O a ni mea manaia o le Breaten Whild Scripry tusi?

Anonim

O le moe o se vaega taua o le olaga uma o tagata. E vaʻai uma lava o ni miti: o nisi taimi o taimi pupula ma lanu, ma o nisi taimi o le faʻanoanoa ma le taufaafefe.

I le tagata lava ia, ou te masani lava i ai, pe a ou le mautonu le uiga o lenei po o isi faaaliga vaaia, ou te faapepo ia fesoasoani i le miti tusi. O se filifiliga lava sili ona lelei o le faʻasalalauga a Aikupito o le miti a Aikupito na o mai ai i tatou mai lenei faiga lelei tele. Ou te fia taʻu atu ia te oe i totonu o lenei mea i le sili atu auiliiliga.

Miti - o se vaega taua o lo tatou olaga

Vaega o miti i Aikupito anamua

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

I le tele o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina, ua matou saunia se saʻo pepa talosaga mo se telefoni feaveaʻi. Vaʻaia o le a oʻo mai mo lau zodiac faʻailoga i taeao uma - e le mafai ona misia!

Sii mai Free: Horoscope Mo Aso Taʻitasi 2020 (Avanoa i Android)

Tagata nonofo o Aikupito anamua na talitonu o miti o miti o savali lagi uma lava. Ma le faʻagasologa o faʻauiga o po miti i Aikupito na faʻavae i luga o le tala o faʻafeagai: mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le oti na solia i se olaga umi.

Sa iai foʻi tagata faʻapitoa na mamanuina e faʻauia ai ni miti - na latou faʻaigoaina le matai o mea lilo poʻo le tusia o se aiga faʻalua.

Ma ia tagata e manaʻo e faʻamalolo mai faʻamaʻi e tatau ona iai se taga sa tali faʻapitoa faʻapitoa, ma faʻaalu foi le po atoa i le malumalu. I le aso e sosoʻo ai, sa galue ai le faifeau i le faʻauma o a latou miti ma faʻaaoga ia fautuaga na maua i se miti mo togafitiga.

Faʻamaumau faʻamaumauga a le Hiend i le Nornend (o le Parana) faʻamatala i le mea moni o miti o feʻau o le lago Atua. Ma i le Utisashads (e faatatau i le 1000 BC) ua finau e faia uma gaioiga o le po o le po e faia i le moni o lalolagi moni.

O le lalolagi ofoofogia o po miti e fesoasoani i se tagata e valavala ma ona vaivaiga, fesoasoani i le faailoaina o le moni o le tagata.

E tusa ma le tele o faʻasae saienitisi, muamua manatu e uiga i le Agaga ma mulimuli ane na foliga mai e foliga i le aso anamua, ma o latou faʻavae o le po o le po na.

O le moni o miti lea, ia o le au paia faalelagi, e vaivai, eseese pohonamena ma o le moe o le mea taua, o loo i ai tagata tino lelei o Aikupito.

O ituaiga o miti Aikupito ma se faamatalaga

O tagata Aikupito fou na tuua i matou i le tele o suiga-miti miti. I le tele o vaega, ua taʻua mulimuli ane i se taimi mulimuli ane, i le vaega o tumoka tusitusiga. Na pau lava le Papprus Christers Beatti Lua e faasino i le malo fou. O loʻo iai faʻauiga o po o miti na faʻaaogaina i le taimi o Aikupito a le gagana o loʻo Eliliate.

O lenei le masani ai na maua i le 1928 faatasi ma isi tusitusiga o le lotu, Mystracy, pulega, o le pule o le vaifofo (laiti pyrapolis o le toega o le nearoni.

Vaʻaiga lautele o le anamua Aikupito o le Aikupito o le Kenvershevetef

O le tagata lauiloa Aikupito anamua o le tau o le tau o Aikupito Keyhervetev tauagavale i tua atu o le tele o tusi o lo o tusia i le papyrus.

O se vaega o loʻo tusia saʻo lava le pule, ma le isi vaega o le tele (pei o, o le tusi miti, sa fesiligia, masalo o le fale o le falelotu o le fale o le fale.

E tatau ona maitauina o Kenderpetephf ia te ia lava ou te leʻi tusia lenei tusi, ona o le itu o le papyrus - o loʻo iai le tele o faʻamatalaga o le ceat A o maitauina se malosi malosi i le stylistics o le tusia o le tusitusiga autu.

E tusa ai ma le aʻea o le taʻaloga o upu ma upu matagofie, tatou te malamalama ai o le Foafoaga o tusitusiga na tusia ma le mautinoa o le au tusiupu, matua ono o ia o se ositaulaga.

O le Hangheref's miti a Keenshef na lauiloa

O Kentheref na aoga foi i le tele o tagata maualuluga mai le nuʻu, I le faʻaopopoina o lona lagona faʻanoanoa i totonu o le aufaʻamala el clorino).

