O le a le ayurveda ma o le a lona uiga masani

Anonim

E uiga i le manatu o le "Airurvea" po o le "Aiyartic" Aso nei ua ou ono lagona uma i tagata uma. Ae o le mamao mai tagata uma iloa le mea o loʻo lafi i tua o lenei upu mea lilo, o le a le nofoaga o loʻo i ai le ayururdi - i togafiti poʻo le saienisi, - ma mo le mea manaʻomia. Sei o tatou taumafai e feagai ma nei mataupu uma i lenei mea.

Ayurveta - tauto o le soifua maloloina ma le le fiafia

Tusi Faamaonia o le Tusi Faamaonia o Ayurveta

Ayurvenda o le saienisi anamua e uiga i le soifua maloloina ma le ola atoa, o le vala tele o le ola ma le fealofani ma le mafaufau, atoa foi Pe tusa o le 1000 TC.

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

Tuʻu atu o se matua fomaʻi foliga fomaʻi, e sili ona aʻafia ai le Ayurvedanda Arab ma Europa vailaau. Mulimuli ane, i le mamao mamao o laʻau ma mea e tutupu e ala i sami ma eleele, e tusa ma vaitaʻele o le Memora Saina. O Haata, Maketa, samoa, o Rinnamona, Aloe o mea taua ma mea taua na lauiloa.

I le ogatotonu o le seneturi talu ai, o le aganuʻu Initia anyurdicac Melfic na amata ona faʻaaogaina malosi i le Western Chan, ma le iʻuga o le 20 seneturi na taunuʻu mai ai Rusia. I Amerika, o Ayurveda o loo vaaia e matua matuia lava e suʻesuʻeina e tamaiti aʻoga o le National Institute of Science, ma o tagata o Isaraelu e i le kolisi. O le autu o le Ayourtadic Mediller Rupulatus na mafai ona mausali i le tau faafomai i se vaega tele o setete eseese.

O le aso, e faʻapena foi faʻamatalaga aloaia, pe tusa o le 350,000 fomaʻi faamauina e faʻaaoga e le Ayurveda.

Ayurvenda - o le a lea

Faaliliuina mai Sanskrit, o le mataupu o le "Ayurveta" o lona uiga "Saienisi e uiga i le ola ma le umi." Ae o le ata e naʻo le saienisi o le a i ai i le aʻa o le mea sese. Ayurveta tutusa e galue o se faʻafitauli o le ala, ma le faiga o vailaʻau, ma le olaga. E talitonu na tonu lava i luga o le faavae o Ayurvema na feagai mulimuli ane e Saina ma Tibetan vailaau.

E uiga i Ainumua o loʻo faamatalaina e ni tusitusiga paia anamua: vedas, maabharata, o Parana, Tantra, Onganishads, Yoga Suʻega o Yoga, Yoga Sues.

Malamalama e uiga ia Airurdi Fesoasoani e aunoa ma le faʻaaogaina o se lavelave se auala faigata, faʻavaeina o le i ai o le foliga ma aveese. Ae peitai e le o le galuega autu lea o le faataʻitaʻi, o le sini autu o le taofi lea o le iti i se taimi vave.

Sui i Ayurveda mo se fesoasoani, o le a aʻoaʻo se tagata e tausisi lona ola i le tulaga o le matua ma le tino i le va o le malamalamaʻaga faʻaleagaga ma le sailia o se malamalamaʻaga ma le mauaina o se malamalamaʻaga i le lalolagi muamua. O lea, ua taʻua ese lava lenei mea ona o le le mautonu o le paleni o le tino faaletino ma le faaleagaga. Ae i le taimi lava e tasi, e le faʻaleleia tele le aʻoaʻoga pe a faʻatapulaʻaina se mea o se tagata, ae naʻo le faʻatagaina, sili ona lelei e lagolago ai lo latou soifua maloloina.

Ina ia puipuia le tele o a Ayurveda, e fautuaina e maua mai mafuaaga o apepemua, ma e iloa totogaina le fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o mafaufauga le lelei ma le soliga o le tino.

E taua foʻi le faʻaopoopo i le mea moni lena, e tusa ma lenei saienisi, e tatau i le tagata ona nafa ma amioga mo Lona soifua maloloina o le tino ma le agaga.

O meaʻai maloloina e matua taua lava i Ayurveda

Lima elemene fausia le filemu

I Aivivenda, o mea faaleagaga uma ma fetamiai o loʻo usitaʻia i nisi tulafono ma aofia ai ma le lima muamua o elemene, igoa:
  • Suavai (jala) - faʻatonutonu uma vai uma i le tino;
  • Lalolagi (Priitkvi) ​​e fai ma sui e ala i tino mautu tino (ponaivi, nifo);
  • Eteru (Akasha) - puleaina ituaiga i totonu ma mala i le tino;
  • Afi (AGNI) o mea uma e nafa ma le ala o gaioiga eseese i le tino, o latou lapotopoto (o loʻo faʻaalia i le enzyMiltillents);
  • Air (Vaia) - o lona malosiaga o loʻo faʻaalia i le tulaga lautele o le soifua maloloina ma le soifua maloloina.

