Mulilua - O le a le mea lea, le agasala o le mulilua ma le faitaʻaga i Orethodoxy

Anonim

O le mulilua o se faiga fiafia a se tasi o ulugalii ma se tagata e le o aofia ai i totonu o le Ekalesia (lautele) ia te Ia i le Ekalesia. I se isi faaupuga, o lenei o le faʻataunuʻuina o le faʻaipoipoga faʻamaoni.

Afi

Tulaga lautele e uiga i le faʻaipoipoga i le orthodoxy

O le faatasiga o alii ma tamaʻitaʻi, ua maeʻa ona onosaʻi i aganuʻu uma faʻale-Kerisiano, o le ekalesia faʻamanatu. O lona uiga o le lua alofa tagata (faʻafeiloaʻi ma le tama faʻaipoipo) e ala i le Mutual Malae Folafolaga e alofa, faʻaaloalo ma tausisi i le tasi ma le isi.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

Mo lenei, latou te mauaina faamanuiaga i le Alii soifua ma le alofa tunoa o le aiga, e faalagolago le soifua manuia o le aiga. "O le lalelei tele o le faʻaipoipoga ..." - e igoa foi o le Aposetolo o Peteru i le Orthodoxy. "... e lua foi le tino e tasi ... e pei ona alofa Iesu ie talitonu ma filemu mo le ekalesia, ma e tatau ona usitai ia te ia.

O tamaiti e tatau ona unaʻia le matafaioi tutusa mo le lelei, mautu, mafana atu ma le nofo toʻatasi i totonu o latou aiga. O le mulilua o se solitulafono lelei lea i luma o ona tagata e pele ma, sili aʻe i tagata uma, i luma atu lona lua. Ua avea lenei ma matuia le agasala i tulafono faa-Kerisiano "e le mulilua (aua le mulilua)" - Fai le tulafono lona fitu o le Feagaiga Tuai.

Avanoa avanoa

I le faʻatauaina o tulafono faale-Tusi Paia e se tagata talitonu talitonu e taitai atu ai i le faalataina o lona faʻatuatua, le leiloa o le faʻaleagaina. O nisi taimi o mafaufauga le mautonu na iloga ai lagona amio mama, faaleagaina ai lona ituaiga naifi.

Ua talitonu le au talitonu a le Ekalesia o le tino o Wa oe talitonu o le Malumalu o le Agaga Paia o ola ai. Le agasala o le mulilua poʻo le faʻanoanoa na fasiotia ai le ola mama. O le alofa e fanau mai i le ola mama, ma o isi aoga uma ua fananau mai.

O le a le eseesega i le mulilua

E le aofia ai o se faʻamalieina faifai pea o lona manaʻomia manaʻomia ma ni paaga eseese. O amioga tatau, taga ma mafaufauga i se tagata le alofa mutimutivale e leai se mea e fai ma tu eseese ma le lotu orthodoms ma le lotu.

Ua i ai le mea e le i ai se uiga lautele i le faʻa-Kerisiano, ae o lenei Tulafono ua manatu e le i le agasala (faʻatusatusa i le mulilua), e pei ona tupu i fafo atu o le tulaga faʻaipoipoga. Ma e le solia le faʻailoga lona fitu o le Feagaiga Tuai.

I le teletatua, e mafai ona latou faʻaumatia amio mataga mataga, o tagata taʻitoʻatasi o loʻo taumafai e tosina faʻalogo i tagata masani. O le manaʻo foʻi o le ogatotonu o le mataala, puʻe le pu e vaʻai ai le mantimi mo le laki, masalosalo ma le tuʻinanau.

E mafai e se tamaloa ona maua i lalo o le tulaga o le faʻamalamalamaina ona o lona amio le faʻamaoni ma le isi itupa. Le manaʻomia le puleaina o feusuaiga latalata ane ma tagata ese o se agasala tele foi, ia e alu ese mai le Orthohax lona faʻamanuiaga a le Atua, e faʻamalosi ma malosi.

Mulilua o loʻo faʻatatau mai le solia o le tele o tulafono. Lenei e le gata o se faalataina fou, faalataina o se pele. Ua talitonu ositaulaga o le tulafono e valu o le a faigata ai foi iinei - le gaoi. A uma mea uma, o lou tino o loʻo i lou afa lona lua, taulaga o ia lava mo feusuaiga i se isi tagata, ua e gaoia mai lou lava ava poʻo lou toʻalua.

O le iva o tulafono ua faʻalavelave - e leai se molimau pepelo. E masani lava o le sa suia, amata ona lalafi ma pepelo i auala uma. O se pepelo i fegalegaleaiga aiga avea ma autu muamua mo le tetea.

