10 Tulafono o le Atua i Orthodoxy ma 7 leaga agasala

Anonim

O poloaʻiga a le Atua o Tulafono Tutotonu a le Atua o alafua o faʻavae faʻavae a le kerisiano, o nei tulafono e le tatau ona faʻasalaina ia tagata faʻatuatua. Na latou avatu ia Mose Le Alii i le amataga lava o le atinaʻe o le faa-Kerisiano. Ina ia faaolaina tagata mai le Pa'ū, ma lapataia ai o ia mai lamatiaga.

Ontah

Sefulu tulafono a le Atua

Tulaga tasi:

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

O aʻu o le Alii le Atua, ma isi atua, e mai ia te aʻu, aua nei.

Tulaga lua:

Aua le fausiaina se faʻaituau, poʻo se faʻatusatusaga; Aua le tapuai ma le auauna atu ia i latou.

Tulaga tolu:

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

Ia, na ou mauaina le suafa o le Alii le Atua o lau Verna.

Poloaiga Lona Fa:

Manatua le Aso Sapati o le Aso Sapati: E ono aso e faia ai ni mea faʻalelalolagi pe galue, ma le aso fitu, i le aso malolo, e faʻapaʻiaina i le Aliʻi i le Atua.

Tulaga lima:

Faitau loʻu tina ma loʻu tama, o lea na e lelei ma na e ola mo se taimi umi i le lalolagi.

SILT poloaiga:

Aua le fasiotia.

Poloaiga fitu:

Aua le mulilua.

O le poloaiga e valu:

Aua le gaoi.

Iva:

Aua le faaleoina i lau tusi faamaonia sese. Aua le vaaia sese.

Tulaga sefulu:

Aua le afaina ai se mea e tasi i le isi: leai se ava a le ava, aua le manaʻo ia te ia i le fale, leai se isi mea e auai i lou tuaoi.

Poloaiga 10

Faʻauiga o le Sefulu tulafono a le Atua:

O Tulafono e Sefulu o Iesu Keriso, na faaliliuina i se laulaufaiva ua fai mai ai e aoga:
  • Lalo ifo i le tasi alii, o le Atua e toatasi.
  • Aua le faia tupua mo oe lava.
  • Ia le taʻua le taʻua o le igoa, e le o le faaleoina o le suafa o le Aliʻi le Atua.
  • Manatua pea i le Aso Toʻonaʻi - o le aso autu o le malologa.
  • Faaaloalo o latou matua ma faitau.
  • Aua le fasiotia se tasi.
  • Aua le mulilua, aua le suia.
  • Aua le gaoi se mea.
  • Aua le pepelo i se tasi, aua le pepelo i tagata.
  • Aua le lotoleaga ona ou tautalaga, uo pe pei ua masani ai.

O le toafa o poloaiga muamua a le Atua o totino faʻamasino lea o se tagata ma le Atua, o isi o le mafutaga a tagata ia i latou lava.

Poloaiga Muamua ma LIMA:

O lona uiga o le autasi o le Alii. E faamamaluina le faaaloalo, mafaufau loloto, mafaufau i lona le malosi uma ma le poto. O ia foi o le agalelei oi latou lava, afai e manaʻo le tagata pe a fai e olaola o se tagata i lona amio mama, e manaʻomia le saili i ai i le Atua. "E le mafai ona maua se isi atua se tasi vagana ai aʻu." (Ex Ras 20: 3)

Upusii: "- O le a se mea e fai e te i isi atua, talu mai lou Atua agalelei o le Atua? Pe e iai se fia silafia se tasi nai lo le Alii? Na te taʻitaʻiina mafaufauga amiotonu e ala i le tagata i aso uma mafaufauga. O Satani e pulea i mailei o faaosoosoga. Afai e te tapuaʻi i atua e lua, o laʻu uiga o le tasi lea o le tiapolo. "

Fai mai le lotu o le malosi atoa lava ua tapunia uma lava o loo latalata i le Atua, mai le tasi, mai le muamua lenei poloaiga e mulimuli i mea nei.

