PostPartormum le fiafia - faʻailoga ma le auala e faʻatautaia ai

Anonim

PostPartorm Demempress o se masani masani masani i totonu o vaomatua o aso nei. I le maeʻa aiina uma, maʻitaga ma le agamalu na aʻafia ai le soifua maloloina lautele o le tino ma mafaufau o le soifua maloloina, e masani lava e le sili ona lelei. O le mea lea, o le tina fou i se vaega o loʻo lamatia ai se maʻi, pei o le faʻanoanoa.

Ae faʻapefea ona malamalama i le mea o loʻo faʻaiʻu ai le pito i le leaga o lagona, vaivai ma ogaoga le mafaufau o le mafaufau o le mafaufau - Ou te fuafua e talanoa i lenei mataupu i lenei mea.

PostPartorm Depression - O le Phenomenson e masani lava

Le atuatuvale, ae pepe blues

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

I totonu o le matou sosaiete, e masani ona le malamalama tagata i le mea moni o le faʻanoanoa, taʻu mai o lenei tala aloaia, faʻaalia e se siosiomaga faʻaleagaina, vaivai ma le le fiafia.

Ae, e tusa ai ma fuainumera, o lisiina o faʻailoga o loʻo i totonu o le 2 mai le 3 fafine fou. E oʻo i le sili sili ona faigata i le 3-5 aso pe a maeʻa ona fanau. Aofai o ni nai aso i le tele o vaiaso mafai ona faaauau.

O le Psychotheraphis na o mai ma se vaitaimi e filifilia ai se tulaga o le "postPartorm baby blues" (pe na o le "babi-blues"). E masani ona fenumiai tagata i pepe blues ma postPartirum le faanoanoa, e ui lava o le mea moni na o ni manatu se lua.

Faapea Pepe Blues e le o nisi faʻaletonu ogaoga ma e le o le faʻafomaʻi o le fomaʻi, o lona uiga e le manaʻomia le togafitiga. E na te lea popole i le matua o manu e mataituina le pepe atoa ma o le a mou atu tutoatasi e aunoa ma le faʻalavelave.

Faʻafefea ona fuafua le mea e te maua ai lau pepe o loʻo ia te oe? O lenei mea e tupu faatasi ma le uiga uiga:

  • soona fai o se lagona;
  • faanoanoa;
  • fetuutuunai;
  • vevesi;
  • malosi i le vaega o le lotoifale;
  • E i ai taimi, o le fafine o loo i i lagona le fiafia;
  • Atonu e maua ni faʻafitauli o le moe o moe (e moe ai ma le faigata, moe e le mautonu, e masani ona ala i le po, o le taeao na teʻa e le mafai ona maua).

PostPartarm Dememptoms

I le tele o taimi, o le atinaʻeina o le faʻamasinoga o le porlopparthum e tupu i ni masina mai le aso fanau. I le taimi lava lea, o se tulafono, e muamua i le faʻataʻotoina o postpiarmo blues.

E taua tele le iloa i le taimi po o se lagona o le tina talavou o le postpartam atuatuvale, o le a tupu lava ia lava e pei o:

  • maai mataua o lagona;
  • tumau atoatoa lagona;
  • Faateleina le feteenai;
  • O le faaopopoina pe, i se isi itu, e faaitiitia e se tau mala i le fia aai e fia aai ai;
  • insomnia poʻo le faʻamoe i le fiailoa;
  • Aofai vaivaiga, le lelava maualuga;
  • faigata i le vave ma le pepe;
  • mamao mai latou pele ma aiga;
  • leiloa o le fiafia i vasega e fiafia i ai i aso ua mavae;
  • Tele le mataʻutia, e le mafai ona puleaina le osofaʻiga o le ita;
  • manatu ese le fefe ia avea ma tina leaga;
  • faigata i le faʻatinoina o latou tiute i aso taʻitasi;
  • lagona o le tuputupu ae, faanoanoaga, maasiasi;
  • le atoatoa le gauai mai
  • popolega faifai pea, fasioti osofaia;
  • Mea e uiga i le afaina o oe po o le pepe;
  • Manatu o le oti poʻo le manaʻo e pule i le ola.

faia pea le setete - o se faʻailoga o le faʻanoanoa

Ioe, o le a e manatu o le a tali mai pe afai o le pastpartam Depression po o le pepe blues mafai ona maua se psychotherapist. O le mea e manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi pe a tosoina le mea le lelei o le setete, e le mafai ona e avea ma oe lava.

Ma isi foʻi e faʻapea e aoga tele pe a fai e faʻaleaga pe a fai o lou tulaga i aso uma ua leaga. Aua le faʻatamala i le faʻavaivaia "Valaʻau", ae ia faʻamaninoina lemu le fesoasoani agavaa.

Aisea ua tupu ai le DOYPPARURMME GRANDERMER?

