Kerisimasi Eva Katoliko Katoliko: O le a le aso i le 2020

Anonim

Ua faamanatu muamua i le Kerisimasi i Amerika ma Amerika i Etelani ma se siosiomaga, sauniuniga mo ia amata muamua - i le 4 vaiaso. O lenei tausaga matou te fia asiasi ai i ni Europa atunuu i le Kerisimasi, o lea na latou taumafai e aoina faamatalaga aoga e uiga i tu ma aga a le Orthodox. I le Tusi, o le a ou taʻuina ia te oe pe a faamanatuina le Kerisimasi Eva o Eva o le aotelega o Kerisimasi ma o le a le eseʻesega o le Katoliko.

Kerisimasi Eva Katoliko Katoliko

Katoliko ni tuluiga o le Kerisimasi Eva.

O le Kerisimasi o le Kerisimasi na avea ma faatusa o se taua taua mo i latou uma ua talitonuina - Le fanau mai o le Faaola o Iesu Keriso i Peteleema. I le fanau mai o le Alo o le Atua ia logoina ai le fetu o Peteleema, na faasino i le laau. Na latou o mai e punou le pepe ma aumai ni meaalofa taua: vailaʻau manogi, auro ma le smyrna (vai vevela).

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

Kerisimasi i le Katoliko ma le Trourant atunuu faʻamanatu ia Tesema 25, o se aso saʻo lea . O le Aso Kerisimasi o le Katoliko, ina ua faamanatuina le Orthodox, e faamanatu ai i le afiafi o le afiafi - a uma le fetu o le la o le la o le la mo Tesema 24. O le taimi lava e aliali mai ai le State Star i le lagi, na nofo ai le aiga i lalo i le laulau faʻamanatu na tautua e le ipu autu ma le fatu saito ma mago E tusa ai ma le Katoliko ni uputuu i luga o le laulau i le Po Kerisimasi, 12 O Meaʻai Leʻi e tatau ona tofi, e tusa ma le Ao o Aposetolo a Keriso. Tele Katoliko e vaʻaia se pou umi ae leʻi aliali mai le fetu muamua..

Ulu le ulu o le ulu o le aiga - o se tagata matua i le fale. Ae le i faia le laualuga, o se mea masani e faitau ai mau faasino i le tala lelei, lea e faʻamatala mai ai le Faʻaola o le lalolagi. Ma o tagata o aiga e faafesuiai aoo mai (vavae atives) o finauga le tino o Keriso. I le taimi lava lea, o le taumafaina o le tagata e fesuiai ma manaoga lelei le tasi ma le isi. I tu ma aga masani o Orthodox, o lenei aganuʻu o le ua le aʻoga.

I se tusi! Katoliko o ni masani masani e tautua ai le laulau ma se isi masini ua fuafuaina mo se tagata lautele e le fuafuaina asiasi. E talitonuina o lenei tapuaiga o le a aumaia ai le Agaga o Iesu.

Muamua, o le sui e 'ai ai iʻa. E matua le lelei, ae o saito i totonu o le uila o le faʻatusaga o le Parataiso na leiloa e Atamu ma Eva. Ina ua maeʻa le klyas, o ni masani masani e inu ai omail, O loʻo leai se maleʻu matamuli o se faʻatusa lea o le Feagaiga Tuai. Ua ave kisi e inu le vai meli, o lo o taʻu ai le Feagaiga Fou ma le tulaʻi e sau Parataiso ma le Parataiso. Na sosoo maina sinasina o iʻa - o le faʻailoga o le feteenaiga a Keriso. Fufulu manu ma se suamalie ponaivi, e faʻatusalia ai le toto o Keriso. Ma i le faaiuga o le taumafataga, 7 suamalie ipu e tautua (tao), o se tasi o faʻailoga 7 paia.

I le tele o aiga sa Katoliko, na faasa e le matata tuai sa faasao ai se fasi palapala i lalo o le lalolagi paepae, o le vaifanoa lea na ia fanau mai ai.

I le maeʻa ai o le taumafataga, o loʻo alu le aiga i le lotu i le Kerisimasi tele.

Katoliko Kerisimasi

O le taua o le tu masani o le Kerisimasi o le aoga matagofie: o moli i luga e tatau ona mumu i le po atoa. E matele le selau selau o moli Kerisimasi i luga o le Kerisimasi, o le a faʻaalia ai le auala i agaga lelei e aumaia faʻamanuiaga i le fale.

I se tusi! O le Kerisimasi e tatau ona masani ai i le vasega pepe o se mea e tutusa ai i le Kerisimasi Kerisimasi - Tesema 24.

