Sergigius Radonezh: Paʻaga puʻupuʻu, olaga,

Anonim

O se mea moni lea o le tala faasolopito. E moni, o le igoa o le Sergraus i le vaitaimi galue o se faaupuga vevela vevela ma tagata talitonu ma tagata atamamai, fiafia i tagata masalosalo a le atunuu ma le masalosalo. E le o tagata uma talitonu i ai o Ia o le a faʻamanuiaina moni le taua i le kulikovsky taua, "fai mai, e iai lava le manatu o lenei Weatane Lusia Au Paia, pei ona taua i le Ekalesia. O le a matou taumafai e faʻailoa puʻupuʻu, ae aua le misia se mea taua.

Sergigius Radonezh: Paʻaga puʻupuʻu, olaga, 5129_1

Le Soifua Maloloina Lo Tatou Paia

E tofu tagata e manaʻomia o latou toa. Ae faʻapea foʻi ile taua tele mo soʻo se malo ma a latou lava le ekalesia - auganiga amifaitino o loʻo mafai ma le faʻamaoni i ai ma lea e mafai foi ona mimilo ai ma lea e mafai foi ona migao ai. Ae sili ai le ofoofogia, e oo lava i lo latou oti i le lalolagi, ma fesoasoani i tagata po oa tagata e tatalo ia latou ata. Ina ua toe foi le aulotu o totonu o Rusia i a latou aia tatau faapea e faapea o le faatuatua, na latou taʻua fua, e pei o le faitioina, na pei o uluaʻi augātū, o loo manatua i latou. O se tasi o nei amiotonu amiotonu o le Reoa Reguius. O lenei paia e matua lauiloa lava i le taimi lenei ua sauniuni mo le teuina o se atafo o lona olaga, ma e masani lava i lona suafa ma vavega.

Aiga Auauna ma lona laitiiti

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

O le upu paia o le lumanaʻi na fananau mulimuli mai Me 3 I le aiga o Rostnov tama tama kirill ma mulimuli ane sa latou faitauina foi i fofoga o le Au Paia e lagolagoina. E ui lava sa fai lona tama o ni sinia toʻalua, tusitala o tusi e ola: Sa ia nofo ai e le maloloina, ma agamalu. Laititi Bartholomew (na filifilia se faʻailoga o le fanau mai, na filifilia i le oka ia i le tausiga o solofanua, lona, mai le tamaititi

I le fitu tausaga, ae tuu le tama i le aoga. O lona uso matua Na malamalama lelei lona uso matua o le saienona, ma e lei faataga foi o ia i le pu o Palalu. Sa ia taumafai malosi, ae o le aʻoaʻoina na tumau pea i Ava ia te ia ma le le mafai ona malamalama i ai.

Vavega muamua

Sergigius Radonezh: Paʻaga puʻupuʻu, olaga, 5129_2

O le isi, sa suʻea fili sa le aoga, na oʻo mai ai le au taʻele ia i le taimi o loo iai i le Toto. Na faanoanoa le tama, ma na fesiligia e se alii tuai pe mafai ona ia fesoasoani ia te ia. Ina ua fai mai Bartholomew, o le a ia manao i le Alii e fesoasoani ia te ia i a latou suesuega.

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

Na tatalo le toeaina, ina ua tatalo le tama ma fai atu i le tauemuga.

tama lelei taitaia le toeaina i lona fale, le mea sa nofo ia te ia le matua i le laulau (latou agalelei i tagata ese). Ina ua uma le taumafataga, o le malo na taitaiina le tamaitiiti i le falesa ma fai atu e faitau le salamo mai le tusi. teena Patolomaio, ma faamalamalama atu ia le mafai ... Ae sa ia pikiina i luga se tusi i lona lima, ma sa ita o tagata uma: ina sologa lelei lana tautala o.

O le faavae o le Agaga nofomau

Ina ua maliu lana tane o le uso o le tama Stefan, sa ia filifili e avea vaitusi. E lei umi ae na fetaomi matua o le alii talavou. filifili Bartholomew e alu atu i lona uso i le nofoaga faafaifeau Khotkovo-Pokrovsky. Ae mo se taimi umi e leʻi tumau ai.

I le 1335, sa latou fausia se tamai ekalesia laupapa ma lona uso . Iinei, i luga o le Hill Makoves, i luga o le matafaga o le vaitafe Kochera, i le afiafi o le tutuli Radonezh Bor, o loo i ai pea se malumalu - o le upu moni, o le aso e uma ai le falesa o le Ekalesia o le Agaga Tolutasi.

sa tele ascetic Olaga i Bor. iu ina ia iloaina Stefan e faapea o sea galuega a le o lona tele, o lea na ia tuua ai le nofo, siitia atu i Moscow, lea na vave ia le igumen o le nofoaga faafaifeau Epiphany.

