Vajra Yoga: auala e faamalolo ai outou ivitū ma Asana

Anonim

E toatele tagata o loo fiafia i yoga, ae le o tagata uma na te iloa e uiga i se ituaiga fou sagatonu - Yoga Vajra. Vajra Yoga o se auala faapitoa o lona sini o le faasaoina ma faamalosia le ivitū. Foi ua iloa o le auala saʻo i le ivitū (pusi).

alu foʻi laʻu uo teine ​​i Vajra vasega Yoga ma taʻu mai ia te au e uiga i nisi o lona singularities. Ou te fautua atu ia te oe i lenei mea e iloa ai i latou, ma foi e iloa ai o le o talafeagai mo se auala fou, pe o se contraindication ai.

Vajra Yoga e aoga mo ivitū

Vajra Yoga - O le a ai?

Faaliliuina mai le gagana Tibetan, o le upu "Vajra" ei ai le tele o filifiliga faaliliuga. Ua taʻua sipi, ma taimane, ma malamalama, ma le tulaga muamua po o le talafeagai.

o loo maua Faiga e yoga Vajra i le tulaga o se tulaga muamua, iloa ese o le duality. Pea i lona le manatu faavae o le malamalama sili atu.

Le foafoa o le auala o Anatoly Pakhomov (Kiev, Ukraine), lea, i luga o le faavae o Asana Hatha-Yoga, ua atiina ae ai se faiga fou.

Vajra Features Yoga

e faavae Yoga Vajra i se auala saʻo i le ivitū ma fagua i se tagata faalauiloa i totonu. o se faiga atoa lenei e faavae i filosofia, mataupu tau le mafaufau ma isi auala mo le galulue i le tino. Ua fuafuaina e fesoasoani ia malamalama lelei i lou lava natura, aveesea le mafatiaga mai lou olaga.

O le a le eseesega o vaega le maua?

  • E manatu e avea o se matua taulimaina agamalu o le ivitū. I le vajra e leai ni femilosaʻiga malosi, malifa, deformations loloto o le ivitū.
  • A o le galuega o le mafaufau, o loo faaaogaina Mahamudra, o, o le faiga o le duality ma le tausia o se ogatotonu talafeagai i mea uma.
  • atinae faaleagaga e aofia ai se teena o tapulaa atoatoa, saolotoga lava. Ae e taua ai le agalelei atu i le filemu ma tagata uma.

Vajra e le o se aoaoga faavae faalelotu, o lea ua faatagaina fomai ina ia tausisi i so o se worldview. O le mea autu e faapea latou te le encroach i so o se saolotoga.

I le mataupu o le faaleleia faaleagaga, e tusa ma Yoga Vajra, e mafai ona taʻua e faapea e aofia ai:

  • Atinae o le agalelei;
  • o ia lava ona saoloto ma le faaaloalo i se isi tagata o le saolotoga;
  • Ona nafa.

faia adherents Faataitai lē auai i putisiga, Talitonuga faa Hindu po o se isi lotu, ae le faaaloalo iloa tupe uma. I le taimi lava lea e tasi, o mea lelei e malamalama le mafaufau.

Ae o le faamatalaga sili ona taua faaooina atu e yoga Vajra i le lalolagi o le malamalama e pei o le tausia o le soifua maloloina o le ivitū ma, e tusa ai, o le tino atoa.

I Yoga Vajra, e le manunua le ivitū

le lauga a ia e uiga i le ivitū

Technically, le auala o le saʻo le auala i le ivitū e faaalia mai e tolu tuutuuga:
  1. fālō;
  2. faamalosia;
  3. malologa.

Faatasi ai ma se fālō, ua auai le maso i le koluma alio.

I le faagasologa o le faamalosia, o le puao sauniga aafia ai ni eria faapitoa o le ivitū, lea e mafai ai ona faateleina le elasticity ma fetuutuunai o le sooga faaopoopo e faamalosia ai le maso suauu fetu. O se taunuuga, ua i ai se faaleleia i le trophic o loo siomia ai aano o le tino, aemaise ai, uaua tetele, maso ma disks intervertebral.

Ina ua malolo i ai e talafeagai ina ia faatonuina lona gauai atu i le ivitū. Taitaiga a le gauai ma le faateleina o le silafia o le vaega autu o faamaonia ai le manuia o sauniga.

