E faapefea e papatiso Orthodox i le lotu ma le fale

Anonim

Le a le mea e mafai ona faigata i le faailoga godpent? Sa ou manatu e faapena foi, ona ou maua loʻu manatu - e tatau ona e paʻi taumatau po o le tauau taumatau ou tamatamailima? Ma le auala e papatiso e sili ona ma sopoia le tamaitiiti, le auala e fausia ai se satauro i le ea i ou lima? Sa ou filifili ai e iloa ai le tulafono o le gloor faailoga i uputuu Orthodox ma o le ae faasoa atu loʻu malamalama. O le a ou faamatala foi pe a ou manaomia e faia fusi aufana i le popole e uiga i le sao atoatoa o au amioga.

pe faapefea ona papatisoina

Lua po o le tolu tamatamai lima?

O se tagata o le faaeteete e mafai ona matauina Orthodox ma Katoliko tautoulu i latou lava i auala eseese. Muamua, Katoliko ua papatisoina ma tamatamai lima e lua, ma ina ua ulufale atu i le malumalu, e avea i latou ma se tasi tulivae. Lona lua, Katoliko ma Orthodox tamatamailima popolega mai tauau eseese: o le aia tatau-taumatau, latou fesuisuiaʻi sui.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

O le auala e papatiso ai mo le tele o seneturi. O le uluai Kerisiano sa papatisoina na o le tasi tamatamai lima, faaali atu o lenei gaoioiga e naunau ina ia faasatauroina mo lo latou Faaola. Ona sa i ai se tu masani i le tautoulu tamatamailima e lua muaulu, manava ma tauau. Mulimuli ane, na suia lenei tu masani, ma nai lo le le manava, o le pusa donned: aua e sili atu le taua o le loto nai lo le manava. Ae peitai, ua toe suia e lenei auala ma toe foi atu i le manava ae le o le atolaau, ma liua atu i le mea moni lea e faatusa i le manava ola.

I le senituri lona 17, o le mamalu faailoga na tumutumu i luga ma tamatamailima e tolu nai lo le lua, talu mai le numera tutusa e tolu i le Agaga Tolutasi. Sa faia le satauro i lona lima taumatau, talu mai le itu taumatau faatusa i ai le upu moni ma le upu moni. Throer fetaulaigaala na faamaonia e le toe fuataiina o le Nikon, ina ua uma lea sa i ai se vaeluaina o le Ekalesia Orthodox. Raskolniki (Tuai Faatuatua) taofia pea faaaogaina e lua auala, e pei ona sa latou le talia le toe fuataiina o le ekalesia.

E faapefea Bass Kerisiano Orthodox? ua matauina lenei aganuu i talitonuga ma aso nei: tatou tautoulu oe lava ia i le lima taumatau, tolu tamatamai lima, aia tatau e tuua.

E maofa ai, o le matua ese auala o le tofiga i latou lava i le satauro o le faailoga. Afai i tuu le amataga o le Kerisiano o se satauro i le tasi lima, lea sa mulimuli ane ona fausia le auala ina ia papatisoina ma se pama atoa. I le 1656, sa faamaonia ai se metotia mo le tofiga o ia lava, lea na le lalolagi atoa tufatufaina i Rusia. O i latou oe ua le faia ia te ia tuu i se faavasegaga mo heretics. I lalo o le igoa o heretics, sa Faatuatua Tuai uma, ma na o le senituri lona 20 faamaonia e le Ekalesia Orthodox a bobble faaaogaina o faatagaina.

le auala e papatiso taumatau Orthodox

tauau taumatau po o le itu tauagavale

E faapefea e papatiso Orthodox - i le itu taumatau po o le tuua? na oo mai le faatuatua Orthodox i fanua Rusia mai Byzantium, ina ia tatou tausisi i le canons Byzantine ma i le solo. O lenei auala e faapea ua talafeagai i le tautoulu:

  • Unameta;
  • pute fuafuaga;
  • Tauau taumatau;
  • tauau tauagavale.

I le solo, o loo natia faatusa paia, e tuʻumuli mai ai e le mafai. tuuina atu i tama o le Ekalesia o se faailoga tonu o le faaeeina atu saʻo o le Koluse ina ia faatosina i le alofa tunoa o le lagi ma a latou amioga. E leai se tasi e mafai ona faasa ai se tagata i le tautoulu o ia lava i se satauro, ae o le alofa tunoa o le Atua o le a le alu i lalo i ia gaoioiga.

Ina ua mavae le manumalo, o le satauro manaoga e faia ai se nuanua i le fusi, e faailoa atu le agaga faafetai ia Keriso mo le faaolataga.

Faatusa o le satauro:

  • muaulu - tatou faapaia le mafaufau;
  • Manava - tatou te faapaiaina o tatou olaga;
  • Tauau - faapaiaina o latou tino.