O loo talitatala tagata i ata ma isi tu ifo e pei oi latou, puu le ulu, kisi le lima o le ositaulaga, ma isi .. O le Atua lona lua, o le tulafono e taʻua e uiga i le faʻasa o le faʻatoaina o foafoaga ma le faʻaaloalo o lo latou tuleia ma Le na faia mea uma.

"Aua nei fausiaina se vaneina poʻo seisi lava le faʻatusa o le a le pito i luga o le lagi, i lalo ifo i le faʻavae pe i totonu o vai i lalo o le pito i lalo o le lalolagi. Aua neʻi tapuai atu i latou, e le o ia i latou, ia manatua o aʻu o Aʻuova, oe na iai le avea ma tupuaiga tulaga ese! "

(Esoto 20: 4-5)

O le mai Kerisiano e talitonu talu mai le Alii ma le Alii, ua le mafai ai ona faitau soo se tasi i le lalolagi ua foafoaina ai Leai se mea e faʻatusatusa ia te Ia ma le faʻatusatusaina, aua e le manaʻo le Alii i le loto ma le agaga e nofoia e se tagata.

Muamua ma le lua

Ala o lona tolu:

O le Tulafono lona tolu o le Atua ua tuuina ona faʻavasegaina i le Teuteronome (5:11) ma i le iʻuga (20: 7).

Mai le Esoto 20: 7. T.A gofie le suafa o le Alii, ia te le fua, talitonu, e le tuua e le Alii le faasalaga o se tagata na te faaleoina le igoa o lana tagata. "

I lenei poloaiga, o le upu mai le Feagaiga Tuai ua faaaogaina, e faaliliu lona uiga faapea e:

  • O le pepelo pepelo i le suafa o le atua;
  • E faaleoina ai i le le aoga, pei o lena.

E tusa ai ma aʻoaʻoga o le pona o le pona, o le malosi tele o loʻo i le ulutala. Afai e taʻua i latou e aunoa ma le suafa o le atua, lea ua maeʻa ai se malosi faʻapitoa, ona pe o le a le aoga o lea mea. E talitonu e faʻalogo uma e le Alii tatalo uma mo ia ma tali ia latou ma i latou uma, ae e le mafai e pei o se tagata o loʻo taʻu mai ia te ia minute uma o se gaioiga poʻo le aoauli. E le toe faafofogaina e le Alii se tagata faapena, ma i le taimi moni e mafaufau ai i lenei tagata moni, o le a tutulu le Atua ia te ia, atoa foi ma ana apafua.

I le vaega lona lua o le tulafono o loʻo iai upu nei: "Aua e le tuʻulafoaʻiina e le Atua i latou e faʻailoa lona suafa e pei o lena mea." O lona uiga e mautinoa elea lava le Atua i latou o loʻo solia lenei tulafono. I le taimi muamua, o le faʻaaogaina o lona igoa e ono ono afaina ai, aua o le a le mea mataʻutia, pe a fai o loʻo taʻua i se talanoaga faʻalelalolagi poʻo se misa?

Ae taua le malamalama o lea ituaiga vaʻavaʻai atu i le Alii. I le Feagaiga Fou, na faamatala mai e Iesu i Tulafono Uma E Seʻu E Seʻu, "Faʻavavau o le Aliʻi Le Atua ma Lou Atoatoa, . " O le Tulafono lona tolu o se ata o le alofa o se tagata i le Atua. O lē e alofa ma loto uma o le Aliʻi, o le a le taʻua ai o Lona igoa i Lona Faʻarē. E tutusa ma le auala e le faʻatagaina ai e se tagata le alofa e le saʻo le tali e uiga i lana pele. Tuʻu mai le Alii VSS - O le mea faʻatauva ma le faʻalumaina o le Aliʻi.

"O se soliga o le tulafono lona tolu e mafai ona suia ai le taʻusalaina a le Alii i mata o tagata: Roma 2:24" O le suafa uma o le Atua e 'lava ma le suafa o le Atua. " Na faatonuina e le Alii lona igoa: Levlo 22:32 "Aua le mea leaga (aua le leaga) loʻu igoa paʻia, ma oʻu i ai i totonu o le fanauga a Isaraelu."

