O le a le aoga nai lo le fofo hoga ma le auala e sao ai

Anonim

HAHA BONA / tu mo se pule malosi. O se tasi lea auala e taua ai ile atinaʻe faʻaleagaga e ala i fomaʻi faʻaletino. Ma afai tatou te iloiloina le pulou o Hahah boga mai le tulaga o le phiminisisi, ona o se auala e maua ai se fetuutuunai ma lou tino mo le fealofani.

I lenei tusitusiga, ou te manaʻo e taʻu atu ia te oe ni mea sili atu auiliili e uiga i Hatha Yoga ma ona foliga.

HAHHA YOG SOPI

HAHA YOGA: O le a lea?

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

Na taʻua e le Matai o Patanjali Yoga ma se tulaga o le malamalama, saoloto mai le malepelepe o le mafaufau o le mafaufau (e fai ma manatu, manaʻo, manaʻo).

Ma o le Hatha ia e mafai ona iloga i le "galue malosi i lona tino" - "Hatha", lea na mafai ai ona aveesea lo latou malamalamaaga. "YOGA".

Iloilo o le vavalalata vavalalata i le va o le tino ma le mafaufau

E le gata o neurologists ma physiologists tautala e uiga i le i ai o se vavalalata vavalalata i le va o le va o mafutaga ma mafaufau. E matua fesuiaʻi uma ituaiga o gaioiga na faia e o matou tino (Mahi, Shake, o le toto toto i luga o alatoto ma isi) o le tali lea o le faiʻai.

Ma le mea na tupu - i luga o le faʻaaliga manino, e mafai ona tatou malamalama i le mea o loʻo i ai le okeni (tissue poʻo sela e manaʻomia, ma o fea le mea e tatau ona ia aveese ai. Ua manino ai o le saoasaoa ma sao o soʻotaga o loʻo faʻamatalaina e iai lona aafiaga i le taua o gaioiga o le tino.

A o le toʻilalo i le faʻataʻitaʻiga o le faʻamalamalamaina, tatou te feagai ma se fesoʻotaʻiga masani i le tino: A o ona faʻaaliga o le a itiiti ifo ma sili atu mo le tino atoa o le a faʻaaogaina atoa.

O nei mea e le mafaamatalaina e masani ona manatu o manuʻa, ae tele faʻamio ai latou e le tau mai ia i latou lava, ma faʻafesoʻotaʻi saʻo.

A o se ata faailoilo, pulea o le tino, liliu, tatou amata faaalu le tele o le malosi i le pito i tua. E mafua ai foʻi le mea moni o le okeni ma systems sese, o le tino o loʻo feagai ma o latou matelaina poʻo le faʻamalosia, faʻaputuputu se tele o otaota, e tusa lava ma le tele o tagata oona.

Gaioiga Heatha Yoga i le tino

O le physiologicacacactacatic hatha yoga tu i le faamalositino, o se ituaiga aʻoaʻoga o le tino, lea e atiaʻe ai se faʻataʻitaʻiga i le va o vaega o le tino ma le faiʻai.

Afai o oe i le itiiti ifo o taimi sa i ai vasega a apega, ona e iloa ai lea o le aʻoaʻoina, e te fia lagonaina ni maso, e uiga i le i ai o masoga, e uiga i le i ai o masoga muamua ma leai foi. Afai foi e te galue mo ni nai masina, o le fesoʻotaʻiga i le va o le faiai ma tino eseese o le a toe faʻafoʻiina i totonu atoa.

Taumafai e mafaufau ia te oe lava le mea o tupu i le faiʻai i taimi o aʻoga Yoga? Afai i le olaga masani ei ai faʻailoga e faʻasino i le popole i vaega eseese o le tino, e tatau ona ia toe faʻataʻitaʻia.

Faʻafetai i le atinaʻeina o fesoʻotaʻiga o faʻataoto sootaga, e te fesoasoani i lou faiʻai e iloa ai faʻailo e matua aoga lava ia te Ia i le olaga i aso uma. E te maua se avanoa tulaga ese e faia ai gaioiga masani, ae ma le itiiti ma le vevesi maso, ma o lea ma le itiiti ifo tau eletise. Faafetai i le faavaeina o le tino faʻavae faiga faʻatautaia, e te maua se faʻafiafiaga lautele aafiaga e sili atu nai lo na i ai manaoga.

