O le a le atinaʻeina o le atinaʻe o le a ma o le a lana tulaga

Anonim

Manatunatumilo atinaʻe o le faagasologa o le faʻaleleia o ituaiga uma o le mafaufau (o le manatu, manatua, faʻatulagaina o mataupu, fofoina o mataupu, manatunatuga ma logc). O le malamalamaaga o le faʻatauvaʻa o le atinaʻeina na fuafuaina i le lalolagi Jean Piagaet, o le psychologist ma filosofia mai Switzerland. I mea o aso nei, ou te manaʻo e suʻesuʻe ni auiliiliga o le ata, talanoa e uiga i ona uiga tutusa ma tulaga tulaga ese.

Jean Plait - o le pule o le talitonuga

Vaega o le manatu o Jean Piageet

I ona luma, o manatu faaʻoleʻolima ua faʻaaogaina ni metotia se lua, faʻatagaina le suʻesuʻeina o le atinaʻeina o le atinaʻeina o tamaiti:
  1. O le muamua - na faʻavae i luga o le mimiloologi o le tamaititi. Sa taulaʻi i le "mea faʻalenatura" vaega o atinae.
  2. Lona lua - soloia mai le faʻavae o aʻoaʻoga ma le siosiomaga aʻafiaga. Lenei o le matafaioi autu na tofia i le 'aluga ".

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

Na filifili Jean Piary e tilotilo i le faafitauli tuai i lalo o se tulimanu fou. Na amata ona taulai aʻe i uiga masani o le atinaʻeina o manaʻoga o le pepe, faʻapea foi ma lana mafutaga ma le mea moni.

Vaʻaiga lautele o le atinaʻe o le mafaufau i luga o le PIGET

O le aʻoaʻoga faʻapitoa a le Pule Sili o loʻo fai mai o le mafaufau o le tagata i le faʻagasologa o lona atinaʻe e tupu i le tele o tulaga faʻavae.

Na ia iloaina i latou i igoa:

  • Ma le faʻaalia o le lua-tausaga le matua - o le tulaga o le lagona o le alofa i le uila
  • mai i le mataga i le sefulutasi tausaga le matua - o le tapenaga ma vaega faʻavasega o nisi gaioiga;
  • O le parakalafa lona lua e faasino i manatu na talosaga mai (tumau mai le lua i le fitu tausaga);
  • ma o le a lava le aoga o nisi gaioiga (mai le fitu e sefulutasi tausaga);
  • Ona toe mulimuli mai ai lea o le tulaga o gaioiga aloaia (mai le sefulutasi e tusa ma le sefululima tausaga).

Seʻi tatou iloa ma uiga uiga ese o vaega taʻitasi.

Tontomotoor tulaga

E iloga i se vavalalata vavalalata o le afi gaioiga ma manatu i tamaiti. E tofia i le muamua lua tausaga o le olaga o le tamaitiiti. I le Mannorota, e matala ai le pepe i le faiā a ana gaioiga ma o latou iʻuga.

Faʻataʻitaʻiga, o le a iloa e le tamaititi le tele o le mamao e manaʻomia e ia toso mo se mataupu, o le a tupu pe a e togi le sipuni i luga o le fola. Na ia iloaina foi pe o ni lima ma vae o ni vaega o ia lava, ma o le faatafunaga mama - ua le o toe iai.

O ia "faʻataʻitaʻiga" faʻataʻitaʻiga "ua mamanuina e fesoasoani ai i le pepe ituaiga o i latou lava e pei o se nofoaga ese mai le mea moni. I le tulaga o le lagona o le lagona, maua ai le mauaina o le mauaina o luega i le manatu o le mautu o mea - o lona uiga, e malamalama le pepe pe e te ono ootia ai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te ufiufi le mea toʻai ma se pepa mama, e tusa ma lea aso mai le aiga, ona ia faʻatumauina ai lea o le taumafai - na te taofia foi tupe mo ia.

Ma ua uma le tamaititi o le 11 masina o le a sili atu le lelei o le taliaina o se mea na nana mai ia te ia. O se tamaititi o loʻo nofouta o le i ai o le i ai o le mataupu, tusa lava pe na te le iloa ona mata - o lona uiga, na ia atiaʻeina se manatu e tusa o le mautu o mea.

