Shiva le Atua: O le a lona taua o ia i le olaga o le hindus

Anonim

O le Atua Atua o se tasi o sili taʻutaʻua ma taua manaʻoga i totonu o le tagata Initia. Faatasi ma le Brickma ma Vishna, o ia na ia avea ma le moni o le natura o Hindirism - Trimpto.

Masalo o le arahoma ma le Vosivu ma Shiviva o le tolu hypostas o le au soofaatasi sili ona maualuga. O faʻaaliga e fesoʻotaʻi ma le tapuaiga paia i le lalolagi i le faʻaKerisiano, o loʻo i le Tama, Alo ma le Agaga Paia. I taimi lava e tasi, o Frama - o se fai o le Atua o Lē na Foafo, VishE - o se malosi malupuipuia, ma ua tuina mai Shaida.

Seti o le Atua Shivaa

Shiva o se mea lilo ma le lua-auala alofa

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

O le Heandiuism o se amio masani a le lalolagi. A o fai mai le tala tuai, o le aganuu a le Aryan tagatanuu na nonofo ai Initia anamua na ave.

I le amataga o le 1st o le Mennynium, o loʻo vaevaeina i lala e toʻalua: Vishnism ma Shiviism. O igoa nei o loʻo faʻasolosolo mai i igoa o le pule o ē na tatalo ai i tagata uma o lotu, o le, Vishnu ma Shiva.

E talitonu o le mana o Velesu ma Shiva e tutusa ma le shiva e tutusa ma le itu o gaioiga. A o Visisnu e puipuia e le lalolagi, o le galuega a Shida o se faatafunaga o le lalolagi ese, ina ia o le tasi fou na sau i ai.

Ua auai le Atua o Sesera i le faaumatiaga o tagata o tagata e alolofa tele i latou lava. Ma e ui lava o lona lima e tumau ai lea o ia, faʻamalosiʻau, ae o le EPHEY, Faʻatofofuina o le faʻamoemoe ma le lagolago. Sa tau ai Shiva ma Temoni Leaga. O se tasi o aso, o ia le taia o le eleele o le 3 taulaga lea na nonofo ai temoni - o Ashura na ola.

O atalii o Demon Muraki na aafia ai Brahma, ma sa ia tuu i latou e fausia sofuli e tolu. Na latou foafoaina tasi i luga o le eleele, o le tasi i le lagi ma le tasi i le ea, faʻamalosia le latou nofoia e le leaga o sipela, ma sa mafai ona latou fasiotia i latou i le fesoasoani a le aū.

O mea leaga na latou lagona lo latou malosi ma le le gafatia, na latou mananaʻo e faʻaumatia le malosi malamalama e ala i luga i le latou nofoaga. Sa susunuina e shiva le taulaga o temoni, saunia le manumalo i le malosi o le lelei o le leaga.

E tusa ai ma le faʻasino pe a tulaʻi mai se tulaga fou ile olaga o tagata, o loʻo faia e Shiva ma lana siva. Ma i le maeʻa o lenei laasaga, na ia faʻaumatia le siva o mea ua uma ona taʻu mai.

O le muamua fiafia o Shiva o le ata tifaga. O tovii o le muamua tagatanuu o nonofo i Initia. Ua maua e Seta le matafaioi a le Atua autu i Dvidia Penheon. Na latou talitonu o Shiva na te faʻatonutonu mea uma i le lalolagi, aua e mafai ona ia avea ma atoatoa atoatoa, e faʻailoa o Ia i le maualuga maualuga.

Tala o foliga o le Atua

E tele foʻi fuaitau o le taunuu mai i lenei lalolagi o le lagi saʻu, o isi taʻitasi e eseese mai le tasi ma le isi.

  1. Fai mai le uluai tagata, o le Alii Parako na te faaaluina le tele o taimi i Messionation, tatalo mo se atalii e pei o Ia. O le iʻuga, na faʻaali mai se tama i ona tulivae, o le pau o lona pato na lanumoana. Na amata ona tamomoeea le tamaititi na tamoe solo i le Atua, fai ia te ia e avatu ia te ia se igoa. Brahoma Nicknamed O le pepe Rudra, ae le talitonu le tamaititi - na taumafai loa e alaga. Ona faʻamalosia ai lea orahma e sau i se isi 10 igoa, lautele, ae 11 tausaga o le 11 o le toe tu mai 11.
  2. E tusa ai ma le tala lona lua, o Rudra (Shiva) na faia e le toʻasa o Brahma, tonu lava ona o lenei, o lenei atua e sili ona leaga malosi i le faʻafitauli.
  3. O le vaega lona tolu o loʻo fai mai o le Brahma na tupu mai i le manava o Voshnu. Ua e faaleagaina temoni leaga, oe faa- vaataese o Paoka, ona sau lea o le va o le ita mai lona ita, o ia na aveesea ai le pepelo mai mea leaga.