Ona o le tamaoaiga o le malosi, e i ai le gafatia mo le iloaina. A tele a o e maua le tele o faʻaputuputu malosi, e mafai ona e faʻaaluina i luga o vasega eseese ma amata tuputupu ae o se tagata. Oe mafai foʻi ona faʻatonutonu le malosiʻaga i le silafia o lona uiga ma lona natura (o lona uiga, ile faʻamaoni faʻaleagaga. O le a maeʻa le Hatha ia Hoga ma le amataga o Raja-Yoga - o le Yoga o le iloatino.

Faatasi ai ma le fesoasoani a yoga, e mafai ona e mauaina se setete o le iloa

A aoaoina e le tagata le silafia o manatu i lona mafaufau, e mafai ona ia puʻeina le malaga i le tino o peleʻu ma mafai ona puleaina ma le malamalama.

Ona faasolosolo e le komesona ai lana vaai mai i mea "i fafo", i le mea o lo o taua i totonu, o le sili ona maualuga lona toto i lona mafaufau i totonu. I lena taimi, a fai atu le tau mafaufau i se tulaga maualuga, e mafai ai ona maeʻa le manatu o tagata e faiavalea mai fafo, ma ua e faatofuina atoa.

I taimi faapena, e te iloa ai i tatou lava o se tasi, milimisi ma le leai se mea e le gata, poʻo le fesoasoani a tagata (tusa ma iloiloga o lōia).

Aisea e te manaʻomia ai se faufautua i le yoga?

Aianas o le Yoga ei ai se faʻafitauli malosi o le tino o le tagata, ae o le a le saʻo le faʻatinoina, o le a faʻaleagaina nai lo le lelei.

O le mea moni, e mafai ona e parry e lava ni tusi eseese i aso nei, faʻapea foi ma aʻoaʻoga vitio i luga o le yoga o le a fesoasoani i le puleaina o oe lava. Ioe, e mafai ona latou fesoasoani tele ia te oe, ae ia suesue le Yoga o ni tagata faatu o latou i latou na faataʻitaʻia mo se taimi umi.

Leitioa a e i ai se upu: "E sili atu le vaʻai tasi i le 100 taimi e faʻalogo," O le a faigofie tele le tatou tino.

I faapena foi auala e tutusa ai, o le tu ma aga a le polofesa talu mai taimi anamua ma osofatuʻi mai i le faufautua i le tamaititi aʻoga.

Manuia ma afaina hetha yoga

Yoga o le ai ai le faʻamaloloina o le malosi o le tino o le tino i le tele o tulaga:

  • i luma o le tutogolo o le tumutumu (pe a e mafatia mai Osteochondrogsross, pule o tamaloloa, Kihos Washerewebral disk);
  • i le va o le vaseina ma 'athrosis;
  • Afai e te tigaina i le inferonis Inhasusshion Syndromeng Syndrome, le popole i le, moe leaga;
  • ua i le tulaga o le tulaga o le mafaufau;
  • mafatia i le leo po o le vegetatitas dysnonia;
  • Ua e solia le galuega a le okeni i totonu.

Peitaʻi, ia mautinoa e tosina atu le mea moni i le mea moni o le a le boga ei ai ana lava ona soʻotaga ma le tumau. Le isi, o le a tatou vaʻavaʻai i vaega uma e lua i le sili atu auiliiliga.

Lagolagoina ni konekarate aofia ai:

  • tulaga masani;
  • O le i ai o le le mautonu psychogical faʻaletonu poʻo tuaoi o tuaoi o le psyche;
  • O le i ai o le faaletonu o agaga o le loto - le talafeagai ma le talafeagai; Paroxysmal Kichycardia; FOLAFOLAGA ARRYHHHMIA; attirtic anneurysms, o le tala a le agocardial dystrophy;
  • i luma o le toto lililo o agaga;
  • O le ogaoga o faʻamaʻi pipisi o le maculosmiselem system;
  • ma manuʻa matuia o manuaga, faʻaleagaina o le spine i se tulaga e tupu ai taui e le faʻamalieina;
  • ma le neuronex;
  • a o le tulaga lamatia o soliga o le tino;
  • Pe a iai ni inimumeina.

E tatau lava ona maitauina a o nei mea uma ua lisiina i luga atu o le saʻo gaioiga o Yga faamalositino e mafai ona aoga, ae e taua na faʻatonutonuina oe e le faufautua atamai. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le faʻamaumau i luga o le yogotherapy vasega, ae e te leʻi manaʻomia e faia se faʻatalanoaga muamua.