O le autu asians i yoga Vajra loo aofia ai foi i le manava saʻo ma faiga o Cumbhak: Sakhita ma Kevalu.

Afai e te manao e amata le aoaoina o lenei auala, lea ou te fautua atu oe e faamasani ai i le tusi o lona foafoa - Anatoly Pakhomova "Hatha-Yoga. O le auala saʻo i le ivitū "tatala i le 2007. E puipuia le lomiga e le puletaofia, e maua ai se lisi o faiaoga o le au faigaluega i le aoga Anatoly Pakhomov.

Eseesega mai yoga masani

O le a le eseesega i le va Vajra yoga ma manatu yoga masani? I tu masani ona masani ai i le faagasologa o le faatinoina o sauniga, ua vaesape le ivitū tagata. Ma e tutusa le auala pusi i le faiga masani o le faatinoga o Asana, o lē na faia i totonu o aoga Initia Tuai. Mo se faataitaiga, o le Upanishads te le manatu foi scrubs.

I le Upanishads, faapea foi togafitiga a le tele o yogh, e mafai ona e faamasani ai i le faamatalaga o faiga Initia. O le mea lea, o le liliu atu o Yoga Vajra e le o se auala fou, ae na o le lelei galo matua. Le malamalama o physiology po nei, fausaga, vailaau faafomai, fafie ma faamatalaga o loo i ai e oo mai i lalo mai faamaumauga anamua e uiga i Hatha-yoga ua faigofie mo lona faavae.

I le faagasologa o le atiina ae o le auala, sauniga eseese iloiloina, tofotofoina i latou i le ivitū o tagata maloloina. I le gata i lea, sa faaaoga gasegase ma pathologies eseese, i le manao e faamaonia ai le moni o lo latou aveesea le faaaogaina o Asana.

Afai e le siitia malosi le vertebrae (e oo atu i le tolu millimeters), o le a mafai Vajra sauniga Yoga e tauia i latou. O le suesuega o loo maua foi e le o lava saʻo se metotia yoga lauiloa. Ma sa e le manuia i taimi uma o le soifua maloloina.

e le faaaogaina Vajra Yoga sauniga e mafai ona faaleagaina ai le ivitū.

Ina ua maea uma, o le faamoemoega autu o le auala e - ina ia tagata i le pathologies o le ivitū mafai ona e faia e aunoa ma worsening o latou tulaga, i luga o le ese mai ai, normalizing ai. Iinei, o le lauiloa mataupu faavae faafomai "Pe le afaina" e suʻe e manino.

Foafoa o le auala Anatoly Pakhomov

Sei o tatou nei puupuu iloiloina nisi o mataupu faavae o le Yoga Vajra:

  • Mahamudra - Fautuaina le sailiiliga i le taimi nei, ae le o le taimi ua tuanaʻi poʻo le lumanaʻi. E taua foi le faʻalogo i lou tino.
  • Faʻataʻitaʻiga E le o le toega.
  • Alalaga. E taua le aveeseina o ogaoga mai lou olaga i tulaga uma (tino, mafaufau, faaleagaga). I le fuafuaga o le tino, o lona uiga o le le manaʻomia le taumafai e ogatasi "mai ia te oe lava i le tapulaa sili ona maualuga, onosaʻi ma tuʻufaʻatasia gaioiga. Ia sili atu le itiiti ifo, ae sili atu le saʻo.
  • Ki sootaga . Soʻo se mea e fai i ai le faʻailoga, gaioiga, tulaga ma mataupu o loʻo i ai le i ai o se fesoʻotaʻiga ki. O lona uiga, e tatau ona iloagofie mai le lona lua le isi. I le gagana Yoga, o le mea lea ua taua i le upu "Viveka".
  • Malo Auro Kpp O mea ia: o le tauau o tauau e tatau ona avea ma tutusa tutusa pelvic.
  • Poloaiga Aron E talitonuina: O le manuia o ia lava, o le a sili atu le lelei i le faia o se mea na e faia, ae le o mea latou te leʻi faia (o le a le mea e le afaina ai i latou).
  • Faʻataʻitaʻi le Kumbhak E mafua ai le faʻamutaina o se mafaufau o le faʻaletonu o le mafaufau ma e le o se mafaufau ma le fesoasoani o le manava o le tuai.
  • Malie Motions , Suʻesuʻega o le faʻatasi ma isi faʻataʻitaʻiga. Faʻafetai e faʻaleleia atili le tino, e mafai ona e pulea le tino, puipuia le faʻaleagaina, ma o loʻo aʻoaʻo ai e faʻaalia le manatu faʻaalia. O le faigofie faigofie lemu o gaioiga masani e amata atinae.
  • Faʻasolosolo le suʻesuʻeina o faamalositino E taua tele le aʻoaʻoina o se tagata ia onosaʻi. Muamua e tatau ona e saunia lou tino ma lou mafaufau, Ae na ona toe talia mo ituaiga faigata o Asaea. A leai, o lamatiaga tele, e leaga le afaina o le tino poo le puleaina o le mafaufau.
  • Ona o le tuulafoai mai le mimilo, maʻai maʻai ma le faʻaleagaina atinae Faasolosolo, o le tino ua sili atu le faʻafetai i se malosi maso malosi. O le tino maloloina e mafai ai ona e aveese le isi Vrtitu (lagona mafaufau). Afai e taumafai le loia e galue ai se saoasaoa, e ono faigata ia maʻi ai, ma e le mafai ona galo i le atinaʻeina o le tagata ego - o le itu taua autu i le ala o le atoatoa.
  • Ma le mataupu silisili - E taua le tuʻuina atu o fua o vasega i isi tagata ola.

