O a miti o le paepae falaoa?

Anonim

O a miti o le paepae falaoa? I le tele o taimi, o se miti sili atu le manuia, tamaoaiga, manuia fiafia i le alofa. Ae le o miti uma e maua ai le le mautonu faamatala faamatala. Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai pe a fai o le "falaoa" o se tau aoga, ma ina ua ia lafoaʻiina puapuaga matuia.

O a miti paʻepaʻe falaoa

TAUA: Ina ia faʻaalia saʻo le moe, e tatau ona e manatua lona laulu i mea laiti. O lea ia taumafai e saili mo se taimi talafeagai pe a fai o le miti auiliiliga o lo o fou i manatua.

Miti Ezopa

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

E tusa ai ma le miti a Ezopa, o falaoa na mafai ona miti i mea nei o loo tupu i le olaga:

  • O se faʻailoga lelei - paʻepaʻe falaoa miti o le tele o le tele o mea o le olaga. Meaʻai lelei o le soifua ma le manuia i mafutaga ma le isi itupa, ma faʻapolofesa tuputupu aʻe.
  • Ae o Nrye falaoa, lea na vaaia i se miti, valoia sina ese. O loʻo e faʻatali mo faʻafitauli ogaoga ma faigata i le ala i le alatoto sini. Afai e te taumafai lelei, o le a manumalo ma alu ese mai soʻo se tulaga ma le manumalo.
  • Afai na e miti o loʻo e te matapeʻapeʻaina fasi fasi falaoa paʻepaʻe, i le olaga moni e masani ona ou faʻalavelave i le le mautinoa i ou lava malosi. E taua tele le faʻateleina o le taʻutaʻua, ona faia lea o mea o le a faʻaaogaina.
  • E te miti o loʻo e faʻatauina paʻepaʻe falaoa i le faleoloa? O le faʻailoga sili lea o le faʻailoga o mea na tupu faʻafuaseʻi i mea tau tupe. O le a e pa'ū se avanoa e mauoa ai ma faʻaleleia au mea lelei.

Paʻepaʻe falaoa

Vetea pe mago falaoa

E le o ni miti masani o se fou, le fiafia ma le fiafia mata mata. E mafai ona ilde, vete pe mago. O a miti i ia mataupu:

  • Afai i se miti na e vaʻai ai i se vaega o le areto ma le faʻaaogaina o mea e fai ai, o se faʻailoga le lelei. O lona uiga i le olaga moni e i ai se taimi o le tulaga: O i ai ni mea i le tulaga, o faʻafitauli i le olaga patino e foliga le talafeagai. Peitai e mafai ona suia mea, pe a fai ua e amata fofoina o faigata - e te manaʻomia ni manatu fou ma suiga ile amio masani, o le a lelei mea uma.
  • Afai i se miti e te vaʻai i se ato atoa o moli poʻo le mamago areto, e le o le faʻamaoni foʻi lea o lenei mea. Mea uma ua fuafuaina mo le lata lata mai o le a le manuia. O le mafuaʻaga o le siʻosiʻomaga e le masani ai ona faʻatulagaina ia te oe ma faʻaofuina taimi e faʻapipiʻi i uili. Taumafai e fetuʻunaʻi le mafutaga, ma faʻafitauli o le a foʻia, e peiseai e ala i le faia o le togafiti faʻataulaitu.
  • O le au tusitala o le lautele o fiafiaga e talitonu o le vaega o le areto i se miti o le fatu o le faamai. E aoga le matamata i le soifua maloloina atili, faamalosia tau le mafai. Alu i le fomaʻi e faʻataʻitaʻi oe lava ma faʻaalia le faʻamaʻi i le amataga.
  • I le Miti o le faʻauigaina o Miller, o loʻo faʻaalia o le le masani ai o le gaʻo falaoa o le toilalo i le alofa mea. Afai ua e saoloto mai mafutaga, o aso uma o le a muta e leai se aoga. A i ai se mafutaga, misa ma feeseeseaiga ma lau pele e sau.

