Faʻafefea le amio i le ekalesia Orthodox: Fautuaga ma Fautuaga

Anonim

Na avea aʻu ma se uo talu ai nei le papatisoga ma avea ma aʻu fiafia i tulafono o amioga i le malumalu, sa ou fefe e faia se mea sese. Ae paga lea, e le o tagata talitonu uma latou te iloa ona a amio lelei i le Ekalesia e tusa ma tulafono. E mafai ona latou gaoioi i le taimi o le malamalama ma faalavelave i le tautua. I le tusitusiga, ou te taʻu atu ia te oe le amio saʻo i le lotu o lerthodox, ma o lo o e aʻoaʻoina lau fanau ma pele ia te i latou.

Faʻafefea le amio i le lotu

Mo le taimi muamua i le Ekalesia

Faʻafefea ona Faʻamasina O le asiasi i le lotu, o le a le mea e manaʻomia e fai? Muamua, e le mafai ona mou ese atu: e asiasi le Ekalesia i se gaogao le manava. Lona lua, e tatau ona e filifilia lavalava saʻo. E tele lava le tutusa o tamaitai. O lavalava e tatau ona onoga ma le talafeagai, ua sili atu le galue gofie. O le fafine e le tatau ona o mai i pupuu ma ofuvae, mimiti mimiti ma luga ma tauau tauau. I luga o le ulu i tamaitai tatau ona avea ma solosolo po o sikafu. Na o lenei, ae na faʻaipoipo, ae o o latou aso na faʻaaoga e teine ​​uma le solosolo.

E tatau ona mama lavalava ofu talitonu, tauagafau ma maualalo. E le mafai ona tulaʻi i totonu o le malumalu ma se mea matamuli.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

E leai ni manaʻoga faapitoa mo aliʻi, vagana ai mo le ulu o le ulu: E tatau ona aveesea. Afai e tatau i se fafine ona ufiufi lona ulu, ona i ai lea o le tane i le malumalu i se pulou. Peitaʻi, e le mafai ona oʻo mai i le malumalu i pupuʻu, mitiafu ma tagata taʻalo, faʻapea foʻi ona le aoga.

Faʻafefea le amio i le ekalesia Orthodox: Fautuaga ma Fautuaga 4989_2

E le tatau ona faʻaogaina e tamaʻitaʻi le manogi malosi manogi ma manogi. E manaʻomia le faʻatapulaʻaina o le taʻele ma le deotarant. I le malumalu e mafai ona faaeteete, ma o nisi o talitonu o le a leaga mai i le malosi o le manogi.

Auala e alu ai i le lotu

I luga o le malumalu o le malumalu e le mafai ona esu sikaleti. Afai e le mafai ona e fai se vaega ma lenei masaniga, le itiiti ifo i le tulaga o le Atua, e taofi le ulaula.

Faapefea ona alu i le lotu? E manaʻomia le fai i pulou ma se mea e te faia ai oe i se faʻafitauli (pini o le fucking taumatau lima). E manaʻomia le sopoia faʻatasi ma le faʻatolu taimi ma punou i le fusi: ua uma ona faia pe a maeʻa le faʻasologa. O le gaioiga lava e tasi e gaosia i le tuua o le Ekalesia.

Faʻafefea le amio i le ekalesia Orthodox: Fautuaga ma Fautuaga 4989_4

O fea ata e tatau ona tuu ai moligao, pe a fai na sau ile lotu? Vaʻai i se nofoaga e faʻaavanoa ai e tagata moligaʻo, ma faia foʻi. I le aluga o taimi, o le a e fuafua ia e tatau ona e tatalo ma tuu moligao.

Manatua o tuuga siliva lapotopoto 'ai moligaʻo siliva, ma na latou ufiufi moligao mo le sikuea lole (Eva).

Tofa i mea e masani ai ma e le masani ai tagata i totonu o le malumalu e le tupu tupuga. Aua le tautala "faatofa", ae le o lo o latou fai mai "agelu agelu". E fai lenei mea i le manaʻo, na oʻo atu le tagata faʻatuatua i le fale ma le saogalemu.

