O le tamaititi o pa: o le a se mea e te manaʻomia mo se rite

Anonim

Sa ou mauaina le avanoa e alu ai i lotu a tamaiti i le Ekalesia - ma laʻu fanau, ma fanau o uo. O lenei faʻailoga paia e mafua ai ona ou gatete i taimi uma ma le fiafia. E le o tagata uma iloa e uiga i foliga ma tulafono o le papatisoga, o lea ou te fiafia ai o le a oulua faasoaina atu ma le fiafia uma le aoga ma outou.

Mea e tatau ona e papatiso ai le teine

O le rite o loʻo taofia i luga o le fogafale pe a uma ona foliga mai o le pepe. E talitonu i ai i lenei vaitaimi pe a uma fanagi fanaginau, e iloa e tamaiti le faasologa filemu sili. Peitaʻi, o le mea moni, o loʻo iai e mātua le aia tatau e puipuia ai le papatisoga i le taʻiala, ma faʻatali seʻia o se tasi tagata matua o lau tama.

Christening pepe

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

E i ai nisi kaneta e tatau ona matauina. O tulafono i le papatisoga a tamaiti i le Ekalesia e pei ona taua i lalo:

  1. Filifili matua pa. Muamua, e tatau foi ona latou faitioina, orordox o Kerisiano o e na pasia le papatisoga o le papatisoga. Uiga o le atua poto, o le a latou faʻamalosia se tamaitiiti i lotu, alu atu i le lotu ma talanoa i le Atua.
  2. O o tatou matua e le o se tama poʻo se tina poʻo se tina o le teine, o loʻo feagai ma le sefulufa tausaga, clatangs, tasi), tagata e faʻamaoni ", e pei o tagata agasala", e pei ona faia Ia i latou e le mama.
  3. E tatau ona e sau muamua i le malumalu, ae o le taimi a o lei faia le sauniga. O le taimi lava e logo ai le ositaulaga e uiga i le amataga o le Faʻamaloʻaga, o le atuatuvale i Ona aao o le malumalu. E manogi le tama i le tino o le teine ​​ma le tama, fufui i le vai. A maeʻa, e mafai e lena tamaititi ona faʻamafanafanaga i ofu faapitoa ma fatuina o se papatisoga faʻapitoa ma teu i ni togi le faʻatauina ma faʻapaʻiaina.

E taua le faʻatulagaina o le tina Pulevale faʻatasi ma le teine ​​muamua, na ia iloa le ala e ofu ai ma toʻafilemu. E ui lava, o le pulega, tusa lava pe le mafai e tamaiti ona le mautonu ma le tagi i lima o le patele.

Aʻo leʻi faia le Rite ma manaia le talanoa i le tama. O nisi sili ona taua manatu:

  • Na faʻatau atu le satauro ia se atuatupoto, e tatau foi ona ia aveina uma tupe alu e totogi ai le rite. E le taliaina e le Ekalesia nofoaga failautusi, o lea e sili ai o le koluse na faiaina irio. O le filifili e mafai ona faʻatauina ua maeʻa, ma e amata ona ofuina se satauro i luga o se lipine poʻo le maea.
  • O le Atua na te fafagaina foi le Hyon ma se tusi papatisoga. Filifiliga, e mafai ona ia avatu se tamaititi i le aikona o lona igoa o pepe. E fautuaina e vaʻai i tatalo talafeagai mo le feʻau muamua, pe ave la latou lomia i totonu.

O le a le mea e manaʻomia mo le papatisoga o le pepe tama?

O le papatisoga a le tama ua faataʻitaʻia lava. Ae o le a ou faʻaopopoina pea se faʻamatalaga o fanau faaositaulaga ina ia e faia mo aʻu lava le ata atoatoa ma ou te matua iloaina o le mea e fai.

