O le a le eseesega i le va o le Ekalesia mai le malumalu, Cathpel ma le Chapine

Anonim

Ma le toe foʻi mai o le faʻatuatua o Orthorax i le Lalolagi, na tulaʻi mai ai Rusia tele o fesili. O le a le eseesega i le va o le Ekalesia mai le malumalu, le falesa ma le masitelu? Sa masani ona ou popole e ala i igoa tutusa, ma le lotovale i igoa, ma o lea na ou filifili ai e suʻe ma le fesoasoani a le au pulega. E aliali mai ai e taʻua lava o le Ekalesia na talitonu uma ia Keriso, ae lē naʻo le fausiaina. Ma o le a le malumalu ma le falesa? Sei o tatou mafaufau faatasi.

O le a le eseesega i le va o le ekalesia mai le falesa

Le Amataga o le Faakerisiano

Matou te iloa i luga o le Tausamiga o Penetekosofi (Iutaia Shavuta) i luga o tagata aʻoga o Iesu tulaʻi i le Agaga Paia i le faʻatusa o gagana o le mumu faʻaleagaga. I lenei aso taua, e sili atu i le 3,000 aiga ona toe fai mai lea, o le amataga lea o le fausiaina o le Ekalesia a Keriso. O lona uiga, o le ekalesia o le faʻatasi o tagata faʻatuatua, ma e leʻo na o le fau ma fausaga fausaga.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se lapoʻa siliva na le faia i se nofoaga faʻapitoa, ae i se fale faigofie. Sa i ai foi le moli faitino o fesootaiga ma fesootaiga ina ua talepe mamoe e le Alii ma faaigoaina o ia o lona tino. Ona faaee atu lea o Keriso i Ona soo ina ia faia le filifiliga e manatua o Ia, o le mea na faataunuuina e Kerisiano i nei aso. Sa faamamaluina e le Au Aposetolo Pau le tulafono a Keriso e uiga i le faifeautalai ma sauaina le afioga a le lalolagi i totonu o atunuu uma o le lalolagi.

Ae peitai, i tausaga na amata, o Kerisiano sa masani ona auai i Sunekog, ao laiti i latou i la latou lotu ma ua aiaia ai tagata masani i fale masani. E le atagia mai ai i le paia o le gaioiga faaleagaga. Ina ua uma sauaga i tagata talitonu ia Keriso, na tatau ona faia le Eacharist (Faamanatuga (faamanatuga) i Catacumbs.

O le faatulagaga o CAACOMOMBS o se vaaiga masani o malumalu faaKerisiano.

E tolu potu i le Cataccombs:

  1. fata faitaulaga;
  2. Potu mo Tatalo;
  3. Tusi faatatau.

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

I le ogatotonu o le faailogacomb na faia ai se pu e tusa o lea aso na aofia ai. O lenei ua faatusa i le dome luga o malumalu. Afai e te gauai atu i totonu o le fausaga i totonu o ekalesia orthodox, ona matauina tonu le nofoaga o nofoaga.

I le taimi o le faasalalauina o le faa -Kivau ma le vaetamaina na amata ai ona fausia e le tupu mai le eleele ai fanua. O le ata tusiata e mafai ona avea ma sili ona eseese: i foliga o le koluse, faataamilo pe valu-tusi. O nei pepa o loʻo atagia ai se faʻailoga:

  • O loʻo iloga ona faʻatusa i le tapuaiga o le satauro;
  • Taʻamilosaga taamilosaga o loʻo faʻatusa mai i le faʻavavau ma le ola faavavau;
  • O lekuasaligoa o se faatusa o le Peuta i Peteleema star;
  • Flusika - le foliga o le vaa, le atolaau o le faaolataga.

O le pili a Osilica o le muamua tusiata fatu o malumalu Kerisiano. Ae o le a lava le mea e fausia ai i fafo o fafo o se mea.

Ekalesia

O lenei upu na oʻo mai ia i tatou mai le gagana Eleni, pei o le faʻavae lava ia. Kirike (Ekalesia) faailoa ai le fale o le Atua. Ua talitonu tagata Kerisiano ua aloaʻia e valaʻauina le ekalesia o se fausaga fausaga ma se omea ma sopoia luga. Peitaʻi, o le Ekalesia e na taʻua foi o se faʻatafunaina o tagata talitonu na latou 'aliaʻe ai ia Iesu Keriso ma lo latou Aliʻi.