Amioga i le ekalesia orthodox

I le taimi o tapuaiga

O Mauvelatigo o se sauniga a le Ekalesia, faaaloalo i luma o le Alii ma le Au Paia. A o le fale sailiili, o le siosiomaga o le malumalu e tumu i le Atua paia ma le faamanatuga. Naofia i le faʻatuatua e le mafai ona lagona lenei mea i le taimi muamua, o lea latou te toe faʻailoa mai mea e faia e isi Kerisiano, ma usitaʻia uiga lelei.

Le faʻatagaina i le taimi o le tautua:

  • Iati i le Malumalu;
  • Mafaufau faaleaoaoga;
  • talanoa i luga o se telefoni feʻaveaʻi;
  • Vaʻai i aikona e pei o le Fale Mataʻaga;
  • aufana ma kisi uma ata i le laina;
  • 'ai ma inu i le malumalu, kuka se ulaula ulaula
  • taʻitaʻia se galuega faʻamaoni;
  • pisa ma fatu le tele o gaioiga;
  • mama ki po o tupe i lau taga;
  • • A o le ata e aunoa ma le faamanuiaga o le faitaulaga;
  • Sau i le tautua i se tagata onana.

O le taimi nei, o le telefoni feʻaveaʻi ei ai ni tagatanuu uma, o lea e aofia ai manaʻoga faʻapitoa. O lea e le paʻu le valaʻau i le taimi o le malamalama, e sili le telefoni e tape. Afai e le mafai ona tape, ona tuu lea i luga o le gabration mode.

I le taimi o tapuaiga, e tatau lava ona e amio faʻatagaina, filemu ma le faʻaaloalo. Aua le tosina mai le mafaufau.

I le taimi o le malamalama, e manaʻomia le feagai ai ma le fata faitaulaga - ikoonostas. O le fata faitaulaga o le ekalesia Paʻia o le Ekalesia, na o le mea na faʻatagaina ai e le au o ia i le au paia. Aua le taumafai e tepa atu i le Paia o Au Paia mai le fia iloa, ua uma ona manatu sese. O le fatafaitaulaga na faatusa i le lagi ma le afioaga o le Atua, i i ai lea o loʻo i ai se nofoalii paealagi (pauna i se laulau puʻupuʻu) ma isi vaega o Au Paʻia.

Afai e te le iloa fai le mea saʻo, fesili atu e uiga i lenei mea mai isi tagata talitonu poʻo le ositaulaga ina ua uma le auaunaga.

Afai e te matauina e amio le mafaufau o se tasi, aua le taumafai e fiafia i ai. I totonu o malumalu e iai tagata faʻapitoa e mulimulitaʻi i le faʻasologa. Taumafai e sefe se tatalo ma le uiga o le tatalo. Pasese ma le mautonu i le Ekalesia e le taliaina.

Faapefea ona alu i le lotu ma tamaiti laiti? O tamaiti i totonu o le malumalu e mafai ona tuuina atu pe a latou iloa le amio amio. Tagi, leo tele, tamoe ma hyters - e le o le sili amioga o tamaiti. Ia aʻoaʻo le tamaititi ia mata i se auala ina ia malamalama ia e le mafai ona faʻatamaʻia i totonu o le Ekalesia.

Auala e alu ai i le lotu

O le a le taimi e tatau ona e papatiso ai i le taimi o le tautua? E tatau ona faia faʻatasi ma tagata faʻatuatua uma. Muamua, o se Kerisiano fou e tatau ona na o le toe faia o gaioiga uma mo pa o aunuʻu, ma o le a oʻo mai ma le taimi.

E mafai ona tuua le tautua ae leʻi maeʻa? E matua le fiafia e faia lenei mea pe a na o le lelei mafuaaga. O manu mailei e tatau ona puipuia i le iuga.

E le taliaina e tu i tua i le fata faitaulaga.

O a tatalo e tatau ona e iloa i le loto? A o le auvae o le ogauʻuga, o paʻaga uma o loʻo atagia mai ai le uiga o le faʻatuatua ma lo tatou Tama. O lea, o nei tatalo ua fautuaina e aʻoaʻo i le loto.

A o e e faamanuia e le au talitonu le talitonu, e tatau foi ona e pipiimau lou ulu. E sosoʻo ai ma le ulu o le ulu ma i le taimi na taʻutaʻu ai e le ositaulaga le Kana i le lafu, pei o salu poʻo moligaʻo. Afai na faia e tagata talitonu mo se paoa, e manaʻomia foʻi ona e ifo faʻatasi ma i latou.

