O le a le taʻuga o le satauro i le orthodox tu masani, ma le mea e ese mai le Catholic

Anonim

O le satauro o se faʻailoga o le faʻatuatua faʻa-Kerisiano, ae eseese faʻaaliga e iai ona latou lava faʻapitoa faʻailoga i le ata o le Kopise. O le a le mea e tatau ona avea ma tagata faʻatau atu i le orthodox tu masani ma o le a le mea e ese mai le Katoliko? O lenei tala o le a talanoaina i le tusitusiga, lea tatou te vaʻavaʻai ai i filifiliga uma o faʻaseʻe ma o latou eseesega. O le a ou faamatala atu foi ia te oe pe mafai ona ofuina e le au Kerisiano le Chothlic Cross ma fai le tele o le tele o le tasi.

Native satauro i le orthodox tu masani

Faatusa o le satauro i le faaKerisiano

Ia malamalama poʻo le a le faʻailoga e faʻaalia ai le faʻailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia mea saʻo. I totonu o le matou atunuʻu, o le tele o tagata e faʻalogo i le faʻatuatua o Orthodom, o le tu masani ia e tele lava ese mai le Katoliko. I le Fitu General General Banā (1054), sa i ai le tele o le vaeluaina o se ekalesia e lua i le lua vaega - Orthocogas ma Katoliko. O le lalolagi kerisiano na vaevaeina i le gentantin o tagata atamamai ma le pope.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

Ui i lea, o le faatusa o le satauro pe a maeʻa ona suia le faataaliko, aua o le taulaga togiola a Keriso e leʻi leiloa lona uiga. Koluse - O mea faigaluega mea faigaluega i aso anamua. Na mafatia le Faaola, ma avea agasala a le lalolagi mo ia lava. O lea la, ua tuu ai e se Kerisiano se satauro satauro e faʻaalia ai lana 'auai i le faʻaolaina ma le ola e faʻavavau. Peitai, afai o le manaʻo o le satauro ma le faʻailoga o le maasiasi, o lenei o ia o se faʻailoga lea o le manumalo fua ma le toetu i le faavavau ma lona toe tu i le faʻavavau.

Mo le toʻatele o loʻo talitonu, o se tagatanuu vale o se faatusa o le puipuia mai mea leaga, o lea latou te le faʻalavelave ma ia. Peitai, e le aoga le mautonu i le Orthompx satauro ma se faʻatuatua poʻo se talimalo, ia na i faʻailoaina uma o ia ma sui o le faʻatuatua ma manumalo i le Thele. O le faʻavaivaia paʻepaʻe o loʻo faʻaalia ai le naunautaiga e faʻatino feagaiga a le Atua ma agaga uma e sui le Faaola.

O le satauro na maua ai le faatusa o le faʻatuatua ina ua maeʻa le Emeperoa Kontustan o se faʻaaliga i se miti. Na toe afio Iesu ma ua faatonuina foi le satauro ia puipuia mai le fili fitafita. Na faʻatonu e Kontuntā le aufaʻatau i luga o talita o fitafita uma, ma le tolu o koluse ma mataʻitusi "IC.XP.nika" na fausia i tagata. O le mea lea na faailogaina ai le manumalo i le faaola ua toetū i luga o galuega ma fili.

Orthodox Native Cross

Orthodox ma Katoliko Cross

Mafaufau i eseesega i le va o nei tagata. O le ata o le faʻasatauroina sa faavaeina i le tula satani i le isi 962. I le faatuatuaga o Iesu o le tauimasui, o lea na ia aumaia ai le olioli o Kerisiano. I luga o le sateo i siosiomaga, e le oti le Alii, ae peiseai o loo lavea ai lima e fusi ai tagata uma. E alofa Keriso i tagata uma ma e manaʻo e tuʻua le ola e faavavau i tagata uma o le a latou ave lenei meaalofa.

I luga o le sateota i Orthora, matou te vaaia le Atua, ae le o oti i le suā o le tagata.