Sini i le Atua Siva

Siva uiga

O lenei galuega o loʻo atagia mai ai ma eseʻese mataʻitusi e fuafua e faʻalagolago i lona ulufale atu. Uiga e iloa ai le mea e i ai i se mea faʻapitoa o se faʻamoemoe faʻapitoa.
  • O le tino o le Alii e faʻatauanau, ufiufi i le Aso, o se faʻatusa o le Puna o le atulaulau, lea o loʻo i fafo atu o faʻavae o le fogaeleele.
  • Sounglel Curls - o le a le moni o le tino, o le tino ma le mafaufau o le malosi.
  • Ganga, o loʻo nofo i curls - o se tasi o faletua o shiva. Mai luga o ona laugutu na faʻamoe le tafe o vai, o le alu ifo i le eleele, o loʻo faʻaigoaina ma faʻailoaina mai o le lepela o le valea, agasala, vaifiliga ma le poto.
  • O le masina i luga o pupuni a le Atua e masani lava ona iai le mafaufau o le mafaufau.
  • O le shiva o loʻo faʻaalia i le tolu mata: o le muamua o le faʻailoga lea o le la, lona lua - o le masina, ma le lona tolu - malosi malosi.
  • O le 'afa tatala mata o le Atua e faʻatusa mai ai se le leoa o le olaga, e leai se faʻaiʻuga poʻo le amataga. E iloga mai i le lio, faavavau. O le tatalaina o le mata e fesoʻotaʻi ma le amataga o le liua fou o le olaga i le lalolagi. Ma o lo latou faamaloloina o le a taitaiina atu ai e uiga i le faatafunaina o le lalolagi e tatau mo le fanaufofoga fou.
  • Gata e maumauina le ua o le Alii o le faʻailoga o le taimi - le taimi tuanaʻi, taimi nei ma le lumanaʻi.
  • Asoa mai le Rudraksshi (O fua mago o fualaʻau ese o soʻotaga) faʻatusa mai le gafatia paia i le puleaina o le atulaulau i le atulaulau.
  • Le pulumu pito sili, o le Atua e faamanuia i ona soo, e fesoʻotaʻi ma le poto, ua fuafuaina e faʻaumatia ai se leaga ma le valea
  • Tricuulus (traisezul) - fesoʻotaʻiga e toatolu faʻamalosi: poto, gaioiga ma manaʻoga.
  • Le talimalo (Dammar) o le fatuga o le olaga o le olaga.
  • Povi Nandi, O le Satete satelite a le Alii, galue o ia i le tele o auala o le gaoioi.
  • O le Sking Skin e mafai ai ona nana le malosi lilo, manumalo i ona tuʻinanau.
  • Shiva, o faapipii i luga o le palapala palapala, o le igoa o lona pule i le maliu o le tino o le tino.

Fale o Shiva

E tusa ai ma talaʻaga, na faʻaipoipo le Thelti-Device of ShiVA sa faʻaipoipo i tamaʻitaʻi e toʻatolu: Sati, Patiti ma le Ganive.

  1. Sati - O le muamua faalagolago o lona toalua. O ia o se ava alofao i le Atua, peitaʻi o le a lona alofaʻaga na faiʻei mai o ia ua tatau ona ia tuua le olaga o lumanai le taimi, ina ia faia se alualu i luma o le ola tutoatasi. Sa mafatia Soava i se taimi umi pe a maliu le tagata pele, sa Ia ofuina lona pefu i le lalolagi. Ina ia faamafanafanaina o ia, sa filifili le agaga o sati e toe faafouina i le afafine o Tsur Mauga, o le na mauaina le igoa o Parvatia.
  2. Parvati e leai se igoa. O lea, e faʻailoa foʻi pei o Kaʻa ona o le mea na fanau uliuli. Sa tatau i Patiti ona saili le nofoaga o Shiva, ma mulimuli lava, na tatau ia te ia lona alofa. Na taʻitaʻiina o ia e le atua i ava, ma na fanau mai e Pativita ia te ia atalii e toʻalua: Goagati (Ganesh) - Aveesea o faigata o le Atua e tupu
  3. O گزل o se lalolagi-vaitafe-vaitafe, ae le masani ai, ma o le lalolagi taofia, faʻalelalolagi ma lalo ifo o le eleele. Ua faaeeina i le malosi malosi e aveese ai ni agasala so o se lalolagi. Sa oo ina malolosi lava le va o Ganga i ShiVA ma fai atu ia te ia e ave o ia ia te ia. Na faaipoipo le Atua ia te ia, ma talu mai le i ai o lona ulu.

Multician Field Shivaa

Aisea na liliu ai Siva i le Atua?

E talafeagai le faia o se fesili, aua o lenei atua e iloga i le malosi malosi. Ae o le isi foʻi lima, e faʻaumatia ai foʻi i se Atua e le amanaʻiaina, maʻi, mea uma na aʻoaʻoina e lona olaga atoa.