Le lelei vavalo e le o se mafuaʻaga e paʻu ai i le faʻanoanoa. Lenei ua naʻo se faʻailoga lea e faʻaalia ai poʻo fea o le ola e manaʻomia le mataala faʻapitoa e aloese ai mai faalavelave. Afai e te amio lelei, o le a le mafai ona aloese.

Miti faʻauigaina le paʻepaʻe falaoa

Isi faamatalaupu

E tele le tele o mea na e faia i le paʻepaʻe falaoa i lau miti. Vaavaai mo se talafeagai taimi i le lisi:
  • E te miti pei o se naifi teisi oe tipiina se paʻepaʻe falaoa i fasi? O le au tusitala o le miti a le tagata faimalaga manatu o se faailoga lelei lea. I le olaga moni, e te pulea lelei mea uma e tupu, o le le fiafia tele e le tupu ai e le tupu.
  • Vaʻaia i se miti, o le a le mea e tioa ai falaoa i luga o fasi e masani ai oe i le olaga moni? O lona uiga o loʻo e agaʻi i lalo o lana uunaiga, i taimi uma i taimi uma ma lona manatu ma talia so o se faʻaiuga. Ua oʻo i le taimi e alu ese ai mai le lagolago ma amata ave au oe lava faʻaiuga.
  • Ma i le miti a le Sherman o Sherman, e faʻailoa mai o le vaʻai i le falaoa na tipiina i totonu o le miti - i faigata i le olaga moni. O loʻo iai ni faʻafitauli e tatau ona filifili lelei. Peitaʻi, e mafai ona e faigofie ona "faʻaumatia" le tulaga ma toe foʻi mai i le olaga masani.
  • Tusi se tasi paʻepaʻe falaoa i se miti? O se faailoga lelei lea e folafola mai i se olaga umi ma fiafia, tumu i lagona lelei, e aunoa ma faʻafitauli ma faigata.
  • Ae afai o le fasi falaoa i le miti e aveʻesea ese, ma e le mafai ona e faʻatoilaloina le fili, o se faʻailoga leaga lea. O le moe o loʻo fai mai, o le moni o le ola o lou le manuia o loʻo taofia i nisi ituaiga o le le fiafia e mafai lemu, ae piki saʻo ai lou fiafia ma le fiafia.
  • E te miti o loʻo e mauaina se fasi paʻepaʻe falaoa i le afa? O sea miti lapatai: O faʻafitauli e ono fesoʻotaʻi ma lau pele. O loʻo taʻe lau alofa i luga o le ausa, e tatau ona e faia ni taumafaiga e faʻasaoina le lagona muamua.

Vaʻai i le vitio, o le a se mea e mafai lava ona moemiti ai le falaoa:

O a miti e i ai le falaoa i se miti?

Moemiti o loʻo e sauni e taumafai se fasi paʻepaʻe falaoa? E silafia i lenei tulaga e pei ona taua i lalo:

  • Na talitonu le Faamasino Vingsa e faapea o le miti lea na e matapeʻapeʻaina ai le paepae falaoa, masi meaai ma faʻalelei i le ola moni. Ma manuia tupe o le a o mai ia te oe e aunoa ma se taumafaiga.
  • A faʻapea o se fafine ou te taumafaina falaoa, o se faʻailoga le lelei lea. I le olaga moni, o le a tele o faʻafitauli e leʻi foia i le uluaʻi fomaʻi. Ae o le a mafai ona latou filifili pe e te mauaina se fesoasoani po o le malosi o le puletoo.
  • Afai e miti se alii, pe faʻapefea ona 'aʻai a ofu paʻepaʻe, i lea mea, e aoga lona faʻatali mo mea lelei na tutupu. O sea miti o le faʻaleleia ma le fili tuai, o le fono umi, o le fono umi ma uo, faʻamalieina o le tautua ma malo fiafia i le fale.

O le tosoina o falaoa o se faatusa o le lelei, alofa ma manuia. O le mea lea, e mafai ona e taumafai e faʻaalia le miti tulia, faʻamuamua lenei mea. Faʻataʻitaʻiga, o le tele o falaoa, ma e fou - o le a iai se olaga atoa pea. Vaʻai se tamai fasi falaoa - faʻatali mo le toilalo ma faʻafitauli.

Faitau atili