O Se Faalatia o le Faapefea Ona Faatataua e le Atua tagata mo le soli o le tulafono lona tolu o le malo, e mafai ona avea o se mea e tupu i le tolu tausaga i aso o Tavita i aso nei o Tavita i aso nei. Ma ole atu i le Atua Tavita. Na talisapaia e le Alii: E le mo le lelei o Saulo ma lona aiga, na ia fasiotia Havanian. Ona talileleia ai lea o le tupu i Havaniko i ma faapotopoto ma i latou. O i latou e le o fanau mai Isaraelu fanau, e ui i lea, mai toa o Amaketo; Na tauto le Isaraelu, ae na manaʻo ai e Saulo e faaumatia i latou ona o lana fuā i tupugaga a Isaraelu ma Iuta. " I le tulaga lautele, na lulu le Atua tagata Isaraelu na solia lenei foutaga o le tautoga e uiga i le malaia, na avatua ia Havalonian.

Le Au Paia

Command lona fa:

E tusa ai ma le tala, na faia e le Atua lo matou lalolagi ma le vateatea mo le ono aso, na ia tuʻuina i lona fitu aso lona malolo e malolo ai. O lenei tulafono e talia atoa le olaga soifua, lea e tatau ai ona ia aveina atu se vaega tele o le ola, ma o le a totoe o le taimi e tuʻua ai le Aliʻi.

E tusa ai ma le Feagaiga Tuai, o le Aso Toʻonaʻi na tuʻuina atu i le augatupulaga. O le malologa o Aso Toʻonaʻi na faʻatuina mo le Tamaoaiga o le Tagata: i le tino ma le agaga ma le faʻaleagaga, ae le o le faʻamaualuga ma le le fiafia. Ina ia aoina i le tasi mafaufauga, e faʻafoʻeina ou malosiaga faaleagaga ma tino, faaalu se taimi e tasi le vaiaso mai aso uma. Lenei ua mafai ai ona malamalama i le autu o tagata uma ma e faʻatinoina. I lotu, le mea faigaluega o le vaega tatau lea o tagata, ae o le taufua o le a avea pea ma Togiolaina o lona agaga.

O le poloaʻiga fa e solia ai tagata e, faʻaogaoga e faia o le Aso Sa, e soalia foʻi e tatau ona aofia i galuega i aso uma i aso uma i aso uma "o loʻo faia e poloaiga" aso e ono. " Ua latou solia i latou, e aunoa ma le galulue i le Aso Sa, aua neʻi faʻatulagaina lenei aso i le Alii, ma faʻaalu i le tulaga malie ma le ie puipui.

Falaoa

Poloaiga i Lima:

IOAesu ai Iesu Keriso, e faitau ona matua, ona ou le Atua ona matua, ma fesoasoani ia Iosefa i le galuega. O le Alii mo le musu i matua o loʻo manaʻomia i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le iloiloga a mea na latou faia, na faitioina e le Atua le au faresaio, aua na latou solia le au faresaio.

O le tulafono lona lima e valaau mai ia i tatou e faʻaaloalo i o latou matua, ma o lenei folafolaga o se tagata o le ola manuia ma le lelei. O le faʻaaloalo o matua e faʻaaloalo mo i latou, alofa mo i latou, i se taimi e le faʻatupuina ai le faʻatauaina i latou i upu le lelei, aemaise lava pe a matutua. E tatau ona tatalo i le Atua e uiga i o latou agaga ma o tatou olaga, ma le oti. O le agasala tele o le le faaaloalo ona matua.

Ina ia faia i isi tagata, o talitonuga Kerisiano o loo faaalia ai le tatau ona faitau tagata uma e tusa ai ma le feagaiga, tausaga.

E manatu pea le Ekalesia ma talitonu i le taimi nei lona faavae ma lona soifua sosaiete o totonu o le aiga.

Galuega

Pese le ono:

Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei tulafono, e na o le Alii i le fasioti tagata uma ia te Ia ma isi. Ae maise lava, o le olaga o le meaalofa silisili a le Atua, - e naʻo le Alii lava, lava na te le taliaina se olaga o se tagata i le lalolagi. E taua tele le agasala o DenicE: E i ai foʻi le agasala o le lo latou manaʻo, e teteʻe atu i le uiga o le Atua. E le mafai e se tagata ona salamo i o latou olaga, aua pe a uma le oti e le moni. I le moomo'ā'ū o le faʻanoanoa, e manaʻomia le manatuaina o le lalolagi lava e auina mai o le faʻaolataga o le agaga.

