Hallelui: Faʻaliliuga o le upu, taua i le Orthodoxy ma isi tuʻutuʻuga

Anonim

I tapuaiga o le Orthorax, e iai upu o le isi amataga - Eleni, tagata Iutaia. Ia malamalama i le uiga o 'upu faʻaaoga i le Loia Faaaoga, e tatau ona e iloa a latou faʻaliliuga. O Allinoya o se tasi lea oa latou upu masani a le Ekalesia, ae mafai ona lagonaina i aso uma upu. I le mataupu o le a tatou iloiloina ai le upu Aliluilia.

Allinoya - tau

Amataga ma le Tala Faatauaina

Mo le taimi muamua i le Upu Aliliya, matou te aʻoaʻo mai i tusi paia o le Feagaiga Tuai, lea na faʻamauina ai i lalo o le gagana Eperu - הלו minu. O le Salamo o Tavita i tagata taʻitasi uma o le salamo e viʻia ai le Atua. I le gagana Iutaia, o le upu ua faaleoina faapei o lenei: Halela-ya'h. E aofia ai vaega e lua - "Halela" ma le "ioe". O le uiga saʻo o le upu Atulumoe o le viiga lea i le Atua (po o le Yahweh).

I lenei faʻasologa, e leai se faʻamasinoga faʻapitoa. E faailoa mai ma le loto faafetai i le Atua foafoa o le lalolagi.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

E tele mea e i ai i upu uma a Allieuya, ia ua mafua ai ile gagana masani a tagata eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tutusa lava le faʻaupuga o le upu o le upu tutusa ma lana tusitusiga, - faʻatasiga a le a lava. Tagata Iutaia ma le Igilisi o faʻamatalaga a le gagana Iutaia (Hallelia. E le atagia fua atu ia mea e uiga i mea totino, e leʻo le tele o finauga o loʻo faia e uiga i ai. Ua talitonu o le "Hallelia" e tutusa ma le faatasiga ma le le faatalofa atu i le Atua. Ae o se taufaasese lenei.

O le uiga o le upu aleolunaya

Uiga i uiga eseese

O upu a Allirea e le gata i tapuaiga o le Orthodx, e oo i luma o tatalo a Katoliko ma Iutaia. E mafua le mea lenei o le natura na i ai tapuaiga i se maa masani - Iutaia. Faʻapefea ona faʻaliliu le upu Aleluipe? I isi gagana, o lenei upu e le faʻaliliuina, a o faʻatumauina ana faʻaupuga.

O isi gagana, fesootaʻi o upu a Hleatugafulu - ia vivii le Atua; Mamalu ia Oe, Le Alii e, ma isi

I le sauniga o Katoliko o Hallevako, e leʻi faitauina le tala lelei, pe a uma le tele, i faitioga, i le pese o le Salamms. I le uati o loʻo tautua ma i le taimi tele o le pou, o le upu "Aliluya" Aua le Faʻasalaloina.

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

I musLoling, o lenei upu e le faʻaaogaina. O le faʻaalia o le tapuaiga ia Allah, latou te faʻaogaina le faaupuga "La o Yaahah Famonimo", lea e faʻaliliuina e "leai se Atua, seʻi vagana ai le Atua, vagana allah." O le mea malie, i le olaga sili atu le ola, o le tusi o talaaga o le monophlil) foliga mai "Khalila".

O le a le uiga o le aleluine

Allinoya i le Orthodoxy

I tapuaiga o le Orthordo i le tapuaiga seiti, e lua upu ua faʻaaogaina, o ai ana mea ua faitusi ma Eperu o le Amene o Amene ma Worluia. E mafua lenei mea i le talitonuga maumaututu e le tatau ona faʻaliliu nei upu i le rusia. O le a le mea o Allilia i le Orthodoxy? O le viia lea o le Atua.

Le Aogā o viia i le Tapuaʻiga:

  • Ogalaau Atua;
  • O le pese a Hoeruviga;
  • Failautusi a le Failautusi;
  • Mija fesootaiga;
  • MANUIA O Faitauga Salamo;
  • Falelauasiga ma le Faamanatuga;
  • papatisoga;
  • faaipoipopga;
  • isi.

Mo tapuaiga o Orthodox, o le tolu-tausaga faaleogaupu a le upu Hallebia ua faamatalaina. E tatau ona avea le tapuai i le paia o le tolu paia - le Tama ma le Alo, ma le Agaga Paia. Smovo - o se vaega taua o le tatalo tatalo o Orthodox o le olaga, o lona autu.

O le upu e fai ai le upu amiuuy i aso uma o le olaga? E le mafaia lenei mea, talu mai Taualiya o se vaega o tapuaiga ma e faaalia ai le paia faapitoa. E le taliaina e faʻatatau lenei upu i se aiga pisi, e leʻo matauina e masani ai. O loo fesoʻotaʻi ma se lagona o le Atua, e le o se nofoaga lea i le lalolagi.

O le a le uiga o le upu uma a tagata uma mo le Chorthodox Christiad? A folafolaina e le tagata talitonu le upu "Allinoya" i Tapuaiga, e paʻi atu lona agaga i le mau mama faaleagaga ma le paia. O lenei upu e iloa ai le lalolagi ma le lagi, mea ma faaleagaga. O lea, faʻailoa i ai o se vaʻa, e leiloa lona uiga. I aso taʻitasi o le olaga, e masani ona tatou faʻafetai i le Atua i le russسūua, ma faʻailoa mai le la loto faʻafetai ma lenei mea.

Toe fuataina o le ekalesia Orthodox

E aliali mai o le saʻo o le numera o alleluine na mafua ai le vaeluaina o le United Orthodox Churchorx i le Xvio seneturi. E tusa o le faʻataʻitaʻiga tuai, o le upu na faʻaoʻo / Faʻamagalo le faʻamatalaga), ae o le Peteriaka Nuking na suia e tusa ma le tolu taimi. O feeseeseaiga i lenei mataupu na muamua sese ai le amio, ma na taʻitaʻiina atu ai i le matili a le Ekalesia.

Na faamatala e Arteriaka Nook le suiga i le numera o fuaiupu "Afalai;" ma le usitaia o le tautua i le ekalesia Eleni. O nisi o le Orthodox E talitonu tagata e leʻi taliaina lenei suiga ma manatu o le Hesena. E oʻo mai i le aso, i ekalesia maualuluga, e faʻaaogaina le ofo tele o viiga i le Atua.

Faitau atili