O le a le eseesega i le va o Katoliko ma Orthodox

Anonim

Ina ua masani i Europa faatasi ma tu ma aga a le Ekalesia Katoliko ma talanoa i le toe fetu o le Kerisiano, ae o loo i ai foi le tele o itulagi mai le Katoliko. na aafia ai le valetua i le taimi o le lotu Kerisiano tuʻufaʻatasi.

I lana tusitusiga ai o lana tusitusiga, na ou filifili ai e faamatala se gagana talafeagai e tusa o eseesega i le Ekalesia Katoliko mai le Orthodox ma o latou Toalolo.

A tutusa o mea: le auala ma le a mafuaaga na vaevaeina ai le Ekalesia Kerisiano

E ui ina faʻamaonia e le faifeau le mataupu i le "le atoatoa o faʻasaofiaga faʻalelotu", o saienisiti e mautinoa, ae sili atu, o se faʻaiuga faʻaupufai. O le feteʻenaʻi i le va o le itu i le va o le Confinitople ma Roma na faia ai le taʻutaʻu atu e saili se mafuaʻaga e suʻe ai le mafutaga ma auala e foia ai le feeseeseaiga.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

O le a le eseesega i le va o Katoliko ma Orthodox 4946_1

Ou te leʻi iloa pea lava o lea na ou faʻatuina ai i latou i sisifo, lea sa puleaina ai e le Roma nai tagata na taliaina, o se isi mea na maua ai Creed, o faamanatuga - ua uma ona faʻaaoga mea uma.

Ona o feteʻenaʻiga faapolokiki, o le ese lea o le i ai i le va o tu ma aga o loʻo iai o loʻo iai vaega eseese o le malo malepelepe o Roma. O le mafuaʻaga o le faʻavae muamua o le eseʻesega o aganuu, mafaufau i le itu i sasaʻe ma itu sasae.

Ma afai o le i ai o leisi tele o le setete na faia le Ekalesia o tasi, ma le faʻateʻaina, o le mafutaga i le va o Roma ma aʻa o nai vaega e masani ai.

O le tetea o le le Ekalesia Kerisiano tuʻufaʻatasia i totonu o le Teritori faʻailoga na tupu i se taimi puʻupuʻu. Satesa Sasaʻe ma Salamaʻi na o mai i lenei tausaga e ala i le faʻatulagaina o faʻaiuga i le 11th seneturi. I le 1054, i taimi o le kapopoloaiga a le peteriaka, na sotelitū Connoresū e avefeau o le pope o Roma.

O le a le eseesega i le va o Katoliko ma Orthodox 4946_2

I le tali atu, na ia faalataina ai le tagata tutuseta o pope ese. O le ulu o le isi vaega o le peteriaka vaevaeina le tulaga o le peteriaka mikhail, ma le susulu loloto. O le avanoa mulimuli e tatau ona i ai taimi o le 4 croussides, sa masani ai i tagata. Ma, na vaeluaina le Ekalesia a le aulotu i le Katoliko ma Orthodox.

Ua faʻamuamua nei e le tautauaʻiga itu eseese: le Ekalesia o Orthodox ma Kato-Katoliko, Porotesano. Le autasi Ekalesia, faʻaoʻo tagata Porotesano, leai: o tagata o loʻo fuafuaina e le selau selau. O le Ekalesia Katoliko o Monolith, taʻitaʻi lona po o le tagata talitonu uma ma Diopres.

15 tutoʻatasi ma iloa le tasi o lotu taʻitasi o se aseta o Orthodoxy. O mea taua uma e avea ma mea faalelotu, e aofia ai a latou lava talitonuga ma tulafono a le malo, tatalaina ma tapuai aganuu.

O le a le eseesega i le va o Katoliko ma Orthodox 4946_3

Lautele uiga o le Katolicism ma Orthodoxy

O soo uma o ni ekalesia e talitonu ia Keriso, mafaufau ia se faataitaiga o lo tatou faaaʻoaʻo, taumafai e mulimuli i ana poloaiga. Mau mo i latou - Tusi Paia.

Ile faavae o tu ma aga o le Katoliko ma Orthodoxy, e i ai aposetolo - Aoao atu tapuaiga i Roma (o le lalolagi faʻalelagi na faʻalagolago i ai nei mafutaga). Faafetai ia i latou, e i ai itu uma o faʻamanatuga e tutusa ma Orad of latou tapuaʻi i ai, latou te ofuina o le tutusa o le Au Paia e tasi o le faʻatuatua.

E mulimuli lava i tagata lotu uma sa talitonu i le ama a e tusa o le Toniga Paia.

Vaʻaiga i le faʻavae o se aiga i faʻailoga e lua. O le faaiuga o le faʻaipoipoga i le va o le tane ma se fafine e tupu ma le faʻamanuiaina o le Ekalesia, ma mafaufau i le faamanatuga. E le o iloa e le au feusuai. Ulufale i le vavalalata vavalalata naunautaiga e le aoga a le faʻaipoipoga ma e manatu o le agasala, ma le tutusa-feusuaʻiga - o se paʻu matuia.

