7 Alaga faaletino - Lisi o Taboo i Orthodoxy

Anonim

O le tele o na talitonu i le taimi o le faitauga o tusitusiga paia ma isi eseese o tusitusiga a-lotu e masani lava ona ou mafaufau loloto i le faaupuga "fitu maliu". O lenei fuaitau e le faʻapea e le o ni isi poʻo ni mea faʻapitoa e fitu. O le lisi o tapulaʻa atonu e tele mea e gata ai, ae o nei gaioiga e fitu lea e tuʻufaʻatasia e se mea tele, aisea ua faaigoaina "tagata tapuaʻi."

O le faʻavasegaina muamua na ofoina atu le lima selau tausaga o le iva tausaga Gregory tele. E i ai isi le teteʻa i le Ekalesia, o le tuʻufaʻatasiga lea o le fitu tausaga, ae toʻa toa tolu agasala ma tuʻinanauga tetele. Na faaliliuina e le upu upu "le faanaunauga mai le gagana a le Ekalesia o le a le taua o puapuaga. Na faaiuina e nisi tagata talitonu ma faifeau, o loo iai le sefulu o agasala i Orethodoxy.

O le agasala faaletino e sili ona faigata ma faigata tele i lagona uma. Na o ni naifaina o le teteeina o le salamo faamaoni. Pe a faia faapena o agasala, e tasi lava le ala agai i le patai o le parataiso. I le vasega autu i Orthodoxy, na o le toalima agasala o le tagata talitonu.

Faamaualuga, po o le "Faaipoga Lusifelo"

Saili le mea o loʻo faʻatalitali ia te oe i le aso - o le horoscope mo aso nei mo uma zodiac faailoga

7 Alaga faaletino - Lisi o Taboo i Orthodoxy 5127_1

O le faamaualuga e manatu o se tasi o agasala sili ona ogaoga, a o tupu lava ia ia Satani. O le tala faʻasolopito o lenei agasala o loʻo tupu i le foafoaina o le lalolagi o Angelic. O se tasi o le maualuga maualuga o agelu ma sili ona malosi, suni, sa le manaʻo i le usitaʻia ma le alofa mo le Alii. O lenei agelu na matua faamalosi i lona malosi ma lona mana ma naunau e avea e avea ma tagata fiafia a le Atua. Na moli le Deninic a Dennica e toatele agelu, o le mafuaʻaga lea na unisa ai le taua i le lagi. O Archangel Mikfail, faatasi ai ma Ana agelu, Sau ma Satani, na manumalo i le au tau leaga. O Satani Lava o Lusifelo, e pei o uila na pauu, ua paʻu mai i le malo o le lagi i seoli. Talu mai lena taimi, seoli, o le lalolagi o lalo o le nofoaga pogisa o le agaga pogisa, o le nofoaga e le maua ai le sili alofa ma le malamalama o le Atua.

O le alii o loo ia naunau i le faamaualuga, o le faaauau pea lea o le faaauauina o pisinisi a Lusifelo i le lalolagi. E inselmonane i isi agasala uma, e oʻo lava ia i latou e le aofia i totonu o le lisi o fitu faʻamalosia.

O se faamaualuga o se matua sili ai lona faʻatuatua ia ia ma ana agavaʻa e faʻatatau i le Alii Sili. O le tagata ei ai i se agasala lena e viia e Ona uiga lelei, faafiti o na faailoa mai ia te ia. Na o le tuʻu atu, o le faʻamaualuga e matua soona faʻaaloalo lava ia te ia lava, o le faaeaga o a latou uiga lelei ma mafaufauga lelei. O le matua sili atu le talitonuina o le tagata lava ia. I ia tulaga, e talitonu le tagata e sili o Ia nai lo le moni, ma sili atu nai lo isi tagata uma. E tau ai i le faasausili. O se faʻamatalaga galue ai, le manatu faapito, e alaala i le faʻamaoni o mea leaga tele i le olaga. O se tagata lava ia e mafai ona avea ma tapuaiga tauaso o ia lava. O le aofai o le faamaualuga o ni mea taua foi i isi.