O se tagata ua nofosala i le fasioti tagata, pe a fai o se tasi o lona fasioti tagata, ua faaaloalo i le fasioti tagata, fesoasoani ia fautuaga, ia fesoasoani i le tagata agasala.

O le a manatua e tatau ona e aumaia se tagata e agasala, e leʻo le mataupu, o lea e tatau foi ona mulimuli i le gagana ma mafaufau foi o loʻo e fai mai.

Faasaina

Lona fitu:

E faʻaosofia le ma e ulugaliʻi e le Aliʻi ona tausisi i le faʻamaoni ma le le masani ona aoina i faʻavae ma upu, mafaufauga, manaʻoga. Ina ia leai se agasala, ae manaʻomia e le tagata ona aloese mai mea uma e mafua ai lagona leaga. O na manatu e manaʻomia ona teuina mo aʻa, e te le faʻatagaina ona matai le finagalo ma lagona. Ua malamalama lelei le Aliʻi i le malosi o se tagata i Ona aao, o lea na ia aʻoaʻo ai tagata ia faʻailoga ma aʻoaʻiga.

Faasalalauga

Line E valu:

I lenei tulafono, e faasa e le Atua lana tofiga ia te ia le mea a le isi. E mafai ona 'eseʻese le lelei: mai le gaoi faigofie le gaoi (gaoi mea paia) ma tamai mamoe (faʻaaoga tupe ma le le tagolima, faʻaaogaina le tulaga). Ma soʻo se mea totino a se isi meatotino e ala i le taufaasese. O tupe totogi, aitalafu, e leoa le i le mauaina, ma le faʻaaloalo i se faʻatau atu, ua aofia ai totogifuapauina i tagata faigaluega. I luga o se agasala tuʻusaʻo se vaisuʻoaʻoga a se tagata i mea taua ma mea taua. O le faʻalelotu e aʻoaʻoina ai tagata ia le faʻanoanoa, rumpworsking. Mamao le faʻamaoni Kerisiano o faʻaauau mai soʻo se mea totino. O loʻo faʻamoemoe mo i latou oe saili le atoatoa.

Gaoi

Iva poloaiga:

E lenei tulafono, e faʻasaina e le Alii le pepelo, mo se faʻataʻitaʻiga: le le amanaiaina o metotia i luga o le Faamasinoga Sau i luga o le Faamasinoga, augatauta, faʻataʻitaʻiina o le faitatala ma taufaaleaga. "O le Tiapolo" o lona uiga "leaga". O pepelo le le agavaa o Kerisiano faaKerisiano, e le manatu ma le alofa po o le faaaloalo. Ua malamalama Commade se mea e le o le fesoasoani i tauemuga ma le tausalaga, ae faatasi ai ma le fesoasoani o le alofa ma amio lelei, fono. Ma Nofoaga Lautele ma le vaʻai i le upu, aʻo le tapuaiga e nofo i le manatu e faapea o le Upu o le meaalofa sili lea.

Faitala

Poloaiga Sefulu:

O lenei tulafono e taʻua o tagata e aloese mai manaʻoga le talafeagai ma le lotoleaga. Ao le au o le matafaga talanoa e uiga i amioga a tagata, o le vaaiga e uiga i le mea o loʻo tupu i totonu ia: Manaʻoga, lagona ma manatu. Valaʻau tagata i tagata e mafaufau e uiga i le faʻamalosi faʻaleagaga ma le mafaufau. E iai lava le agasala e amata i mafaufauga, o le a iai le manaʻo agasala e aliali mai, e tuleia ai se tagata i le Tulafono. O le mea lea, o le soona faʻaosoosoga ona taofi e le mafaufauga ia te ia i le malamalama.

Fuā o se mafaufau mafaufau. Tusa lava poʻo le a le tele o le tagata mauoa pe a lotoleaga, o le a le saʻo. O le galuega o le ola o le tagata, e tusa ai ma le lotu, o le loto mama, aua o le a nofo le Alii i le loto mama.