O le faʻatusa o le Orthodox o loʻo faʻaalia ai le uiga o le natura o Iesu - mea paia ma tagata. O ona aloloa ua liliu i tagata ma tatala. O le faailoga atoa o le Alii le toʻafilemu ma le mamalu.

O le pale, e masani ona maua i luga o le Katoliko Icon vali ma sopoia, e toesea i le Orthodoxy. Afai e maua le ata o le pale, e seasea lava ona seasea.

O le isi eseesega i le va o le Orthodox o le Corthodox mai Katoliko o se crossbar i luga aʻe o le ulu o Keriso - o loʻo faʻailoa ai se ipu Iutaia e le fiafia ". O loʻo faʻailoa mai foʻi se isi aufaila, o se faaletonu lea mo vae ma faʻailoga faʻatafunaina o Iesu: ma le ola lona lua a le Atua ma 'auvae lona lua a le Atua ma' auvae lona lua

O vae o Iesu i luga o le Orthodox o le orthodox o loo pupuna i fao ma le pusi e lua, ma luga o Katoliko - tasi.

Sei o tatou otootoina eseesega:

  • Orthodox orciifix e iai le ono-tusi valu-tusiina valu-tusi, Katoliko - fa-tusitusi;
  • I le faʻatusa mai o le faʻailoga o Orthodox E i ai se crossbar mo le ata o le faʻailoga ma mataʻitusi o Ihzi, luga o le Katoliko, o le laulaufaitaulaga o loʻo faʻaalia;
  • I le faatusa o Orthorox, o vae o Iesu o loʻo taofia ma fao e toʻalua, i luga o Katoliko - tasi;
  • I le faatusa o le Orthodx, o vae o le Faaola e le ofi i ai, i luga o Katoliko;
  • I luga o se faʻailoga Katoliko, ae o se tagata ona o manuʻa mai manuʻa, matou te, ia o le Atua na mauaina le ala i le ola e faʻavavau o le Atua.

Tagata sopo

Faasatauroina

O le saʻo o mea e mafai ona faʻatau mai i le faleoloa o Orthodox, e ese mai, ua uma ona latou faʻapaʻiaina. A faʻatau mai se faasatauroina i se isi nofoaga, ua ou mafaufau i manatu nei:

  • O faʻailoga o isi tapuaiga e tatau ona i ai i le faʻasatauro;
  • E le tatau ona manino i ai le faʻatusa o le faʻatusa o Iesu;
  • Le faʻatagaina faʻailoga mo le faʻateteleina o malosiaga faalelagi.

O le a le uiga o se faʻatusatusaga o se faʻatusa o Iesu? I luga o Orthodox Satauro, e le o se aganuʻu e faʻaali ai mafatiaga o Keriso, aua sa ia aumaia ana auauna fua. Afai e te vaʻai i se taufaʻamataʻu faʻatusa ma se ulu vaevaega, e le o se orthodox sross. O le faatusa o le Faaola e tatau ona i luga o le Satauro, ae aua le faailo i aao. E taua tele.

Katoliko e na o le faagaeetia lava i le vaivai o le pala o Keriso o nisi na sili ona atamai e foliga i luga o latou lima ma vae - stigmatics.

I luga o le Chorlik Cross, e mafai ona e vaʻaia le mafatiaga o se tagata e faʻaosoina i le oti o falaoamata, o nisi taimi o loʻo faʻaalia ai le toto i luga o manuʻa. E le taliaina lea i le masani o Orthodox.

E mafai ona avea ma masima orthodx e aunoa ma se Keriso faʻasatauroina, pei o Katoliko. Atonu foi latou te maua se fo-vaega soa-foliga, lea e lelei ma faatagaina. O nisi o satauro ua teuteuina i mea taua pe togi.

E taua ile poto ole a le gata o lana faapaiaga i le Ekalesia.