I le tele o talosaga o le aufaitau, ua matou saunia se talosaga "orthodox kalena" mo se telefoni. O taeao uma e te mauaina ai faʻamatalaga e uiga i le aso o iai nei: Aso Malolo, pou, faʻamanatuga aso faʻamanatu, tatalo, faʻataoto.

Sii mai Free: Orthodox kalena 2020 (avanoa i le Android)

O se tasi o auala aoga e foia ai le faamaualuga o le i ai i sosaiete, alii ma aiga. O le tuʻuina atu o oe lava le isi, e mafai e se tagata ona sui.

O le faamaualuga o se puna o mafaufauga leaga ma lagona. O nei mea e le afaina ai le mafaufau o se tagata ma lana amio. Tele lagona o le taua o ia lava e mafua ai le ita agai i le lalolagi lata mai.

Matapeʻapeʻa

7 Alaga faaletino - Lisi o Taboo i Orthodoxy 5127_2

O le lua lona faʻamoemoe agasala i le faʻa-Kerisiano. Aoch e taʻua o se matapeʻapeʻa poʻo se tagata matamuli poʻo se tagata matamuli e mafua ai ona faʻateleina lona tamaoaiga. O lenei agasala ua vaevaeina i se manaʻo ia sili atu nai lo se tagata, "Gredi ma le le naunau e leiloa le mea ua ia te ia - manuia. O filifiliga o loʻo avea ma faʻamaʻi i totonu, pei o le fefe ma le ita tele. O se alii savali i luga o ona ulu e faʻaaogaina ai le fesoʻotaʻiga, ma le talitonu i le manatu a isi, tuʻuina mo ia oloa i luga o atu ia te ia. Ose tagata o loʻo iai se agasala e faʻatupuina ai le mea i lona olaga, ua fiafia ai penefiti i faʻamanuiaga faʻale-faaleagaga. O le tagata agasala e masani ona sauni e faʻaalu i le tele o lona taimi mo le toe mauaina o oa maua maua. A faʻafuaseʻi ona leiloa lea o lona tamaoaiga, o le a lagona e le tamaloa le gaogao o lona agaga i lona agaga, o le uiga o le ola o le a leiloa.

O le ola o lea tagata masani e masani ona o faatasi ma le ita. O se lagona masani a le tagata fiafia. E le fiafia i se isi mea e ese mai le aoga. O le le mafaufau o le le mafaufau o sea tagata e fauina tupe poo mea. O le aa o lenei vaifofo o se lagona o le le saogalemu, lamatia, le mautinoa.

O le faʻafitauli tele o le matapeʻapeʻa o le lotu ma le mafaufau o le faʻaleagaina o se tagata. O le tagata lava ia e manaʻo e fiafia ma talitonu o le a ausia lea mea ma le fesoasoani o le faʻasaoina ma le faʻaputuputu o mea. O le lagona e pei o le tele atu, o le a fiafia i latou. Ae ona o le mea moni o na mea e le fiafia mo se taimi umi, e tatau ona e toe mauaina.

Lotoleaga

7 Alaga faaletino - Lisi o Taboo i Orthodoxy 5127_3

O lenei agasala, e aofia ai tulafono e le toe taua. O le tamaloa i lenei agasala e manaʻo e maua le mea e le auai. O le autu o le lotomaulalo o mea 'upu ma mea faaleagaga. E tusa ai ma le lotu, ua tuʻuina e le Atua tagata uma, mulimuli ane e manaʻomia ia e faʻapitoa lava ma lenei tagata e tusa ai ma le fuafuaga a le Alii. Ma o le naunautaiga ia maua le mea moni na faaee e le Alii, faatusatu ma saili ia e faataunuuina le finagalo o le tagata lava ia o le Atua. E ui i le mea moni o le le matau o se tasi o le e fitu o le tino, ma o le mea moni o lenei tagata faʻafitauli ma faʻalavelave, o loʻo nofo ai pea, ma na le mafai ona ola ai.

