Leiloa tausaga leaga pe leai - oso i tausaga 20th seneturi, lisi

Anonim

Na matou lagona pea lava le tau leaga, lea, o le pona lea ua osofaiga. Ae e mataga tele la, o ā a laitiiti? Pe tatau ona ou fefe ea i le osooso tausaga, fesiitai uma mea silisili tutupu mo le isi tausaga? Ou te faʻailoa atu tali i fesili i nei taimi, faʻapea foi ma le aʻoaʻoga o le a le mea na osofaʻia o le 20th seneturi.

Fepuari 29.

Talaʻaga o le Talaʻaga o le Amataga Tausaga

Na iloa lelei e le lalolagi o le a liligi atoatoa le lalolagi o le a salalau solo le lalolagi i le 365 aso, ae ei ai se paleni.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

I le aluga o taimi, o lenei mea na totoe na amata ona faʻalautele, e amata tele ma mafua ai le le mautonu o le tausaga a le aofaʻi ma le taimi moni. Ona amata loa lea ona faʻasaga i le vaitau, masani le masani ai, pei o le tautotogo ma le tautoulu equanox.

Ina ia mafai ona fetuʻunaʻi le kalena ma tineia lenei toe faʻatulaga o tagata faʻamalosi sa galulue i le Faʻamasinoga o Roman o Julla Juiar Camisar, na ofoina atu e faia ni suiga. Igoa - i le fa tausaga uma e faaopoopo tasi le aso e sili atu. O le Kalenda fou e maua le igoa o Julian ma amata ona faaaogaina mai le 45 i le matou vaitaimi.

O le tausaga ma 366 aso na taʻua o le "Bear Sexuss" poʻo, pe a matou faʻaliliu mai Latina "le ono lona lua". Na faasolosolo malie lava, o le fou na sau i nuu Rusia. Naʻo ia tausaga e leʻo iai le toʻatele o tausaga na amata ai ona valaʻau mai le telefoni.

Ina ua fasiotia Jolia Kiasa, sa i ai le le mafai ona faapipiiina le osofaiga tausaga. O le New CountdDown e alu i le amataga mai 8 tausaga i le matou vaitaimi. I totonu o lenei fesoʻotaʻiga, i aso na, o le osofaʻi e mafai ona matua maleʻaiga matua ma le tausaga.

I lalo o le uunaiga o nei suiga, sa latou filifili e faʻaopopo le "Extra" Day i le puʻupuʻu masina o le tausaga. I le Malo o Roma anamua, e leai se taumalulu lea, pei o matou, ae ia Mati 1. O lea, faaopoopo i se aso faaopoopo i le aso mulimuli o Fepuari.

Manaia le taimi. Aso nei, e tutuʻi iai nisi o lolofi ese faʻalelotu (mo se faʻataʻitaʻiga, Katoliko) Faʻaaoga Gregorian, sili atu aso nei, ma julsear.

A o le Gregorian Calendar faamaonia

Ae e leʻi uma le atinaʻeina o Saienisi o tagata faʻasaienisi, na faʻaleleia lona Malueemumuli, ma sili atu ona faamaoni. I nisi taimi, o tagata fetu sa malamalama o le sili atu o le tausaga e le o le 365 aso ma 6 itula, pei ona latou manatu muamua, ma o lenei fuainumera ua laiti.

O lenei o loʻo matou iloa o le umi o le umi o tausaga taʻitasi e tutusa ma 365 aso, 5 itula, 48 minute ma le 46 sekone.

O le iʻuga o le faʻaaogaina o le julian calliatus o le taimi, o le kalena e amata ona avea o se mea itiiti mai le taimi moni. E tusa ai ma mea e ono matauina o le aufaʻatau, o le aso o le Spring Connonox Teugatupe mo le muamua faia aso (Mati 21). O loʻo i ai le manaʻomia o le fou kalena fetuunaiga. Na faʻataunuʻuina i le 1582 e faʻailoa ai le pope gregory xiii.

Gregory kalena ma julian

Ina ia aveese le le mautonu, sa faamaonia e faʻapipiʻi ai le osofaiga tausaga i luga o se metotia fou - na faʻaititia o latou numera. O le Talu mai o le taimi lena o le mauaina o se mea e maua ai se osofaʻi i tausaga uma, e tele taimi 4. ma ina ia mafai ona faia le sili atu o le faʻamaoni e aunoa ma le 100, ae faʻaoga na o loʻo foaʻi e 400.

E tusa ai ma le mafuaaga ua faʻaalia i luga, faʻataʻitaʻiga, 1900 - e leʻi faʻaaogaina i le osooso, ae o le 2000 - ua leva.

O le tau fou o le kaleapeta ua valaauina i le faamalu o lana foafoa - Gregorian. Taimi nei, toetoe o tulaga uma o le lalolagi o loʻo faʻaogaina.

Faʻafefea ona faʻamautu le gaʻo

O le a le sili atu le faigofie o le algorithm iinei, e tatau ona e manatuaina le isi peleni:
  • O tauʻasia e mauaina na tausaga e suafa i totonu o le 4 e aunoa ma se mea e malolo ai, faʻapea foʻi ma le 100 ma le 400 i le taimi e tasi;
  • Afai o le tausaga ua vaevaeina i le 100, ae le vaevaeina e 4 pe 400 - e le o se osooso.