O le au soʻo o mea uma e lua e malilie ai o le Katoliko ma le itu orthodox o le Ekalesia o le faʻa-Kerisiano, ia tusa ai ma auala eseese. O le eseʻesega mo latou e matua taua ma le le tutusa le sili atu ma le afe tausaga e leai se toeʻaina i le auala o le tapuaiga ma le toto o Keriso, o lea latou te le faia ai faʻatasi.

O le a le eseesega i le va o Katoliko ma Orthodox 4946_4

Orthodox ma Katoliko: O le a le eseesega

O le taunuuga o feteʻenaʻiga eseese tapuai i le va o Sa itu i sasae ma sa i sisifo sa tupu i le 1054. Sui o itu uma e lua faʻailoa mai ai o eseʻese mai le va o latou i totonu o se ata faʻalelotu. O lenei feteenaiga o le a talanoaina. Mo le faigofie, o le malamalama o se laulau faʻapitoa o eseʻesega.

O le aano o le eseesega Katoliko Orthodox
1 Manatu e faatatau i le autasi o le Ekalesia Latou te manatu e tatau ai mo le auai o le tasi o faatuatua, o le faamanatuga ma le ulu o le ekalesia (pope, masani) Mafaufau i le 'autasi o le faatuatua ma le olaola
2. Malamalamaaga eseese o le lotu lautele O le i ai o le ekalesia aoao o loʻo faamauina e ala i fesoʻotaʻiga ma le Ekalesia Katoliko Roma O le talaʻiga a le aulotu e suʻe se unitisi i lotu i le lotoifale o loʻo iai le taʻitaʻiga a le Epikopo
3. O faʻamatalaga tetele o faʻamatalaga o le faʻatuatua O le Agaga Paia e aveese e le atalii ma tama O le Agaga Paia e aveese e le Tama pe o mai foi i le Tama e ala i le Alo
4 O Le Faamanatuga o le Faaipoipoga O le faʻaiʻuga o le faʻaipoipoga mafutaga i le va o le tagata ma o se fafine e faʻamanuiaina e le Minisita o le Ekalesia, o loʻo tupu mo le ola O le faaipoipoga i le va o le tane ma le fafine na faamanuiaina ai le Ekalesia o le faaiuga o le lalolagi o taitoalua o taitoalua (i nisi o tulaga, e faatagaina ai vavaeese)
5 O le i ai o le ogatotonu setete o agaga pe a mavae le oti O le sima na folafolaina i luga o pulgatory e taʻu mai ai le iai o agaga na sauni e maeʻa ona maliu o agaga o agaga, ae latou te le mafai ona aʻe i le lagi. Prestitory, o se manatu, i le Orthodoxy O se Faamasinoga Mataga
6. Manatu o le taupou I le Katoligiga, na ia vaetamaina le dogma o le amo tele o le mafaufau o le taupou. O lou mafaufau lea i le fanau mai o le tina o Iesu, o le ulumatua muamua sa le faia. Tapuaʻi Mamalu e Paia E Paia, ae talitonu o le soifua mai o le Taeao o Keriso na tupu i se isi agasala, e pei o se isi tagata
7. Le mafuta o le taifau e uiga i le tumau o le tino ma le agaga o le taupou Maria i le malo o le lagi Dogmamically mausali Matmamatically stroe, e ui lava o soo o le ekalesia o Orthodox tausia lenei faamasinoga
valu O le taimi o pope rimpsky E tusa ai ma le dogma talafeagai, o loʻo iai le pope o le ulu o le ekalesia, ma avea ma faʻafitauli e le tatau i mea autu ma pulega lotu. O le tele o le pope e le iloa
iva Aofai o Rivelics E tele rites o loʻo faʻaaogaina, e aofia ai tozantine Pulea na o le na o le (Byzantine) Rite
sefulu Vaetamaina o fofo maualuluga o le Ekalesia O ia o loʻo taʻitaʻia e le maile, talaʻi le saʻo o le ulu o le Ekalesia i mataupu o le faʻatuatua ma le ola mama, e faʻavae i le faʻaiuga a le au epikopo Matou te talitonu i le le mafai ona tupu fua o le lautele lautele falelotu
sefulu ma le tasi Puleaga I Galuega O Galuega a le Faipule Lautele Taʻitaʻi e le Faʻatinoga 21 o le General Cathadol Lagolagoina ma taʻitaʻia e le faʻaiuga na faia i le uluaʻi 7 muamua o le tausaga muamua

O le a le eseesega i le va o Katoliko ma Orthodox 4946_5

Tatou otooto

E ui lava i senituri-matutua vaeluaina i le va o le Katoliko ma Orthodox Authoders, o le manumalo i le lumanaʻi e le o faʻamoemoeina, e tele foʻi taimi e faʻailoa ai ni taimi masani.

E tele eseʻese, ma e taua tele o le tuʻufaʻatasiga o le lua itu e le mafai. Peitai, e tusa lava pe tusa ma eseesega, katoliko ma Orthokoga talitonu ia Iesu Keriso, latou te faatinoina ai ana aoaoga ma tau i le lalolagi. O mea sese a tagata e vaeluaina e Kerisiano, ae o le faʻatuatua i le Alii na te maua le 'A' ua tatalo ai.

Faitau atili