I aso nei, e leai se tasi e mafai ona tali lenei fesili ma le 100% talitonuina. Muamua, ona o le tulaga faapitoa o tulaga uma e tulaga ese. A, lona lua, aua o le syppparlom faʻanoanoa e masani ona faʻatupuina e ala i le tuʻufaʻatasiga o lagona ma le tino.

O le mea e sili ona taatele ai latou e pei ona taua i lalo:

  1. Suiga i le hirmonal talaaga . Ina ua uma ona fanau mai le tamaititi i le tino o fafine e i ai le faʻaititia o le numera o le maʻitaga Hormoness - Progesterone ma le osrogen. O lenei mea e masani ona faaosofia suiga i lagona. E le gata i lea, o loʻo faʻaitiitia i isi hormone. I totonu o lenei fesoʻotaʻiga, o le lelava e tupu mai, vaivai, faʻalogo ma le faʻasalalau.
  2. Le le mafai ona moe masani . Le tino pe a maeʻa le faʻafitauli o le tau o le tausiga o le fanau. Ae o lenei suʻega fou pa'ū - i aso uma ma minute o le popolega e uiga i le tagi ma se mea o le pepe pepe. E le o se mea e ofo ai le matua mamone o manu feololo e le lava le le mafai ona moe ma le mafai ona taitaiina i latou lava. Ma ona o le le mautonu o le moe, le le fiafia o le tino e tupu, o se lagona o le vaivai, lea e mafai ona taitai atu ai i le atuatuvale faaletonu.
  3. Faanoanoaga . O le foliga o se tamaititi o se malosi malosi mo fafine ma suiga galue i lona olaga. O ona tino tino na lagonaina, atonu, na aʻoaʻoina e se tina talavou le faailoa o ia lava i le atoa vaega fou. E tele taimi e foliga mai o le ola na sau mai lalo o le puleaina, e le mafai ona e toe puleaina. Ma afai e te faʻaopopoina le malosi o le popole i le pepe o le tagata i le pepe iinei, matou te mauaina se auala mo le atinaʻeina o le faʻanoanoaga o le faʻamasinoga.

I le taimi lava e tasi, o na fafine o loʻo iai i le tulaga lamatia le tulaga

  • na tigaina i le faʻanoanoa i faʻafitauli (pe a maeʻa le fanauina pe naʻo);
  • O o latou aiga o loʻo feagai ma se tulaga o se tulaga poʻo se isi ituaiga ituaiga atuatuvale;
  • I masina o le 12 masina, sa latou afaina i faʻafitauli matuia e le mafai ona paʻi atu i le maʻitaga;
  • Feagai ma faʻafitauli o le susu;
  • Sa i ai le latou "faapitoa" tamaititi;
  • Latou te feagai ma se isi ae leai se lagolago mai latou tagata;
  • I totonu o le aiga se tulaga le tumau.

O le a le mea e mafua mai ai le past postpartarm le mautonu?

Tele fafine, ua faʻanoanoa pe a uma le vaʻai iai, o le popolega tele lea i le soifua manuia ma le soifua manuia o se pepe pepe. Atonu latou te taofia se fuainumera o le tele o fefe, mafaufauga leaga, "faimamago oe lava", e matua leaga lava.

Atuatuvale le a puipuia le tausiga o le tamaititi

I se faʻaopopoga, po o le po oriyPartitum ua faʻanoanoa e taofia ai le tina talavou le saunia atoa le pepe. I le atuatuvale lagona, e le mafai ona fai se mea e fausia ai se tulaga lelei o le mafaufau, ae lava nei foi na mulimuli ia te ia ile tino. O le iʻuga, o le alo mai aso muamua o foliga faʻaali e le maua ai se uiga lelei ia te ia lava.

O a nisi faʻafitauli o le tofa o le atuatuvale, pe a fai e te le amataina i le taimi?

  • E faaosoina le pepe hineperela;
  • tau atu i le le le lelei symbiotic sootaga i le va o le tina ma le tamaititi;
  • O nisi taimi, i se isi itu, o le maua ai o lagona o lagona o lagona ma le fanua fou;
  • Le tamaititi ona o le sese gaioiga a le tina mafai ona miffourn
  • ono tigaina i le psychomostic discorty;
  • I le faʻapotopotoga e masani ona tupu "faʻalavelave" i le aiga, o le fale ma le pepe.

Faʻafefea ona feagai ma le atuatuvale pe a maeʻa ona fanau?

A faʻapea e leʻi taunuʻu le setete o le tagata E le manaʻomia le auai i le tagata lava ia-Medication o setete.