I le uiga o le tusiata, ua taua lava, ua valaauina le ekalesia ma se malumalu laititi o lo o iai le fata faitaulaga. I totonu o ni ekalesia taitasi ei ai lea faitaulaga e tasi e faia tapuaiga. O le faʻamamaina o le Ekalesia e sili atu ona agamalu e faʻatusatusa i le falelotu ma le Malumalu. E masani lava, o le tasi tioata o loʻo lafoina i le Ekalesia, e le maua ai se peteriaka moega.

O le a le eseesega i le va o le Ekalesia mai le malumalu

Malumalu

O le a le eseesega i le va o le Ekalesia mai le malumalu? O le upu "malumalu" e Katovatora Roose ma ua fausia mai i upu "falelotu", o lona potu tele. O malumalu e faʻaalia ai le tolusefulu ma le tele o le puaʻa ma sopoias e taʻu mai ai le paia o le tai-tapuaiga. O lume e ma sili atu, ae a itiiti mai le tolu. O malumalu na fausia i luga o mauga ina ia iloa gofie mai i mea uma soo se mea.

Taitasi Ekalesia (fausaga) o se Malumalu Faa-Kerisiano.

I le gasologa o taimi, o malumalu e mafai ona faia ai se alavaʻa (augatau), o lo o faaleagaina foi i ni tamai samala ma sopoiapi. Afai e faʻateleina le vaega o le malumalu, e mafai ona foliga mai maʻa malo fou. Ae o le altrigu sili lava e mautinoa lava mo le alu i luga o le sun - sasae. I le salafa o le malumalu o le pa puipui ma le faitotoa tutotonu totofaʻa fanua ma se faitotoʻa.

Le falesa

O le a le eseesega i le va o le malumalu mai le falesa? O le upu "falesa" o loʻo i ai le uiga o le "Aofaʻi". O le fale autu lea o lenastter o manuaga o manuaga po o le nofoia. I taulaga tetele atonu e le o le tasi falesa.

I le falelotu e iai le nofoaga mo le peteriaka.

I falesa, e sili atu nai lo le tasi le fatafaitaulaga e tasi, ma ua taitai atu e le moliina foi faitaulaga. O le aofai o ositaulaga i faʻamasinoga e tutusa ma le toʻasefulu ma le lua - e le fuainumera o tamaiti aʻoga. Ma i totonu o le falelotu, e i ai le maualuga e fesootai i le tala faatusa faatasi ma Keriso lava ia. O loʻo auina mai e Linurgy le maualuga o le Ekalesia faʻataʻitaʻi numera o le Ekalesia - peteriaka, Archines, Archibishops.

O le eseʻesega vaaia o faʻailoga mai malumalu o le afio mai o le mana paia.

O le falelotu mai le malumalu o le fogafale mai fafo? E leai ni tauaiga taua. O le fale foi lenei e fai taga, ae sili atu lagona lelei.

Ma, o le falesa i le Orthodoxy ua taua:

  • Aoina o ni sui o ekalesia e fai mataupu;
  • Aso Tovinisi a le Ekalesia "Beath Cathral".

E tatau i le tagata talitonu ona malamalama i le eseesega i le va o le suafa o le fausaga fausaga mai le aoina o tagata talitonu, e ui lava i le leo e tasi.

I totonu o le fausaga fausaga, e iloga e le falesa i lo latou malamalamaga, matagofie ma sili atu le fiafia. Meaalofa Aso Malolo ia i latou e lafoina maualuga maualuga tulaga faaleagaga. Afai e faamatala e le falesa le Matagaluega o le Epikopo (Epikopo), ona faʻailo ai lea o le falesa. O le Malumalu o Keriso O le Faaola o manatu o le Central Canheralt o le Federan Federation.