I luma o le Yoga vasega e manaʻomia ona suʻesuʻe

Vaʻaiga lautele o le le tumau

  • masani ona taumafaina i tele tui o vailaau malosi;
  • faaopopoina foliga masani;
  • vaitaimi ina ua maeʻa taotoga;
  • malo o le tino o le tino;
  • tulaga o le sili atu le fiafia atu ma tupu
  • Vevela i luga o le tolusefulu-fitu pe itiiti ifo i le tolusefulu ono ma le lua tikeri;
  • Faia o galuega mamafa i le tino;
  • tumu i le manava;
  • Fuaitau o se loloto loloto auala i luga o zhen-Tstytu togafitiga;
  • E mafai ona e asiasi i se paga po o le sauna mai le 6-8 itula pe a uma le vasega yoga, pe fa itula i luma atu.

Pusa o Hahandha yoga

O Le Faʻataʻitaʻiga o Hatha BOO Yoga Pusa o Faʻamatalaga:
  1. Pranayama - Faʻataʻitaʻiga Faʻamaeʻaina ile Faʻafiafiaga o Tagata Faʻapitoa Examaimi e faʻatino, ina ua mamanuina e aʻoaʻo ai se tagata e pulea o latou lagona. Ma pranaaya e mafai ai ona taugofie i totonu o totoga.
  2. Asana - faʻamalositino na faia i ni tulaga faʻapitoa e faʻaumaina ai le tele o manava manava ma o loʻo iai le gauai.

I HAHA-Yoga, o gaioiga faafuasei na faʻatino i totonu o manava, e manava pe manava le faʻatuai o loʻo faʻataʻitaʻi. E le taliaina ai le faia o le faʻatasi i tapulaʻa o ona avanoa tino, aua, i le mea e tasi lava, e tatau ona latou mafuta malologa, filemu.

E taua tele lena mea, ma le faia o Hahathano Yoga, e te leʻi lagonaina le le fiafia i le tino. Ae o le manaia lagona o loʻo tupu i le tino i le faiga o le faʻatinoga o Assa o se faʻailoga lelei - latou te faʻailoa mai le saʻo o le puipuiga a le tino.

  1. Faiga toleniga. O lana sini autu o le mafai lea ona lagona le mafai ona fofogaina ia lava, ia aveese uma. Pe a faʻaitiitia, o se tagata e malolo faʻamalosi tino ma mafaufau, o le faʻatonuga o le malosi i luga o lona atinaʻe faʻaleagaga e faʻatupu ai foi.
  2. Shakarma - Galulue ma metotia o Hatha-Yoga, saofaga i le faʻamamaina o totoga i totonu. Faaliliuina mai Sanskati faailoa "le ono Tulafono". O le mea moni lava, e ono faamamaina faiga masani:
  • Joti - faamama le tino tau ata;
  • Suamalie - leo ma ofe le gaʻo gaʻo;
  • Nauli (Luluii) o ni metotia faʻapitoa o loʻo mafai ai e le manava o le manava ma okeni i totonu e faʻamalosia;
  • SatI - faamama ma mamavale fualaau;
  • Capalabhati - tolu metotia faigofie e fesoasoani i le faʻamamaina o le faʻamamaina o le lube o le faiʻai;
  • Trackk - Faʻamalosia o le opratic neutoa ma mata, faʻaleleia le vaʻai, atiaʻe le mafaufau lelei.
  1. Meaai maloloina. I tulaga faʻataʻitaʻi, o Boga e matua tele lona mafaufau i ai i le saʻo taumafa. O loʻo mautinoa e matai matai o le soifua maloloina ma le faʻamalieina o le ola o le a maua ai ni faigofie meaʻai masani ma teena le soona fai.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le faʻataʻitaʻiga o Hatha Yoga, o sini e mafai:

  • Ala i le Kundinanini Malosi - Malosi faʻapitoa ua faʻamasani i le pito i lalo o le apoina vaega;
  • Toefuatai le lagolagoina o le soifua maloloina;
  • aumai se olaga umi;
  • Faʻailoa lou maualuga o aʻu;
  • Ausia se tulaga saʻo i le va o le totonu ma fafo, o lona uiga, e i ai i le tulaga o le malamalama.

Asana i Hataha Yoga

O le Assans o tulaga tulaga o loʻo manaʻomia ai le taofia o se taimi e mafai ai ona toe suia le malosi o le tino.