Ina ua maliu Kengeshvevete, talu ai ona ia faʻailo Iai, ua aiaia ai foʻi le aia tatau o le falemai. Na amio le tagata lava ia i le auala sili lava, ma taumafai e tofitoa aia tatau i lenei galuega.

I luma o nofoaga, o tusi mai faletusi na suia e le faletusi a latou tagata, ma, o le mea tonu lava, i taimi, o nisi oi latou sa faaleagaina.

E tatau ona maitauina o le miti a Keherhvef's Breat o loʻo fuafuaina mo sui o le malosi o le afa o le tagata soifua. E matua le faigata lava ona iloa lenei mea - i le amataga o parakalafa taʻitasi, fasi mea, e faʻauta, e mafai ona vaʻai i ai i se feʻau le mautinoa.

Uiga o le Demotic anamua Aikupito miti

O le tusi miti o le Demotic na tusia i le afe tausaga talu mai le Sonnik Kentheref. O loʻo i ai se vaevaega o ni miti uma i sui o le itupa uma - mo se faʻataʻitaʻiga, o fafine ua faʻamoemoe e avea ma faʻapitoa o fafine o fafine.

I se tusi miti miti, matou te maua ai lava le faʻasoasoaina o miti ma a latou faʻauiga i le teuina o le taimi anamua o lena taimi.

O le faʻavae o miti o le taʻaloga o upu, ae ma le tele o taimi, faʻataʻitaʻiga tulaga faʻataʻitaʻi ma amio masani o le vaitau.

E mautinoa lava le le iloa le mea na taulaʻia ai le Foafoaga o lenei miti miti o le faʻauigaina o miti, o le lavelave lea o se lava saofaga o lona lava saofaga i le tusitusiga.

E ui lava, e tusa ai ma le A.gartinter, o le mea moni o le miti tusi o loʻo tusia i totonu o le gagana Partium-Aikupito, faʻailoa mai e alu i le tele o taimi mamao.

O uluai faʻasino i le miti o se faʻafitauli o le oe lava iloa e mafai ona fetaui i le aʻoaʻoga o le Merikar, o loʻo faʻaalia ai matou o le tausiga o le au paia: na sili atu le malosi o le malosi, ma mafai ai Mafaufau uma i mea uma e ono tupu, ae e le tupu.

Foliga iloga o le miti a Aikupito anamua o le fesoʻotaʻiga o le fesoʻotaʻiga

Faatasi ai ma lenei miti faalelagi, o le averesi Aikupito ua mafai ona vave ona ia vaai i lona afio mai.

O lea la matou te, ma le fesoasoani a lenei mau, e mafai ona sili atu ona faʻaalia i nofoaga, faʻatali, faʻafitauli o faʻafitauli, ma le tele i le taimi e tele ai le taimi o le susu o Ram.

I le faʻafesoʻotaʻi o tusitusiga o miti a le tele, tatou te mauaina i le faʻauigaina o ni vaega se lua o miti. Ae paga lea, o le muamua vaega o le tusitusiga e le i faasao, ma i le faaiuga tatou vaʻai i le amataga o le vaega fou - o le amataga o miti o le fesoʻotaʻiga. O loʻo faʻailoa auiliili ai uiga faʻaletino ma le faʻaleagaga o le ituaiga o tagata malolosi ituaiga.

I miti e mafai ona e aʻoaʻoina tele e uiga i le olaga o lena taimi.

O le vaega muamua o le Papyrus (o le mea lava lea, ua leiloloa), na Ia faamatala atu o le isi vaega o tagata o Aikupito anamua - masalo, mulimuli o aufaipese. Taʻua o i latou tatou te mauaina i taimi o tusitusiga o le pyramids.

E tatau ona totogi faʻapitoa le faʻamatalaga i le faʻamatalaga o le tagata mai le fesoʻotaʻiga: E i ai le lauulu lauulu, mamafa vaomatua i luga o le tino, o se 'ava, vivii foi o le ava malosi.

Ole taimi lava lea, o loʻo faʻamatala mai ai e le mau e mafai ona fanau i se aiga lelei tele, ae ona o lona atuatusaga e pei ona faʻaalia uma i le uati o le Katamio. O le iʻuga, e aliali mai e avea ma se faiga o le atoatoa sosaiete, pe faʻafefea ona i ai mo le tulaga faʻa-agamaʻele.

Papius tausia i lenei aso e fa vaega o miti mai le lisi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, e mautinoa lava e le lava le lelei o ni faʻaiuga.

Ile lumanaʻi, o le mafaufauga e tutusa o le po o le po e sili lona i ai o se uiga faʻavae o le aveina mo miti eseese o miti, ma o le tele o loʻo fuafuaina mo sui o le feusuaiga lelei.

O lenei ua e iloa le mea taua o le Aikupito miti ma ona ituaiga eseese.

Ma le mea mulimuli, matou te fautuaina le vaʻai i se mea manaia o le saatoc video. Vavae:

Faitau atili