Lotoleaga

Fitu Faamasinoga Uma

Mimita

Manuia le faalumaina. O le mea e latalata ai i lenei agasala o le ua te fiafia i isi tagata - E matitiva, maualalo. O le iʻuga, ua manatu le tagata e poto ma taua. E le faigata ona aʻoaʻo i se tagata mitamita le mitamita: O se tagata na te sailia pea mo le fiafia. I le faʻamalieina o le tagata lava ia, e masani ona galo i ai le tagata ma tuʻu le mafaufau lelei. O le tagata agasala ua tuuina mai i le muamua mai le le masani ai, ma mulimuli ane - mai le koneseti, uo, aiga, aiga ma, le tumau, ma le maliu lava ia. O sea tagata e le tau maua se tasi i ai. Ae, o le mea moni, o le faamaualuga e le aumaia le fiafia moni. I lalo o le mimita ese o le faʻamāmū ma le mitamiʻeau lea o le agaga e oti, e leiloa le tomai e alofa ai, ma uo.

Mimita

Matapeʻapeʻa

O lenei agasala o se tasi lea o le sili sili ona masani i le lalolagi faʻaonapo nei. Na ia faavaivai le agaga. O manaʻoga laiti ma lagona o mea e mafai ona vevela ai le faʻasusuina o le vaipuna i le taele. O lenei agasala e mafai ona aʻafia ma tamaoaiga ma le tagata o le atunuʻu, ma le lelei tagata. O lenei naunautaiga pepelo e le gata i le umiaina o meafaitino poʻo oa, le mataupu i se naunautaiga manaʻo ia maua.

Matapeʻapeʻa

Totini

E tele taimi, o le tagata e le mafai ona mafaufau i se isi mea. E i ai le malosi o ia. E vaai i tamaitai taʻitasi pei o ia o se fafine. O mafaufauga leaga i le malamalama ma tauaso o ia ma le fatu, o le loto mulimuli na o le tasi - faʻamalieina lona tuʻinanau. O lenei setete o le anin i se manu ma sili atu le leaga, ona e le masani ona mafaufau se tagata i nei mea leaga.

Totini

Lotoleaga

O lenei agasala o le tulaga leaga o le natura, o lona leaga le olaga, o le tagata o lenei agasala o le a olioli ma tagata uma. O le sili atu o le afaina o le agaga o le tagata e leʻi iloa. O le lotoleaga o se tasi auala o le au talimalo, e ese mai le mafai ona faʻalavelave. O le amataga o lenei agasala na aumai mai le faamaualuga. O sea tagata e faigata ona vaʻai i le isi e tutusa ia te ia lava, aemaise i latou o loʻo tele nai lo le taimi, sili atu, ma isi.

Lotoleaga

Pisapisao

O le Czhheeni e fai ai tagata e faoa ni meaai ma vai inu. Ona o lenei faanaunauga, e le o le tagata o se tagata talafeagai, pei o se manu e ola e aunoa ma se mafuaaga. Eseese tuʻinanau e fananau mai i lenei agasala.

Pisapisao

Ita

O le ita e aʻafia ai le Atua ma le agaga o le tagata, e faʻapea o le tagata lea e nofo i le le mautonu, popolega. O le ita o se faufautua matautia, o mea uma ua faia i lalo ua le mafai ona valaʻauina le poto masani. I le ita, e sili atu le leaga o le tagata i le mea e faigata ona fai.

Faanoanoa ma le Mama

O le toega o le malosi o le tino ma le agaga e manatu o le faʻamalieina lea o le tino ma le paʻia. O le popolega tumau ma le faʻanoanoa o le fatufatu faʻaleagaga, aumai e faʻamama ai. Mai lenei agasala e fananau mai ainofo ma le popole.

O le tele o agasala o agasala o le faamaualuga lea, lea e le o faamagalo ai le Alii. O poloaiga a le Atua ua mafai ona e faʻalagolago atu ia ogatasi. E faigata ona latou matauina, ae o le olaga atoa o le tagata, e tatau ona taumafai lelei se tagata e sili atu lona tauivi.

Faitau atili