O tagata uma ile tele o loʻo i se tulaga o loʻo noatia i lenei agasala. Lenei ua faamatala mai ai i le mea moni o tagata uma e i ai le lava aofaiga o manaʻoga manaʻoga manaʻoga ma manaʻoga, lea e masani ona le mafai ona faʻamalieina i lona olaga, ae vaʻaia i latou mai isi tagata. E le gata i lea, e sili atu le faigofie atu le faʻamatalaina o ona vaivaiga ma le misia o latou faafitauli (paie poʻo le vaivai), ma le le aoga i se isi isi tagata, ae le aoga foʻi le mafuaʻaga e.

I le tala faʻasolopito o tagata e tele faʻataʻitaʻiga o le 'atoa. I le Tusi Paia, o nei alii ma Apelu, o le maka a Iosefa e fasiotia ona o le alofa o le Tamā. Ua le mafai e faataoto e uiga i le Tupu o Saulo ma le le vavau e Tavita. O le ala atoa o Iesu Keriso na o ma tagata mafaufau. Faatasi ai ma le fesoasoani mai faʻataʻitaʻiga mai le feagaiga fou ma faʻatusatusa, e mafai ona malamalama i lo mamao atu i se taimi umi faʻatumuina agaga ma loto o tagata.

Ita

7 Alaga faaletino - Lisi o Taboo i Orthodoxy 5127_4

Lenei agasala o se faʻailoga o le "le faʻatauvaʻa" vaega o le agaga. I le avea o se auupega, na tuu e le Atua se naunautaiga naunautai i se tagata, o le mana lenei o le agaga, o le tagata e tetee i le leaga. O le iʻuga, o lenei malosiaga o loʻo faapiopio ma avea ma taufaafefe mo uiga. O le tele o ituaiga. E iai le ituaiga uuke, e soloia talavou, sili sili ona lamatia ma o ia lava. You talavou o nei: O le matauʻa, fuā, leaga, ita pe leaga. O nei mea uma e foliga e faia ai se tagata ma lona le fiafia. O lenei agasala o le feʻeseina - tatou faʻatasi ma isi tuʻinanauga, i le tulaga lenei o se ituaiga faʻateleina ituaiga faʻaletonu ua aliali mai.

O le toʻasa ma le leaga o loʻo tulaʻi mai i se uiga le lelei agai i le mativa ma le mativa. Ua vaaia e le tagata ese se tagata faapea, pei na i ai i le tagata amio, e tetee i lana meatotino. O le a ia taʻua i latou i uuapoto ma tagata faʻamaliega.

Ita, tuufaatasi ma faanoanoa, mafua ai le ita ma le ita tele, le fiafia i tagata uma ma faataamilo.

O le ita ma le toʻilalo o le faapalepale na faʻatupuina ai le taumafaina vevela, ma le faʻanoanoa lava i le olaga, e masani lava ona faia malosi Ataʻiga. O lenei tulaga e masani ona mafua ai le pule i le ola.

O le ita e faʻatasi ai ma le leiloa o mea e maua ai le avanoa ma le lotoleaga. Mo tagata agasala, o le fili o le a oʻo lava i se tagata na sili atu pe na o se mea i luma atu o ia. O le tamaloa e faia agasala ua e sauni e faʻaaoga le sili ona e talisapaia ma toulutupe, faʻamimisā tele, stingntis tauemuga.

O le faamaualuga i le tuʻufaʻatasia ma le ita na te inosia e faʻatatau i le tagata.

Tuinanau po o le pipili.