Poloaʻiga

O loʻo uunaʻia e le au Lotu a le Ekalesia, e aua le fesoʻotaʻi ma e le o iai i le laulau lava e tasi i le seleselega ma mulilua, faʻaalia i lenei talosaga. O sea tulaga ma mamalu ma le mamalu o le ala i le ofu o lenei mea ma le tino. Ua malaia e faʻaleaga le tutoʻatasi o le alofa, faʻaumatia fanau a matua.

Ina ia faaeteete i le tasi le mafaufau, e tatau i lona toalua i laʻu tane ma ou te leʻi manatu faamemelo, ma upu alofa ma alofa, alofaga ma le alofa. O le tane, po o ai, e tatau ona malamalama ai i le soifua manuia o lana ava.

O le ulugaliʻi i totonu o le paia o le faʻaipoipo e le tatau ona vaʻaia e ese mai le tasi ma le isi. O le tuusaunoaga e na o se pou ma tatalo. Naʻo oe ina ia e aloese mai le faʻaosooso o Satani mai lou lava faʻafitauli.

O le a le mea e leiloa ai i le blob ma mulilua

  • Le tagata e le gata i lona aiga, na te tuu se pa tetele e aofia ai ia te Ia ma le Atua. Ma o lona uiga i le moomoo i taimi o le leai o ni a outou (ma o ositaulaga) e faigata ona tatalo mo le soifua maloloina, o olaga pele, faʻapea foi lau lava faʻamanuiaga.
  • O le ola le mama o le auala lea e le mafai ai. Afai o le tagata o loʻo faʻatautaia na o mea masani ma le manaʻomia mo le fiafia tino, o lona uiga o le le mafai ona ia alofa ma faʻafiafiaina se tasi. Auma naʻo ia, galo e pei o se fouvalega faamaoni ma latou na vaeluaina le moega o le aitalafu ma i latou.
  • O le pule ma taʻuleleia o nei tagata agasala e le mautu. O na amioga e tausalaina ma e le taliaina e se soifua maloloina. I le Pisinisi o Siosiomaga, o se tele feʻaveaʻiga ma se tagata, e le mautu i mea tau aiga, o le a le faʻaiuga. Afai e faigofie ona ia faalataina latalata, e mafai lava ona ia faaseseina paaga.
  • O le olaga malie o le aiga o le aiga na te aveina atu i popolega popolega, faʻanoanoa, mafaufau mafaufau, tulaʻi mai o isi, ua faʻateʻa le avanoa e maua ai fiafiaga a tagata.
  • O le tagata sese le tane (poʻo le ava) amata ona afaina tele ma mafai ona alu i le malamalama vave nai lo lana paga. E afaina ai lona goto malosi. O le tino e le maua se taimi e toe faʻatumu ai punaoa o le tino ma lagona, ma naʻo ni faitotoa tapunia mo na toe faʻaumatiaga. O le masani o le ola "E aunoa ma taofi" e mafua ai le vave maliu.
  • Le faʻamaoni e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻailoga ma pisinisi. Ma o le a avea ma mafuaʻaga mo le leiloa o le mafuaʻaga autu o tupe maua. Mo le toʻatele, faapena lava le olaga e faʻaiʻuina i se nofoa umi ma le tasi o tausaga.

Faʻafefea ona 'alofia faasalaga ma toe foʻi i le Orthodox Faatuatua

O le ala muamua o le faʻaolataga ua silafia e lau oe lava agasala. Naʻo le salamo loloto ma le loto faʻamaulalo e mafai foʻi ona toe faafoi mai le faʻamanuiaga a le Atua. E le uma le le amanaiaina o le le aoga, le fiafia. I le agasala tele, e te manaʻomia ni taimi fuafuaina ma sauniuniga. O se vave nofo i taimi uma e i ai pea taimi e sau ai ma taofi.

O le mea lea, o le agasala mataʻutia o le mulilua o se tagata e malamalama lelei i ai, ae le o se tulaga o aʻafiaga poʻo mafatiaga. O le i ai o lona le faaituau, o le tagata sese le tane (ava) e le amanaia le mea moni e mafai ai e le togiola ona o atu i le lega o fanau.

E leai se tasi ua maʻi faʻaletonu mai le faʻaosoosoga ma faʻaosoosoga, aemaise lenei na faʻatatauina i vaega mautu o le faitau aofaʻi o tagata. Ae aloese mai le faasalaga o le a le mafai ona i ai ma se ofoofogia tulaga.