Pe e mafai faapefea ona latou aumaia a manu i fale i le malumalu? E le mafai ona faia lenei mea, aua o le Ekalesia o se nofoaga paia, ae le o se malulu. O le mea lea, e oʻo lava i maile laʻititi ma fale isumu e sili atu i le fale.

O AFEA O LE MALUMAU, ma pe a fai o le mautotogi o le suauu (linoum)? O faʻalapotopotoga e faia pe a uma le po o le taeao ma lithium - pe a ma le afiafi. A uma ona faatupulaia, e tatau ona faia le suauu i le lima o le patele, ma a uma ona aveina falaoa tagavai. E mafai ona ave lenei areto i le fale, ma e mafai ona 'ai i le ekalesia.

A o le i liligi, e mafai ona e lafoina ni tusi ma igoa o le ola (mo le soifua maloloina) ma le oti (mo le malologa). Faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i totonu o le Fono a le Ekalesia pe a latou faʻatau moligaʻo. O igoa o aiga ma pele pele ua faʻamauina i le tulaga o matua (o le Seryney, faʻatuatua, ma isi). E faasaina ona lisiina igoa o tagata i totonu o tagata i totonu o tagata i totonu o tagata i totonu o tagata i Lona maliu ma le pule ai. O le ola e sau faʻatasi tasi i le tausaga i le Tolutasi.

Pe faʻafefea ona malamalama moligaʻo

E le talia moligaʻo i totonu o le Ekalesia e malamalama i le taʻaloga poʻo se malamalama: O loʻo tutuli ese i luga o le tuugalamepa. Aua le popole pe afai o lau moligao na Aveese le auauna a le Ekalesia, ma tuu le isi moligao i lona nofoaga. Na vaai le Atua i lau moligao ma faalogo i le tatalo

Afai e te tuu se moligaʻo i luma o le aikona, e tatau ona tapuaʻi. E i ai foʻi, o le aikona ua punou ma maeʻa le tatalo pe a o latou o le a latou o ese. E te manaʻomia e ifo ma papatiso e aunoa ma se faʻatopetope ma pisi. Leai se mea e tatau ona tulei, tu i le laina i le aikona. E le taliaina le fiafia i le ma lona aiga o le Atua ma lona masani faalelalolagi.

Taʻutaʻu atu

O le faamanatuga o le taʻutaʻupuina o se tasi o le faʻatulaga tatau lea o le faʻamanatuga a le Ekalesia. Tele Neophytes latou te le iloa le auala e taʻutaʻu atu ai. E tatau ona malamalama i ai o le moni taʻutaʻu o le iloa o Ona agasala ma le manaʻo e faʻasaʻo. O le mea lea, e le faʻatatauina ile lisi o agasala uma i se laina e aunoa ma le iai o le mafuaʻaga o faʻasaʻoga.

O nisi tagata talitonu e taʻutaʻu atu le taʻutaʻu atu ma le talanoaga faʻaʻauta ma amata talanoa i o latou faʻafitauli. E tatau ona faʻavasega ia agasala ma iloa ai le salamo, aʻo le le faʻatuai i isi o faʻatalitali mo lo latou taʻua i le faʻatagata. Talanoa ma le Ositaulaga ma faamatala mai oʻu faʻafitauli ina ua uma le tapuaʻiga.

O a taimi e taʻutaʻu atu ai le taʻutaʻu i le Lotu? Lenei ua faia i le afiafi o le Aso Toʻonaʻi tapuaʻiga. Aʻo leʻi taʻutaʻu atu, e manaʻomia le ifo i pa puipui uma ma fai mai: "Faʻamalie mai ia te aʻu."

Auai

O le tasi lea o le auʻaunaga e tolu o le Ekalesia na faʻailoa ai le fesoʻotaʻiga ma Keriso. O le falaoa e atagia ai le tino o le Faaola, ma uaina - toto toto. E tatau ona i ai i le taeao i le taeao o le taeao o le taeao. O le mea lea, ina ua fefinaia itumalo i le falefaita, e manaʻomia le amataina o sauniuniga mo le vaetamaloina o nipeta, aemaise lava pe a e taʻitaʻia i le faamanatuga o le pepe.