Omelo - o se faatusa o le Kerisimasi i sisifo Europa. O le mistletta e fesoʻotaʻi ma le tele o le ulufale, e eseese i atunuʻu eseese o Europa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Scandinavia, o lenei laʻau efaatusa le lalolagi: O le tagata malaga e mafai ona vaʻai i luga o le talimalo ma le talimalo. Ae ui i lea, o tagata Europa uma e talitonu o lenei puao e mafai ona faafefe i agaga leaga ma faasao atu mai le uila i le faititili po. I Egelani, o se masani masani, sogiga, i le Po o le Kerisimasi, e fesoʻotaʻi i Egelani.

Afio Mai - o loʻo faʻatali mo le Kerisimasi

O le Kerisimasi o le Katoliko o se aso malolo faapitoa i atunuu sisifo. E maeʻa tapena, e faʻamoemoeina mo le masina atoa. O le Afio Mai o ni aganuu muamua, o le uiga tele o le aumaia o le salamo ma sauniuni ai mo se aafiaga loloto i Kerisimasi mea tutupu. I luga o le Kerisimasi mulimuli, na faatatau i ositaulaga i le Vaitu a le Vaitau, o lo o faatusaina loloto le salamo ia latou agasala ma agasala.

I se tusi! I le muai vaitaimi Kerisimasi vaitaimi o le maliu, o se masani masani e tuufaatasia ai le alofa ma fai galuega lelei.

O ituaiga o Katoovaloa o loʻo aʻafia ia latou fanau mai tausaga muamua: mo le faʻamoemoe lelei i le vaitaimi o le toe afio mai, ua tuu le tamaititi. I le Kerisimasi po na oso ai le itu i le itu i le Kerisimasi, ma o le fasi laau e afifi i totonu o se kalafi tamaiti.

Katoliko Kerisimasi Eva i le 2020 O le a le aso

O sauniga taʻitasi e fa-muai-Kerisimasi e faʻatatau ai se vaitaimi e faʻatatau i le afio mai o Iesu i le lalolagi:

  1. MATOMOI FAIA;
  2. Foliga o le pepe a Keriso mo le malamalama;
  3. Manatu i Ioane le Papatiso;
  4. Galuega mai le Feagaiga Tuai i le fou.

I le muamua o sauniga e fa i le amataga e fa, o le faatalitalia i le afio faalua mai o Keriso, i le aoga lona lua o le taulaʻi atu, ma le matau o tagata talitonu ua totogiina i le Fanau mai o le Faaola ma mea na tutupu ia te ia.

Malumalu o lenei aso ua teuteuina ma le spruce wreaths ma moligao e ona. O nei moligaʻo nei e malamalama i aso taʻitasi uma: E ki uma e tagata i le Kerisimasi. O foliga ma mea e le filifilia e le With: O le mea e taua le liʻo e gata, ma o le leo lanumeamata o le tino ola pea. Ua teuteuina e le War Wriaths i tagata talitonu uma: Latou te taulagaina i latou i faitotoa faitotoa.

E le gata i le teuteuina o faitotoʻa ma le spruce wreaths, o ni masani masani e teuteu ai papa faamalama. I luga o faamalama taʻitasi, e mafai ona e iloa se faʻavae faʻatasi ma le fanau mai o le pepe o Keriso. E le vasega, ma matua o le pepe, ma manu, ma le magsi. O lenei tu ma aga masani na faʻatuina e Fracis Carisai i le 13 sonani seneturi: Na muamua na fausia se vaaiga o le Kerisimasi.

Faʻapitoa taʻutaʻua o le Kerisimasi o le Kerisimasi, o loʻo amata i le vaitaimi o le taunuʻu mai. Peitai, i nisi atunuʻu, ua tatala e le au le mafai ona oʻo atu i le faaiuga o Novema, o lea la e manaʻomia ona e sailia le aso o le iloa i luma o se atunuʻu.

Octave Kerisimasi

Kerisimasi Aso Malolo i Europa atunuu mulimuli 5 aso - seia muamua Ianuari. O potu taʻitasi e valu o le Octas o loʻo faʻapaʻiaina mo se tagata Pantru, faʻapea ma le aso mulimuli o le Okets faʻamamafa ai le taupou Mari. Ae ui i lea, o le siosiomaga o le faaipoipoga ua faasaoina mai le papatisoga i le aso 23 o Ianuari 6. Mai le Kerisimasi ma luma o le papatisoga, na o ai e faifeau, o ia pese o le fulufulu o le malosi o le kiona-paeonia o se faatusa o le faaleagaga.

O tapuaiga faale-Kerisimasi amata i le po, ona fai lea i le oso i luma ma le ao. I le vaelualo, o le pau lea o loo taoto ai ata o le Clebry ata o le pepe o Keriso. O lenei gaioiga e fesoasoani ai tagata talitonu e ati i le agaga o mea na tutupu i le lua afe tausaga, e avea e pei ona moomia. O tusi uma o lenei po e iloga i le faapitoa o le initoneti.

