclipses, e toʻatele tagata na faafuaseʻi ona latou iloa latou te fia malamalama atili ia i latou lava, amata ona auai i le faʻamatalaina o le ola na soifua, lagona, o loʻo faia i luga. Tele tele e totogi i amioga a isi.

Taimi taua. E masani lava ona faʻaalia le gaʻo o le po o le le fiafia o le po o le l olgasiga.

I se faʻaopopoga, o le faitau o le masina e masani ona o faʻatasi ma le faʻailoaina o faʻamatalaga lilo uma - Coprairaces, Seribuge. O lenei mea uma e sau mai fafo, e mafai ona faia faʻalauaʻitele pe faʻaalia e soʻo se auala e le mafaamatalaina.

E le o le le aofia ai o mea mulimuli o mea na tutupu o le taimi ua tuanai e ono faʻamanatu i latou - faʻataʻitaʻiga, o le tagata na e i ai i se taimi umi. Ma le mauaina na mauaina ae le maua, ae sili atu ona aʻafia ai le tuʻuinaga o mafutaga, lagona ma lagona.

Mafaufau i le mea moni o lagona lelei ua maitauina na oʻo i le taimi o le Laur Eclips, o lenei vaitau e tuʻuina atu ma feteʻenaʻiga, feeseeseaiga faʻasolitulafono, o se faʻamalamalamaga tele o fesoʻotaʻiga.

E mafai ona otootoina eseesega i le ekelips pei ona taua:

  • La - Amata se tulaga o le olaga fou;
  • Moon - o, i se mea e ese mai, ma faaiuina mo se vaitaimi faapitoa o le olaga.

Vaega o le eclipse faasologa

I le avea ai o se tulafono, o le leo o le lulu e sui i se masina ma se taimi faapitoa. E manaʻomia le gauai atu i faʻasologa o le Astronomical Thenonomical Phenomena, Puleaina poʻo fea o loʻo i le amataga o le faʻagasologa, ma o le a tapunia.

Afai o le eclipse carridor amata masina O lenei faʻailoaina o se tasi taamilosaga i totonu o se mea faʻapitoa o loʻo latalata atu i le iʻuga. E aoga le toe mafaufau i le vaitaimi ua tuanai, mafaufau o le a le taimi o le taimi e fai ai?

Atonu o le taimi lenei mo le suia o le nofoaga o galuega, o le iʻuga o le lelava ma mafutaga, suia i le pisinisi ituaiga o le ola, nofoaga o nofo ai ma isi. E te manaʻomia le talitonuina atoa o lou le aoga, faʻapea foʻi ma le faʻaeteete ma le totoʻa faʻailoga na avatu ia i tatou le atulaunoa. Ma o le tofuina o le anoano le apa o le la o le a fesoasoani e fai ai se fuafuaga ao e atiaeina i se isi mea taua.

Afai i le amataga o le eclipse carridor o le la le la O lona uiga e i ai se vaitau fou olaga uma e ono atiaʻe fuafuaga mo nisi lumanaʻi ma filifili, mulimuli i le fuafuaga. O loʻo lisiina ma tatau ai ona fai nei. Ma o le a sau le masina pe a oʻo mai le la le paʻu, e mafai ona e siakiina toetoe o ou manatu ma gaioiga e saʻo pe ua e faia ni fofo saʻo.

I le iʻuga, ou te fia manatua le tasi e uiga i le tele o karic tele o le tele o tali atu ma le fiafia o faʻaiuga na faia i lenei taimi. Aua neʻi e faʻatamaʻia le malosi o le Astronomical Thenonomical Phenomena, ma faʻaaoga mo lau oe lelei!

Faitau atili