O ai e talafeagai mo le masani?

Vanjra Yoga o se auala vaivai tele. E fetaui lava o ia ma tagata uma. Ae aua nei e faʻatamaʻia lona faigofie - i tua atu, o auga muamua aliali mai i se taimi vave vave, agai atu i vasega masani. Ma o loʻo iai le lagona o le faʻamalieina i le tino, o le toe faʻaleleia ma o loʻo alofia ni faiga masani tupu, o le tiga o le ivi mai le tino e matua faʻaititia lava.

Wajra Yoga alofa, pe a fai o oe e faʻasaina maualuga avega, gym, poʻo le malosi. O lenei nofoaga e talafeagai lelei mo i latou o loʻo maua ia hernia, tupuaga, tosto o le Ostecogendis ma isi paketi. Faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani e faʻaleleia atili le tulaga ma atoatoa pe tuʻuina atoa le seleseto o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Faatinoina faʻataʻitaʻiga

O loʻo taʻua i luga le tala i luga o le uluaʻi vajra Ya o loʻo faʻamatala mai ai le Yol Yogic Tusitusiga na o mai ma le ono seneturi i le matou tino (Shandillad). O Usanishada o le ulu mulimuli o le vedas. I totonu matou te suʻeina se faʻamatalaga o le tele o Asanas, faʻapea foi ma se fautuaga ia latou faʻatinoga tatau.

O le asō e mafai ona e mauaina wajra yoga vasega i lau taulaga o le a filifilia e tagata tomai faʻapitoa le gaioiga e fetaui ma oe ma o le a mulimuli i le saʻo o le faʻatinoga. E le fautuaina le faʻaputuputuina o le tu faʻataʻapeʻapefia i faiga masani e aunoa ma le malamalama i ana faʻavae, ae mai lava lava pe afai o loʻo iai le faʻailoga o le pathoptic.

Mai le masani ai, o le pusi metotia mafai ona taʻua o mea nei:

  1. Bhudzhansasan - a leai "gata".
  2. Dhanrassan - o le ilisina e taua o "aniani".
  3. Tada ala, po o le "laau".
  4. IROMINASA III O le isi "laau."
  5. Itarabhassan I ma Padanguisthasthsan.
  6. Gomukuchas, ua lauiloa foi o le "povi".
  7. Urdhzh Mukhchi SVanasan - poʻo le "maile o loʻo tu i luga".

I le faaiuga

Sei o tatou otootoina le Autu:

  • Vajra Yoga o se faʻapitoa tele o Yoga, faʻavae i luga o le faʻaeteete i le tui.
  • Na te talepeina le faʻaosoosoga gaioiga, tele tele o mimilo, desaminations ma isi itu malosi.
  • Talafeagai e tusa ma tagata ma le matua ma le matua o tua.

Faitau atili