Kerisimasi tu ma aga masani i atunuu eseese o le lalolagi

Anonim

O le Kerisimasi mo Tagata Nofofua o le tele o atunuʻu o le lalolagi o se tasi lea o mea sili ona taua i le tausaga. O se aga masani o le lelei e faamanatu ai susulu, malie ma "manaia." I atunuu o CIS, o le masoa o le faʻamanatuina o lenei tulaga lelei e foliga tutusa lava, ae o loʻo avea ma sui o isi tagata ma setete o loʻo sauniuni e fai se aso taua. I lenei tusitusiga, ou te taʻuina atu pe o le a le mea e faamanatu ai le Kerisimasi i isi sosaiete a le lalolagi, ma o le a matou vaʻaia mea sili ona manaia.

Kerisimasi i atunuu eseese

Tu ma aga masani o atunuu eseese

O le aso, ina ua fanau mai Iesu, e igoa ia terither le Kerisimasi. Ae e ui i lea nei, e faamanatu atu e Kerisiano ma Katoliko i aso valavaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo soo o le faʻakerisiano, o le Kerisimasi e pa'ū ia Ianuari 7, ma mo Katoliko - ia Tesema 25th. E ui i lea, o le uiga o lenei taua taua e tutusa - O mea uma e lauiloa ia Iesu Keriso ma lona fiafia i Lona fanau mai. I le taimi lava lea e tasi, o atunuʻu taʻitoʻatasi e iai lona lava tu ma aga ma aganuʻu e maua ai le aso malolo ai nisi ituaiga ma le uluaʻi vaega.

Austria

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

O Austtalia e amata ona sauniuni mo le Kerisimasi mo le Kerisimasi. O lenei vaitau ua taʻua o le "Disw Advey", o le mea e faata masani ai lea e matauina le pou, faʻatonutonu le fale ma saunia meaalofa mo e pele. O le faʻavae autu o le Kerisimasi o se faʻapelepele o lala o laʻau pe o le 4 moligaʻo. I le avea ai o se tulafono, na teuteuina i latou i le laulau ma le Aso Sa o le matou tala i luga e tasi. O le vaiaso mulimuli e leʻi fiafia i le Kerisimasi - Le taimi o le sauniaina o meaalofa, ae e masani ona latou faʻatau mai, ae i nofoaga o le Kerisimasi ma le fale o le Valaʻau.

I le fale masani faʻapipiʻi se laʻau fale ma matagofie teuteu meataʻalo, suamalie ma moli. Nai lo le moa, oligataʻi, e masani lava ona faʻaaogaina e fausia se siosiomaga faʻapitoa faʻafiafia, ae le mafai ona faʻaigoaina o latou afi.

Aveese ia Ianuari 6th. Faʻamanatu le Kerisimasi i le afiafi i le aso o Tesema 24, i se taamilosaga latalata o le aiga. O le autu autu o se taumafataga o le taumafataga - palu taavale po o falai goose. Ma luga o le laulau sa i ai o le tao. I le faaiuga o le Faʻafiafiaga, o i latou o loʻo iai i totonu o le fale e tapena ai moli Bengal ma faʻasoa meaalofa leaga.

Afio Mai

Egelani

I Egelani, ua latou sauni i le Kerisimasi mo le tele o vaiaso. Muamua lava, sa latou teuteuina le fale ma meaola, Sprig o Misletoe ma Ostolist. O nei laʻau e masani ona iai i se apaau taua, o le taʻuleleia ole faitotoʻa ulufale.

Le Maota Fai se lalelei laʻau ma teuteu tele ana meataalo, talavai ma ogalaau. O meaalofa e manaʻomia tele faʻatau atu, i faleoloa e matua faʻatinoina le tele o siitaga, faʻatagaina oe e faʻatau oloa ma paʻu tetele.

Auā o le Kerisimasi a Peretania o se faʻamanatuga faʻaleaiga. O se mau masani le fiafia i le fiafia i le fale na faʻamalieina ai ata o le meaʻai, fetufaai o ata ma pese Kerisimasi.

O le mea autu o se pakete pakey ma le gooseberry souice, e masani ona tipi le fale. A o le meaai tele, o le pudding o loʻo tautua, lea e ala i le faʻatulagaina o le aiga atoa, aʻo latou faia manaʻoga ma faʻatupu ai le mama ma le fatuina o le mama. Fuafua i le tele o le mea o loʻo sau i se vaega pudding, o le isi tausaga, o loʻo faʻatali se tagata i se mea na tupu:

  • Ring - faaipoipoga;
  • tupe siliva - tupe lelei;
  • Fao - fiafia le ola mo se fafine;
  • Bushoma - malupuipuia olaga mo se tamaloa.