O le a se mea e mafai ona faia ai le faasatauroina? E mafai ona:

  • auro;
  • siliva;
  • e papping;
  • apamemea;
  • fafie;
  • amber;
  • ivi.

Auro o loʻo faʻatusa mai ai le moni ma le le mautinoa. Siliva e faia ai le mama ma le ola mama. O le ata e faatusa i le laau o le ola.

Faapea foi ona e tatau ona e maitauina ile tusitusiga i luga o le satauro. E i ai foi upu i le Igilisi o X e + X. ", o lona uiga o Iesu Keriso, po o le" sefe ma laveai ". O nisi taimi e mafai ai ona e feiloaʻi i le faʻaupuga "Nika", o loʻo taʻu mai ai le manumalo.

E mafai ona ofuina se faasatauro i luga o le afu? O le igoa "fetaui" faʻailoa le nofoaga - luga o le tino. I luga o lavalava e mafai ona fānave a ni auauna faapitoa o le Ekalesia, e tatau ona 'aina le fale gaosi i lalo o le faʻailoga i lalo o lavalava. Afai e faʻatinoina e le tagata talitonu se satauro, o se faʻaletonu e mafai ona faʻatautaia ai latou. E le tatau foʻi ona tatou faʻagaloina o le kolosi orthox e leʻo se mea teuteu ele o foliga o le ata, ma e le tatau ona i luga o le vaʻaiga a tagata.

Faasatauroga o Keriso

Tali i fesili

E toʻatele e fiafia, e mafai ona faʻaaoga e le Orthodox le au Katoliko CRADIFIX? E mafai ona tuʻuina i le pito i luga o le potu o le potu o se maota. Ae e sili le tuʻuina atu o le satauro i se sato masani. Afai e iai sau satauro Karoligi e aunoa ma se lomiga faasatauroina, e tatau ona faapaiaina i le malumalu ma faaaoga.

E mafai ona e vaʻai i le Orthodox Crucfifixine Skull ma ponaivi ma o le a le mea o loʻo ia faʻaalia? Ioe, o lalo o le vae o Iesu i luga o le Orthodox Shrine o nisi taimi e fausia ai le manava ma ponaivi. O lenei faʻatusa o le efuefu o le muamua. Atamu. Na togiolaina e Keriso agasala uma i le lalolagi, amata mai le Pau o Atamu.

E mafai ona i ai se mea taugata o le faasatauroina o Orthodox? Muamua o, i se faʻatusatusaga o le faʻasatauroina e tatau ai ona lagona le faʻaaloalo i le ALIʻI, ma sae te ia te ia lava. Afai o le mea taugata tetele le faʻatusa o le maina, o se koluse o loʻo o se mea teuteu poʻo se fesoasoani.

E mafai ona aumaia se satauro moni? I le ala o Orthordox lautele, ua tuuina atu le satauro mafutaga faa-auvaa ile taimi o le papatisoga ole papatisoga. Ua taua lea o se 'auʻaunaga faʻapotopotoga. E mafai foi ona faia se meaalofa i se aiga i le igoa o le igoa. E mafai ona e avatua i Satauro ma e pei foi o se meaalofa pe a aumai mai ia Holls.

E mafai ona tuufaasolo le faasatauroina, e faʻapea foi ona taʻua lea o se aga masani Orthodox. O le manatu o le mafatia ma le faʻataʻitaʻia o le foaʻi e faʻatau atu ma le koluse e le moni.

Fagala o se faʻatusa o le kolulua ma suʻega ma faigata i le auala auala o se talitonuga faʻafanua. O le faʻasatauʻuga o se Kerisiano Mario, ae le o se faʻailoga o se avega mamafa.

O le meaalofa e mafai ona fafaguina e malamalama i se olaga soifua, aua le masalosalo le saʻo o le meaalofa. I Lusia na iai le tu masaniga e fesuisuiai sa kolosi i le aiga faʻa-uso poʻo le lototele.

Faitau atili