A uuina se tulaga patino (Asana), o loʻo i luga o le tasi pe tele auala i le taimi e tasi, faʻapea foi ma le toe faʻaaogaina o le malosi i luga o isi auala - tatala. O le mea lea e taua tele mo le umi o le taimi e uu ai i avanoa taʻitasi, e le tatau ona faʻatolu e sui ai le isi, aua e taua le malosi o loʻo tufatufa atu.

Sikip mai le tasi faamalositino i le isi o le a fesoasoani faʻapitoa i agafesootai o gaioiga, e ui lava latou te le o i le aoga. Ioe, sa i ai muamua ASna sa le manatu o se vaega o faamalositino, fuafuaina e atiaʻe le tino faitino poʻo le auai i aʻoaʻoga faʻaletino. Nei o mea lelei nei e faʻatino ai faiga faaleagaga, ma o le toʻatele o i latou e mafai ona faʻaogaina i faiga manatunatunoa poʻo le ofi lava ia oe lava.

Ava o Assaries i Hatha Yoga

Hatha Yoga na fausia e se numera tele o Asasa, e faʻatino o se ituaiga o le EncyClopedia of Enclopedia o tofiga i Yoga. Ma mo le faigofie faigofie, uma Asiasia ua vaevaeina i vasega:

  • tulaga;
  • nofoa;
  • pepelo;
  • aipe;
  • malifa;
  • mimigi;
  • Faamalositino i luga o le paleni;
  • Le fiafia.

'Aveʻese ala faʻatau

I se faʻaopopoga, o ituaiga uma o 'aumaia e mafai ona vaeluaina ma, tusa ai ma isi faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o latou na fesoasoani i le atiaʻeina o le mana ma le tutumau, ma o isi o loʻo totoe.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o Asana Khanumasan o se faʻataʻitaʻiga masani o le faʻamalositino mai se tulaga nofo, ae o le tulaga o le charaves (bakassan) poʻo le pesarack (Mairastan) o le pule.

Mo le tulaga ese, o le faʻaosoina o le toto i le faiʻai o se amio, pe a latou faʻataunuʻuga faʻamaeaina, o le toto toto e faʻapipiʻi i le tupulaga, ma e matua lelei lava ile faiʻai. Ma i le tele o le Asne o lenei ituaiga o loʻo i ai le faʻamalosia o le tino o ata ma le tuina o totoga i totonu.

E i ai foʻi le lelei o le faʻaipoipoga o le milo i le soifua maloloina o le pito i tua ma luga o le manava o le manava.

Ma faʻamalosi e manaʻomia mo le paleni, i mataupu faʻavae, e teʻa mo le " O le faamaneta o le tumutumu o taulaga i luga o le paleni fesoasoani e faʻamalosia toetoe o tagata uma maso uma vaega ma masani o gaioiga o totoga i totonu. E le gata i lea, o le faʻatulagaina o gaioiga o loʻo faʻaleleia atili ai. Afai e te amata faia taimi masani a yoga, ua vave ona taʻua o tagata Asians e faia i luga o le tasi vae e faigofie ona faigofie ma masani.

Vaʻaiga lautele o le tulaga autu mo tagata amata i le yoga

Muamua lava, e le leaga tele le amata faia ai le tutoʻatasi perenise, aua e faigofie atu le masani ia i latou nai lo le isi vaega. Mo i latou, leai se pepelo, leai se mifika, e ui ina iai ni ituaiga o faamalositino na faia mai se tulaga nofo ai ma faʻasolosolo ona faigata.

E fautuaina le amata i tagata fou i Hatha-Yoga, pei o Tadianani, Pischassans, Visarakstana.

Le isi, mafaufau i le mea autu asn asn ma faamatalaga auiliili.

Nofo o Asana

O le Viewrasan i fafo o se faigofie faigofie o loʻo faia mai se tulaga le aoga, ae e le aoga, pei ona fesoasoani i le faʻaaogaina saʻo o le malosi i luga o le ivitū.

Faatasi ai ma lenei Asana, faapea foi ma isi IAN, faʻataʻitaʻiga, Saidhannana, Sukhasan, o Sukastans ma Syspic Padmashana, e mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga.

O nei tulaga o loʻo tumau, ave le tui i le tulaga saʻo, ma e mafai ona mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi.

Pepelo faamalositino

I totonu oi latou, mautinoa, na tulaga ese mai e Sivasan. O Asana o Asana, o loo masani ona suia mo aso uma afuni. E faigofie tele ona fai, ma e faʻapena ile taimi e maeʻa ai le lavelave o le Farean Wornince.