23-tausaga le matua e leʻi suia warfolomes lona mafaufau i le Monk, ma e aunoa ma le fefe i le aveesea atoa o le galuega a le Alii, ia liliu atu i Igumen Mitrofan ma talia le pou. avea Lona suafa ekalesia Sergius.

nonofo A Monk talavou i lana ekalesia e tasi. Sa ia tatalo tele ma anapogi e le aunoa. I lana feaveai, sa i ai nisi taimi e temoni ma o Satani lea-taufaaosooso, ae sa lei solomuli Sergius mai le ala faamoemoe.

O le taimi, o le sau mai manu vaomatua sili ona matautia i lona feaveai. Ae sa le fefefe le Monk, sa amata ona fafaga le manu feʻai ma lona lima, ma le taimi na avea ai le tusi lesona a le urosa.

E ui lava i le manao e lafoai uma faalelalolagi, e lele o loo siomia ai lipoti o Sergia Radonezh le atunuu. e faaloaloa tagata Bor. O nisi na manatu, ma fesili e sao faatasi isi. O lea na amata ai ona tupu le ekalesia i le nuu.

Sergigius Radonezh: Paʻaga puʻupuʻu, olaga, 5129_3

  • Fesootai fausia le au puta lumanai 12 koles, sa latou ave o le teritori o se pa maualuga.
  • faoa Brathy se togalaau, sa amata ona tutupu fualaau faisua mo meaai.
  • Sergius sa muamua ma i auaunaga, ma i le galuega. Ma e oo lava i le taumalulu ma i le taumafanafana tatou ofuina le ofu lava e tasi, atoa faia le maʻi.
  • Sa tupu ae le nofoaga faafaifeau, ma oo i le taimi e filifili Hegumen. manao Brachia e avea Sergius. Na faamaonia lenei faaiuga i Moscow.
  • ua uma ona fausia Celi i laina e lua. O le liliu mai igumen o le nofoaga faafaifeau e saʻolele: Na faasaina novices e tālatala ma ole atu mo luitau. sa i ai i le galuega i tagata uma po o le tatalo, ma sa faaauau meatotino tumaoti. Ia lava sa matua faatauvaa, e aunoa ma tuli i latou lava mo le faamanuiaga o le lalolagi po o le pule.
  • Ina ua le nofoaga faafaifeau sueni solo e Laurea, sa e filifili le kelary - le Agaga Tama, o le sa faauluulu i le tamaoaiga ma le oloa. Foi filifilia le confessor (sa le mautonu) ma Ecclesiarch (mulimuli i le poloaiga i le ekalesia).

Sergigius Radonezh: Paʻaga puʻupuʻu, olaga, 5129_4

  • I le taimi o lona olaga, na avea lauiloa Sergius mo lona ofoofogia. Mo se faataitaiga, o se tasi tagata mai ia te ia ina ia tatalo i le toeaina e uiga i le soifua maloloina o lona atalii. Ae ao mafai Sergius e vaai i le tamaitiiti, ua oti ai. alu le Tama ina ua mavae le pusa maliu, ma le Agaga amata ona tatalo i luga o le tino. Ma le pine tulaʻi!
  • Ae sa le na o le pau le vavega o le faamalologa. togafitia Sergius tauaso, moe fiti. E iloa foi o ia tuliesea temoni mai le tasi Velmazby.
  • I le faaopoopo atu i le Tolutasi Sergiev, o le faavae Monk silia i le lima malumalu.

Sergius ma Dmitry Donskoy

O le taimi nei, o le vaitaimi o le Horde, faataumaoi laueleele Rusia na lata se iuga. amata se vaega o le mana i Horde - nisi o sui tauva mo le matafaioi o Khan fasiotia tasi i le isi, ma le amata ona tuufaatasia alii Rusia, aoina malosiaga.

ma o lea 18 o Aokuso, Moscow Prince Dmitry, o le a vave ona valaauina Don, ma Serpukhovsky taunuu Prince Vladimir i Lavra . O iina, valaaulia Sergius le alii sili i le taumafataga, ina ua uma lea sa faamanuiaina i latou i le taua.