Aisea e te manaomia ona popolega muamua le itu taumatau o le tino? Talu ai o faatusa i ai le uiga sili ona lelei o se tagata. I tua o le tauau taumatau o le Agelu Vaaia, ma o lo oi le Parataiso i luga o le itu taumatau o le tagata. Afai o se tagata ua pau i le tauau taumatau tamatamailima, ma tuua lea, na ia faaalia ai o se talosaga e ave i le nofo parataiso.

Le auala e kolosi ese saʻo

Auala e sopoia ai le tamaitiiti

O le a le suia pe a tatou pauu le satauro o le isi? Le suia o le nofoaga o le vaega o le aia tatau ma tuua. I le taimi o le tautoulu, e talafeagai ona paʻi atu i le tauau taumatau, ma le itu tauagavale. I le taimi lava lea e tasi, muamua alu ese o tatou lima, ona saʻo. Peitai, o lenei tulafono galue pe liliu se tagata ia i tatou.

Afai tatou te autonating o le satauro o se tasi e liliu atu i tua ia i tatou, o le gaoioiga o le lima alu atu i le itu tauagavale saʻo. O le, tatou te faia ni gaoioiga e pei o loo papatisoina i latou i latou lava. E taua le manatua se tasi tulafono: muamua e tatau ona paʻi atu i le lima o le tauau saʻo.

E faapefea bawrs i le lotu ma le fale

I le taimi o liturgy po o le pe a asiasi i le Ekalesia, o tagata e masani ona Bass ma ifo atu i le fusi. O le fesili e tulai mai: le auala e papatiso Orthodox i le ekalesia, i le auala e piilima ou lima? Ua aoaoina i tamā o le Ekalesia:

  • Fesootai faatasi tele, faasino upu ma tamailima ogatotonu e pei ona i ai i se uga;
  • tamatamai lima e leai se igoa ma se vaega itiiti fetaomi tamatamai lima i le pama (paʻu).

O le a faaalia ai lenei configuration? Tolu tamatamai lima aoina chispered, ia faamatala ai le lotogatasi o le Tolutasi. o faatasi i latou i le tulaga tutusa. O loo natia i lona pama tamatamailima e lua faailoa atu le faatuatua i le mea o le tagata i le Faaola.

Upu i le taimi o le faaeeina atu o le Koluse:

  • LBA ogatotonu - i le suafa o le tama;
  • O le fuafuaga o le pute - ma le Alo;
  • Tauau - ma le Agaga Paia.

Pe a ma le auala e papatiso i le ekalesia? O le taimi muamua ua maasiasi i le faitotoa i le ekalesia - o le satauro ua superimposed faatolu ma tuu tolu taimi e le fusi. Faamolemole ia matau o loo faia le aufana fusi ina ua uma ona aveesea i lalo o le lima. Afai tatou te ifo atu i luma, o le satauro o le "solia". O le mea lea, aua le faanatinatia ia ifo laga lou lima.

Breasting faatopetope, e aunoa gaugauina se uga o tamatamailima, ua manatu e paia. O se agasala tele lenei.

Ina ua tuua le Malumalu Orthodox foi, barefaches ma ifo. E tatau ona tuua le nofoaga faafaifeau paia ina ua mavae le tofiga o ia lava i le solo o le faitotoa ma i le faitotoa o le malumalu.

Pe e te manaomia e papatiso atu i le fale? Tofi i latou lava i se satauro faailoga i luma o le aikona, i luma o le taumafataga ma se otaota e moe ma fafaguina. E tatau ona papatisoina i luma o le faitauina o le tatalo ma i le maeʻa ai o le faitauina. O faaleaganuu ina ia papatisoina i mea faigata e tulaga ese mana leaga. O nisi taimi o lenei gaoioiga e mafai ona faia vavega. Ae peitai, e tatau i le tautoulu o ia lava o se satauro i se faatuatua mausali i le loto, e ese le a le taitaiina o lenei faatinoga o so o se taunuuga.

Pe a ma le auala ina ia papatisoina? lava ua amata ona tatou tinamatutua i le satauro faailoga.

Foi ua papatisoina talitonu pe a vaai atu i le malumalu po o le falesa ma i le taʻua o le Au Paia ma le Taupou ma Iesu. Pe a se tagata, pe a alu atu i le malumalu, autokes o ia lava i se satauro, na ia faapea na faaaliali faatuatua ia Keriso. E taua tele lenei mea, talu mai e tuuina atu ai le tala lelei i le lalolagi o le tiutetauave tuusao o Kerisiano uma. O le mea lea, pe a ui ane i fale Kerisiano faavaea, aua nei galo e foai atu i tatou lava i le mamafa naʻuā.

Faalogo i faapea Schimona Joachim e uiga i le solo.

Faitau atili