Siamani

E ui lava i le ogaoga o le ogaoga ma le taofiofi, o tagata Siamani e fiafia i aso malolo ma faamanatuina i taimi uma i taimi uma ma le lautele. Mo i latou, o le Kerisimasi e le o se aso e tasi, a o se vaitau sili ona taua, lea e amata ona taua ia Novema 11 ua taua o le "lima vaitau." O aso nei i taulaga o loʻo faʻatulaga ai oe ma mea fiafia tutupu, pe a feagai ma le afe o pese, sisi, o le uaina o le faʻaleagaina.

O le vave faagaoioiga o le Kerisimasi ua tupu i le afiafi o Tesema 24. O le taimi la lea, o maketi, fale gaoi ma faleoloa ua tapunia, ua gaogao auala. O tagata nonofo i Siamani e faamanatuina lenei aso i se aiga o le lio mo se taumafataga manaia, pe a uma ona sofa meaalofa. 9-11 ipu e masani ona tuʻu i luga o le laulau, o le autu o falai poʻo le taʻotoʻo pipi ma acid cabbage ma pateta salati. I le po, o le a pule le tele i ekalesia i le tele o aiga o ese. I le taeao o loʻo agaʻi atu tagata uma i le laulau e tofo ai i le o losepi, faʻatusa le lelei ma le tamaoaiga.

Kerisimasi i Siamani

Denmark

Sauniuniga mo le Kerisimasi i Tenimaka amata mai le aso muamua o Aso Faraile. O uiga fiafia e foliga i faleoloa ma maketi, e aofia ai laʻau, ninii ma pine. E le gata i lea, o lenei aso e fua ai le muamua o le potu pogisa o le Kerisimasi pepe ma se tofo suamalie. Auala e teuteu ai moa, vao vao ma mumu loto. I taulaga; ogatotonu laʻau e faʻapipiʻiina, lalo o le pusa ua tuʻu e aoina tupe o loʻo manaʻomia.

O Daones Tao o latou fale i lanu mumu ma paʻepaʻe i luga o le Kerisimasi laʻau meataʻalo, pili, susu ma le tele o isi mea. O le vaiaso a o leʻi faia le uluaʻi tusiga e ave ai se tuugalame mo taga faapitoa ma 7 vaeluaina ma aso uma e nonofo ai, e na o le tasi le vaega.

O le fiafia e masani ona tupu i totonu o se aiga aiga. O aiga i le 7 i le afiafi o loʻo alu i le laulau ma amata le taumafataga o le Kerisimasi. O le autu autu o se swine roast ma le suamalie-suamalie kapisi poʻo falai goose, ma pateta o loʻo masani ona avea o se ipu itu. Mo mea suamalie, saunia araisa pudding ma cherry shrup.

I Tenimulama, Latou te talitonu i le tele o le a talitonu latou te puipuia i le fale mai faalavelave tutupu, lagolago le ola lelei o aiga ma le seleseleina o aiga fou. O le mea lea, o tagata o loo taumafai e fai i taimi uma ma i le po o Kerisimasi, e aofia ai le faʻapopoleina.

Aiselani

2 vaiaso ae leʻi amataina le 'aiga ona sauni ai i lenei taua mea na tupu. I le faʻaopopo atu i le faʻamalosia o le fale ma faʻatau meaʻai mo le taumafataga o le 'aiga o le Iceland, o le mea lea e faʻaalia ai ni seevae tamaiti i le Windows. E talitonu e tatau i meaalofa a Iololaʻi ona tuʻu i totonu - o se mafuaʻaga taua e pei o uluaʻi toeaina. E i ai le 13 o latou na 13, ma po uma e o mai ai i latou e o atu i le fale o Iceoders e alu ese ma tuu se faletalimalo.

Faʻamanatu Kerisimasi i le afiafi i Tesema 24. O aiga ma uo o le a alu mo se taumafataga o le afiafi, o le mea autu o le ata o le paepae pe o le ham stoked i le leo leo, o nisi taimi e faaluaina ai isi taimi. I lea aso, e le o ni faigapagata e inu ai le ava malosi - E suia i le masani ai inu i Yalaels, lea o se paluga o le moli moli. O le mea suamalie e masani ona tautua Gingerbread Cobies, Paies ma Moligao, ae o le "Sweet" o meaalofa autu e faafesagaia le 'aiga o le afiafi.