O le a le eseesega i le va o le osooso tausaga mai le masani ai

O le sili ona taua eseesega o le tasi i le aso - i le taimi masani o le 365, ma i le osooso - 366. E ui lava o le amataga o le tausaga o le tausaga o Fepuari. O lea, o leisi aso faaopoopo ma filifili e fuafua.

Pau a latou e mafai ona o se tulaga e afaina mai le osooso tausaga o tagata na silasila ia Fepuari 29. A maeʻa, latou te i ai ni faʻafitauli i le faʻamanatuina o le latou aso fanau.

I se faʻaopopoga, o taʻaloga sili ona taua na tupu i le Olimipeka o loʻo faia i le osofaʻiga tausaga. E oʻo mai i lea taimi, ua faia i fafo le taumafanafana o le taumafanafana, ma o le taumalulu ua taliaina mo le 2 tausaga. I aso o itu tautupe o le lalolagi, o tumatua faavae ua faamaonia e uluai Olimipeni o loo faʻaauau - o tagata Eleni anamua.

Ae maise lava, o le taimi mulimuli lea na filifili ai o le taʻitaʻi o sea fua tele ma le taua tele na tupu e le tatau ona tupu tele ma faʻatasi uma 4 tausaga uma o le a lava ma le umi o 4 tausaga o le a lava ma le 4 tausaga uma o le a lava ma le 4 tausaga uma o le a iai Ma le fa tausaga cycles na tuʻufaʻatasia ma se suiga i tausaga ua oso, o le Olimipeta o loʻo faʻatinoina e tusa ma latou.

Taʻaloga Olimipeka

O le a le taimi o le le selesele e le leaga

E tusa ai ma le talitonuga masani i le osofaʻiga, eseese faʻafitauli na faʻaleagaina i tagata, tele mala o faʻalavelave ma faʻalavelave. Ae o fea na sau ai meafaitino o le talitonuga taunuu?

E tusa ai ma le tuai tala, Fepuari 29 o Kalessan Day. Na tuua e ia lana amio a le Atua ma na ia 'auina mai ia te ia le faʻasalaga i foliga o le toʻa tumau. Ma e naʻo le tasi le aso mo le 4 tausaga Kasyan e mafai ona malolo mai i ana faʻateʻa.

Ona o ia oona e savali i luga o le eleele, fausiaina uma ituaiga o tagata leaga. Mo lena, o le a vaai Kanon, o le a le mea o le a le maua o ia - o mea uma e amata ona palu, mou atu.

I aso anamua, e oʻo lava i tagata e fefefe ai o latou isu e faʻaali atu i le auala i le aso Fepuari 29 e aunoa ma se manaʻoga faʻapitoa. Na latou nana ina latou na o latou, ae o le povi ma le manulele ina ia le mafai e Kacesan ona maua.

E sili ona leaga, le uiga le lelei i le osofaʻiga o tausaga o loʻo faagasolo mai iinei. Na amata e tagata ona onosaʻia le mea le lelei mai le 29th o le masina mulimuli o le taumalu o le taumalu mo le tausaga atoa, ma alu i fafo e le tutusa meatotino e tasi.

Ae o le mea moni e leai se mafuaʻaga faʻamaonia o se manatu o loʻo oso mai se mea leaga nai lo masani. Eseese faalavelave, o mala ma malaia na tupu i isi tausaga ma e masani ona latou itiiti. O lona uiga, o le leaga uma o le aʻa o le paʻu o tausaga o le mea na o tagata ae na o tagata faʻasolitulafono o tagata, talitonuga faʻafanua.

Oso le tausaga 20th seneturi: lisi

O le malamalama ai o se mea e osooso ai mai ia lava, tatou o mai po o a le tele o tausaga i le tamaititi talu ai o se tulaga le masani ai.

  • 1904;
  • 1908;
  • 1912;
  • 1916;
  • 1920fa;
  • 1924;
  • 1928;
  • 1932th
  • 1936;
  • 1940;
  • 1944;
  • 1948;
  • 1952;
  • 1956;
  • 1960s;
  • 1964;
  • 1968;
  • 1972;
  • 197
  • 1980uta;
  • 1984;
  • 198 Sala;
  • 1992;
  • 1996;
  • 2000th.

I le faaiuga

E mafai ona e aopo iuga o lenei mataupu:

  • O le leiloa tausaga o le tausaga e tatau ai ona toe faʻaleleia atili mo aso aoina mo le 4 tausaga, ua suia i se isi aso.
  • Aua le talitonu i ni faʻailoga leaga, e pei ona avea le maina o le tulaga leaga o le osofaʻiga tausaga o le mea sili atu nai lo le faʻalavelave.
  • Ma, o lona uiga o le faaliliuina o le faʻaipoipoga, maʻitaga, faʻatau poʻo le faʻatau atu o mea totino (gaioiga uma mo faʻailoga ua faʻasaina i le taimi o le 12 mo le 12 masina ua le faia ai se mea.

Faitau atili