Ma e le afaina, e leai se afaina o le a le tele o le taimi e faʻataʻitaʻi ai - luasefulu minute pe manatua lava o le faʻatinoina o le tulaga faʻapitoa i le iʻuga o le taimi ma faʻatagaina Ua amata ona le soloia i le tino.

Shavasan - o le oti vae vae ata

O le isi Asana e le gata e le gata i le tutusa, e moni foi o Asana, lea e mafai ona faʻataʻitaʻi i le gaioiga e mafaufau loloto ai. E i ai se aafiaga matagofie e le gata i luga o se itupa faʻaletino, ae faʻapea lava i se tulaga lagona ootia, fesoasoani e tuʻulafoaʻi ma aumai i le faʻasologa o ona lagona.

Surya Numaskar - faafeiloai la

E tatau ona totogi faʻapitoa i le lavelave o gaioiga o gaioiga "Suryya Namaskar". O se uiga o se filifiliga moni mo le amataga i Yoga.

O le faʻataunuʻuina o le faʻafeiloaʻiga o le la e faʻavae i luga o le tele o Asanas Asanas, o le mea lea e faʻamalosia ai le faigata, ona avea lea o se vavae ese.

Faatasi ai ma nei mea uma, o Suria namaskar e le tele se taimi ma oe ma, pei o se tulafono, o se mafanafana faigata i le amataga o faʻataʻitaʻiga, e ui lava e mafai ona faia eseese. E faʻatagaina ona faia i le taimi e tasi o ni nai siʻitia o lenei faigata.

O le a le taua o le masani i le heaha-yoga vasega?

E tatau ona maitauina o le faiga o le faʻatinoga o le yoga faʻatino e masalo o le faʻavae faʻavae. Afai e te faia na o sina mea itiiti a yoga, ae o aso uma, e mafai ona sili atu le tele o se iʻuga nai lo le tulaga o aʻoaʻoga tumau.

E le gata i lea, o lenei faʻavae e fetaui ma le mea amata, ma mo e ua uma ona auai i Yoga umi. O vasega faifai pea o le a fesoasoani i le maso i le leo, ma o le a le tatau ona e toe maua mai pe a leva ona malolo.

Ma le taimi, o foliga o le faʻaleleia alualu i luma e masani lava tulaga lelei i luga o le tino ma faʻaola le lōia i le tele o poto masani lelei.

O lea, e mautinoa lava le faʻatinoina i aso taʻitasi nai lo le faʻatasi i le vaiaso. E le gata i lea, e le mafai ona faia uma Asia o le lavelave o le taimi e sili, ae o le faia o le sili pele poʻo i latou ua leva ona latou faʻatautaia lelei. E le pine, e iʻu lava ona e faʻatalitali mo lesona uma ma le naunautaʻiga.

Faamalositino Faatino faamalositino

O le autu sili ona taua o le faʻagasologa o le faʻataunuʻuina o le Hean's Hean Hatha Yoga, na e lagona le mafanafana. O lea, o le uiga o lenei tulaga o le le o le le mafai ona faia se fesoʻotaʻiga masani i totonu pe faia ni mea.

E ui lava, a o le a e uia pea i le taimi nei e te faʻaaluina le Aumaia, o le a e lagona se tetee tagata, ma mo latou faʻamuamua O le ae manaʻomia le tele o taimi.

Peitai, o le autu autu o le a mulimuli mai - o lou tino e tatau ona faʻamalieina i le faʻagasologa o le faʻatinoina o gaioiga, ma o latou mea e tatau ona latou maua ai le fiafia moni. O lona uiga e te malamalama ai i le tele o faʻamalosi.

Mataupu Faavae o Taui

A fausia ou faiga lavelave, aua neʻi galo le uiga o le faʻasologa o taui. O loo taoto i le mea moni o gaioiga taʻitasi e tatau ona televave atu ma le saʻo.

Faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo e faʻapaʻi, ona e manaʻomia lea o le alualu i luma. Ma afai e te popole, e tatau ona e malolo. A maeʻa le fata e mulimuli ai i le manava - O se faigofie mataupu faʻavae, o se mea e mautinoa ai o loʻo faʻamautinoaina ai le puipuiga o le yoga mo le aoga, e mafai ona maua le fuafuaga a le faaleagaga.

O faʻavae faʻavae o vasega o Hatha-ali, aemaise lava, mo amataga.

I le faaiuga o le autu, ia mautinoa o le suʻesuʻeina o le lautele vitio:

Faitau atili