Kerisimasi i Iceland

Slovaki

I le slovakia, ua i ai le fili e masani ai, o le fea foi e pei lava o masani aisilani, ma o loo taoto ile alalaga o seevae o tamaiti i luga o le faamalama. Fanau i le Aso o St. O Mikulasha, o loʻo paʻu ia Tesema 5, i le faʻamoemoe o le mauaina o se meaalofa. Fai mai Mikus e sau o latou o faʻatasi ma agelu ma seoli, o loʻo fesoasoani ia te ia e foia poʻo le isi pe na te tuua foi o ia ma se isi mea alofa.

O Slovis amata ona faamanatuina le Kerisimasi i le afiafi paia ia Tesema 24th. O le aiga atoa i lenei aso o le a alu mo le 'aiga o le afiafi. O loʻo i luga o le laulau se pepa matagofie o le laulau, ma i tulimanu i totonu o loʻo iai tupe siliva - e talitonu e tosina lelei lelei le fale. Ina ia mafai ona le mafai ona malosi i le tausaga fou, i lalo o le laulau e tuu ai ni mataupu metallic. E faʻamalosia ai 'ava malosi, o vae o le laulau o loʻo afifi ma se filifili. E teuteuina foi ma le masani o aganuʻu ma fai le laʻau Kerisimasi poʻo se pine.

I totonu o togafiti Kerisimasi e tatau ona auai ma meaai faapena e pei o le gaoa katika, kapita supi ma kangerbread. Ina ua maeʻa le taumafataga, o tagata uma e fesuiaʻi meaalofa. Tesema 25, ua alu Sē i kamupani laiti, ona fai lea o ofu musika ma omai ma fai musika ma leoleo. O lea, latou te mananaʻo lava i tagata e manuia i le tausaga atoa ma tuli ese i le latou fale.

Cyprus

I le motu o Kperu, Kerisimasi na faamanatuina ia Tesema 25, ma i luma o lena, o le pou sili ona leva. I le afiafi o le faamanatuina o le faʻamanatuga, o Hostes uma e tatau ona tao ai Colirrii - Kerisimasi areto. I luga o le 'aiga o le' aʻai o loʻo iai ipu feeseeseaiga faʻaleaganuʻu, e aofia ai uta moa poʻo pipi, homemide pasta, pai, ravooli ma eseese suamalie.

I le amataga o Tesema 25, na ala i luga o le nuu o le motu ma le ogaumu o Belk. E o aiga i le lotu mo le faʻalogologo i poloʻilalo paia e uiga ia Iesu Keriso. Le faʻamanatu e amata i le 'aiga o le aoauli. Ile taimi ole Tausamiga, o le Taʻalo Malosiʻaga Mamafa e faʻailoa mai ai: Mo le maualuga o faʻamanuiaga, mo le lelei le soifua maloloina ma le saʻolotoga. O le mea suamalie o loo taua ai le keke, e tatau ona tata le pule o le fale, aʻo le mea muamua na fuafuaina mo Iesu, o le lona le mativa wender, ma ua tatau ona tausia le laulau.

Kerisimasi i Cyprus

Italia

Mo Italia, o le Kerisimasi o se aso malolo a le aiga aiga, o le aga faʻaleaga lea e faʻamanatugia matagofie ma le matagofie. I Italia, e le gata i le fale ua teuteuina, ae o le taulaga foi o le taulaga - faapipiiina o ofu laei, e masani ona tu savali i luga o auala mumu. I le taimi o aso fiafia, Dbumpynoss Savali i luga o auala tele - matua valaauina ai tagata e faʻafiafiaina tagata ma musika, siva ma ni aitia.

I le afiafi o Tesema 24, na potopoto ai aiga i se laulau faʻaavanoa, pe a fai o le penefiti masani, lea ua taʻua o le "ipu iʻa". O le aso na sosoo ai, o se taumafataga o le Kerisimasi ua faatulagaina, e masani ona faʻatulaga ni tauaiga masani. I totonu o togafiti e sili ona puaoa aano o manu, ma paneper panetone, torron po o pandoro keke e tautua mo meaai suamalie.

Serbia

E ui i le mea moni o le Kerisimasi i tu ma aga o Orthordox faʻamanatu i Serbia, o loʻo iai pea ni vaega o tulaulalo. O tagata o le atunuʻu ua faʻamanatuina le fanau mai o Keriso i Ianuari 7, ae o le galue malosi amata seisi 5 numera. E talitonu o le aso lenei e le mafai ai ona faasalaina tamaiti, talu ai O le isi tausaga o le a ulavale ai. Ia Ianuari 6, faamalolo la tamaʻi mamoe poʻo le puaa, teuteu le fale, saunia ipu mafanafana, ma le talita lelei o se falaoa faʻapitoa, lea ua tuu i totonu o le laʻau faapitoa. O aiga uma e tatau ona 'aʻai i totonu o le fasi, ma o le a maua ai le tupe siliva, o le isi tausaga o loʻo faʻatalitali ia oaʻoa.