O le a le eseesega i le va o le Ekalesia mai le malumalu ma le Falelotu

Falesa

O le a le eseesega i le va o le Ekalesia mai le malumalu ma le falelotu, sa matou mauaina. O le a le falesa? O le fausiaina o le laʻititi lea o tamai lapopoa ma le tasi laʻau. E mafai e le falesa ona fausia se Kerisiano i le mamalu o mea taua na tutupu. O le eseʻesega autu o le falesa mai le malumalu ma le falesa o le leai o se fata faitaulaga, pei ona latou le faia o loʻo faia le maʻi. I totonu o falesa o tatalo, o nisi taimi e faatino ai auaunaga.

Aua o le fausiaina o le falesa e le manaomia ai faamanuiaga.

O lenei fale o loʻo i luga o tagata faʻataufaʻatau o le na fau ai. O nisi taimi o manuki po o loia o loʻo aʻoaʻoina i tua atu o falesa. O nei taʻaloga e mafai ona vaʻaia i tagata maimoa, tuʻugamau, latalata i le paia o mea e taʻu mai ai poʻo nofoaga o faʻamanatu. Pei o se tulafono, latou te le fausia pa pa faataamilo i le falesa.

Iʻuga

O lea, O le a le eseesega i le va o le Ekalesia mai le malumalu ma le Falelotu . O loʻo taʻua ai le Ekalesia i ni vaega faʻaleperisitua na faia ai le ogaumuina ma o le suafa o le Faʻaola. O malo uma Ekalesia ua fuafuaina e fesoʻotaʻi ai ma le Atua ma tatalo.

  • O le Ekalesia o soo se faataʻitaʻiga e maua e Kerisiano e uu mau.
  • O le malumalu o le i ai o se ituaiga fea o auaunaga taua a le Atua.
  • O Falelotu e ao ona i le malumalu lea e ala ai le pule paia.
  • O le falesa o se fausaga mo le tuʻia o le faʻatinoga o tatalo a tagata taʻitoʻatasi poʻo se vaega o tagata.

Na o le fausiaina o se lotu ma le manuia o le au faifeau. E filifilia faʻapitoa le tuʻusaʻo, aʻo leʻi galueaina, o loʻo faʻaaogaina e le au ositaulaga se faʻamanuiaga faʻapitoa.

I faleta manu, o Maliu Aso Sa o mai, i totonu o malumalu o le sauniga e le faalagolago i le Faamatalaga. I totonu o falelotu e le i faaaluina le limumune, latou te o mai ai iina e tatalo.

O le a le eseesega i le va o le Ekalesia mai le falesa? Na taʻua foi le falelotu e pei o le Ekalesia, e pei ona avea lea o se igoa masani mo soo se faʻa-Kerisiano. Peitai, i totonu o aufono, ua fai atu e le Matagaluega e tulaga maualuluga o le Ekalesia. Ma Ekalesia e tasi le fatafaitaulaga e tasi le fatafaitaulaga e tasi, ma i o latou sauniga o le afiafi.

O le a le eseesega i le va o le Ekalesia ma le malumalu? O le malumalu, na o le na o se fausaga fausaga, ma ua lautele lava le tele o le Ekalesia i le Fono Aoao a tagata talitonu ia Keriso.

Afai e mafai ona taua le malumalu i faapenei ona faatusatusaina le intrents o soo se agaga, o le Ekalesia lava e moni lava i le lotu Kerisiano.

Afai e mafai ona fausia se fale e pei o se fausaga (faʻataʻitaʻiga, i keke), o lena mo le malumalu, o le nofoaga taua ma le nofoaga autu e filifilia i taimi uma.

O le Ekalesia o se fausaga ua fuafuaina mo sina taimi na maua ai, ma o le a faʻalavelave i le malumalu ma lo la faʻatauga o le tusiata ma le luluina o le puʻeina o le tusiata ma le luluina.

Peitai, ua le tatau ona le mautonu se tasi (ekalesia) ma falesa, a o ia i ai lava se fata faitaulaga. E ono tutusa le fale falesa e tali gatasi ma le Ekalesia, ae leai se fatafaitaulaga i totonu.

Mafai e le malumalu ona valaauina le Ekalesia? O le a leai se mea sese tele i totonu. Peitaʻi, afai e manaʻo se tagata e faʻamamafa le aoga o le galuega a le Alii, e mafai ona valaauina o ia i lona malumalu.

Faitau atili