7 Alaga faaletino - Lisi o Taboo i Orthodoxy 5127_5

E tusa ai ma le lolomifefiloi, o le tuʻinanau o lona uiga o amioga faʻatuputino, faʻaaloalo ma le taufaamataʻu. I le Faakerisiano, o le tuinanau - "le mautonu, piopio o loto, lea o se mea leaga ma agasala." E laʻa ma le toʻasā, e fesoʻotaʻi le manaʻo ma le toʻasā, o loʻo taʻua lea i tusi mai le au Aposetolo, lea e fausia ai le feagaiga fou. O le tuinanau, pe faʻapefea ona valaʻauina o lenei agasala, aua e leʻo tutusa le tagata itiiti mai le upu alofa. O loʻo taʻua le mulimuli ane o loʻo faʻaalia ai le pupula malamalama o lona masani. O vaega taua o nei lagona na ma tumau o le faʻaaloalo ma le manaʻo ia o se mea manaia tele mo lana paaga. O le alofa e le tuʻufaʻatasia ma egosm, ona o le mea moni e avea muamua ma fuafuaga e osi ai taulaga.

O le tagata o loʻo iai i lenei agasala e le mafai ona faʻaluaina i se isi mea. O le tagata agasala ua le malosi. Na ia vaʻai i tamaʻitaʻi e pei o se tamaʻitaʻi o se mea o le manaʻo ma faʻamalieina manu o manu, ma e le toe iai. O mafaufauga leaga, ma tumu ai lona malamalama ma le maaleale mai fafo o le agaga na ia faʻatauvaʻa.

O se tagata naunautaʻiga e manatua ai lona manaʻoga ma e uiga i tuʻinanauga, o nei lagona e le tuua ai o Ia. Ona o lenei, o le mea e manaʻo ai le tagata agasala ia latou faifai pea, ma saili, ona tosina ma faalumaina ai lagona o le isi. E mafua mai i le mea moni o tuinanau ma le faitaaga e faʻavae i feusuaʻiga, faia o feusuaiga, e le tuʻufaʻatasia ma le faʻaaloalo o lagona.

Pisapisao

7 Alaga faaletino - Lisi o Taboo i Orthodoxy 5127_6

O le glutfony e masani ona taʻua o le paʻu. O lenei agasala o se ituaiga o vaisu mo le sili atu ona o le soona fai. O lenei e aofia ai foi le inu. O se tasi o agasala autu i le faʻa-Kerisiano e saʻo lava le fiafia. O se tagata filemu o le tino, ma le tagata o ia lava. E mafua mai i le mea moni o le tele o le fula e masani ona faatofuina i le pogisa moe, e le fiafia ia te ia ma e paie, o le tagata mulimuli o le isi ata i le lisi o agasala o le olaga nei.

O le tagata, ia e 'ai i le agasala o le faʻasese o se mea e le mafaamatalaina, e le mafai ona avea ma mea talafeagai mo faʻataʻitaʻiga faʻaleagaga, faʻapea foi ma malamalama iai lava. O le manava o lea tagata o se tutusa lea o le faʻatupuina o mamafa, e tosoina i lalo le agaga, faʻamamaina i ni mea mataga ma agasala.

O le tapuaiga e tele auala e faʻateʻa ai lenei agasala: e o le amio lelei uma, ma le elemene o le pou, ma faʻamanatuina o le faʻamasinoga maualuga, e uiga i le faiga faʻavae faaleagaga i luga o mea.

O le manava ua taʻua o se tamaloa o loʻo nofo mo o latou manava. O fuafuaga uma ma manaʻo o loʻo faʻamoemoe e alu. O le tagata agasala o loʻo soifua ma galue ina ia mafai ona maua ni meaʻai eseese. Tagata nofofua ma na agasala e tele taimi e masani ona manatu faapito. Afai o le tagata agasala ua fesoʻotaʻi e le Usami faʻaipoipoga ma aiga aiga, o le a faʻalavelavea mo le aiga atoa.