Sergigius Radonezh: Paʻaga puʻupuʻu, olaga, 5129_5

E iloa e toalua Skimnik au puta tuua le nofoaga faafaifeau paia i le perenise: Osh ma Peresvet (o le gata i le le lava i le amataga o le taua ma Tatars alu aʻe i le Tatar boghedral lubeje, manumalo ai, ae pau foi ina ua mavae o ia lava). Ai nei tagata moni lava le au puta, ona talafaasolopito (po o ae, talafatu) oo mai ia i tatou i igoa monastic uma? O nisi e talafaasolopito e oo lava i le talitonu i le i ai o le e toa - Ae peitai, e talitonu le Ekalesia i lo latou olaga, ma o le a latou auina atu i latou ia te au lava.

sa matautia le taua, talu ai e faaopoopo atu i le Hana, na oo mai Lithuanians i Dmitry, faapea foi Ryazan Prince Oleg ma ona tagata. Ae Setema 8, 1380 na manumalo i le taua.

E maofa ai, i le tatalo i lenei aso faatasi ai ma le uso i lona Laurence, e tusa ma Nate a le Atua Sergius taʻua o le igoa o le comrades pauu o Dmitry, ma i le faaiuga na ia faapea mai ia manumalo i le taua.

O le faaiuga o le au paia

sa fetaomi Sergius Setema 25, 1392.

Na te le tuua i tua o le Tusi Paia. Ae peitai, o se faataitaiga o lona galue malosi, musuia pea olaga amiotonu tele: nisi - i se tauagafau, filemu, malupuipuia le olaga, o isi - mo monasticism.

Ae peitai, sa Sergius se tamaitiiti - Epiphany. Na avea o ia a le maasiasi o ia na toetoe lava a leai manatua e uiga i le toeaina, ma le 50 tausaga talu ona mavae lona maliu, sa amata ona tusi le Epiphanas le olaga o lenei tagata pupula.

I lea malumalu Rusia e mafai ona ou tatalo Serge Radonezh?

E tusa o le 700 o malumalu o loo tuuina atu i lenei au paia, e le gata i lo tatou atunuu, ae faapea foi i le lalolagi atoa. Pea: foliga tupu tulaga o Sergius Radonezh mo le Au Paia i le 1452. Lē gata i lea, ua faamamaluina uma Orthodox ma Katoliko.

  • e mafai ona maua aikona Sergius i so o se malumalu. Ae sili i mea uma, o le mea moni, o mai i le malaga i le Lavra lava ia. ua faasaoina iinei lona feaveai. Foi, mai i lalo o le eleele e sasa le puna na oo mai i le faafetai le ola i le tatalo o lenei Ihuman (ia faanoanoa le uso alu i le vai mamao, ma fesili atu i le Alii e faia ia atili o le vai i le ekalesia). VERYANS finau mai o le vai i le ua faamalolo: cleans uma faamai ma agasala.

Sergigius Radonezh: Paʻaga puʻupuʻu, olaga, 5129_6

O fea o le palealii o le amiotonu? I le taimi lea na latou o ai i ai, - I Tolutasi Sergius Lavra . E ui lava i luma o le a latou o atu e ala i se ala umi. na muai faaali atu le tuugamau o Sergius le 40 tausaga ina ua mavae lona oti. Na tusia e vaaitino na totoe ufiufia le tino o le au paia. Mulimuli ane, o le na aveina palealii e puipuia ai mai le afi, e faapea foi le faasaoina mai fili o fitafita i le taimi o le taua ma Napoleon. Paʻi atu i le pusa maliu ma saienitisi Soviet, ma tuu i le mana o Sergius i le falemataaga. Ma i le taimi o le Vaega o le Lalolagi Lona lua, na aveese Sergius, ae toe foi atu i le lora.

A mea o loo ia tatalo e uiga?

  • Uiga i le fesoasoani i tamaiti i le aoga. Ma le isi, i tamaiti aoga e matataʻu faailoga leaga i le sauniga i le tatalo mo tagata paia.
  • O foi faigofie e mate mai po o loo iloiloina i latou e talosaga mo tamaiti e 'ai.
  • Sili atu nai lo tagata Sergia o loo i ai le tele o aitalafu tatalo. E talitonu o ia i le olaga na fesoasoani lenei tagata nono tupe e matitiva.
  • Mulimuli ane, o ia o se fesoasoani lelei i le faaleleiga.
  • Ma talu mai le tuuina atu le lagolago tele Sergius Radonezh i le faavaeina o se tulaga o Moscow, ua masani ona tatalo ofisa o gravis maualuga.

Ae o le a upu o faaleaganuu e faafesootai lenei wonderworker paia? aoina tatalo uma mo Sergia Radonezh i lenei vitio:

Faitau atili