Ae le i talanoa, e le fautuaina oe le 'ai.

A talafeagai lou taimi mo le vaetamaina o meaalofa paia, e tatau ona e sopoia le lima i luga o lou fatafata ma igoa manino o lou igoa. A maeʻa, e tatau ona faʻaalia le gutu ina ia mafai e le Tamā ona tuʻu le maʻona i totonu.

O le vasi e tatau ona foloina vave, faʻaola le pito o le ipu paʻia ma faʻalogoina, faʻapipiʻi i le satauro o le paʻia. A maeʻa lena, e tatau ona e faʻalatalata atu i le laulau o le mea o loʻo lafoina mea uma. A uma ona filifili, e mafai ona e talanoa ma tago i aikona.

Vaitau Aso, E Manaomia Oe Mulimuli ma Le Afioga le Tama le A Aptoso le lima o le Tama ma latou le liliu le ipu paia. O le mea lea, e tatau i le tina ona faʻamalolo lima ma vae o le pepe, ma latou te leʻi faʻataʻamilo. A faʻapea e lavea le tamaititi ia te ia, e tatau ona e alu i le lotoa ma ia ma le filemu. O le faasolosolo malie lava, o le a faʻaaogaina Kroch i le faʻamanatuga o le mafutaga. E tusa ai ma le upu masani o loʻo i ai, o le pepe e tofia muamua, ona fanau mai ai lea o tamaiti matutua, ma isi.

Faʻafefea le amio i totonu o le ekalesia i le taimi o le faʻatasiga

FOFI MA FILIFILIGA

E faia e le au aposetolo se faʻamanuiaga aʻo leʻi tuua le aiga ina ua uma le tapuaʻiga. Ina ia faia lenei mea, alu i le tama, piilima lima o le satauro i luga o le fatafata (taumatau i luga o le itu tauagavale) ma fesili mo se faamanuiaga. Afai o lo o iai le Ekalesia i le malumalu, ua fetalai le faamanuiaga ia te Ia, ma maufaimea uma o le au ositaulaga.

Nai lo o le masani ai faasalala, ositaulaga fai mai: "Faamanuiaina". Ae o le taimi lava e tasi, e le tatau ona faailogaina lima i luga o ie, ma o le tasi i le isi e gagau (taumatau lima taumatau i le itu tauagavale). O le faʻataʻotooga ia e faʻaaogaina le lima o se faʻailoga o le Atua i lona falepuipui i Lona Atua, tuʻuina atu ile ATUA. O nisi taimi e tuu e le ositaulaga ona o lona aao i luga o le ulu o le tagata talitonu - ua avea lea o se faamanuiaga.

Faʻapefea ona fesoʻotaʻi le patele? O ia o le masani ai o le taua o le upu "tama." E le mafai ona faʻaloaloa le lima o le patele e faʻafeiloaʻi ai. I ekalesia orthodox, o le masani lea o le faafeiloaia lea o le ulu o le ulu.

Agaalofa i le Ekalesia

E tatau ona ou tuuina atu tupe tuu atu i le fesili mai le malumalu? E le tatau ona faʻaaogaina le tupe, e mafai ona avatu ni meaalofa ma oloa - falaoa, sukalati, seti o oloa poʻo laei mama. O le upu lelei o le lagolago ma le alofa tunoa, ua faʻapea mai le loto mama e ono tupu.

Iʻuga

O le malumalu o le nofoaga o le filemu ma tatalo i le Atua, ma ia amio a se tagata e tatau ona tausisia le vaetamaina orthodx tu masani. O le mea sili ona taua e le o le faʻalavelave i se tasi e tatalo ma faʻalogo i le mausa. E le taliaina le fausiaina o se pisi i totonu o le malumalu, ia tosina le mafaufau i le leo po o le le agavaa. Afai e te le iloa faʻavae o Orthodoxy, e mafai ona e lesitala i aʻoga faʻapitoa i le Ekalesia, faʻapea foi ma faitau tusitusiga o le Orthodox. E mafai ona fesili e uiga i tulafono o le amio i le malumalu mai tagata matutua po o faitaulaga. E le manaʻomia le matamuli, aua o popolega tiga ma le faʻatuatua.

Faitau atili