Kerisimasi Eva Katoliko Kerisimasi i le 2020

Santa Claus

Ma o tamaiti ma le fiafia ma le fiafia mai Santa Musu, o loʻo aumaia i latou i totonu o le chimney ma faʻatiga i lalo o le Kerisimasi po o mea totoʻa. Na auauna atu Prototype's Prototype Auauna St. Nicholas Toʻoleʻole, na nonofo i lalolagi o Lysalo. Na avea o ia ma molimau mo le fesoasoani atu i mea leaga ma faalilolilo ia i latou: A o ōoi, lavalava, meataalo i tamaiti. O le tufanua o meaalofa o le Kerisimasi e fesoʻotaʻi foi ma meaalofa a le Mari, lea na latou aumaia i le vasega pepe pepe o Keriso.

Leai se tau o le Katolicolicolic Provid aunoa ma Santa Claus ma meaalofa. E talitonu tamaiti o loʻo soifua o loʻo ola o ia i le North Ting ma atoa le tausaga atoa tusi uma gaioiga a tamaiti - leaga ma lelei. I le Kerisimasi Kerisimasi na aumaia ai meaalofa i tamaiti ina ia lelei ma usitaʻi fanau, ma e saʻo lava le ulavale e aunoa ma se taimi nei. O lenei talitonuga o se sili sili ona lelei mo amioga lelei.

O loo i ai le tala mai, e tusa ai ma le Salet Na iloa e Au Sa Le AMOIII tagata matitiva ma lana fanau teine ​​auro mo le tele o le meafaitino. O le taimi lava na ia uia ai i latou i le fale ma vaʻai i lana fanau teine ​​mago matutu mai le magalafuga. Na togi e le au paia ato ma tupe siliva auro i totonu o le chimney, ma sa sao lava i latou i faleoloa. Talu mai lena taimi, ua taʻitaʻia le tulagaga e tuʻu atu meaalofa i tootolima o tamaiti ma totini. I le tele o fale Europa, e iai ni lago mu, e i ai ni uila afi po o le latou dulya: e o le magalafu ma tautau totini a tamaiti. Ae afai e leai se magalafu, totini tautau mai le ulu o le moega.

Kerisimasi aganuu o atunuu eseese

I le aoauli, tagata o le aiga o loo agai atu mo taumafataga o le Kerisimasi. O le lisi i atunuʻu taʻitasi e eseese: o lenei e mafua mai i uiga ese o le lotoifale cuisine. O le Turkey, goose poʻo le pato, tao i ogaumu o le aiporali. I Egelani, o le vaitau o le gooseberry ma le matagofie o le Kerisimasi pudding o loʻo faʻapipiʻi i le Turkey. O le ipu mulimuli o le muaʻi liligi ma paʻu. I le itu i matu o Amerika, o le Turkey e tuʻufaʻatasia ma Cranberry sosice.

I Farani, ua tanu Turkey i le le lelei le sese. OYSERS, SHIKERINK OFKA, Cheese ma Pate mai Gose Bush o loʻo tautua.

I Tenimark, o le Kerisimasi turkey o loʻo faʻapipiʻiina i appid appis ma tautua ai se araisa pudding ma se suamalie o le araisa. O le kapoti o lo o faaletonu i le cinnamona ma fua mago.

I Siamani, o se laulau Kerisimasi e faia a fua, Marizpapans ma fua mago. O le meaʻai a le Kerisimasi a Siamani na alualu i luma, e eseese auala e fuafua i le itulagi.

I atunuu o le Balkan Pensinslela ma Ausetalia, o le manulele i le Kerisimasi e le taliaina: O le a tauanau le fiafia. I Belgium, ae le o manulele e 'ai le vela ma aano o le ausa. I Holani, o se masani foi o le tautuaina o se laulau ma le ipu o le lapiti o manu, veona poʻo le taʻaloga. I luxembourg, fiafia i le toto toto ma pupula mai. I Idaly, o le pa o le sami faʻamamago ma inu uaina faʻamago.

I Sepania, o le fiafia e fiafia i ai i luga o le Spiner Playry. Faʻapea foi, o le laulau o loʻo tautua ma sami ma tautua le moega. I Sepania, o lo oi ai se tu ma aga e valaauliaina tagata matitiva ma mativa tagata mo le laulau Kerisimasi.

I Potukale, o se masani ai lea ia maua ai se ipu o le vao mago ma inu i lea uafu.

I totonu o le Scandinavian Country alofa e kuka le toto o le toto i ni nai vaiaso ao le i aso malolo. O loʻo faia foi i luga o le laulau i le ulaula mai le ulaula ma le gaʻo. O le tagata faʻapitoa o loʻo tusia i le aso malolo, lea e oʻo i le 4 aso e sauni ai (bil e aunoa ma se malologa i le ao ma le po). E faʻapea foʻi i le itulagi o Scandinavavia, O meaʻai fagota e faʻatauina i luga o le laulau, aʻo isi nofoaga ma Turkey.

Faitau atili