Faanoanoa ma le Mama

O le difponteange ese mai le faʻanoanoa sese i le mea moni o le muamua e fesoʻotaʻi vavalalata ma le malologa o le tino ma le agaga o le tagata. O le au faitaulaga ma le faauuina o tagata e taʻu le faʻanoanoa poʻo le paie "i le ogatotonu o le" O le a faalavelave ai le meamata o le aleni mai lana tatalo.

O lenei agaga mafaufau ua manatu o se agasala faaletino ma ua aofia ai foi ma se paie foi i se vaega aua e le magafagafa, ma e pele ia ie pele. O le lua o nei mea e uiga i le mea lava e tasi ma e aʻafia ai le tagata e tutusa lava, pele lona agaga ma faʻaleagaina le tino. O se tagata i lalo o le faʻasalaga o le faʻanoanoa e le agavaa ma agavaa e faʻataunuʻuina Lana galuega na tuʻuina ia te ia, Na te le fiafia foi, o ia e le fiafia i le alofa poʻo le alofa.

Lenei agasala faaletino (le vaivai ma le le mautonu) E tatanuʻu se Tagata, E amata loa ona e tausi, ia faʻaletonu se mea, leai se mea e faʻaleleia ai se agaga, pe sofu foi e leai se mea. O se tagata agasala, e usitai i lenei tulaga, e le talitonu i soʻo se mea ma o loʻo faʻaeʻeina foi le faʻamoemoe. O le agaga tagi o se ituaiga malu o le mafaufau ma le agamalu o le agaga, e tusa lava pe o le tino o le tino.

O le toega o le malosi o le tino ma le agaga e manatu o le faʻamalieina lea o le tino ma le paʻia. O le popolega tumau ma le faʻanoanoa o le fatufatu faʻaleagaga, aumai e faʻamama ai. Mai lenei agasala e fananau mai ainofo ma le popole.

O nei agasala ua taʻua o faʻamalosia, auā o le a tuʻua pea le latou tino e le atoatoa, o le a tu ai lo latou tino mai pea o le a oti ma faʻamama ese. O ia lava ia saofaga i le mea o le tino ola pea o le tagata ola pea i seoli.

O nisi tagata talitonu, a o faitauina Tusitusiga Paia, e masani ona utagia foi le faaupuga "e fitu." O nei upu e le auai i le lisi o ni gaioiga patino, pei o le lisi o faʻamasinoga e mafai ona sili atu. O lenei numera o loʻo taʻua e le gata i le tuʻufaʻatasia o gaioiga i ni vaega taua e fitu.

Greogary Breat o Le Uluai na fautua mai ai se vaega o se vaega toe foi mai i le 590. I totonu o le Ekalesia, i isi mea, e aofia ai lona vavaeʻese, e aofia ai lona vavaeʻese poʻo ai e toʻatolu aiua o tuʻinanau e toatolu. Faʻaliliu mai le gagana a le Ekalesia o le gagana, o le upu "tuʻinanau" o lona uiga o puapuaga. O isi tagata talitonu ma nisi e faitaua talitonuina e tusa ma le sefulu tali faavae i Orethodoxy.

7 Alaga faaletino - Lisi o Taboo i Orthodoxy 5127_7

O le agasala faaletino ua taua o le sili ona leaga o gaioiga mafai. E mafai ona togiolaina na o le salamo. O le faia o se agasala e le faʻatagaina ai e le agaga o se tagata e alu i le Parataiso. O mea masani i ai, i Orthordoy E fitu agasala i la le oti.

7 Alaga faaletino - Lisi o Taboo i Orthodoxy 5127_8

O o latou suafa "e fesoʻotaʻi tuusaʻo i le mea moni, o lo latou taʻua o se oti o se tagata, ma o lea la e fusifusia ai. O na gaioiga e faia ai i latou lava o se faavae mo tusitusiga uliuli, lea o le a le uiga o agasala o loʻo avanoa ma faʻauigaina. O latou foliga mai i tusitusiga o le Danolonia Day i tua i le taimi mulimuli.

Faitau atili