O elemene uma e lisiina i luga aʻe o loʻo avea ma sui o le tino o le tagata i faʻatusa tuʻufaʻatasia, o fegalegaleaiga faifai pea na te faia i le va o mea muamua uma o elemene. Ma i le tulaga o le paleni, e oo lava i se tasi o elemene e tele ai le solitulafono. Na faamatala e Ayurdivea le mafai ona ausia le paleni i le va o le lima amataga ma puipuia le atinaeina o o vae.

Tolu paluga ma le tolu fana i le faiga o le ayurveda

O le muamua o elemene o loʻo iai ni tagata malosi

  • Pittu - vai ma le afi;
  • pusa ea ma le ea;
  • Kaphu - lalolagi ma le vai.

E tusa ai ma le mataupu o tolu lapisi, i le tino o tagata taʻitasi le tele o mea uma o loʻo tutusa. Ma saili poʻo a, e mafai, pe a uma ona faʻataʻitaʻia ou uiga o le tino.

Fai mai Ayurveda, e iai le 7 o le aofia ai ituaiga, igoa:

  • Pet;
  • ie.
  • Kapha;
  • Peit-Kalu;
  • PATA fulufulu;
  • kapula-fulufulu;
  • Thordosh o sili ona lelei o mea uma.

3 Ituaiga autu o le Faavae i Ayurveda

Na faapena foi ona taua ni sao i faʻafiafiaga, e iai le poto o fana - o le malosi foʻi o le mafaufau, o loʻo aʻafia foi e le tagata.

  • Rajas (e iloa foi i lalo o le manatu o le naunau) - o loʻo faʻaalia i le ita poʻo le malosi, o le mea lea e lavea ai le ki ";
  • Sattva (lelei) - Faivaleina le agalelei, matagofie ma le alofa mutimutivale foi;
  • Tamas (valea) - e iai le le lelei o le mafaufau i le mafaufau ma le tino: aveina atuatuvale, mafai ona tau atu i le paie ma moomoo.

Tele lava taimi, o se tagata i se vaitaimi faʻapitoa o le alatele i le faʻatosina o se tasi o se tasi o le tolu o Gonges, o lona uiga lea e tupu ai se laina o amioga, faʻapea foi ma ona mafaufauga i le va Autu o elemene.

Faʻafefea ona faʻamaonia ayurveda

O lenei sauapulega faʻaaoga metotia faigofie ma ni faʻafitauli faʻapitoa.

O fomai o loo i ai aimeuvefic poto, o loo galue i la latou faʻataʻitaʻi i na auala suʻesuʻe:

  • O le faalogo i le elses;
  • asiasi;
  • Faʻatinoina le auiliiliga o le leo ma isi leo i le tino;
  • le uiga mama "ua mautu se tagata;
  • Goga Goga o gagana;
  • taaloga;
  • Suesueina o cala;
  • Suesue o le tulaga o mata.

O metotia o le a le manaʻomia se numera tele o le malosi ma le malosi, ae i le taimi lava e tasi o le masani ai le masani a le tagata masani o le tagata faigaluega o le a mafai ona siʻitia saʻo le gasegase o le gasegase. E matua taua tele pe mafai ona lava le agaga matua mafaufau le fomaʻi, sa tele ni faʻatonuga ma ua atiaʻe lagona.

Togafitiga Faalenatura - Le faavae o Ayurveda

Na iloa lelei e Ayurvenda le togafitia o le mafutaga faalenatura, laʻau, laʻau, maa, mineral, ma isi. Ua faasaina ona faʻaaogaina vailaʻau palu ma le vitamini ma mimita.

Ayurvea faiga masani ua talitonu e mafai e se tagata ona tausisia lona soifua maloloina i tulaga lelei i le tau atoatoa i le tau o tupe, aua e lelei lava. Ma e oʻo lava ina faʻasaʻoina ni vailaʻau masani ma a latou faʻaaloalo masani, ae o loʻo iai lo latou taua taua i le va o latou.

Ma, afai e faia e se tagata ni sauniuniga mo se taimi umi, o le a mafai ona latou afaina ai i le tino, o lona iʻuga e te manaʻomia se toe faaleleia umi. Ma agavaa le faʻaaogaina o sooupu faʻalenatura, atonu e te le popole i lou soifua maloloina, aua e tutusa lava ma le tino o le tagata.

Faʻaopopo i le vailaʻau masani o vailaʻau, o le a fiafia foi Ayurveta i le uuina o se faʻapitoa ayururdic macounds, togafitiga o le tino faʻataʻitaʻi.

Faʻataʻitaʻiina o Airvevea, e mafai ona e alualu i luma le tulaga o le soifua maloloina, taofia le atinaʻeina o se tui o faʻamaʻi ma le ola maloloina, atoa ma le soifua fiafia.

Mulimuli ane, o loʻo suʻesuʻeina le ata fou:

Faitau atili