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

Mea e tatau ona e papatiso teine ​​pepe

E faʻafefea ona papatiso se tamaititi i le lotu, isi tulafono (e aofia ai ma matua):

  1. O le tulaga o tagata uma e auai i le taua e tatau ona toʻamalie ma malolo. Tuu ese lagona leaga o tua o le malumalu ma faasaoloto oe lava mai isi lagona.
  2. O matua o le tamaititi e le mafai ona auai i le malumalu i taimi o le papatisoga i le taimi o le papatisoga - o le satauro e aumaia se a latou tamaitiiti ma tuʻuina i lima o le Tama.
  3. O laʻei le tama e le manaʻomia, ae o le afifi i se ie paʻepaʻe manifinifi ua faʻatagaina.
  4. O Atuafina uma e tatau ona toe fai le tusitusiga o le tatalo e mafaufau loloto ai le ositaulaga. Ina ua uma ona tuu le pepe, e ave e le tama lona lima ma talosaga i le fatafata.
  5. Ina ua uma ona aau i le vai, e faasino le Tamā i le tama i le fata faitaulaga, ma e leʻi faia le faamanatuga, ma alu i le fale e faamanatu ai lenei aso moni i le aiga.

TAUA: Afai o le masaga o loʻo faamalieina, e manaʻomia e le atua le Atua ona filifili eseʻese, ae o le faʻamanatuga lava ia lava e faʻatagaina ona faʻaaluina i se aso e tasi.

Siaki le vitio e uiga i tulafono o le papatisoga o le tamaitiiti i le Ekalesia o Orthorx:

Faamatalaga faaopoopo

E i ai foi le manatu o le tina o le tamaitiiti e le tatau ona i le Ekalesia i le taimi o le faamanatuga. E i ai le gata o le faaKerisiano. Peitai, o loo sili atu le faamaoni a faitaulaga, ae anoanoai tulaga taua:

  • Afai o lo o i ai le tina i le papatisoga, o le a sa faitauina e le Tama tatalo faapitoa a o muamua ae leʻi maeʻa le Rite.
  • E tatau i tina ona muamua le usitaʻi, salamo i le agaga uma o agasala a le tagata faʻaputuputu le lelei.
  • E afua mai foʻi ona mafai ona ia saʻo i le pou i le pou i mea faʻataʻaloaloga, lea e tatau ona i ai ni nai aso.
  • E taua le malamalama o tagata uma o le ri, e tusa lava pe o le aiga faʻaleagaga ma fesoasoani e lagolago ai le tasi ma le isi ma fesoasoani seʻia oʻo i le tasi ma le isi oti.

Mea e tatau ona e papatiso ai se tamaititi

O le a le mea e faatau ai

E taua le mauaina muamua o mea uma e te manaʻomia muamua i le taimi e aua le alu i totonu o le ekalesia i se tulaga le mautonu. O le a le mea e tatau ona faatau ai se atuatulalo:

  • O le taualuga o le igoa o se talanoaga faʻapitoa o le fanua o le fanua lea, o loʻo pilofuina le igoa o le pepe ma le faʻatusa o le satauro o le Korama Kerisiano.
  • Solati Shirt, lea o loo ofuina i luga o le tamaititi le ao.
  • Se tamai palanikeke lea e mafai ona afifi le pepe, pe a amata ona 'aisa e le susulu.

O nei mea uma ina ua uma ona faaolaina ai le faamanatuga ma leai e tatau ona lafo ese atu. E masani ona teu i totonu o le fale. Afai na papatisoina le tama ma i le lumanai, o lona uso na fanau, o le pepe fou e mafai ona tipiina i le ofu lava tasi. E talitonu e fesoasoani e fesoasoani i tamaiti ia faauo, nofo i le filemu ma le fealofani, faalaefia foi le tasi i fetuunaiga uma ma augatupulaga.

A o le atuatuvale, e toatele le taʻutaʻua o la latou matafaioi i le soifua o atua. E tatau i matua ona malamalama i le auala e tofia ai e nei tagata. E taua le filifiliina i latou e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga, faitau e le aunoa tatalo mo le soifua maloloina, faatonuina i le gasologa o le ola ma puipuia mai amioga amioletonu. Faʻapea foʻi, o le Atua e manaʻomia popolega uma e uiga i le tuputupu aʻe ma tausia le tamaititi mo ia lava mo ia lava mo lona matua pe oti foi.

O le matafaioi a le pule a le Atua, ma o lana galuega o le fesoasoani lea i le SALOLOGA o soifua ai Shorth sa soifua le filemu ma le fealofani ma le Atua.

Faitau atili