Sensor tulaga galue

Tulaga Malo

I le va o le tasi ma le afa i le lua tausaga, na amata loa ona faʻaaoga e le tamaititi lana upu. Upu mo e, tutusa lava ma faʻailoga, o se vaega o mea faitino poʻo se vaega o mea faitino, ma le tasi mea e mafai ona fesoʻotaʻi ma le isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamaititi e tolu tausaga le taʻalo ma se laʻau, e peiseai o le solofanua, ua avea le pusaaiu, ua avea le pusaaiu ia te ia e mafai ai ona fai se galuega a se taʻavale ma isi mea.

Ae tusa lava pe manatu loloto i tamaiti o le tolu i le fa tausaga, e leai se faʻalapotopotoga talafeagai ia latou upu ma ata.

Le tulaga o le faʻatamasega atiaʻe, e tupu i le vaitaimi mai le lua i le fitu tausaga, ua faʻaigoaina mo le PIGET o se Faʻavae Tuʻuina Muamua. E mafua mai i le mea moni o le pepe o loʻo le iloa lava o ni tulafono faʻapitoa poʻo le faʻagaioiga. O le faʻagaioiga o se taualumaga pe a vaevaeina le faʻamatalaga, tuʻufaʻatasiga poʻo suiga e soʻo se isi auala talafeagai.

Tulaga o gaioiga

I le vaitau o le fitu i le sefululua tausaga, o loʻo auai le pepe i le atinaʻe o ni manatu ese e faʻasau ai ma faʻatino isi faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tamaiti e tuu mea i luga o se ata faʻapitoa (lanu, maualuga, maso, ma isi. I se faʻaopopoga, i le taimi faʻapitoa, o le faʻavaeina o le mafaufau o le mafaufau e uiga i gaioiga faifai pea amata.

Faapea la, o le tamaititi o le lima tausaga e mafai foi ona tutoʻatasi mai i le fale mai le agalelei, ae na te le faʻamatalaina tonu le mea na ou mauaina. E le mafai foi ona tusia se faafanua o lona auala. O loo iai le auala i totonu, talu ai na te iloa le mea lea e ia faia ai le mea lea e fai ai, ae o fea e alu aʻe, ae e leai se ata 'eseʻese o le auala. Ae i le valu sefulu o tausaga, o le a mafai lava ona faʻailoa e le pepe le auala na femalagaaʻi.

E tusa ai ma le manatu o Piageet, o lenei vaitaimi ua taʻua o le "tulaga o gaioiga faʻapitoa". E ui lava o tamaiti e fiafia tele i le salalau faʻaupuga, ae latou te faia e faʻatatau i nisi mataupu poʻo mea faitino - o lona uiga, i le mea moni e mafai ona latou iloa ma le fesoasoani o lagona.

I le taimi lava e tasi, o amioga mama ua faaeaina ona faʻavaeina ile tulaga ole laiga. E iloa e le pepe o loo soifua o Ia i Sosaiete, lea e aoga lava le Social Social Social.

Pe a ma le sefululua-sefululua tausaga, o le tamaititi e sau i le faʻatulagaina o tagata matutua mafaufau. Ma ua ia faauu ai mafaufau loloto i le mafaufau. Na tuuina e Jean Piaget le igoa i lenei tulaga o le "State Station".

E tusa o le 12 tamaiti ua uma ona manatu pei o se tagata matua

Aisea faitioina le manatu o le Plait?

O le talitonuga ua iloiloina ua avea ma se tele le tomai o le tomai. O le manatu o le ai pimat o se toe fuataina i le mataupu o aitia e uiga i le olaola o tamaiti. Tele saienitisi na musuia e le tele o tausaga. Ma le tele o suʻesuʻega na faʻamaonia ai faʻaiuga na faia e Primat.

Ae i le taimi lava o taimi, o lea lava faʻateleina metotia faʻagaketeu, e tuʻuina atu ia te oe e faʻataʻitaʻi le mafaufau o le mafaufau o le aoga faataitai ma laiti tausaga. E tusa ai ma latou, ua le mafaufau i ai e le simat.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tamaititi na mafai ona faʻafefeteina le tele o galuega na fuafua e siaki le mataupu o tulaga o loʻo misi: faʻatupuina ai, faʻamanatuga, faʻamanatuina, manatua, manatua ma iloa faʻapitoa mea moni.

O nisi taimi e iʻu ai i le tamaititi lona malosi e faʻafetaui ai, ae le mafai ona feagai ma le galuega ona o le le lava o tomai.

Afai e te fiafia i le agagofie atinaʻe, e te manaʻo e maua ni isi faʻamatalaga e uiga i ai, ou te fautuaina e vaʻai i le ata o loʻo lelei:

Faitau atili