E le gata i lea, i le faaliliuina mai Sanskrit, o le igoa o Shiva o le "lelei". O lenei atua o Hundu Penheon e nafa ma le amataga o se olaga fou, e fesootaʻi ma le fugalaʻau, manogi, ma le ola lava ia ma fai taulaga i lona suafa.

E faia foi le naʻo le toʻatasi o atua uma e puleaina le taimi, aemaise lava, o le ola o se tagata. E leai se tasi e faʻatagaina e faʻaosofia le taimi, e faʻaopopo atu i le shiva. O le mea lea, e masani ona valaʻauina Mahakala - "Tele taimi." O i o e manaʻo e faʻapuʻia tausaga o lo latou ola faʻale-faʻalelalolagi, ma o loʻo atiuna foʻi i le faʻaleagaga, e tatau foʻi ona fesili atu o ia mo se fesoasoani.

Ua fai mai le toeaina tuai, sa taumafai le Atua e faasalalau le olaga o le tagata i le tele e mafai ai. Mo le faamoemoega lenei, na Ia avatu i ¯ a tagata le leoleo e taʻitaʻia ai le tino ola pea, e faavavau. Ona faʻapipiʻi ai lea o tagata sili ona lelei o le isi epithet - Mahioka (sili yoga).

Ae paga lea, o tagata ua le mafai ona vave iloa le iloa o Yoga, ma le tele o taimi, na toeitiiti lava galo uma. Peitai, o le mea saʻo, o nai tapuaiga o le atiaʻi o lenei ata, na fesoasoani ai Hardats ile BOG e le o le le toe faia, faʻatumauina le Asana e oʻo mai i lenei aso. O le asō, o le tino ma le malosi aʻoaʻoga e toe faʻafouina le toe faʻafouina.

O le a le lamatiaga o le tele-o le Atua le Atua?

E ala i le natura, Mahadeva o loo lua gagana: I lea lava o ia o se Foafoa, ma le Parati. I lalo o le iʻuga o lona taamilosaga, o le sefuluaʻi e tatau ona faʻaumatia. Ae ana ita le Alii o Shoava, e mafai ona ia faia i se taimi.

O lenei mea na tupu ina ua maliu Sati. Ona avea ai lea ma le eletise e le Atua ma saua. Na ia, ola pea i le hypohadi o le faitau afe o tagata ma alu atu i le maota o le Tama o Sati mo le toe faia. I le ita, na ia fasiotia tagata o tagata, vavae ese le ulu o Sekeseefa - le nofosala ia o lona maliu pele. I totonu o le eleele, o vaitafe toto na tafe mai, na mou atu le la. Peitai na faalu atu le toʻasa o le Atua, ma na ia faatuina uma ua oti, ua tuu lava foi e Sakka le ulu o le asini.

Fanau

O le aiga faʻalelagi o foliga o Shanak, o lona uiga, o le malamalama na faia e faia ai le penefiti mo le lalolagi. Fanau mai le faatasiga o Seva ma Patiato o le tagata lava le paleni i le va o mea ma faaleagaga:
  1. Scanda (Karting) - Le Atua o Taua e ono ulu. O lona malosi e tele na ia faaumatiaina le temoni o lurak mo le aso ono o le olaga.
  2. Ganesh - O le Atua ma le ulu o le elefane, i Initia o lo o faamamaluina e pei o le Atua o oloa.
  3. Nammada o se afafine o le Atua, ae i totonu o le lagona masani lava o le upu. O lea, le Alii e, e faia le mafaufau loloto i le mauga, vavae ese mai ia te ia lava se sea o lona malosi, mai lea na faia ai le vaitafe o le nuu na faoa. E paia mo le Hindus.

Tamaitai foliga o le Atua

O le itu tauagavale o le tino o le atua o loʻo fesoʻotaʻi ma le fafine malosi o Shakti. O le shiva mai Shakti e le mafai ona vavaeeseina mai le tasi. O le tele o le atuatuvale o loʻo aliali mai Shiva-Shakti i le faʻatusa o Cali - o le fafine matautia i le Hypostas o le le taua o le mana o le Atua.

O le aufaamaumau le aufana a Cali. O ona foliga e mafai ona fefe i mea uma: O Kali ei ai le sili-uliuli paʻepaʻe, o le toto-mumu-mafiafia laulaufaiva ma le lāina).

O le tasi o lima o loʻo umia le pelu, ma o le lona lua o le ulu lea o Ihissa lona ulu (o le taʻitaʻi o temoni). O isi lima se lua faʻaalia aga a faʻamanuiaga ia mulimuli uma, laveaʻi i latou ile mafaufauga. Cali o le natura o le tina, o ai le pule o le foafoaga ma le malaia o mea uma i le lalolagi ma tele saoasaoa.

Ma le mea mulimuli, suʻesuʻe le vitio i luga o le autu:

Faitau atili