I le taeao o Ianuari 6, o le ulu o le aiga ma le fanau ma fanau a le fanau e auina atu i le vaomatua mo le leaga, ao le le-potu e tasi e fanaina mai le tasi-fana. Bastonyak o se mea sa lolomiina muamua o talavou. E tatau ona i totonu o le fale mo le Kerisimasi. O tagata o le taulaga o loʻo faʻatau ai le leaga i luga o le maketi. Ina ua mavae lena, o le aiga atoa o loo alu i le lotu mo ogauma paia.

O le taumafataga o lona fiafia i le taeao o Ianuari 7th. E tatau ona ofuina e tagata o le aiga uma se mea fou. O le mea autu o le tao tao falaoa po o tamai mamoe, fao i le afiafi. O loo tautua ma le sooupu lulu. Mo mea suamalie, laiti ata tifaga ma keke e masani ona tapena.

Kerisimasi i Serbia

Czech

Sauniuniga mo le Kerisimasi i le Czech Republic amata i le fale o le fale. O se tulaga masani o laei o le Kerisimasi, aua le o tipi, ae faatau ola i le po o le po. I lalo o le laau taua, o loʻo iai meaalofa na faia e le Geneuga e le o Santa Cus poʻo Santa Claus, ma le Meleka ua faaigoaina o Iesu Keriso.

I totonu o le Czech Reublic Reublic, O Le Kerisimasi ua faamanatuina ia Tesema 24th. I le taeao, i lenei aso, e tatau ai le fufuluina ma le vai malulu, ma sa auina atu tagata nonofo i nuu i le vaipanoa. Ma le isi, i tausaga uma o tagata o le pisia o latou aiga i le vaitafe o Vettata, i le matafaga o oloa; I tu ma aga, e tatau ona e maua pe faʻatau le taʻavale ola ma faʻamaloloina i totonu o le vai. Ina ua mavae lena, e mafai ona foʻi i le fale ma amata se taumafataga o le Kerisimasi, o fea le ipu autu e masani lava o Carp. Mo mea suamalie, o se masani lea i le tautuaina o se tagata faufau e igoa "Van Tage" ma kuki.

Ia Tesema 26, o loʻo savali mai i le fale i le fale, usu pese, siva ma moomoo le fiafia i le tausaga fou. I aso tuai, i aso nei, o tamaloloa na tuliesea mai le fale, ae o le taimi nei o latou moega ua tuu i luga o le taimi mo latou. I Kerisimasi Aso tafailagi, ae fai lava usutau teine. Faʻataʻitaʻiga, e saili ai pe o le tausaga na sau ai, na manaʻomia le 'ai o se apu i le faitotoa o le fale, ma le faoloto o le olaga.

Iapani

I Iapani, toaitiiti tagata e faamanatuina le Kerisimasi, ona I totonu o tagata o le atunuʻu na o le 1% o loʻo faʻaalia ai le faʻa-Kerisiano. Ae e ui lava i le mea moni o lenei aso malolo e le o le atunuʻu, i luga o auala e mafai ona e vaʻaia ai laʻau masani, teuteuina i moa, meataalo, fatu ma logo. O le Iapani faamanatuina Kerisimasi i le Aso o Valentine. Latou te le o tuʻufaʻatasia ia Iesu, ae taʻutaʻu atu lagona o lona tagata pele poʻo ua e sailia o latou agaga le paaga ile aso.

O loʻo faʻamanatu lelei ia Tesema 25, faʻapea foi, ma se tulafono, i se lio lapotopoto o aiga ma pele ia te i matou. O ulugalii matagofie e faʻatulaga aiga fiafia, ma e iai lava le latou tuʻuga o tagata o le aiga e galue o le fale e maua ai se keke ia masi ma taupufu i aiga uma.

Tatou otootoina

  • I soʻo se atunuʻu, o le Kerisimasi o se aso malolo aiga aiga, Ma e masani ona taʻua i le matua le fale.
  • I le aso malolo, o le masani lea i le tusiaina o le fale ma faʻapipiʻi ai se ofu i luga.
  • I le Kerisimasi e tatau ona avatu meaalofa i le tasi ma le isi.
  • O le autu o le faʻamanatuga o le faʻamanatuga e le gata i le faapaiaga o Iesu Keriso, ae faʻapea foi i le aiga faʻatasi.

Faitau atili