Tele tagata salamo, saili mo le faaolataga i le tatalo. Ina ia faʻamalosia lou manaʻo e ola ai i le agasala, e tatau ona e alu i le lotu ma taʻutaʻu atu. Faapitoa le lelei i le aluga o le taeao, pe a le maua o outou mafaufauga faigata faigata ma i aso uma pisi.

I se vaitaimi o le toe iloaina, tulaga masani faʻa-tagata e suia, ma nai mea taua, ae latou toe foʻi i le itu saʻo. O faʻataʻitaʻiga fesoasoani i se tagata i le ala e faʻamalamalamaina ai, e mafai ona tatalaina fetu fou o lona olaga mo ia.

Toe foʻi i le aiga, ua amata ona iloa e se tagata ou te le iloa na faʻaletonu o ia ma malosi na o ia. Ae e le tatau ona e tu i le asiasiga a le Ekalesia i le taimi mulimuli. Asiasiga i le Aso Sa, tufatufaina atu ala, faanatinati atu e fesoasoani ia i latou o lo o manaomiaina lau lagolago.

Na faifaimalie, pule alofa, lagolagoina o nai iloa o tamaiti ma tele, ina ua mātau mea uma pe a togiolaina ma le Atua. O le alofa tunoa o le Atua o le a amata ona ou faia lea taimi pe a amata ona e iloa le fiafia ma le fiafia mai au gaioiga. Faʻatofuga i le faʻatinoina o gaioiga lelei e suʻe le taimi e suʻe ai mo tulaga faʻale-tino ma Jead.

Ae e le tatau ona galo ia te oe ou lava aiga. Ia uaʻi atu i lou toʻalua (toʻalua), ia manatua ou te faʻatoʻilaloina ai oe i lou afa, faia le fatu tata ma vave. Aisea na e filifili ai e nonoa lou olaga ma lenei tamaloa.

Mo na lagona o taimi ua tuanaʻi, o le a tatou fetaui ma soʻoga faʻatasi i le fou vaʻa, taʻaloga taʻaloga, femalagaaʻi solo. Fai au oe lava aga masani faaleaiga, faasologa. Fai se soʻotaga soʻoga e sili atu le eseese ma le faʻaititia.

Tulaga ma Upu Moni o le Lalolagi Faʻataʻitaʻi

I le talaʻaga o le Ekalesia, o mataupu ua taʻua ina ua mauma ia ositaulaga ma taʻutaʻua le asiasiga a le Ekalesia, ma le faʻaeteete mo le sefululima tausaga.

Atamai faapope faaletagata i le olaga faavaitaimi - o le taimi muamua mo le gaioiga o le faʻaipoipoga. I nisi atunuu, o se pauna o le pau o le a mafai ona aumaia i se olaga, ae, o se tulafono, na aafia ai i tamaitai uma. O lea le tutusa talafeagai ma le mea moni e faapea ma le mea moni o le tamaloa sa leʻi talitonuina se mafutaga ma tamaiti toto.

E le o le lalolagi atoa aganuu tu ma aganuʻu faʻasalaina le faʻaʻaisa o feusuaʻiga. Mo nisi, o lenei olaga e mafai ai ona e faʻasaoina le puipuiga o uiga masani o amioga tau feusuaʻiga. I Rusia, o mafutaga faʻaleaiga e faʻatonutonuina e le numera o le aiga o le federation.

I le matou atunuʻu (e tusa ai ma le tulafono) o le mulilua e le o se mafuaʻaga lelei mo le faafinaina o le faʻaipoipoga. O le faʻaiuga mulimuli e uiga i le lafoaʻiga o le faʻaipoipoga o le a aʻoaʻoina ai aliʻi uma. Ae i le taimi lava e tasi, e mafai ai e le tulafono ona ave ese se lua ona o totogi mo le isi pe a fai o lona uiga le agavaa i le aiga ua faamaonia.

I le talaʻiga i le Iutaia i le Feagaiga Tuai, ua faasa ona puipuia ma se ava le talafeagai. Ma o loʻo manatu foʻi i le faʻa-Kerisiano, o se tuʻinanau o se isi tagata o le a manatu o se agasala sili foʻi o le mulilua. I le ISA4 mo lea ituaiga fesoʻotaʻiga e mafai ona faʻasalaina i le selau ua tupu. I Mosalemi atunuu, e oʻo i lenei aso, e mafai ona latou faia se fafine mo le le amanaʻia ma mulilua (e ui lava e leai se mea o fai mai i le Quʻan).

Faitau atili