O ni fautuaga nei, o se fafine e amio pe a uma ona fanau, ina ia le asia le atuatuvale fatuga:

  1. Tausisi i le sili ona soifua maloloina olaga . O lenei mea e aofia ai le soifua maloloina, paleni paleni, teena taumafataga leaga, ava malosi ma sikaleti, faʻapea foi ma le masani gaioiga faʻamalosi (pe a lelei le tau).
  2. Toe faʻafoʻi malosiaga e moe atoa . I le va o le fufuluina o ipu ma le itula o le taimi nei e moe, filifili le filifiliga mulimuli. Manatua o le aso malolo atoa o lea ua taua nei oe.
  3. Faʻaititia le ata o le faʻaalu o faʻamoemoega . Taofi le taumafai e vave ona taʻitaʻia oe i le "lelei" foliga pe avea ma tagata sili-tina. Le soifua maloloina atoatoa atoatoa atoatoa e masani lava ona afaina, ma e le aoga.
  4. Fai lou olaga faigofie . Mafaufau pe faʻapefea ona faʻaititia le faʻateleina o le malosi mo le kuka ma le tausiga mo le pepe. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te galue malosi e kuka i aso uma - fai meaʻai i ni voluma tele ina ia tumau foʻi mo taeao.
  5. Faʻafesoʻotaʻi Fesoasoani, ma le faʻafetaia . Afai e le lava le avanoa e tapunia ai le aiga - Tina, tinamatua mea e masani ai ma toʻalua faigaluega, aua le faʻagaloina le tamaʻi fesoasoani mai le itu. Mo se faʻataʻitaʻiga, fai i se uo teine ​​teisi e vaʻai ai i le pepe, aʻo e mafai foi ona malolo ma moe. Soo se fesoasoani mai le itu mo oe ua taua nei, e tatau ona avea nei, e tatau ona ave, faʻailoa atu faʻamaoni i ai.
  6. Faaetete lou tagata . O le a mafai e tina ona tausia lelei lana pepe pe a tumu i ai lona malosi, susulu mai le fiafia ma le alofa. Ma o le a semanu e mafai ona aumaia se pepe o le tina vaivai, ma se mata taumatau oso? A manaʻomia o ia i le tausiga ma le malosi. O le mea lea, i le leai o se mea, aua le tuʻuina le satauro ma mautinoa le faʻatumu o le vevela, o le taʻele vevela, faʻamalosi, pe a fai o le vave o le mea e te fiafia i ai le olaga o se talavou tina.
  7. Talanoa tele . Faʻamutaina o le olaga faʻa-fealofani ma atoa o le fale masani ona faia le faʻaosofia o le tina ma le tamaititi o loʻo i ai i le tulaga o le afsulation. E mafua mai ile tulaga ole amio ole amio ole amio e le masani ai ole nofo ile fale. O le mea e lelei ai, e iai taimi lava i se auala i fafo: Mo Mala fou e mafai ona faapei fesoʻotaʻi i le telefoni ma e pele ia i latou i le tele o fesili.
  8. Faʻailoa ou lagona i isi. . Aua le tausia lelei mea uma ia te oe lava, aua o le fafine lagona o le manava leaga. Vaavaai mo le lagolago mai ia i latou ua leva ona matutua pepe pe, pei o oe, naʻo le iloa uma fiafia o matua.
  9. Faatulagaina o tiute . Malilie ma laʻu tane, ina ia faʻalatalata mai ai i le pepe, pe a totogi, sui le faʻailo pe fufulu o ia. Aua neʻi avea mea uma na o oe lava, aua ua uma ona avea ma matua. E tatau foʻi ile auai o le tane ile lenei faʻaogaina.

E tatau foi ona auai tama

Faʻafefea ona Fesoasoani i se Tina o se Tama Talavou e Solia le faʻanoanoaga o le Mefatifu

Ma o fautuaga nei mo le toʻalua poʻo le aiga o Mama, lea sa i le setete o le postpuartum defferm o le psyche. E mafai faapefea ona ou fesoasoani atu ia te ia?

  • Manatua ia tausi i lagona, ia faʻaali lou alofa moni.
  • Ave nisi o tiutetauave mo le tausiga o fou fou.
  • Lagolago se fafine i te ia i ai ni taumafaiga ma fuafuaga.
  • Tuu mai ia te ia e lagona e mafai ona ia faʻamalieina, moe seia oʻo ina e vaʻai i le pepe.
  • Aua nei e foʻia faʻafitauli i luga o au filifiliga, pe a fai e mafaufau iai.
  • Lafoai ni manatu mafaufau, e leai se afaina e le mafua ai ona faʻaletonu ma isi lagona le lelei.
  • Talanoaina ma manino faʻaali nisi nofoaga malolo i le aso e gata ai le popole o ia ia te ia lava ina ia aua neʻi faʻalavelave se tasi ia te ia i le taimi lena.
  • Ma, masalo o le mea sili ona taua o le ufitia i lana alofa faamaoni, ia e lagona e lelei tele ma matagofie tusa lava ma le lua o le fiafia tina. " .

Faitau atili